يکشنبه، 21 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

علی درویش زاده

علی درویش زاده
علی درویش‌زاده استاد دانشکده علوم دانشگاه تهران، مدیرگروه زمین‌شناسی مناطق بیابانی و کویری ایران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است.
 
شناسنامه
 سال 1314 ه.ش   تولد
 ایرانی  ملیت
 اسلام  دین
 شیعه  مذهب
 دکترای تخصصی سنگ‌شناسی  تحصیلات
 کلرمون فرانسه  دانشگاه
 تدریس و پژوهش  زمینه فعالیت
 از سال 1337 ه.ش  سال های فعالیت
 تألیف آثار متعدد  آثار مهم
 انتخاب بعنوان استاد نمونه و چهره ماندگار  جایزه ها

زندگی نامه

تولد
دکتر علی درویش‌زاده در ۱۳۱۴ ه.ش در بندر انزلی در استان گیلان به دنیا آمد.
 
علی درویش زاده

سمت و فعالیت ها

فعالیت های علمی
تحصیلات
پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی، دبیرستان را با کسب رتبه اول در رشته علوم طبیعی در دبیرستان فردوسی انزلی به پایان برد. در آن سال‌ها دانشگاه‌ها چنان وسعتی نداشت و تنها دو دانشگاه تازه‌تأسیس تهران و تبریز وجود داشت. به همین دلیل، به تهران مهاجرت کرد و در کنکور دانشگاه تهران ثبت‌نام نمود. او عاشق معلمی بود و دوست داشت معلم باشد و برای رسیدن به این هدف و با توجه به این‌که مدرک دیپلم وی نیز علوم طبیعی بود، در دانشکده علوم دانشگاه تهران در رشته زمین‌شناسی و زیست‌شناسی و در دانشکده کشاورزی امتحان داد.
 
علی درویش زاده

در سال ۱۳۳۷ ه.ش از دانشکدهٔ علوم دانشگاه تهران در رشتهٔ زمین‌شناسی فارغ‌التحصیل شد و همان سال به پیشنهاد استادشریال دکتر یدالله سحابی، در دانشگاه تهران استخدام شد و در سال ۱۳۴۰ ه.ش موفق به اخذ فوق لیسانس زمین‌شناسی شد. پس از آن به فرانسه رفت و از دانشگاه «کلرمون فران» در گرایش سنگ‌شناسی (پترولوژی) در سال ۱۳۵۰ فارغ‌التحصیل شد و بلافاصله به ایران بازگشت و به‌عنوان استادیار در دانشگاه تهران به تدریس مشغول شد. در سال ۱۳۶۷ ه.ش برای فرصت مطالعاتی به اتریش سفر کرد و پس از آن کتاب زمین‌شناسی ایران را، که بیشتر اطلاعات آن را از کتابخانه‌های اتریش جمع‌آوری کرده بود، منتشر ساخت. طی سال‌های ۱۳۵۵ و ۱۳۶۳ ه.ش موفق به اخذ درجات دانشیاری و استادی دانشگاه تهران شد.
 
علی درویش زاده

آثار

نخستین کتابی که وی منتشر ساخت، کتاب بلورشناسی بود که با دکتر زرعیان، از استادان دانشگاه تهران، نگارش شد. پس از آن، در سال ۱۳۵۸ ه.ش کتاب مبانی زمین‌شناسی را ترجمه کردند که دانشگاه تهران آن را چاپ کرد. سومین کتاب او اصول آتشفشان‌شناسی بود. پس از آن کتاب دیگری در سال ۱۳۶۶ ه.ش با عنوان کانی‌ها و سنگ‌ها ترجمه کرد که جهاد دانشگاهی آن را چاپ کرد. در سال ۱۳۶۷ ه.ش کتاب پترولوژی تجربی و کاربردهای آن را تألیف کرد و انتشارات دانشگاه تهران آن را به چاپ رساند. همزمان، کتاب دیگری با نام ناآرامی‌های زمین ترجمه کرد که به دلیل زلزله‌خیز بودن ایران، بسیار مایل بود با زبان ساده مردم را با زلزله، مضرات و شیوه محافظت از جان خودشان و اقداماتی که در حین رخ‌دادن زلزله باید انجام دهند، آشنا سازد.

درویش‌زاده درمجموع، تا کنون موفق به تألیف و ترجمه بیش از ۱۸ جلد کتاب با عنوان‌های ذیل شده‌است:
بلورشناسی
مبانی زمین‌شناسی
اصول آتشفشان‌شناسی (کتاب سال جمهوری اسلامی ایران)
زمین‌شناسی ایران
کانی‌ها و سنگ‌ها
پترولوژی تجربی و کاربردهای آن (کتاب سال جمهوری اسلامی ایران)
ناآرامی‌های زمین
ماگما و سنگ‌های ماگمایی
سنگ‌شناسی دگرگونی
آتشفشان‌شناسی
زمین‌شناسی پوسته‌اقیانوسی
چینه‌شناسی
دگرگونی و ماگماتیسم ایران
آتشفشان‌ها و رخساره‌های آتشفشانی
سنگ‌شناسی آذرین
تألیف کتب درسی برای دبیرستان‌ها
نگارش مقالات علمی فراوان و حضور در سمینارهای علمی و تخصصی بین‌المللی
 
علی درویش زاده

جوایز و افتخارات

در سال ۱۳۷۲ ه.ش از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به عنوان استاد نمونهٔ دانشگاه‌های کشور انتخاب شد و در دوره اول چهره‌های ماندگار در سال 1380 ه.ش، به‌عنوان «چهره ماندگار علم زمین‌شناسی» معرفی شد.

کتاب‌های اصول آتشفشان‌شناسی و پترولوژی تجربی و کاربردهای آن وی، به‌ترتیب در دورهای اول و هفتم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان کتاب سال برگزیده شده‌اند.


منابع:
1. ویکی پدیا
2. دانشگاه تهران


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاهیر مرتبط