آخرین نتایج روش های درمانی برای درمان بیماران کرونا؛ احتمال تولید واکسن کرونا تا سال آینده
سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تشریح آخرین نتایج روش های درمانی مورد مطالعه برای درمان بیماران کرونا، در عین حال از احتمال تولید واکسن کرونا بین ۹ ماه تا یک سال آینده خبر داد.
دوشنبه، 25 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جهانپور درباره آخرین وضعیت روش های درمانی کرونا، گفت: برنامه های مطالعات بالینی داروی فاویپراویر در دست اجراست و با توجه به اینکه در ژاپن و چین برای این دارو با توجه به عوارض آن، اثربخشی خاصی برای درمان کووید ۱۹ گزارش نشده است، این دارو وارد فاز مطالعات بالینی شد و هر نوع تجویز مستلزم نتایج مطالعات بالینی است. درمان هایی مانند همویرفیوژن هم در فاز مطالعاتی بوده و اثربخشی قطعی نشان نداده اند. داروی هیدروکسی کلروکین هم به عنوان دارویی با اثربخشی نسبی در پروتکل درمانی ما قرار دارد. استفاده از اکتمرا و آمپول رمدسویر (Remdesivir) هم فاز مطالعات بالینی را طی می کند.
وی افزود: سلول درمانی برای بهبود عوارض ریوی نیز روشی بود که در برخی بیماران اثربخشی آن دیده شده بود و دارد فاز مطالعاتی را طی می کند. باید توجه کرد که تاکنون هیچ کدام از این روش ها را نمی توانیم درمان اثربخش و حتی اثربخش نسبی محسوب کنیم، هر روشی برای درمان کرونا که در دنیا در حال مطالعه بوده، همزمان در ایران هم در حال مطالعه است و ده ها طرح مطالعاتی طب مدرن و مکمل در ایران در دست مطالعه قرار دارد.
وی افزود: همچنین امیدها این است ظرف ۹ ماه تا یک سال و نیم آینده واکسن کرونا تولید شود که البته احتمالی است. در حوزه تشخیص هم از تست های PCR به عنوان تست اختصاصی، سی تی اسکن به عنوان تست با حساسیت تشخیص بالا استفاده می شود. تست های سرولوژیک که همزمان با کشوری چون امریکا در ایران به تولید رسیده، برای تشخیص کرونا با روش الایزا در حال مطالعه است و قابلیت تولید آن وجود دارد. هنوز پروتکل های مورد استفاده تست های سرولوژیک با توجه به نوع آنتی بادی ها علیه کرونا تدوین نشده است و با تولید انبوه تست های الایزا بسیاری از آزمایشگاه ها می توانند از این فناوری استفاده کنند؛ چراکه فناوری تولید آن در کشور وجود دارد و به محض تایید آن می توانیم حتی بیش از تست PCR آن را تولید کرده و آزمایشگاه های بیشتری را برای آن قرار دهیم.
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مبنی بر ایمنی گلهای و یا قرنطینه کامل، گفت: ما بیش از ۶۰۰ هزار نفر در کشور زیر مجموعه وزارت بهداشت داریم که تعدادی از آنها پزشک، پرستار و کارشناس بهداشت و به نوعی صاحب نظر هستند. به علاوه تعداد زیادی هیئت علمی داریم و قاعدتا ممکن است ۶۰۰ هزار نظر هم داشته باشیم. قاعدتا این نظرها، نظر وزارت بهداشت تلقی خواهد شد.
جهانپور ادامه داد: در عین حال باید توجه کرد که واحد شمارش انسان گله نیست و در مقابله با کرونا چیزی به نام ایمنی گلهای نداریم و اگر بخواهیم نامی بر آن بگذاریم، ایمنی گروهی است. تلاش ما این نیست که ما به سمت ایمنی گروهی برویم؛ چرا که ایمنی گروهی یک رویداد است که ما با آن روبرو میشویم و در جایی جبرا اتفاق میافتد، اما نمیتوان گفت استراتژی نظام سلامت این است که ایمنی گروهی ایجاد شود؛ ایمنی گروهی هم اگر جایی اتفاق بیفتد به خاطر این است که به نوعی یک بیماری ممکن است بر همه ابزارهای بشر غلبه کند و شما چاره برای مقابله با آن نداشته باشید. بنابراین مواجهه با این موضوع جبری است و اختیاری نیست و چنین انتخابی هم در وزارت بهداشت وجود ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شاید پنج تا ۱۰ درصد جمعیت کشور یا در بدبینانهترین حالت ۱۵ درصد جمعیت یک کشور مبتلا شوند. بر همین اساس همه تلاشهایی که برای درمان و ایزولاسیون مبتلایان، قرنطینه افراد مشکوک یا مجاور با فرد مبتلا و اقدامات دیگری که تحت فاصله گذاری اجتماعی انجام میشود، آموزشها و اعمال محدودیت ها، پروتکلهایی که تصویب، ابلاغ و اجرایی میشود، همه برای این است که ما به سمت ابتلای بخش زیادی از جامعه نرویم و زمان و فرصت بخریم و بار ترافیک و ازدحام ناگهانی به سیستم درمانی کشور تحمیل نکنیم تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم. در عین حال از این ستون تا آن ستون در هر اپیدمی بیماری نوپدید فرج است و ان شاالله گشایشی خواهد شد که در ماهها و هفتههای آتی راحتتر با این بیماری برخورد کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال ماندگاری کرونا تا پاییز و همزمانی کرونا با اپیدمی آنفلوآنزا، اظهار کرد: امیدواریم در هفتههای آتی راحتتر بتوانیم با این بیماری برخورد کنیم. حتی امروز هم در موقعیت هفته اول اسفند قرار نداریم و و هیچ پرستار و پزشک ما در هراس و نگرانی هفته اول اسفند نیست. امیدوارم طی دو ماه آینده هم چنین حسی را نسبت به امروز داشته باشیم و وضعیت بهتر شود. امیدواریم در هفتههای آتی به مهار و کنترل نسبی بیماری نزدیک شویم. البته نمیتوان زمانی برای آن پیش بینی کرد و نمیتوانیم بگوییم شر این ویروس برای همیشه از سر بشر کم خواهد شد یا خیر. زیرا این بیماری نوپدید است.
