ویرایش عکس تیر 99
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در سالروز سفر رهبر معظم انقلاب به قم گفت: طلاب و فضلا باید دغدغههای ایشان در باب حوزههای علمیه را بازخوانی و به گفتمان رایج در بدنه حوزه تبدیل کنند. اگر حوزه به نیازهای اجتماعی پاسخ ندهد، خطرات بزرگی پیش میآید.
به گزارش راسخون به نقل از فارس، در سالروز سفر مقام معظم رهبری به شهر قم (۲۷ مهر ۱۳۸۹)، درباره دغدغههای ایشان پیرامون حوزههای علمیه با آیتالله علیرضا اعرافی گفتوگو کردیم.
* رهبر انقلاب یک کارشناش تمامعیار در عمیقترین مباحث حوزوی است
مدیر حوزههای علمیه کشور در ابتدای این گفتوگو اظهار داشت: دیروز سالروز سفر مقام معظم رهبری به شهر مقدس قم بود و علاوه بر برکات مختلفی که سفر ایشان برای استان قم داشت، بخش اصلی سفر ایشان برکات فراوانی برای حوزههای علمیه داشت و بیش از نیمی از بیانات و پیگیریهایی که در قم داشتند، برای حوزههای علمیه بود. تفاوت سفر رهبر معظم انقلاب به قم با سایر استانها این است که در سفر به قم علاوه بر مسائل کلان و رایج کشوری، به مسائل تخصصی حوزههای علمیه به شکل ویژه پرداختند.
مدیر جامعة المصطفی پیرامون نگاههای عمیق رهبر معظم انقلاب درباره مباحث تخصصی حوزه علمیه گفت: از کنار دیدگاه های شخصیت ذو ابعادی مثل مقام معظم رهبری که دارای ولایت، مرجعیت، آگاه و مسلط به مسائل جهان، منطقه و ایران اسلامی و در عین حال عمری را در حوزه های علمیه گذراندهاند و یک کارشناش تمامعیار در عمیقترین مباحث حوزوی است، نمیتوان گذشت و عبور کرد. اتصال به شخص ایشان و استفاده از نظرات عمیق و نافذ در باب حوزه برای حوزههای علمیه از اهمیت ویژهای برخوردار است. در عین حال باید به نظرات مراجع عظام تقلید که از قلههای فکری و معرفتی حوزه هستند باید توجه داشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: آنچه که رهبر معظم انقلاب در طول دو دهه و همچنین در سفرشان به قم طی جلسات مختلف بیان کردهاند یک منظومه فکری بسیار قوی است و هنوز هم حضرت آقا با بیاناتشان در حال به روز کردن و تقویت آن هستند. این منظومه استراتژی و راهبرد یک حوزه تمدنی را در شرایط حساس کنونی جهان و انقلاب اسلامی مشخص می کند و همچنین از نظرات و دیدگاه های مراجع عظام تقلید هم استفاده کرد.
امام جمعه قم پیرامون رابطه منظومه فکری رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره) گفت: بیانات و دیدگاههای رهبر معظم انقلاب و امام(ره) در باب حوزههای علمیه دارای نظامی منظومهوار و بسیار مستحکم است که وقتی دیدگاههای این دو شخصیت والا را در کنار یکدیگر قرار می دهیم، به یک منظومه درهمتنیده بسیار قوی تبدیل میشود که باید به آن عمل کرد. نکته قابل توجه این است که این بیانات و منظومه فکری با بیانات و نظرات مراجع عظام تقلید، قریب به اتفاق یکی است و تعارضی ندارد.
مدیر حوزه های علمیه کشور پیرامون عمل کردن طلاب و فضلا به دیدگاه های رهبر معظم انقلاب به عنوان یک واجب دینی این گونه بیان داشت: توجه و عمل به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب که برخاسته از قرآن و احادیث اهلبیت علیه السلام و برخاسته از تاریخ حوزه، اندیشه حوزه و انقلاب اسلامی ست یک واجب دینی است و عمل به این برنامه اختصاص به یک قشر خاص ندارد و همه طلاب، اساتید، فضلا و مسئولین حوزوی باید به عنوان یک واجب دینی به آن عمل کنند.
* بسیاری از دغدغههای حضرت آقا هنوز بیپاسخ مانده است
وی پیرامون عملکرد مسئولین حوزه در تحقق دغدغههایی که رهبر معظم انقلاب در سفر قم داشتند ابراز داشت: چند سالی که از سفر حضرت آقا به قم میگذرد، ایشان دغدغههایی نسبت به حوزه های علمیه داشتند که برای تحقق بخشیدن به این دغدغهها مسئولین حوزه در طول این سالها زحماتی کشیدهاند و ما از زحمات این دوستان تشکر میکنیم اما متأسفانه هنوز به بسیاری از دغدغههایی که حضرت آقا در سفر به قم داشتند پاسخی داده نشده است. همه ما در تحقق بخشیدن به این دغدغهها و دیدگاههای مقام معظم رهبری مسئولیم. طلاب و فضلا باید دیدگاه و دغدغههای ایشان در باب حوزههای علمیه بازخوانی کند و بعد گفتمان رایج در بدنه حوزه تبدیل کنند.
آیتالله اعرافی در ادامه گفتگو با فارس به بیان دیدگاه های رهبر انقلاب در جلسات اخیرشان این گونه پرداختند: بنده اخیراً حدود چهار جلسه خدمت حضرت آقا رسیدیم و ایشان راهکارها و دغدغههای متعددی پیرامون حوزههای علمیه داشتند که عمل به هر کدام از آنها میتواند گرههای فراونی را در حوزههای علمیه باز کند.
مدیر حوزههای علمیه گفت: رهبر معظم انقلاب در یکی از جلساتی که اخیراً خدمتشان رسیده بودیم، فرمودند که از یکسو اجتهاد و فقاهت است که باید عمق و استمرار پیدا کند و از طرف دیگر هم تفکر، عقلی، کلامی و فلسفی الهی است که باید به شکل عمیق و قوی به آن پرداخت و همچنین رهبر معظم انقلاب فرمودند که این تقابلی که در جهان امروز به وسیله تولیدات فکری غیر الهی وجود دارد برای پاسخگویی به آن هم به یک فقاهت استوار نیاز هست و هم به یک زیرساخت عقلی، کلامی و فلسفی محکم. و همچنین فرمودند که این تفکر فقاهتی، کلامی، فلسفی و عقلی باید امتداد پیدا کند و به پاسخگویی به نیازهایی که در زمینه علوم انسانی و اجتماعی هست بپردازد و اگر حوزه علمیه به پاسخگویی در این رابطه نپردازد، خطرات بزرگی پیش خواهد آمد.
وی در پایان اظهار داشت: یکی دیگر از محورهایی که رهبر انقلاب فرمودند این بود که بر خلاف نظرات غلطی که مطرح میشود نظر درست این است که مهمترین وظیفه حکومت دینی این است که با یک منطق صحیح دین را در تمام شئون زندگی بشر انفاذ دهد و همچنین وظیفه عالمان و حاکمان این است که دین در تمام ابعاد زندگی بشر انفاذ دهند و مثل خون جریان بدهند. حضرت آقا همچنین فرمودند که این انفاذی که حکومت دینی میخواهد ایجاد کند پشتوانه فکری و تئوریک میخواهد و این کاری است که فقط از عهده حوزههای علمیه بر میآید.
/2759/
آیتالله اعرافی در گفتوگویی :
متأسفانه هنوز دغدغههای رهبری در سفر قم بیپاسخ مانده | پاسخندادن حوزه به نیازهای اجتماعی خطرساز است
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در سالروز سفر رهبر معظم انقلاب به قم گفت : طلاب و فضلا باید دغدغههای ایشان در باب حوزههای علمیه را بازخوانی و به گفتمان رایج در بدنه حوزه تبدیل کنند. اگر حوزه به نیازهای اجتماعی پاسخ ندهد، خطرات بزرگی پیش میآید.
