امام‌جمعه‌ای در تراز انقلاب اسلامی

اینکه امام‌جمعه‌ای لوله انتقال آب را جوشکاری کند، اینکه به درددل و مشکلات مردم گوش دهد، اینکه چکمه بپوشد به یاری سیل‌زدگان بشتابد و... اصلا عجیب نیست.
چهارشنبه، 22 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
امام‌جمعه‌ای در تراز انقلاب اسلامی
به گزارش راسخون، فرهیختگان نوشت: این نوشتن‌ها و لیست‌کردن اقدامات مسئولان شاید در یک نگاه کلان اقدام پسندیده‌ای نباشد. یعنی اینکه بنویسیم مثلاً فلان مسئول کشور، فلان شهردار، استاندار، امام‌جمعه و… فلان خدمت را به مردم منطقه‌ای کرده است شاید کار جالبی به نظر نرسد و باشند خیلی‌ها که بگویند، وظیفه‌شان بوده است و اصلاً مسئول شده‌اند و سمت گرفته‌اند که این کارها را بکنند و این خدمات را به مردم ارائه کنند، در بوق و کرناکردن اقدامات‌شان توجیهی ندارد. این تصور و این واکنش‌ها البته نادرست نیست و واقعیت هم همین است که مسئولان باید همواره به مردم خدمت کنند، اما وقتی جریان غالب، یعنی اکثریت آنچه وجود دارد به دور از این فضاست، وقتی فلان شهردار یک شهری با دوچرخه به محل کار خود می‌رود و چندهزار شهردار دیگر سایر شهرها اصلاً توجهی به این ندارند، مثلاً فلان مسئول شهری در تمام طول ایام مسئولیتش اقوال و شعارهایی که داده است را فراموش نمی‌کند و هرلحظه به آنها عمل می‌کند و در مقابل بقیه مسئولان چنین نمی‌کنند، این خدمت کردن و این انجام‌وظیفه پررنگ می‌شود و البته مایه تعجب! برای همین و بر ریل همین واقعیت موجود انتشار و حمایت از اقدامات و خدمات مسئولانی که خالصانه در حال خدمت به مردم هستند، مهم می‌نماید و انجام آن هم در زمره وظایف رسانه‌ها قرار می‌گیرد.


جمع‌آوری دیوارهای حفاظتی مقابل بیت امام جمعه اهواز

رسانه دوست دارد که روزانه تقسیم کند و از هر ۳۱ استان و خدمات مسئولانش به تناوب مطالبی را بنویسد و نشان بدهد که همه در حال خدمت هستند، اما چه می‌شود کرد که واقعیت این نیست و آل‌هاشم‌ها و موسوی‌فردها و… کمند بین مسئولان. اینکه امام‌جمعه‌ای لوله انتقال آب را جوشکاری کند، اینکه به درددل و مشکلات مردم گوش دهد، اینکه چکمه بپوشد به یاری سیل‌زدگان بشتابد و... اصلاً عجیب نیست، اما تا وقتی باقی ائمه‌جمعه هم بر همین مدار خدمت حرکت کنند و چپ و راست شایعاتی منتشر نشود که فلان امام‌جمعه در جنگل‌خواری دست داشته است، آن یکی فرزندش پاساژ ساخته است و قس‌علی‌هذا. بر مدار همین رسالت رسانه‌ای، نوشتن از اقدامات موسوی‌فرد، امام‌جمعه جدید اهواز خالی از لطف نیست و می‌تواند محرکی باشد برای نشان‌دادن امام‌جمعه طرازی که سوای خطبه‌خوانی و سخنرانی و پند و موعظه هفتگی و پشت‌تریبون، در کنار مردم و میان مردم زندگی می‌کند و با دردهای آنها آشناست و گره از کار آنها باز می‌کند.


امام‌جمعه‌های اهواز؛ از جزایری تا موسوی‌فرد

سیدمحمدعلی موسوی‌جزایری در سال ۱۳۵۳ از سوی مردم اهواز برای امامت در مسجد جزایری دعوت شد و سال‌ها در کسوت نمایندگی ولایت‌فقیه و امامت جمعه اهواز به مردم استان خوزستان خدمت کرد اما در خطبه‌های نمازجمعه بهمن ۹۷ با اشاره به ضعف جسمانی و ناتوانی در انجام مسئولیت‌های خود از مردم خداحافظی کرد و در تاریخ ۳۰ بهمن رسماً از سمت امامت جمعه اهواز استعفا داد. جزایری در طول فعالیت خود اقدامات مفید و موثری برای کشور و نظام انجام داد اما سفر وی به انگلستان مصادف با ایام فاطمیه و سالگرد انقلاب، با حاشیه‌های بسیاری همراه بود، هرچند جزایری علت این سفر را سخنرانی و تبلیغ و تبیین آرمان‌های انقلاب عنوان کرد و گفت: «فقط یک‌بار در مطب پزشک معاینه شدم و اصلاً در هیچ بیمارستانی در انگلیس بستری نشدم.»

