کیمیا علیزاده
دوران کودکی
در شرح زندگینامه کیمیا علیزاده زنوزی این گونه آمده است که وی در نوزدهم تیرماه ۱۳۷۷ در شهر کرج به دنیا آمد. خانواده ی کیمیا اصالتا آذری هستند، پدرش اهل شهر زنوز واقع در بخش مرکزی شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی است و یک کارگاه ساخت رومیزی دارد، مادرش نیز اهل استان اردبیل می باشد. کیمیا فرزند اول خانواده است و یک برادر کوچک تر از خودش دارد.کیمیا زمانی که ۷ ساله بود توسط مادرش مورد تشویق قرار گرفت تا در کلاس های تکواندو شرکت کند. البته هدف آن ها در ابتدا فقط پر کردن اوقات فراغت بود. اما پس از چندی استعدادهای شگفت انگیز کیمیا در این رشته ی ورزشی شکوفا شد و پای او را به مسابقات کشوری باز کرد.
کیمیا علیزاده در دوران دبیرستان رشته ی ریاضی فیزیک را انتخاب کرد اما به خاطر مشکلات ورزشی تصمیم گرفت رشته ی خود را به علوم تجربی تغییر دهد و همین موضوع او را یک سال از درس و مدرسه دور کرد. اما با وجود تمام این ها کیمیا بسیار در تحصیل خود کوشا و موفق است.
آغاز فعالیت حرفه ای
کیمیا علیزاده خیلی زود در رشته ی تکواندو پیشرفت کرد، به گونه ای که هم اکنون به او «لقب پدیده ی تکواندو» و «کیمیای ورزش ایران» داده شده است. مربیان تیم ملی بسیار روی توانایی ها و مهارت او برای کسب مدال در مسابقات آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون حساب ویژه ای باز کرده بودند. او به کره جنوبی هم سفر کرد اما در مسابقات شرکت نکرد و فقط رقابت دیگر تکواندوکاران را تماشا کرد، به این دلیل که مسئولان برگزار کننده ی مسابقات به خاطر سن پایین به او اجازه ندادند تا در رقابت ها شرکت کند.مسئولان ورزش کشور و خود کیمیا از این اتفاق بسیار غافلگیر شدند، حتی فدراسیون تکواندو به خاطر این مسئله شکایت کرد اما با این حال مسئولان به او اجازه ی حضور در رقابت ها را ندادند. این گونه بود که کیمیا علیزاده به خاطر این که سنش زیر ۱۷ سال بود از مسابقات آسیایی دور ماند. ولی او با وجود تمام این ها ناامید نشد و با انگیزه و اعتماد به نفس زیاد در مسابقات جهانی شرکت کرد و خوش درخشید تا در تاریخ تکواندو ایران بی سابقه باشد.
حضور در المپیک ریو ۲۰۱۶
کیمیا علیزاده بعد از یک دوره استراحت به عنوان نماینده ی ایران در وزن دوم المپیکی زنان در مقابل حریف خود «فیتریانا یوسف» از کشور اندونزی قرار گرفت و موفق شد او را ۱۹ بر صفر شکست دهد و به مرحله ی نیمه نهایی راه یابد. پس از آن در گام بعدی در مقابل «نیاما گارانگ» از کشور نپال قرار گرفت، و توانست در راند دوم نتیجه مسابقه را ۱۵ بر ۲ به نفع خود به پایان برساند و به فینال رقابت های وزن -۵۷ کیلوگرم راه یافت و سهمیه المپیک ریو ۲۰۱۶ را برای ایران به دست آورد.کیمیا علیزاده در اولین مبارزه المپیکی خود به مصاف «آنا زانینویک» از کشور کرواسی رفت و او را شکست داد و موفق شد مجوز ورود به مرحله ی یک چهارم نهایی این مسابقات را دریافت نماید. پس از آن در برابر رقیب اسپانیایی خود با نتیجه ی ۸ بر ۷ شکست خورد. رقیب اسپانیایی به فینال این وزن راه پیدا کرد. علیزاده در گروه شانس مجدد برای کسب مدال برنز به رقابت پرداخت و در دیدار ماقبل رده بندی توانست حریف تایلندی خود را شکست دهد و وارد مرحله ی رده بندی شود.
کیمیا علیزاده در دیدار رده بندی موفق شد رقیب سوئدی خود را شکست دهد و ضمن به دست آوردن مدال برنز، توانست عنوان نخستین بانوی مدال آور ایران در کاروان المپیک را به خود اختصاص دهد.
