آیا پوشاک بنگلادشی جایگزین اجناس چینی میشود؟!
"این روزها پوشاک بنگلادش و پاکستان به بازار ایران راه یافته است. اگر تولیدکنندگان پارچه بر کیفیت خود بیفزایند ۶۰ تا ۷۰ درصد امکان جایگزینی پوشاک ایرانی با کشورهای یاد شده وجود دارد".
شنبه، 1 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سوال این است که تولیدکنندگان پوشاک وطنی در بزرگترین محل نفوذ چینیها و البته خروج آنها از این بازار چه کاری انجام دادند؟ آیا توانستند سهم بازار را به نفع خودشان تغییر دهند؟ در گفتوگوهایی که با فعالان این صنف صورت گرفته جواب این بود که تولیدکنندگان در شرایط فعلی امکان افزایش تولید و گرفتن بازار را ندارند چرا که مواد اولیه با دشواری به دستشان میرسد و از سویی با ماشین آلاتی که دارند نمیتوانند نیاز کل کشور را پاسخ دهند. رحمانیان یکی از تولیدکنندگان قدیمی پوشاک است. اولین جملهای که به زبان آورد این بود که اوضاع تولید پوشاک وحشتناک است و اکثر واحدهای تولیدی به خاطر نداشتن مواد اولیه در حال تعطیلی هستند.
وی از تولید پارچه در کشور هم شکایت کرد و گفت: تا سالهای پیش تولیدکنندگان زیادی در حوزه پارچه فعالیت میکردند اما آنها هم تولیدشان را کاهش دادند و میگویند فعالیت در این بخش صرف ندارد. اگر کارخانجات پویا و به روزی داشتیم، وضعیت پوشاک بهتر میشد و اکنون میتوانستیم از خروج چینیها به نفع خودمان استفاده کنیم.
این تولیدکننده پوشاک در ادامه گفتوگویش درباره چرایی افزایش قیمت پوشاک داخلی، گفت: برای یک مانتو سایز بزرگ ۲ تا ۳ متر پارچه نیاز است. پول پارچه برای این مانتو حداقل ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان تمام میشود، هزینه کارگر برای دوخت هر مانتو هم بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است. ۱۰۵ هزار تومان پول یک مانتو بدون در نظر گرفتن لایی، دکمه و… است. سود متعارف برای مغازه دار که اتحادیه مصوب کرده ۳۳ درصد است و البته به این عدد ۷ تا ۱۰ درصد سود تولیدکننده هم باید اضافه شود.
رحمانیان با بیان اینکه با افزایش قیمت ارز خرید پوشاک از کشورهای ترکیه، چین و دوبی صرف ندارد و تولیدکنندگان به سمت انتقال خطوط تولید به کشورمان هستند، اظهار داشت: ماههای گذشته تولیدکنندگان ۲ تن پارچه از کشورهای یاد شده خریداری میکردند ولی در شرایط حاضر تولیدکنندگان توان خرید این حجم پارچه را ندارند چرا که میدانند خواب سرمایههایشان زیاد است.
وی درباره اینکه کدام کشورها نسبت به عرضه پوشاک در ایران فعالیت میکنند و تولیدکنندگان ایرانی با کدام کشورها باید رقابت کنند، اذعان داشت: خرید پوشاک چینی دیگر توجیه اقتصادی ندارد به همین دلیل این روزها پوشاک بنگلادشی در بازار رونق خوبی گرفته است. پوشاک بنگلادشی سفارش اروپا است. وقتی پوشاک سفارش اروپا مشکلی داشته باشد آن را عودت میدهند اما برای بنگلادش برگشت آن توجیه اقتصادی ندارد به همین دلیل با کنده شدن مارک آن، این لباسها به بازار ایران صادر میشود و اکنون میبینید که پوشاک این کشور سهم خوبی در بازار ایران دارد.
رحیم چگنی رئیس هیأت مدیره تعاونی تأمین نیاز پوشاک کشور نیز درباره اینکه چرا پوشاک ایرانی از پوشاک وارداتی گرانتر است، گفت: وقتی تولیدکنندگان با کاهش فروش مواجه میشوند برای جبران هزینهها مجبور به افزایش قیمت میشوند. اگر تقاضا برای خرید کالاهای ایرانی زیاد بود قیمتها هم روند باثباتی داشت.
