تهدید نسل، تحدید نسل

کم شدن چشمگیر زاد و ولد در ایران یکی از معضلات جدی جمهوری اسلامی ایران هست که همه مسئولین با تمام قدرت باید به حل این معضل همت کنند تا در آینده دچار فاجعه ی جمعیتی نشویم...
سه‌شنبه، 1 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
تهدید نسل، تحدید نسل
کم شدن چشمگیر زاد و ولد در ایران یکی از معضلات جدی جمهوری اسلامی ایران هست که همه مسئولین با تمام قدرت باید به حل این معضل همت کنند تا در آینده دچار فاجعه ی جمعیتی نشویم...



راسخون : «الشیطانُ یَعِدُکُم الفقر ویَأمُرُکُم بالفَحشاء  وَاللهُ یَعِدُکُم مغفرةً منه و فضلا واللهُ واسعٌ علیمٌ؛ شیطان شما را از بینوایى مى‌ترساند و به کارهاى زشت وا مى‌دارد، در حالى که خدا شما را به آمرزش خویش و افزونى وعده مى‌دهد. خدا گشایش‌دهنده و داناست.»{1}
 
یکی از سلاح های کاری شیطان، ترساندن و خوف اندازی است؛ امروز هم با ایجاد مبالغه در کمبود منابع آب، معضلات اقتصادی، کمبود ذخایر طبیعی و ... ما را از رشد جمعیت می ترساند، در حالی که تهدید اصلی، تهدید نسل است.
 

نگاه غرب به مسئله جمعیت

در آلمان حقوق پدران و مادران شاغل را ۲.۳۷۵ دلار در هر ماه افزایش می دهند.
دولت فرانسه تا سه سال نسبت به کمک هزینه های مالی فرزندان برای پیش دبستانی و همچنین دوران مدرسه و دانشگاه به خانواده ها تضمین قانونی می دهد. همچنین دریافت سالانه ۱۰۰۰ یورو کمک مالی در صورت داشتن بچه‌‌ی سوم.
دولت اسپانیا برای تولد هر بچه ، ۲۵۰۰ یورو به زوج‌ها پرداخت می‌کند.
در قانون انگلیس، نروژ، چک، اسلواکی و بسیاری از کشورها تضمین های لازم برای فرزندآوری لحاظ شده است.{2}
 
هالیوود هم که یکی از مهمترین صنایع فیلم سازی جهان است، با تولید محصولات فرهنگی مانند انیمیشن The BOSS Baby  مردم را به تولید نسل تشویق و از پُر کردن خلاء اجتماعی زندگی، از حیوانات خانگی تقبیح می کند. {3}
 

تهدید نسل در ایران

علامه سید محمد حسینی طهرانی (١٣٤٥-١٤١٥ ه.ق) از شاگردان برجسته علامه طباطبایی، با تالیف کتاب "رساله نکاحیه؛ کاهش جمعیت، ضربه ای سهمگین بر پیکر مسلمین" در اوایل دهه هفتاد، سیاست های تهدید نسل، کنترل و کاهش جمعیت را در دوران سازندگی به طور جدی از ابعاد مختلف قرآنی و فقهی به چالش کشیدند؛ اما سیاستگذاران و تکنوکرات های لیبرال مدافع این سیاست ها، مجالی برای هیچ دیدگاه مخالفی نگذاشته بودند، تا آنجا که از چاپ مجدد این کتاب جلوگیری و جلوی توزیع چاپ نخست را نیز گرفتند و آیت الله طهرانی را بایکوت و خانه نشین کردند! {4}
 

توصیۀ پیامبر به‌ ازدیاد نسل‌ در زمان‌ رفاه‌ مسلمانان‌ نبود

علامه طهرانی در این کتاب می نویسد : «تشویق‌ و توصیۀ پیامبر (صلّی الله‌ علیه‌ و آله‌ و سلّم)‌ به‌ ازدیاد جمعیّت‌ در زمان‌ رفاه‌ مسلمانان‌ نبود؛ بلکه‌ در زمانی‌ بود که‌ انصار و مجاهدین‌ با هم‌ از امکانات‌ اندک‌ زندگی‌ استفاده‌ می کردند و جنگ های‌ پی ‌در پی‌ توان‌ اقتصاد مردم‌ را به‌ شدّت‌ تحلیل‌ برده‌ بود.
در حالی که‌ کشورهای‌ اسلامی به‌ سیاست‌ کنترل‌ جمعیّت‌ روی‌ آور شده‌اند، صهیونیست‌ها با حیله‌گری‌، یهودیان‌ و حتّی‌ غیر یهودیان‌ کشورهای‌ دیگر را با نام‌ یهود به‌ اسرائیل‌ می‌آورند تا جمعیّت‌ اسمی‌ آن‌ زیاد شده‌ و مسلمانان‌ فلسطین‌ را در اقلّیّت‌ قرار دهند.» [۵]
 
بر اساس آمار وزارت بهداشت در کشور ایران سالانه ۳۵۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد که از این تعداد حدود ۶ هزار سقط جنین قانونی و شبه قانونی و بقیه غیر قانونی است ؛ یعنی روزانه حدود ۱۰۰۰ انسان ایرانی به دست خود ایرانی ها کشته می شوند.
 