پس از استعفای جزایری از سمت نمایندگی ولی‌فقیه استان خوزستان، مقام معظم رهبری در حکمی سیدعبدالنبی موسوی‌فرد را به‌عنوان نماینده ولی‌فقیه در خوزستان و امام‌جمعه اهواز منصوب کردند. موسوی‌فرد در سال ۱۳۳۵ در شهر جهرم استان فارس متولد شد و دوران نوجوانی و جوانی خود را در شهر خرمشهر سپری کرد. او پیش از انتصاب به‌عنوان امام‌جمعه اهواز مسئولیت امامت جمعه خرمشهر و رامهرمز را برعهده داشت. موسوی‌فرد از نخستین سال‌های تحصیل در مقطع ابتدایی تا پایان دوره جنگ تحمیلی در خرمشهر زندگی کرد و پس از آن برای کسب علوم دینی و بهره‌گیری از علمای ربانی و بزرگ اسلام راهی قم شد، این روحانی در سال ۸۴ به‌عنوان امام‌جمعه رامهرمز در استان خوزستان منصوب شد و به مدت چهار سال در این شهرستان عهده‌دار مسئولیت بود. موسوی‌فرد از ۸۹ نیز به‌عنوان امام‌جمعه خرمشهر منصوب شد و حدود ۱۰ سال نیز در این مسئولیت به مردم استان خوزستان خدمت‌رسانی کرد و خدمات بسیار او در این دوران زبان‌زد خاص و عام شد، به‌طوری که حتی مقام معظم رهبری نیز در پیامی شفاهی از اقدام پیگیرانه و حضور میدانی امام‌جمعه‌ خرمشهر برای رفع مشکل آب‌شرب شهرهای خرمشهر و آبادان و روستاهای همجوار قدردانی کردند.


جوشکاری لوله انتقال آب

ماجرا از این قرار بود که روزهای گرم تیرماه ۹۷ خط لوله انتقال آب غدیر که آب شرب شهرهای آبادان، خرمشهر و مناطق هم‌جوار را تامین می‌کرد به دلایلی شکست و مردم این دو شهر برای تامین آب شرب با مشکلات بسیاری مواجه بودند، همان روز بود که موسوی‌فرد امام‌جمعه‌ خرمشهر در اقدامی نمادین در کنار کارگران تعمیر این خط لوله در هویزه حضور پیدا کرد و برای تسریع امور جوشکاری این خط لوله را آغاز کرد. تصویر موسوی‌فرد حین جوشکاری لوله انتقال آب در فضای مجازی و اینستاگرام به سوژه جالبی برای کاربران فضای مجازی و رسانه‌ها تبدیل شد، به‌طوری که در همان دقایق اول به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخید، حتی بسیاری از مردم خوزستان از همراهی نماینده ولی‌فقیه برای پیگیری مشکلات‌شان خرسند بودند. محبوبیت و شهرت موسوی‌فرد از سنگر نمازجمعه و خدمت‌رسانی به مردم خرمشهر آغاز شد، همان روزها که برای حل مشکلات و کاستی‌ها در کنار مردم ایستاد و در سال‌های بحران آب در آبادان و خرمشهر به صورت شبانه‌روزی پیگیر حل مشکلات مردم بود، هرگز خود را جدا از آنها ندانست.


حذف محافظان از اطراف خود

سیزدهم اردیبهشت امسال هم موسوی‌فرد در میان استقبال علما و مسئولان استانی به مصلای نمازجمعه اهواز رفت و نخستین نمازجمعه خود را اقامه کرد. در حاشیه این نمازجمعه، او حین ورود به مصلی، با تعدادی فرد محافظ روبه‌رو شد که برای استقبال از او آنجا حضور داشتند. سپس در برخوردی جدی و جالب‌توجه به آنها گفت: «اینجا نمازجمعه و برای مردم است، جمع کنید.» اردیبهشت امسال نیز موسوی‌فرد بدون دعوت قبلی با خودروی پراید و بدون محافظ و نیروی امنیتی در مراسم بزرگداشت مقام معلم در اداره کل آموزش و پرورش خوزستان حاضر شد. در حالی که برای عموم مردم تردد یک مقام مسئول بدون گارد حفاظتی بسیار دور از انتظار و بعید بود اما تصاویر نحوه تردد این امام‌جمعه در شهر برای بسیاری قابل‌توجه بود.


سکونت در فقیرترین محله اهواز

موسوی‌فرد پس از انتصاب به‌عنوان امام‌جمعه اهواز نیز یکی از فقیرترین مناطق را برای سکونت خود انتخاب کرد، محله‌ای با کوچه‌پس‌کوچه‌های خاکی و نامناسب اما زمانی که شهرداری اهواز بدون اطلاع موسوی‌فرد کوچه محل سکونت آنها را آسفالت کرد با برخورد قاطع و ستودنی امام‌جمعه اهواز مواجه شد، زیرا این پارتی‌بازی شهرداری را تاب نیاورد و به‌طور جدی اعلام کرد ابتدا به مسئولان شهر اطلاع می‌دهد که یا همه کوچه‌ها را آسفالت کنند یا اگر نمی‌توانند آسفالت کوچه محل سکونت او را هم جمع می‌کنند و اگر این کار انجام نپذیرد، موضوع را در نمازجمعه مطرح می‌کند.


