پروانه وثوق
پروفسور پروانه وثوق از ابتدای فعالیت بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک، به عنوان رئیس علمی بیمارستان، به صورت داوطلبانه (بدون دریافت حتی حقوق)، لحظات عمر و دانش ارزشمندش را وقف کودکان مبتلا به سرطان کرد.
در زندگی نامه پروانه وثوق اینگونه آمده است که: دکتر پروانه وثوق، متولد اسفندماه ۱۳۱۴ در تفرش بود. ایشان دکترای عمومی خود را در سال ۱۳۴۲ از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران دریافت کرد و دوره های تخصصی و فوق تخصصی اطفال را خارج از کشور در دانشگاه های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی گذرانده و دوره تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان را در دانشگاه واشنگتن سپری کرد.
پروفسور پروانه وثوق طبابت در ایران را از سال ۱۳۵۰ آغاز کردند. ایشان که از مؤسسان رشته فوق تخصصی خون و سرطان کودکان بودند، بخش هماتولوژی و آنکولوژی اطفال را در بیمارستان علی اصغر راه اندازی کردند. پروفسور پروانه وثوق همچنین با حضور داوطلبانه و هدایت علمی، سبب شد تا بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال ۱۳۸۶ شروع به فعالیت کرده و تا کنون۱۴۶۰ کودک را تحت درمان قرار داده است.
دکتر وثوق با مهربانی، بردباری، دانش ارزشمند و وارستگی از مسائل مادی تلاش فوق العاده خود را تا آخرین روز حیات در جهت بهبود و خدمت رسانی به کودکان مبتلا به سرطان ادامه داد. از این استاد فرزانه بیش از ۱۰۰ عنوان مقاله و کتاب در زمینه های بیماری خون و سرطان کودکان به جای مانده است، که آخرینِ آنها به عنوان نمونه معرفی میشود:
حضور فعال او در انجمن ها و برنامه های تخصصی بین المللی چون انجمن بین المللی سرطان اطفال (SIOP)، اتحادیه بین المللی کنترل سرطان (UICC)، شبکه بین المللی تحقیق و درمان سرطان (INCTR)، اتحادیه سرطان کودکان خاورمیانه (MECCA)، برنامه سرطان اطفال در کشورهای در حال توسعه(PODC)، ریاست برد فوق تخصصی خون و سرطان کودکان و عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران نشان از دانش و تخصص حرفه ای او است.
محک افتخار دارد که در طول ۲۲ سال فعالیت خود همواره از حضور این پزشک عالیقدر و محترم، در جهت ارائه بالاترین سطح کیفی درمان به کودکان مبتلا به سرطان بهره مند بوده است و قدردانِ عشق خالصانه او است.
پروانه وثوق هیچ گاه ازدواج نکرد. او سحرگاه دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ پس از یک دوره بیماری در سن ۷۸ سالگی درگذشت.
منبع:
parvaresheafkar.com