موفقیت کیمیا علیزاده با واکنش های زیادی از سوی بزرگان و دولت مردان همراه بود که در اینجا به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
آیت الله سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران:
من از صمیم قلب از تمام زنان ورزشکاری که در عرصه ی بین المللی با حجاب حضور دارند تشکر می کنم.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران:
دخترم کیمیا همه ی مردم به ویژه بانوان ایران زمین را شاد کردی. شادی همیشگی را برایت آرزو می کنم.
شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور:
بی تردید این افتخارآفرینی که با غیرت، سختکوشی، اعتماد به نفس و شجاعت مثال زدنی شما نصیب کشور عزیزمان شد، در تاریخ این دیار و در خاطره ی مردمان آن به ویژه دختران و زنانمان مانا بوده و افق های روشنی را فراروی ورزش زنان در دولت تدبیر و امید خواهد گشود.
وزارت ورزش و جوانان ایران:
آرزو می کنیم و امیدواریم دختران و زنان ایرانی، با تلاش و کوشش بیشتر موانعی را که در سر راهشان قرار دارد را کنار زده و قله های بلندتری را فتح کنند.
حضور در رقابت های قهرمانی تکواندو جهان ۲۰۱۷
کیمیا علیزاده توسط فدراسیون جهانی تکواندو به عنوان پرچم دار بیست و سومین دوره رقابت های قهرمانی جهان ۲۰۱۷ کره ی جنوبی انتخاب شد. وی در ۳۰ ژوئن مصادف با روز جمعه ۹ تیرماه ۱۳۹۶ موفق شد مدال نقره این رقابت ها را از آن خود کند. این نخستین بار بود که یک نفر از اعضای تیم تکواندوی زنان ایران به فینال مسابقات جهانی راه یافت.ولی پزشکان می گفتند که در این مسابقات بدن کیمیا علیزاده دچار آسیب شده و باید مورد جراحی قرار گیرد. گویا بیشتر این آسیب ها مربوط به قبل از مسابقات کره جنوبی بود. نزدیکان و هواداران کیمیا علیزاده اعتقاد دارند که او با وجود تمام آسیب هایی که دیده است، تلاش فراوانی کرد تا در مسابقات باقی بماند. سرمربی او در این رابطه اعلام کرد که آسیب های کیمیا به تدریج جدی تر شد ولی باز هم در رقابت های جهانی کره جنوبی با اقتدار شرکت کرد و موفق شد مدال کسب کند.
زندگی خصوصی
کیمیا علیزاده به خاطر موفقیت ها و کسب مقام های بین المللی از طرف وزارت علوم بدون کنکور در دانشگاه پذیرفته شده است و قصد دارد در رشته ی فیزیوتراپی تحصیلات خود را ادامه دهد تا بتواند به ورزشکاران بعد از خود خدمت کند.کیمیا الگوی ورزشی و اخلاقی خود را «مهرو کرمانی» معرفی می کند. به جز تکواندو به ورزش والیبال علاقه ی زیادی دارد. ماکارونی و کشک بادمجان غذاهای موردعلاقه ی او هستند. برای تفریح دوست دارد به کوهنوردی و گردش با دوستانش بپردازد.
افتخارات و عناوین ورزشی کیمیا علیزاده
- کسب مقام اول در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۴ در دسته بندی جوانان- کسب مقام اول در مسابقات آزاد کره ۲۰۱۴ گیونگجو در دسته بندی جوانان
- کسب مقام اول در المپیک تابستانی جوانان ۲۰۱۴ نانجینگ در دسته بندی جوانان
- کسب مقام اول در بازی های آزاد ترکیه ۲۰۱۴ آنتالیا در دسته بندی جوانان
- کسب مقام اول در مسابقات جام فجر ۲۰۱۵ تهران در دسته بندی ارشد
- کسب مقام دوم در مسابقات آزاد هلند ۲۰۱۵ در دسته بندی ارشد
- کسب مقام سوم مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵ در دسته بندی ارشد
- کسب مقام سوم مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵ مسکو در دسته بندی ارشد
- کسب مقام اول در مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۱۶ مانیل در دسته بندی ارشد
- کسب مقام سوم در المپیک ۲۰۱۶ ریو در دسته بندی ارشد
منبع: پرورش افکار