آیت الله رفعتی نائینی: عدالت از لوازم رسانه دینی است

آیت الله رفعتی نائینی: کسانی که در رسانه دینی حضور می یابند، لازم است ایمان داشته باشد؛ اما از باب ضرورت اگر این فرد ایمان نداشته باشد و رسانه دینی به آن نیاز داشته باشد، به شرط عدم مفسده در رسانه دینی،...
دوشنبه، 7 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آیت الله رفعتی نائینی: عدالت از لوازم رسانه دینی است
آیت الله رفعتی نائینی در درس خارج فقه رسانه  که در مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) در قم برگزار شد، با اشاره به شرایط پیام رسانان در رسانه دینی گفت: اولین شرط پیام رسانان و اصحاب رسانه، ایمان است. برای این شرط چند دلیل ذکر شده است که از جمله آن تناسب حکم موضوع و فحوای ادله ای که ایمان را در قاضی و امام جماعت شرط می دانند، است.
به گزارش پایگاه فرهنگی و اطلاع رسانی راسخون
، آیت الله رفعتی نائینی استاد حوزه علمیه قم، با بیان اینکه آیا این شرط استثناء دارد یا نه؟ افرود: بحث حکم ضرورت و مصلحت، تابع حکم ثانوی است؛ یعنی کسانی که در رسانه دینی حضور می یابند، لازم است ایمان داشته باشد؛ اما از باب ضرورت اگر این فرد ایمان نداشته باشد و رسانه دینی به آن نیاز داشته باشد، به شرط عدم مفسده در رسانه دینی، می توان از این فرد بهره ببرد.
آیت الله رفعتی نائینی بابیان اینکه ارائه این مباحث براساس فقه سنتی مرحوم صاحب جواهر خواهد بود، یعنی حتی اگر اقوالی در مسئله نبود، احتمالات را به جای اقوال ذکر می کنیم، اظهارداشت: یک احتمال این است که در اینجا شرط دیگری هست و این شرط از لوازم رسانه دینی است؛ یعنی عدالت از لوازم رسانه دینی است و کسی که پیام رسانی می کند، حتما  بایدعادل باشد. احتمال دیگر این است، عدالت شرط لازم نباشد.
سخنگوی حوزه های علمیه افزود: حالا اگر عدالت را شرط دانستیم. برای شرط عدالت ادله ای ذکر شده، یکی از آن دلایل، فحوای اشتراط عدالت در بعضی مسائل خطیر مانند قضاوت، امام جماعت، امام جمعه و راوی پیام و خبر است.

وی عنوان کرد: این افراد لازم است عادل باشند، همان ادله ای که می گوید عدالت دراین افراد شرط است، همان ادله شرط عدالت در اصحاب رسانه را هم ضروری می داند.
سخنگوی حوزه  بابیان اینکه بعضی از فقهاء با توجه به ادله قرآن، عدالت را شرط می دانند و با استناد به به همین ادله ثقه را شرط نمی دانند، گفت: به خاطر همین معتقدند که کسی خبر می آورد، شرطش عدالت است نه ثقه بودن.
این استاد حوزه بابیان اینکه از نظر مشهور فقهاء عادل کسی است که مرتکب گناه کبیره نشود و اصرار بر صغیره نداشته باشد، گفت: این عدالت درهمه امورات و منصب ها وجود دارد و از همین مسئله استفاده می شود که اصحاب رسانه عادل باشند.
رئیس شبکه جهانی ولایت اظهارداشت: این تعبیر به گناه کبیره و صغیره، به این دلیل است، چون نافرمانی خدا را کوچک می شماریم، صغیره می نامیم و الا نافرمانی خدا هر چه باشد، گناه کبیره است. این بی احترامی به مولی است، گر چه اسم آن را صغیره قرار دهیم.
این استاد حوزه اظهارداشت: حتی در معنای عدالت، بعضی فقها مانند امام راحل در تحریر الوسیله معتقدند، اگر کسی گناه صغیره انجام دهد، یعنی گناه کبیره انجام داده و به همین دلیل بعضی افراد در اقامه به امام جماعت نماز تا عدالت برایشان احراز نشود، اقتدا نمی کنند.

مرتبط:
مسئولین شبکه جهانی ولایت مدّعی می باشند که طبق فتوای جنابعالی می توان خمس را به این شبکه پرداخت کرد آیا حضرتعالی تأیید می فرمایید؟
فقه و اینترنت

گزارش تصویری از پوشش زنده مراسم اربعینی حسینی 97 در شبکه های جهانی ولایت



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط