توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گزینه خروج از NPT/ واکنش به کاربرد نام جعلی به جای خلیج فارس از سوی کره ای ها

سیدعباس موسوی تأکید کرد که رئیس‌جمهور در اردیبهشت‌ماه سال جاری به طرف‌های دیگر برجام هشدار داده که در صورت ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت، جمهوری اسلامی ایران خروج از NPT را به‌عنوان یک گزینه جبرانی اجرا خواهد کرد. سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین در صفحه توییترش در واکنش به کاربرد نام جعلی به جای خلیج فارس از سوی کره ای ها، گفت: وزارت دفاع کره جنوبی که نام تاریخی خلیج فارس را نمی داند با چه توجیهی نیرو به منطقه می فرستد؟
چهارشنبه، 2 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ساره سمیع زاده
موارد بیشتر برای شما
توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گزینه خروج از NPT/ واکنش به کاربرد نام جعلی به جای خلیج فارس از سوی کره ای ها

توضیح موسوی درباره گزینه خروج از NPT

 سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اظهارات اخیر وزیر امور خارجه در مجلس شورای اسلامی مبنی بر احتمال خروج ایران از NPT اعلام کرد که در نامه‌ رئیس‌جمهوری اسلامی ایران خطاب به سران کشورهای 1+4 در اردیبهشت‌ماه سال جاری، در این زمینه به آنها هشدار داده شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه در  مجلس شورای اسلامی پیرامون احتمال خروج ایران از پیمان NPT اظهار داشت: آنچه دکتر ظریف در مجلس بیان کردند بخشی از مفاد نامه رئیس جمهوری اسلامی ایران خطاب به سران 1+4 در اردیبهشت امسال درباره اعلام کاهش تعهدات ایران در برجام بود که در آن خطاب به آنان تصریح شده در صورت ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و بازگشت قطعنامه‌های تحریمی پیش از برجام، جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک گزینه جبرانی از NPT خارج خواهد شد.

روز دوشنبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با اعلام اینکه ایران پنج گام در راستای کاهش تعهدات برجام برداشته و قرار نیست گام دیگری برای کاهش تعهدات بردارد، تصریح کرد: در صورتی که اروپایی‌ها به تعهدات خود برگردند، ایران هم کاهش تعهدات را متوقف می‌کند، اما اگر اروپایی‌ها به رویه خود براساس بازی‌های سیاسی ادامه دهند، زیرا هیچ محمل قانونی ندارد، ما امکانات متعددی داریم.

ظریف با اشاره به نامه رئیس‌جمهور حسن روحانی خطاب به سران 1+4 تأکید کرد که اگر موضوع به شورای امنیت ارجاع شود، خروج ایران از NPT مطرح خواهد بود، اما پیش از آن برنامه‌های دیگر را می‌توان در دستور کار قرار داد.
 

کره‌ای‌ها که نام تاریخی خلیج فارس را نمی داند، با چه توجیهی نیرو به منطقه می فرستد؟

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران در صفحه توئیترش با اشاره به کاربرد نام جعلی به جای نام خلیج فارس از سوی وزارت دفاع کره جنوبی نوشت: «‏اگر وزارت دفاع کره جنوبی حتی نام تاریخی ⁧‫ خلیج فارس‬⁩ را هم نمی داند، با کدام دانش و توجیه می خواهد نیروی نظامی به این منطقه اعزام کند؟! احترام متقابل و پذیرش واقعیات  اساس روابط ملت های متمدن است.»

توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گزینه خروج از NPT/ واکنش به کاربرد نام جعلی به جای خلیج فارس از سوی کره ای ها

موسوی دیروز (دوشنبه) نیز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره اعزام نیرو کره جنوبی به منطقه نیز گفته بود: دولت کره به ما اطلاع داد که بخشی از ناوگانش را در منطقه عدن به صورت گشت زنی و خارج از ائتلاف آمریکا وارد منطقه کند که ما گفتیم غیرقابل قبول می‌دانیم و آن را همسویی با ماجراجویی آمریکا اعلام کردیم و شایسته روابط دیرینه و قدیمی و دوستانه ما با کره جنوبی نیست.

وی افزود: پیوندهای زیادی بین دو ملت است و مردم ما روابط ریشه داری دارند و این اقدام کره را سازنده نمی‌دانیم و اقداماتی را در سطح دیپلماتیک آغاز کردیم که اگر این تصمیم نهایی و اجرا شود، اقدامات مقتضی دیگر مدنظر است که بعد از آن اعلام خواهیم کرد.  

به گزارش فارس، وزارت دفاع کره جنوبی امروز سه شنبه اعلام کرد فعالیت یک ناوگان ضد دزدی دریایی خود را که هم اکنون در سواحل آفریقا فعالیت دارد، به مناطق حوالی تنگه هرمز گسترش می‌دهد.

به نوشته «رویترز»، اعلام تصمیم ارتش کره جنوبی برای گسترش فعالیت نیروی دریایی این کشور به مناطق حوالی تنگه هرمز بعد از فشارهای آمریکا برای کمک کردن به ائتلاف واشنگتن در خلیج فارس صورت گرفته است؛ ائتلافی که واشنگتن مدعی است به منظور ادعایی «حفاظت از نفتکش‌ها» تشکیل داده است.

وزارت دفاع کره جنوبی البته اعلام کرد، سئول به رغم استقرار نیروهایش در حوالی خلیج فارس و تنگه هرمز، قصد ندارد رسما به ائتلاف دریایی آمریکا ملحق شود.


منابع:
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.