وی با بیان اینکه به مرور زمان شاهد افزایش تقاضای خرید پوشاک خواهیم بود، خاطرنشان کرد: خیلی از مردم به جهت آنکه پوشاک از سالهای گذشته داشتند اقدام به خرید جدید نکردند، تولیدکنندگان هم از موجودی انبارهایشان نسبت به تولید اقدام کردند، حال نگرانی ما این است که با افزایش تقاضا و کاهش مواد اولیه تولیدکنندگان بازار پوشاک با چه معضلهایی روبهرو میشوند.
رئیس هیأت مدیره تعاونی تأمین نیاز پوشاک کشور درباره وضعیت تولید پارچه اذعان داشت: وضعیت تولید پارچه مناسب نیست و تعداد محدودی در این حوزه فعال هستند، از اینرو سرمایهگذاری و ارتقای کیفیت در این کالا ضروری است.
وی درباره کمرنگ شدن نقش چینیها در بازار پوشاک ایران، افزود: این روزها پوشاک بنگلادش و پاکستان به بازار ایران راه یافته است. اگر تولیدکنندگان پارچه بر کیفیت خود بیفزایند ۶۰ تا ۷۰ درصد امکان جایگزینی پوشاک ایرانی با کشورهای یاد شده وجود دارد.
چگنی درباره قیمت پوشاک در ایران گفت: وقتی فروشنده کالایی را ۱۰۰ هزار تومان میفروشد و نمیتواند برای جایگزین، پوشاک ۱۰۰ هزار تومانی را تهیه کند، مجبور به افزایش قیمتها میشود. در این میان ما به دنبال ثبات نرخ ارز هستیم تا این رشد قیمتها متوقف شود.
همچنین ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک گفت: صنعت پوشاک، صنعتی برتر در کشور است و میتواند در خصوص اهداف تولید و اشتغال، نقش آفرین باشد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ هزار فعال صنفی در صنعت پوشاک تهران اشتغال دارند، گفت: در سال گذشته حدود ۲۰۰۰ پروانه صنفی جدید برای پوشاک صادر شده که ۷۰۰ واحد در بخش تولید پوشاک و بقیه توزیعی هستند. چنانچه هر کدام حداقل ۲ نیروی کار جدید جذب کرده باشند، میتوان گفت تا سه برابر مجوزهای صادره فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
بسته تحلیلی خبری (یک شنبه 16 آبان 1400)
يکشنبه، 16 آبان 1400
کیت های ایرانی تشخیص بیماری کووید19 وارد بازار شد
شنبه، 9 فروردين 1399
آخرین پیش بینی ها برای بازار لوازم خانگی / قاچاق، سم مهلک برای تولیدکنندگان
چهارشنبه، 6 آذر 1398
ساخت حیاتیترین ورق لولههای انتقال نفت و گاز در اوج تحریمها
دوشنبه، 31 تير 1398
تولید کارت ملی هوشمند ایرانی به چه مرحلهای رسیده است؟
دوشنبه، 6 اسفند 1397
قیمت لوازم یدکی خارجی کاهش یافته یا نوع ایرانی آن؟
چهارشنبه، 12 دی 1397
ابراز تأسف آیت الله العظمی جوادی آملی از بی توجهی به ظرفیت های داخلی برای حل مشکلات/ با ربا نمی شود مملکت را اداره کرد
شنبه، 27 دی 1393
تازه های اخبار
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
از اهتمام ویژه اسلام تا نقش فناوریهای نوین
پاسخ طنز به پیام جدید نتانیاهو + فیلم
بسیج؛ با مردم، برای مردم + گالری تصاویر نقاشیهای جدید از خدمات بسیج
همه چیز درباره فلسفه؛ از یونان تا ایران
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
مزایده انگشتر هدیه رهبری برای کمک به مردم مقاوم فلسطین و لبنان
#فراخوان| سومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری نماز با عنوان ” فجر تا فجر”
بازتاب سبک زندگی ایرانی یا حرکت به سمت غربیسازی؟
ادواردو آنیلی، از ارثیه ایتالیایی تا دیدار با امام خمینی (ره)
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
میراث سردار سلیمانی؛ حفظ «حماس» در میانه هجمههای داخلی و منطقهای
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
کاسبی با خون کیان پیرفلک همراه با نظر کاربران
سکوت رسانهها درباره «طوبی کرمانی» اولین بانوی فیلسوف ایرانی
موارد بیشتر برای شما
معرفی خوشنویسان معروف قرآن کریم
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزبالله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تلآویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایتهای هستهای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعهنویی
رهبر انقلاب: حوزه علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیدههای جدید نظر بدهد
حملات خمپارهای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا