ماجرای تزریق هورمون و رشد سریع مرغ در 42 روز چیست؟

رئیس اداره دامپزشکی نوشهر گفت: تزریق هورمون در دام و طیور شایعه فضای مجازی است.
پنجشنبه، 19 مهر 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ماجرای تزریق هورمون و  رشد سریع مرغ در 42 روز چیست؟
رئیس اداره دامپزشکی نوشهر گفت: تزریق هورمون در دام و طیور شایعه فضای مجازی است.

به گزارش راسخون به نقل از حمزه بواسحاقی اظهار کرد: مازندران اگر چه در صنعت پرورش طیور و آبزیان رشد خوبی داشته اما همچنان در تولید و پرورش گاو و گوسفند سنتی عمل می کند.

وی با بیان اینکه عملکرد سنتی در پرورش گاو و گوسفند، نقش مهمی در ادامه دار شدن مشکلات این صنعت همانند پایین بودن سطح بهداشت، افزایش بروز بیماری‌ها و پایین بودن راندمان تولید و درآمد پایین دارد، تصریح کرد: برای ارتقای صنعت دامپروری و صنعتی شدن آن باید تلاش شود چرا که نتیجه آن افزایش بهره‌وری، تولید و تمایل به گسترش دامپروری و در نهایت اشتغالزایی است.

رئیس اداره دامپزشکی نوشهر در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث تغییر ژن در دام، طیور و اثرات بد هورمونی شدن طیور می شود، خاطرنشان کرد: اینکه امروز شک استفاده از هورمون در اذهان مردم ایجاد شده است به دلیل رشد سریع مرغ در طول 42 روز است اما به نظر می رسد عدم اطلاع رسانی دقیق و شایعه سازی‌های فضای مجازی موجب این امر شده است.

وی با اشاره به رشد سریع مرغ در این مدت، تصریح کرد: به کارگیری تغذیه صحیح بر اساس روش های علمی، صنعتی شدن پرورش دام، طیور و بهبود و اصلاح شرایط بهداشت از عوامل اصلی رشد سریع است و در نتیجه مردم باید بدانند که افزایش سرعت رشد به دلیل استفاده از هورمون ها امکان پذیر نیست.

 

نقش پررنگ مکمل‌های خوراک دام و طیور در کیفیت تولید


بواسحاقی با بیان اینکه استفاده از مکمل های خوراکی دام و طیور بر اساس قانون مشکلی ندارد، گفت: استفاده از مکمل های خوراکی دام و طیور به منظور افزایش تولید، با انجام فعالیت های اصلاح نژادی و توجه به تغذیه مناسب برای نتیجه گیری از این اصلاح نژاد بسیار مهم است. علاوه بر توجه به ترکیب و کیفیت نهاده های غذایی دام، نقش مکمل های مختلف از جمله مکمل های معدنی، ویتامین و آنزیمی بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: تحقیقات مختلف در این زمینه بیانگر بهبود رشد و افزایش راندمان تولید پس از مصرف مکمل است بنابراین با توجه به اینکه تولید مکمل های موجود بر اساس مجوزهای سازمان دامپزشکی و مراجع ذیربط است، نقش آن در افزایش تولید قطعی است و استفاده از این مکمل ها بلامانع محسوب می شود.

 

کاهش مصرف دارو موجب افزایش کیفیت دام و طیور می شود


رئیس اداره دامپزشکی نوشهر در پاسخ به این پرسش که آیا رابطه میان سرمایه‌گذاران در بخش دامپروری و دامپزشکان موجب رونق تولید می‌شود، بیان کرد: دامپزشکان با ارائه برنامه‌های بهداشتی به منظور ارتقای بهداشت و کاهش بروز بیماری های دامی نقش مهمی در افزایش بهره‌وری، تولید و جلوگیری از بیماری‌های دامی و خسارات اقتصادی به سرمایه های دامی کشور دارند. بهبود بهداشت و در نتیجه کاهش مصرف دارو موجب افزایش کیفیت تولید و در نتیجه سلامت جامعه خواهد شد.

بواسحاقی ادامه داد: صادرات منوط به افزایش کیفیت و کاهش هزینه تولید است بنابراین تحقق این امر، به نظارت دقیق دامپزشکی و بهره گیری تولیدکنندگان از این کارشناسان بستگی خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان با استفاده از نظرهای دامپزشکان در مراحل مختلف تولید، فرآوری و عرضه فرآورده‌های خام دامی ضمن کسب درآمد مناسب می‌توانند بقای خود را در چرخه تولید و اقتصاد تضمین کنند.

گفت‌وگو از: سپیده پورشعبان



 

مطالب مرتبط
توضیحات آموزش و پرورش درباره حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان
به تازگی بچه‌ها قربانی کودک‌آزاری "لاکچری" شده‌اند/ شوی لباس کودک در ولنجک تهران
حیات روستاها در گرو تحقق مهاجرت معکوس+نماهنگ
پیاده‌روی اربعین و نکات مهمی که باید رعایت شوند



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما