دادگستری آمریکا آقای افراسیابی را به نقض «قانون ثبت کارگزاران کشورهای خارجی»، از طریق فعالیت اعلامنشده به نیابت از حکومت جمهوری اسلامی ایران متهم کرده است.
این بیانیه حاکی است افراسیابی دیروز در منزلش در شهر «واترتون» ایالت «ماساچوست» دستگیر شده و قرار است امروز در یک دادگاه فدرال در شهر «بوستون» حاضر شود.
«جان دیمرز»، دستیار وزیر دادگستری آمریکا گفت: «کاوه افراسیابی بیش از یک دهه است که خودش را به عنوان کارشناس بیطرف و منصف در خصوص ایران به کنگره، روزناهنگاران و مردم آمریکا معرفی کرده است.»
وی در ادامه ادعا کرد: «با وجود این، افراسیابی همزمان کارمند مخفی حکومت ایران و دفتر دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل بوده و بابت انتشار تبلیغات آنها پول دریافغت کرده است.»
واشنگتن مدعی شده افراسیابی به صورت عامدانه از ثبت نامش به عنوان کارگزار کشور خارجی طبق مفاد «قانون ثبت کارگزاران خارجی» نزد دادگستری آمریکا خوداری کرده است.
یک دستیار پلیس افبیآی گفته هر فردی که قصد پیشبرد برنامههای یک حکومت در داخل ایالات متحده را دارد باید طبق قانون نامش را به عنوان کارگزار دولت آن کشور ثبت کند.
وزارت دادگستری آمریکا به مستنداتی برای تأیید ادعاهای خود در خصوص کاوه افراسیابی اشاره نکرده است.
در پایان بیانیه دادگستری آمریکا اشاره شده ادعاهای مطرحشده در شکوائیه مورد نظر ادعا هستند و متهم تا زمانی که مجرم شناخته نشود بیگناه است. در صورتی که دادگاه افراسیابی را به در اتهامات مطرحشده مجرم بشناسد او به تحمل حداکثر ۱۰ سال حبس محکوم خواهد شد.
این اتهامات در حالی مطرح شدهاند که دولت آمریکا به عنوان بخشی از سیاست «فشار حداکثری» تلاش شدیدی برای مبارزه با تحلیلگران مستقل حامی ایران در فضای مجازی به کار گرفته است.
رسانهها چندی پیش افشا کردند وزارت خارجه آمریکا در راستای اجرای سیاست «فشار حداکثری علیه ایران» پروژهای برای انتشار پروپاگاندای ضد ایرانی و مخالفت با هر گونه پیام در حمایت از ایران از سوی تحلیلگران مستقل راهاندازی کرده است.
وزارت خارجه آمریکا چند ماه پیش، بعد از شدت گرفتن فشارها بر روی این برنامه که نام «پروژه مبارزه با تحریف اطلاعات ایران» برای آن انتخاب شده بود اعلام کرد که قرارداد مربوط به این پروژه را معلق و بودجه آن را قطع کرده است.
این برنامه از آن جهت که با رویکردی ستیزهجویانه به دنبال دیکته کردن سیاستهای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه ایران به کاربران فضای مجازی بود مورد توجه و گلایه کاربران قرار گرفته بود.
با وجود این، پایگاه اینترسپت چندی بعد فاش کرد اسناد جدید نشان میدهند با آنکه وزارت خارجه آمریکا چند ماه پیش در اثر فشارها قرارداد همکاری با یک گروه برای انتشار پروپاگاندا علیه ایران را قطع کرده به صورت مخفیانه به همکاری با اعضای این پروژه ادامه داده است.
مطابق گزارش اینترسپت وزارت خارجه آمریکا در آن زمان همه بودجههای مربوط به سازمان موسوم به «مشارکت الکترونیک برای آموزش شهروندی» که مسئولیت اجرای این پروژه را به عهده داشته قطع نکرده است. طبق این گزارش، این سازمان در دهه گذشته نزدیک به ۱۰ میلیون دلار از دولت آمریکا برای اجرای پروژههایی در ارتباط با ایران دریافت کرده است.
دفاع جانانه کاوه افراسیابی از سردار سلیمانی در برنامه زنده تلویزیونی
واکنش کاربران
واکنش ایران به بازداشت کاوه افراسیابی
علیرضا میریوسفی روز سهشنبه در واکنش به دستگیری کاوه افراسیابی، تحلیلگر مسایل ایران و آمریکا توسط وزارت دادگستری دولت ترامپ، این مطلب را مطرح کرد.وی افزود: تاسفآور است که شنیده میشود دولت متعصب و مغرض ضد ایرانی ترامپ در ساعات پایانی خود به دستگیری دکتر افراسیابی به اتهامهای جعلی مبادرت کرده است.
وی افزود: دکتر افراسیابی به عنوان مامور نمایندگی فعالیت نداشته است و تنها به عنوان استاد دانشگاه و کارشناس روابط بین الملل کار میکرده است.
سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: افراسیابی در مورد مسائل بینالمللی مشورتهایی را به نمایندگی ایران ارائه داده است و از همان ابتدا رابطه کاری وی با ما کاملا شفاف و باز بوده است.
کاوه افراسیابی تحلیلگر و کارشناس مسایل سیاست خارجی ایران و آمریکا است که وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد به علت فعالیتی که آن را غیرقانونی خواندند، بازداشت شده است.
در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، انجام مصاحبه و حضور افراسیابی در شبکههای مختلف خبری، نوعی لابیگری محسوب شده و مدعی هستند که او از طرف ایران ماموریت داشته است.
منبع:
1. برترین ها/ آمریکا، کاوه افراسیابی را دستگیر کرد
2. ایرنا/ واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به بازداشت دکتر افراسیابی در آمریکا
3. فرهیختگان/ علت بازداشت کاوه افراسیابی، استاد دانشگاه ایرانی
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.