آموزش عالی دنیا تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا/ فرصت طلایی برای توسعه آموزش های مجازی
شیوع کرونا آموزش عالی کشورها را تحت تاثیر قرار داده و می تواند به توسعه آموزش های مجازی در جهان کمک کند.
پنجشنبه، 8 اسفند 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همچنین علی رغم بروز مشکلاتی در روند اقتصاد آموزش عالی جهانی به واسطه شیوع ویروس کرونا، کشورهای مختلف جهان میتوانند از این فرصت استفاده کرده و به دنبال توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات به منظور توسعه آموزشهای آنلاین باشند.
کارشناسان تایمز معتقد هستند تاثیر ویروس کرونا بر نظامهای آموزش عالی جهانی و جهانی سازی آموزش عالی احتمالاً دراز مدت خواهد بود.
در این گزارش آمده است که در مناطق آسیب دیده از ویروس کرونا، دانشگاهها با خطر از دست دادن یک ترم کامل یا بیشتر روبرو هستند. در چین از آنجا که وضعیت اضطراری بهداشتی آغاز شد و بیشتر موارد بیماری در آن کشور رخ داده است، موسسات از جمله شعب دانشگاههای خارجی، خواستار توقف آموزشهای حضوری هستند.
سرپرستان دانشگاههای هنگ کنگ که در میان معتبرترین دانشگاههای بین المللی جهان قرار دارند، در ارزیابی خود صراحتاً اعلام کردهاند که بازگشت به تدریس عادی در اوایل ماه مارس «بعید» است.
ممنوعیت سفر مانع از بازگشت صدها هزار چینی به دانشگاههایی که در آن تحصیل میکردند یا قرار بود دورهها را شروع کنند، شده است. در عین حال وجود هزاران جوان چینی با آرزوی تحصیل در خارج از کشور با مانع لغو آزمونهای ورودی و پروازهای بین المللی برای شرکت در مصاحبههای از پیش برنامه ریزی شده، مواجه شدهاند.
هامیش کوتس استاد موسسه آموزش دانشگاه شینهوا میگوید: اولویت اول این است که موسسات مراقب افراد خود اعم از دانشجویان، اساتید، کارمندان و جوامع باشند. این وظیفه انسانی است. مردم اکنون به سختی میجنگند، اما جنگ با ویروس پیروز خواهد شد و زندگی ادامه خواهد یافت.
با این وجود افکار عمومی جهانی نگران پیامدهای طولانی مدت شیوع ویروس کرونا برای سال تحصیلی ۲۰۲۱ - ۲۰۲۰ و بعد از آن هستند. بر این اساس بدون شک چشم انداز آموزش عالی آسیا میتواند اساساً تغییر کند.
اما نظامهای آموزش عالی در جهان همچنین شاهد پیشرفت در آموزش آنلاین است که با وجود تعطیلی دانشگاه، اکنون گزینهای ضروری به نظر میرسد.
در همین زمینه پروفسور کوتس مانند بسیاری از اساتید مستقر در آسیا با آموزش از راه دور فعالیت دارد و با وجود اینکه از نظر جسمی در ملبورن است اما به دانشجویان از سراسر جهان که در دانشگاه شینهوا در پکن ثبت نام کردهاند، آموزش میدهد. وی میگوید در همین چند هفته دانشگاه وی به الگویی تقریباً دیجیتالی کامل تغییر یافته است و آموزش آنلاین در تمام سطوح آموزش برنده بزرگ این میدان است، بنابراین اکنون مهمترین دغدغه ارتقای کیفیت این مدل آموزش است.
تاد مورر مشاور آموزش مستقر در لس آنجلس نیز میگوید استفاده از آموزش آنلاین دانشگاههای چین پس از شیوع سارس افزایش یافت و در نتیجه این بحران فرصتهای بیشتری برای گسترش راه حل های آنلاین میتواند وجود داشته باشد. این مسئله موجب شده که آموزش آنلاین در دانشگاهها به صورت جدی تجربه شود.
دینا لوریارد رئیس آموزش با فناوریهای دیجیتالی در انستیتوی آموزش UCL میگوید شیوع این بیماری حتی میتواند دیدگاه دانشجویان چینی در مورد یادگیری آنلاین را بهبود بخشد و مقامات چین پیش از این به آموزش از راه دور به عنوان آموزش درجه دوم نگاه میکردند اما اکنون پتانسیل آن را درک کردهاند.
با این وجود به نظر میرسد سرمایه گذاری قابل توجه چین در بین المللی کردن دانشگاههای برتر این کشور تحت تاثیر تصاویر مخابره شده در زمینه ویروس کرونا قرار گرفته است. چین قرار بود امسال حداقل ۵۰۰ هزار دانشجوی بین المللی را آموزش دهد و سرمایه گذاری زیادی را برای جذب از کشورهای در حال توسعه انجام داده است.
آلن روبی عضو ارشد اتحادیه آموزش عالی و دموکراسی در دانشگاه پنسیلوانیا به تایمز میگوید تاثیر بازدارنده ویروس کرونا برای دانشجویان بین المللی است. انتخاب مقصد برای تحصیل در خارج از کشور یکی از معیارهای مهم امنیت فردی است. این ویروس یادآور میشود که خدمات بهداشتی و معیارهای بهداشتی نیازمند آشنایی بیشتری از سوی دانشجویان است.
فوتائو هوانگ استاد موسسه تحقیقاتی آموزش عالی دانشگاه هیروشیما از چین خواست تا با جذاب کردن حداکثر دانشگاههای خود برای دانشجویان و محققان جهانی، به بحران کرونا ویروس (کووید ۱۹) پاسخ دهند و روند بین المللی شدن خود را حفظ کنند و برنامههای آموزشی و تحقیقاتی که به رفاه بشر در سراسر جهان کمک میکند را توسعه دهند.
از سوی دیگر بسیاری از کشورها به هزینههای بین المللی که توسط دانشجویان چینی پرداخت میشود، وابسته شدهاند و اکنون بسیاری از این دانشجویان قادر به سفر نیستند و این اختلال ممکن است دولتها و نهادها را ودار به تجدیدنظر در سیاستهای جهانی سازی در عرصه آموزش عالی کند.
استرالیا و نیوزلند به ویژه از این بابت در معرض آسیب قرار گرفتهاند و نه تنها به درآمد از دانشجویان چین متکی هستند بلکه سال تحصیلی آنها از فوریه آغاز میشود و دانشجویان چینی فرصت ثبت نام را از دست دادهاند.
پروفسور هوانگ گفت: مسئله مشابهی در ژاپن هم وجود دارد که بسیاری از دانشجویان چینی شاغل به تحصیل در دانشگاههای ژاپن ممکن است نتوانند در کلاسهای سال تحصیلی جدید که از آوریل آغاز میشود، شرکت کنند. همچنین عدم پرداخت شهریه از سوی دانشجویان چینی، بر عملکرد برخی دانشگاههای خصوصی ژاپن تاثیر میگذارد.
همچنین اگر قرنطینهها و ممنوعیتهای سفر تا اواسط سال تحصیلی ادامه یابد، تاثیرات دیگری در بازارهای آمریکای شمالی، انگلیس، کانادا و اروپا به وجود خواهد آمد.
پروفسور هوانگ توصیه میکند دانشگاههای خارجی باید تلاش بیشتری برای تنوع ترکیب دانشجویان بین المللی خود داشته باشند و نمونه آن افزایش تعداد دانشجویان ویتنامی در دانشگاههای استرالیا و ژاپن در یک دهه گذشته است.