از کمک‌رسانی در سیل تا بازدید شبانه از وضعیت آب شرب مناطق لشکرآباد و کوی‌مندلی

فعالیت‌های موسوی‌فرد در اوایل امسال در استان‌های سیل‌زده جنوبی نیز از خاطر مردم نمی‌رود که شانه به شانه مردم سیل‌زده در کنار گروه‌های جهادی در این مناطق کار کرد و مانند آنان در گل و لای چکمه پوشید و در بازسازی سیل‌بندهای آسیب‌دیده منطقه «اروندکنار» اقدام کرد و لحظه‌ای مردم را در معرکه سیل و آوار تنها نگذاشت.

اخیراً نیز ویدئویی از بازدید شبانه این نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان و امام‌جمعه اهواز از وضعیت آب شرب مناطق لشکرآباد و کوی مندلی اهواز در فضای مجازی منتشر شده است که نشان می‌دهد این روحانی عملگرا پای حرف‌های خود در نخستین مراسم نمازجمعه اهواز پس از انتصابش مانده است، زمانی که در خطبه‌های نمازجمعه به مردم گفت: «قول و وعده پیگیری مشکلات را به صورت شبانه‌روزی می‌دهم و بعداً خواهم گفت این پیگیری‌ها با چه کسانی خواهد بود.»

شاید به خاطر شناخت همین روحیه و شخصیت بود که آیت‌الله خامنه‌ای از ویژگی‌های «روحیه خدمت و گرایش مردمی» و «آزمون نیکویی در سنگر قبلی امام‌جمعه» در حکم‌شان برای امام‌جمعه جدید شهر اهواز استفاده کردند. موسوی‌فرد با داشتن روحیه جهادی و انقلابی، ساده‌زیستی، زهد، تواضع، حضور صمیمانه در میان مردم، ارتباط بدون مرز با آنها، عبور و مرور بدون تشریفات، حضور فعال در مناطق مختلف، صراحت‌لهجه، دفاع قاطع از مردم در مقابل ظلم و بی‌عدالتی برای بسیاری از مردم نماد یک مسئول واقعی جمهوری اسلامی است، هرچند براساس آموزه‌های دینی و اسلامی نحوه عمل و رفتار چنین روحانی و امام‌جمعه‌ای وظیفه چنین قشری محسوب می‌شود اما هنوز هم مسئولان بسیاری در کشور فاقد چنین روحیه ساده‌زیستی و جهادی هستند که باید آنان نیز از این فرد الگو بگیرند.


حجت‌السلام موسوی‌فرد امام‌جمعه‌ای در تراز انقلاب اسلامی است

سیدمحسن شفیعی، رئیس استانی دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان در مورد شخصیت فعال اجتماعی و چهره مردمی موسوی‌فرد گفت: «انتصاب شایسته حجت‌السلام والمسلمین سیدعبدالنبی موسوی‌فرد از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌عنوان نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان و امام‌جمعه اهواز اقدام ارزشمند و ستوده‌ای بود که بحمدالله با استقبال خوب مردم و جوانان حزب‌اللهی این استان مواجه شده است. خوشبختانه به دلیل نشاط و تلاش ایشان به همراه خضوع و فروتنی و اخلاق پسندیده مردمی حجت‌السلام والمسلمین موسوی‌فرد زمینه انس و ارتباط مستقیم مردم با ایشان را فراهم آورده است. زیرا زبان‌شان زبان آشنا و مهربان، برخوردشان با مردم برخورد محبت‌آمیز و نگاه‌شان به مردم نگاهی بسیار ارزشمند است که احساس می‌کنم امام‌جمعه‌ای در تراز انقلاب اسلامی هستند.

همچنین تعابیری که رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب ایشان صادر کردند بیانگر این بود که این ویژگی‌ها و خصوصیات پسندیده در شخصیت این روحانی مورد عنایت و توجه رهبر عزیز انقلاب اسلامی قرار گرفته که به‌عنوان نماینده خود در استان خوزستان انتخاب کردند.

نماینده ولی‌فقیه در هر استان ملجا و پناه همه مردم به‌ویژه مستضعفان و محرومان جامعه است. به نظر می‌رسد آن امیدی که آحاد مردم به مقام معظم رهبری و جایگاه ولایت دارند در استان‌ها به سمت نماینده ایشان متوجه است.

بحمدالله وقت‌گذاری، حضور در صحنه، ارتباط مستقیم با مردم، عدم اکتفا به گزارش‌ها و حضور میدانی از ویژگی‌های است که از حجت‌السلام موسوی‌فرد یک امام‌جمعه محبوب و یک چهره مورد اعتماد مردم را شکل داده است. بدون تردید آنجایی که مردم روحانیت را از جنس خود و در کنار خود همدرد و پناه خود ببینند موج امید افزایش پیدا می‌کند و اعتماد به چنین شخصیتی تبدیل به یک سرمایه اجتماعی می‌شود.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط