در بیانیه وزارت خارجه امارات تاکید شد که «این عملیات هیچ گونه خسارت جانی و مصدوم در بر نداشته است».
وزارتخانه یاد شده اعلام کرد که «دستگاههای ویژه تحقیق پس از پایان تحقیقات در خصوص حوادث امروز، نتایج آن را اعلام میکنند».
در ادامه این بیانیه آمده که «تحقیقات درباره شرایط حادثه با همکاری دستگاههای محلی و بینالمللی در جریان است».
وزارت خارجه امارات افزود: «سوخت و یا هیچ مواد مضری از کشتیها نشت نکرده است».
وزارتخانه مذکور همچنین ادعا کرده که «بندر فجیره این کشور بدون هیچ توقفی مشغول به کار است و مطالب گفته شده در خصوص وقوع حوادث در بندر فجیره صحت ندارد».
شبکه المیادین ظهر یکشنبه از چند انفجار در بندر الفجیره امارات خبر داد و نوشت که این اتفاق بامداد امروز رخ داده است.
المیادین به نقل از منابع خود خبر داد که انفجارها متعلق به تعدادی نفتکش بوده که آتش گرفته و تعداد آنها هفت تا ده نفتکش است.
وزارت خارجه امارات در ادامه بیانیه خود افزود: «جامعه جهانی باید مسئولیت منع تلاشها برای آسیب زدن به خطوط کشتیرانی را بر عهده بگیرد».
دولت امارات تاکید کرد که «عملیات مخرب، امنیت و صلح جهانی را تهدید میکند».
وزیر انرژی عربستان: ۲ نفتکش ما هم در نزدیکی امارات هدف "عملیات خرابکارانه" قرار گرفتند
وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان نیز اذعان کرد، روز یکشنبه برابر با ۱۲ مه ۲۰۱۹ دو نفتکش سعودی نیز هدف "عملیات خرابکارانه" قرار گرفتند.به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، خالد فالح وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان امروز (دوشنبه) اذعان کرد، این دو نفتکش در مسیر خود در حال عبور از خلیج فارس و در آبهای اقتصادی امارات در نزدیکی امارت الفجیره بودند که مورد "تعرض و هدف عملیات خرابکارانه" قرار گرفتند. در حالی که یکی از آنها در مسیر برای حمل نفت سعودی از بندر راس تنوره بود و قصد داشت نفت را برای شعبه آرامکو در آمریکا برساند.
وی تصریح کرد: این حمله هیچ خسارت جانی یا نشت نفت را در پی نداشت در حالی که خسارت بسیاری به بدنه دو کشتی وارد شد. وی این حمله را که آن را تهدیدی علیه آزادی دریانوردی و امنیت انتقال نفت برای مصرفکنندگان در سراسر جهان خواند، محکوم کرد.
الفالح مسؤولیت مشترک جامعه جهانی را در حفظ امنیت دریانوردی و امنیت نفتکشها و کشتیهای تجاری مورد تاکید قرار داد تا پیامدهای آن بازارهای نفت را در بر نگیرد و خطری بر اقتصاد جهانی ایجاد نکند.
در این راستا شورای همکاری خلیج فارس با صدور بیانیهای تمام قد "عملیات خرابکارانه" در آبهای امارات را محکوم کرد.
عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه اظهار کرد، چنین اقدامات غیرمسؤولانهای منجر به افزایش تنش و درگیری در منطقه شده و منافع ملتها را در معرض خطر جدی قرار میدهد.
مصر نیز با "شدیدترین عبارات" عملیات خرابکارانه علیه چهار کشتی امارات را محکوم کرد.
وزارت خارجه مصر در بیانیهای اظهار کرد، هر گونه اقدامی علیه امنیت ملی امارات چه در مرزهای دریایی و زمینی محکوم است. در این بیانیه مصر همبستگی خود را با امارات در برابر مقابله با هرگونه اقدامی در جهت بیثباتسازی این کشور اعلام کرده است.
مصر در ادامه بر روابط برادرانه و محکم بین دو کشور و همکاری مشترک برای مقابله با تهدیدات علیه امارات تاکید کرد.
وزارت خارجه بحرین نیز اقدامات خرابکارانه علیه کشتیهای تجاری در نزدیکی آبهای منطقهای امارات در خلیج عمان را محکوم و اقدامی مجرمانه خطرناک توصیف کرد.