پنجشنبه، 29 مهر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده:
روابط عمومی راسخون
حوزه
آیتالله اعرافی
مقام معظم رهبرى
قم
روحانیت
تحول حوزه
سفر به قم
سفر رهبری
ماموریت حوزه
تحول در حوزه
موارد بیشتر برای شما
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
مرور 10 روز سفر رهبر انقلاب به قم | جدول فرازهایی از سخنان مهم رهبری
شنبه، 8 آبان 1389
تأکید بر تدوین طرح تحول و تشکیل مرکز مطالعات راهبردی در حوزه علمیه | تاکید بر تربیت مبلغ فضای مجازی
يکشنبه، 11 مهر 1395
اقدامات مدیریتی آیتالله اعرافی در راستای تحول در حوزه
يکشنبه، 16 شهريور 1399
پویش اگر من جای مدیر حوزههای علمیه بودم...
سهشنبه، 10 تير 1399
امروز وظیفه حوزههای علمیه از گذشته سنگینتر است | با افزایش معرفت جامعه گفتمانهای انقلابی راتقویت کنید
پنجشنبه، 19 ارديبهشت 1398
رهبر انقلاب: حوزه علمیه برای ابهامات و مشکلات دینی راهحل داشته باشد | لزوم حضور جریانساز در فضای مجازی
دوشنبه، 8 بهمن 1397
بودجه ی روحانیت
جمعه، 26 مرداد 1397
تحول حوزه منافاتی با حفظ ساختار سنتی ندارد
جمعه، 23 آبان 1393
نرمافزار «حوزه و روحانیت» عرضه شد
سهشنبه، 4 تير 1392
دیدار شورای عالی مدیریت حوزه قم با رهبری
چهارشنبه، 5 آبان 1389
تازه های اخبار
آشنایی با برخی از بهترین باغ رستوران های اصفهان با موسیقی زنده
اقامتی رویایی در بهترین هتل های لوکس تبریز؛ تجربه ای فراتر از انتظار
ریل آسانسور چیست و چرا اهمیت دارد؟
رازهای پنهان شرکتهای لوله بازکنی در مشهد! خدمات رفع گرفتگی لوله در مشهد با روشهای تضمینی
از کجا شغل کافی نت را یاد بگیریم؟
آموزشگاههای زبان ایتالیایی در تهران؛ بهترین گزینهها
بازخوانی نقش زن، از مادری تا مرجعیت دینی
چرا زبان عربی، زبان اسلام است؟ آیا اسلام برای اعراب آمده است؟
آینده مقاومت پس از سقوط سوریه چه میشود؟
آیا مردم سوریه، اهل سنت ناصبی هستند؟ چند درصد جمعیت سوریه شیعه میباشند؟
بیشترین بازدید هفته
داستانک های مادر | داستان کوتاه درباره مادر
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
صدور کارت هدیه آنی با طرح و جمله دلخواه از طریق کیوسک های بانکی بانک پاسارگاد + اسامی شعب
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
شعر طنز/مادر زن و داماد
جدول خاموشي در كرج، شهريار، ساوجبلاغ و نظرآباد
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
وضعیت سوریه در آخرالزمان
موارد بیشتر برای شما
حال و هوای حسینیه امام(ره) پیش از دیدار مداحان با رهبر انقلاب
خلاصه دیدار پرسپولیس ۱ - مس رفسنجان ۳
پهلوگیری ناوگروه "صلح و دوستی" پاکستان در بندرعباس
مرگ مشکوک افشاگران در آمریکا
نماهنگ | بانوی انقلابی
نماهنگ | برابری زن و مرد در رسیدن به حیات طیبه
شب چله در بین بزرگترین ایل عشایر کشور در اردبیل
غافلگیریِ بدون تعارف برای مادرانی که سالها از فرزندانشان دور ماندهاند
شوی تبلیغاتی حجاب در سوریه توسط تروریست ها
تغییر چهره نیروهای امنیتی دولت سابق سوریه برای شناسایی مخالفین
صدور ۳ قطعنامه ضد رژیم اسرائیل در یک روز
پاسخ جولانی به سوال مجری BBC در مصاحبه پیرامون نظرش درباره تحصیل زنان و نوشیدنیهای الکلی
فرصت سوزی عجیب مهدی طارمی در شرایط عالی گلزنی
حرکات موزون وینیسیوس جونیور، بعد از فتح جایزه The Best از طرف فیفا
پنج گوهر درخشان میراث فاطمی