محمدرضا سنگری
دکتر محمدرضا سنگری در آبان ماه 1333در شوش به دنیا آمد. او فارغ التحصیل دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و هم اکنون نیز ساکن تهران است وضمن تدریس در دانشگاه، سردبیر مجله رشد زبان و ادبیات فارسی ومجله تربیت است. همچنین با سازمان پژوهش و تألیف کتب درسی همکاری دارد. از زمان کودکی به شعر روی آورد و تا کنون نیز در این عرصه فعال است به طوری که نام او با ادبیات دینی به ویژه ادبیات عاشورایی گره خورده است. او بر انواع ادبیات دینی از شعر حماسی گرفته تا توصیف معیارهای آن اشراف کامل دارد. در زمینه دفاع مقدس که با هویت مستقل، از زیر مجموعههای ادبیات دینی محسوب میشود نیز فعال است، به طوری که دبیرکتاب سال دفاع مقدس بوده و در بسیاری از همایشهای سراسری شعر دفاع مقدس و شبهای شعر دفاع مقدس و مقاومت حضور داشته است. در جلسات متعدد نیز به نقد و بررسی شعر دفاع مقدس و ادبیات پایداری پرداخته است. او صاحب تألیفات متعدد پژوهشی و ادبی دربارة فرهنگ و تاریخ عاشورا است وتا کنون دهها سخنرانی، مقاله، پژوهش و کتاب در حوزه ادبیات و هنر اسلامی از خود به جای گذاشته است.
مجموعه سه جلدی «بررسی ادبیات منظوم دفاع مقدس» از آثار این نویسنده است که به عنوان کتاب برترسال دفاع مقدس شناخته شده است.
از دیگرآثار سنگری، میتوان به «سوگ سرخ»، «حنجره معصومه»، «زبان و ادبیات فارسی پیشدانشگاهی»، «کرشمههای قلم»، «یادمان سبز» و «پیوند در فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس» اشاره کرد.
دو کتاب «روایت آتش و عطش» و «آیینهداران باران» دارای نثر ادبی عاشورایی است که کاملاً به شعر و زبان شعر گونه نزدیکاند و در آنها برخی صحنههای عاشورا ترسیم شده است.
«راز رشید» نام مجموعه شعری است که حاوی شعرهای عاشورایی است ودر قالبهای غزل، قصیده، مثنوی و رباعی توسط سنگری گردآوری شده و انتشارات سوره مهر آن را منتشر کرده است. در این مجموعه شعرهایی از علی معلم، سید علی موسوی گرمارودی، سید حسن حسینی، قیصر امینپور، مصطفی رحماندوست و… آمده است.