معضلات تحدید و تهدید نسل

بی کفایتی مسئولان فرهنگی در زمینه رشد جمعیت محسوس است، اما نباید از بی کفایتی مسئولان اجرایی کشور غافل شد. آنجا که سه امر اشتغال، ازدواج و مسکن دچار تزلزل جدی می شوند و به تأخیر می افتند.
 

اشتغال

در بحث اشتغال به نظر نگارنده تهدید نسل زمانی صورت می گیرد که افراد بازنشسته میزهای مدیریت را رها نکرده و جوانان در پاساژها و اماکن در بحران بازار، گوشه ای نشسته اند و روز خود را سپری می کنند، آری ؛ همه به دنبال ایران جوان هستیم؛ اگر پیرهای بازنشسته بگذارند.
در آموزه های اسلامی آمده است که امیرالمومنین علی (علیه السلام) فرمودند: «ابتدا با جوانان مشورت کن؛ زیرا به لحاظ ذهن، تیزتر و به لحاظ حدس و گمان، سریع ترند. سپس آن را بر میان سالان و کهن سالان عرضه کن تا بهترین رأی را برگزینند؛ چون تجربه بیشتری دارند.» {6}
 

ازدواج

در بحث ازدواج تهدید نسل زمانی صورت می گیرد که جوانان، توکلشان به خداوند متعال کم شده است و دل به وعده حق الهی نمی دهند و مدام بهانه می آورند، بهانه هایی چون ؛ ترس از نداشتن درآمد، ترس از اشتباه در انتخاب، ترس از دخالت خانواده ها، ترس از شکست در ازدواج؛ و از طرفی بیماری فمینیستی در زنان از عوامل کاهش ازدواج ها، تخریب ازدواج ها و افزایش طلاق ها می باشد. اینها همان فرمولی است که شیاطین تجویز می کنند، ضمن اینکه زمینه های ازدواج آسان و تمهیدات لازم باید توسط دولت اسلامی محقق شود.
 

مسکن

در بحث مسکن تهدید نسل زمانی صورت می گیرد که جوانِ تازه به جامعه پا گذاشته ، نمی تواند با وام های ربوی و بهره های سنگین ، برای خود مسکن تهیه کند و دولت هم در زمان مقرر نتواند اقدام به تحویل مسکن ارزان کند!!!
 

اثرات کاهش جمعیت جوان

کشوری که رشد جمعیت آن کاهش پیدا می کند یعنی؛ کاهش نیروی جوان و مولد، هزینه بیشتر برای نگهداری سالمندان، افزایش هزینه های بیمه و درمان، افسردگی ناشی از تنهایی در کهنسالی، کاهش سطح فعالیت و پویایی اقتصادی، افزایش واردات نیروی کار و خطر تهاجم فرهنگی، کاهش سطح توان دفاعی و این یعنی سقوط یک نظام پویا بعد از چند دهه بالندگی.
 

تذکرات رهبر انقلاب

بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای همایش ملی «تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» قابل بازخوانی است، آنجا که فرمودند:
«من معتقدم که کشور ما با امکاناتی که داریم می تواند صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت داشته باشد. من معتقد به کثرت جمعیتم. هر اقدام و تدبیری که می خواهند برای متوقف کردن رشد جمعیت انجام بگیرد ؛ بعد از صد و پنجاه میلیون انجام بگیرد.» {7}
 
رهبر انقلاب در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معترض بودجه هایی شدند که صرف توقف نسل می شود و فرمودند :
«دستگاه هایی دولتی "مطلقا" نباید پول بیت المال را صرف توقف نسل کنند.» {8}
 

سخن پایانی

 این درست است که مدیریت جمعیت یک امر تخصصی و نسبی می باشد که سیاست های جمعیتی را بر مبنای مطالعات دقیق و پتانسیل های موجود تدوین می کند و اینکه این سیاست ها باید متناسب با شرایط هر کشور باشد و ربطی به کشورهای دیگر ندارد و مسابقه و رقابتی هم در کار نیست ؛ اما این را هم باید در نظر گرفت که کشور ایران با یک درصد جمعیت دنیا هفت درصد منابع دنیا را در اختیار دارد ؛ پس سطح رفاه و آسایش مردم ایران باید هفت برابر اروپا و آمریکا باشد و این یعنی ایران باید پتانسیل افزایش جمعیت تا هفت برابر را داشته باشد.
 
به این موضوع مهم اجتماعی فکر کنید که نسل آینده، یا فقط یک خواهر دارد یا یک برادر یا هیچ کدام! در خوشبینانه ترین حالت یک خواهر یا یک برادر!
چقدر آدم ها سریع به سمت تنها شدن در حرکت اند!
تنها در یک مورد معتقدم باید غرب گرا باشیم : افزایش جمعیت
 

به قلم : حجت الاسلام سیدصادق موسوی
 
پی نوشت:
{1}. سوره مبارکه بقره ، آیه شریفه ۲۶۸.
{2}. آمار از سایت صدا و سیما.
{3}. برداشتی از سایت inaghd.
{4}. این کتاب بنا به دستور دولت وقت مجوز چاپ نگرفت و بایکوت شد، فایل pdf در سایت آوینی موجود می باشد.
{5}. حسینی طهرانی، سید محمد ، رساله نکاحیه ؛ کاهش جمعیت، ضربه ای سهمگین بر پیکر مسلمین.
{6}. شرح نهج البلاغه، ج ۲۰، ص ۳۳۷.
{7}. بیانات در 8/8/1392.
{8}. بیانات در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۳۹۲.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.