جهانپور همچنین گفت: اکنون به نظر می آید که پیش بینی صاحب نظران این است که برای ماه ها و سال های آتی احتمالا باید یک زندگی مسالمت آمیزی با کرونا در نظر بگیریم و بنابر این نظرات قاعدتا فصل سرد کرونا مهمان ماست و در عین حال همیشه فصل سرد برای ما آغاز یک اپیدمی آنفلوآنزا نیز هست. بنابراین همانطور که سال گذشته با آنفلوانزای تیپ A مواجه بودیم، اگر کرونا هم تا پاییز از جامعه بشری رخت نبندد، باید هر دو ویروس را میزبانی کنیم و برای آن آمادگی داشته باشیم.
منبع: پانا
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
روند افزایشی ابتلا به کرونا در پایتخت و ۶ استان دیگر
جمعه، 22 فروردين 1399
کرونا در جهان| 1972 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور / روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته است
جمعه، 22 فروردين 1399
کرونا در ایران| شناسایی ۱۶۳۴ بیمار جدید کرونا در کشور/ بهبودی بیش از 32 هزار نفر
پنجشنبه، 21 فروردين 1399
کرونا در ایران| شناسایی ۱۹۹۷ مبتلای جدید/ بهبودی حدود ۳۰هزار نفر
چهارشنبه، 20 فروردين 1399
کرونا در ایران| آمار مبتلایان به ۶۲۵۸۹ نفر رسید / بهبودی ۲۷۰۳۹ بیمار
سهشنبه، 19 فروردين 1399
سلامت را سیاسی نمیکنیم/نرخ مرگومیر ایران نسبت به میانگین جهانی پایینتر است
دوشنبه، 18 فروردين 1399
کرونا در ایران| مبتلایان به ۴۴۶۰۶ نفر رسید/۱۴۶۵۶ نفر بهبود یافته اند
سهشنبه، 12 فروردين 1399
کرونا در ایران | 3186 مبتلا جدید به کووید 19 /تاکنون 13911 نفر بهبود یافتند
دوشنبه، 11 فروردين 1399
کرونا در ایران| 2901 مبتلای جدید /12391 مبتلا بهبود یافتند
يکشنبه، 10 فروردين 1399
آخرین آمار کرونا در کشور| ۳۵۴۰۸ مبتلا به کرونا / ۱۱۶۷۹ نفر از بیماران بهبود یافتند
شنبه، 9 فروردين 1399
تازه های اخبار
حکم بازداشت نتانیاهو؛ آیا عدالت اجرا خواهد شد؟
خشونت علیه زنان در ادیان بزرگ؛ از یهودیت تا اسلام
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
از اهتمام ویژه اسلام تا نقش فناوریهای نوین
پاسخ طنز به پیام جدید نتانیاهو + فیلم
بسیج؛ با مردم، برای مردم + گالری تصاویر نقاشیهای جدید از خدمات بسیج
همه چیز درباره فلسفه؛ از یونان تا ایران
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
مزایده انگشتر هدیه رهبری برای کمک به مردم مقاوم فلسطین و لبنان
#فراخوان| سومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری نماز با عنوان ” فجر تا فجر”
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
موارد بیشتر برای شما
توصیههای ویژه مقام معظم رهبری برای پیروزی جبهه مقاومت
رهبر انقلاب: سلطهگران توانایی ملتها را انکار میکنند
بسیج یک شبکهسازی فکر و فرهنگیست
رهبر انقلاب: بسیج از فرهنگ ما جوشید
ای رهبر آزادهام، آمادهام آمادهام
رهبر انقلاب: بسیج در هیچ نقطه ای از عالم وجود نداشت
حضور برخی از هنرمندان در دیدار با رهبر انقلاب
مداحی آهنگران در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب
حضور سردار سلامی و قاآنی در دیدار رهبر انقلاب با بسیجیان
روایت یک شاهد عینی از دقایق اول انفجار پیجرها در لبنان
آیین استقبال از ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس در شیراز
حملات حزبالله به تلآویو با پهپادهای ابابیل و موشکهای فادی ۶ و قادر ۲
نماهنگ/ یادگار گرانبهای امام(ره)
آتشگرفتن موتور هواپیما در فرودگاه آنتالیا
آخرین عملیات پاسدار ۲۶ ساله برای نجات جان ۳ بیمار