این وزارتخانه بر همبستگی بحرین با امارات در اتخاذ تدابیری جهت حمایت از منافعش تاکید کرد و افزود، جامعه جهانی باید برای تضمین امنیت دریانوردی و مقابله با این دست تهدیدات علیه صلح جهانی وارد عمل شود.
وزارت خارجه اردن نیز همبستگی خود را با امارات اعلام کرده است.
وزارت خارجه عربستان هم امروز اعلام کرد، ریاض همبستگی خود را با امارات در مقابله با اقدامات خرابکارانه اعلام میکند.
یک منبع در وزارت خارجه عربستان ضمن محکوم کردن این "اقدامات خرابکارانه" آن را تهدیدی بر امنیت دریانوردی دانست که تاثیر منفی بر صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی نیز خواهد گذاشت.
پیش از این گروه انصارالله یمن تهدید کرده بود اهدافی در امارات را در واکنش به عملیات نیروهای ائتلاف سعودی - اماراتی در یمن خواهد زد. انصارالله (حوثیها) چند ماه پیش از هدف قرار دادن فرودگاههای ابوظبی و دبی با پهپادها سخن به میان آورده بودند.
گزارش فایننشالتایمز از خرابکاری علیه کشتیهای اماراتی در نزدیکی تنگه هرمز
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به بیانیه وزارت خارجه امارات متحده عربی درباره عملیات خرابکاری علیه 4 کشتی این کشور در بندر الفجیره نوشت: این حادثه در منطقه سوخت گیری تانکرهای نفتکش در نزدیکی قلمروی امارات در دریای عمان و در نزدیکی تنگه هرمز رخ داده است، منطقهای که یک گذرگاه اصلی برای صادرات این کشورهای سرشار از نفت است.وزارت خارجه امارات در این بیانیه گفته؛ انجام این خرابکاری علیه کشتیهای تجاری و غیرنظامی و تهدید امنیت و جان خدمه و کارکنان این کشتیها یک «روند جدی» بوده است.
این گزارش با اشاره به اینکه کسی در این حادثه آسیب ندیده است افزود: امارات تا کنون کسی را به خاطر این عملیات متهم نکرده است و جزئیاتی درباره خسارات به کشتیها و ملیت این کشتیها ارائه نکرده است.
فایننشال تایمز با بیان اینکه، امارات عربی متحده این حادثه را تایید کرده است افزود: این عملیات درحالی رخ داده که تنشها در خلیج فارس به خاطر تحریمهای آمریکا علیه ایران و صادرات نفت این کشور افزایش یافته است.
براساس این گزارش، این خرابکاری هشدارهای زیادی را در میان مقامات اجرایی بندر الفجیره باعث شده است تا جاییکه یکی از این مقامات مساله امنیتی مربوط به این اتفاق را در این بندر تجاری مهم هشدار هنده توصیف کرده است.
این گزارش در ادامه اضافه میکند، آمریکا در حال تقویت حضور نظامی خود در خلیج فارس در بحبوحه افزایش تهدیدها از طرف ایران است؛ تهدیدهای ادعایی که جمهوری اسلامی ایران آن را رد کرده است. این درحالیست که افزایش فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ایران و صادرات نفت این کشور از سوی عربستان سعودی و امارات عربی متحده مورد استقبال قرار گرفته است.
وزارت خارجه امارات در ادامه بیانیه خود گفته: «جامعه جهانی باید مسئولیت منع تلاشها برای آسیب زدن به خطوط کشتیرانی را بر عهده بگیرد».
دولت امارات تاکید کرده که «عملیات مخرب، امنیت و صلح جهانی را تهدید میکند».
براساس گزارشها، تیم تحقیقات بینالمللی یکشنبهشب برای بررسی حادثه «هدف قرار گرفتن چهار کشتی تجاری» در نزدیکی آبهای سرزمینی امارات، وارد بندر فجیره شده است.
واکنش ایران به حوادث اخیر در دریای عمان
سخنگوی وزارت امور خارجه حوادث روز یکشنبه( ۲۲ اردیبهشت) برای چند کشتی در دریای عمان را نگران کننده و تاسف بار دانست و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق این حادثه شد.به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی با اشاره به تاثیر منفی این حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی نسبت به هرگونه دسیسه از سوی بدخواهان جهت برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه هشدار داد و خواهان هوشیاری کشورهای منطقه نسبت به هرگونه ماجراجویی از سوی عوامل خارجی شد.