از سوی دیگر متخصصان تجربیات ارزندهای دارند که میتوانند به دانشجویان چینی منتقل کنند. دانکن بنتلی معاون رئیس دانشگاه صنعتی سوینبورن ملبورن میگوید شیوه این بیماری توانایی ما را در مدیریت بحران بالا میبرد. بسیاری از اساتید بین المللی در استرالیا از بحرانهایی مانند شیوع سارس چیزهای زیادی آموختهاند و ما از دانشجویان خود در هر جای جهان باشند پیشتیابی میکنیم.
منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
معاون آموزشی وزارت علوم خبر داد؛ ترم آینده دانشگاهها"مجازی" شد
يکشنبه، 1 تير 1399
در شرایط عادی نیستیم / امکان لغو امتحانات حضوری وجود دارد
يکشنبه، 18 خرداد 1399
وزیر علوم بر ضرورت تغییر رویکرد دانشگاهها در سال جاری تاکید کرد
چهارشنبه، 24 ارديبهشت 1399
آخرین وضعیت آموزش مجازی در دانشگاهها
دوشنبه، 25 فروردين 1399
امکان بازگشایی دانشگاه ها به روال معمول یک تا دو ماه آینده وجود ندارد
جمعه، 8 فروردين 1399
مرجع تصمیمگیری درباره تعطیلی دانشگاهها نظرات فنی دانشگاه علوم پزشکی و تایید شورای تامین است
دوشنبه، 5 اسفند 1398
بخشنامه وزیر علوم درباره کرونا خطاب به روسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش/ ستاد آگاهسازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تشکیل شود
يکشنبه، 4 اسفند 1398
آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران
سهشنبه، 6 اسفند 1398
رسانه های دروغ ساز و ویروس کرونا
سهشنبه، 15 بهمن 1398
تقاضای دسترسی به گسترده ترین بانک اطلاعات مجلات تخصصی از سوی دانشگاه های بزرگ جهان
يکشنبه، 22 آذر 1388
تازه های اخبار
حکم بازداشت نتانیاهو؛ آیا عدالت اجرا خواهد شد؟
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
از اهتمام ویژه اسلام تا نقش فناوریهای نوین
پاسخ طنز به پیام جدید نتانیاهو + فیلم
بسیج؛ با مردم، برای مردم + گالری تصاویر نقاشیهای جدید از خدمات بسیج
همه چیز درباره فلسفه؛ از یونان تا ایران
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
مزایده انگشتر هدیه رهبری برای کمک به مردم مقاوم فلسطین و لبنان
#فراخوان| سومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری نماز با عنوان ” فجر تا فجر”
بازتاب سبک زندگی ایرانی یا حرکت به سمت غربیسازی؟
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
پاسخ آنلاین به سوالات شرعی توسط دفتر آیتالله العظمی مکارم شیرازی
موارد بیشتر برای شما
5 ابزار ضروری برای زنده ماندن در صعودهای زمستانی
کارآفرینی بانوان ملایری با هنر فرشبافی
نماهنگ/ قلههای بسیج
در بازدید سرزده پزشکیان از وزارت ورزش چه گذشت؟
شهرک نشین صهیونیست: چرا نمیتوانیم به خانههای خود در شمال بازگردیم؟
هدف قرار دادن پایگاه هوایی "حتسور" با موشک کروز توسط حزبالله
ایران یا اسرائیل، کدام پیروز نبرد منطقهای خواهد بود؟
تحصیل در آلمان: فرصتی برای ساختن آیندهای بهتر
هدف قرار دادن مقر دشمن در جبالیا توسط حماس
هدف قرار دادن پایگاه "شراغا" توسط حزبالله
ماهی افسرده!
راهپیمایی مردم یمن و آتش زدن پرچم اسرائیل
گلباران کاروان شهدای حزب الله
ایران تنها کشوری است که در مقابل پروژه اسرائیل برای منطقه ایستاد!
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه: راهنمای کامل برای متقاضیان ایرانی