عزم مجلس یازدهم برای تصویب طرح شفافیت

طرح شفافیت آراء یکی از شعارها و وعده انتخاباتی مجلس یازدهم بود که پس از بررسی و تصویب چند طرح اقتصادی که با توجه به شرایط کشور لازم و ضروری بود در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. هرچند که کلیات این طرح با ۱۵۳رأی موافق، ۶۳رأی مخالف و ۱۲رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴نماینده به تصویب نرسید اما رأی 65درصدی نمایندگان به این طرح بیانگر آن بود که کلیات مجلس موافق شفافیت است.
يکشنبه، 26 بهمن 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عزم مجلس یازدهم برای تصویب طرح شفافیت

در هفته جاری تعیین تکلیف می‌شود

عدم تصویب کلیات طرح شفافیت کافی بود که فرصت‌طلبان که خود کارنامه تاریکی در شفافیت دارند هجمه‌های خود را نسبت به مجلس یازدهم آغاز کنند. اصلاح‌طلبان با بزرگ‌نمایی اقدامات مجلس و دوگانه وعده- عملکرد مجلس یازدهم را متهم به خلف‌وعده کردند ، و با فراموشی عملکرد لیست امید، انتظار شفافیت از مجلس انقلابی را انتظاری عبث دانستند.این هجمه‌ها و پروپاگاندای رسانه‌ای جریان رقیب در حالی است که طرح شفافیت تنها با اختلاف سه رأی به تصویب نرسید و مخالفان نیز گفته بودند که با  برخی مواد طرح مخالف‌اند که ممکن است، تبعات شفاف‌سازی آن موجب تخریب نماینده‌ای شود و با کلیات طرح مشکلی ندارند. همچنانکه الیاس نادران گفته بود: «اگرچه من با شفافیت آراء موافق هستم اما باید ملاحظه نمایندگان شهرستانی را نیز بکنیم.  

نباید به نمایندگان فشار بیاوریم که به این طرح بله یا خیر بگویند. تهران همه ایران نیست و باید ملاحظات نمایندگان شهرستان نیز در این مصوبه مورد توجه قرار می‌گرفت.» از طرفی در این مجلس بیش از سه برابر مجلس قبلی شفافیت آراء رأی داشته است.با توجه به نگرانی برخی نمایندگان نسبت به تضییع حقوق حوزه انتخابیه خود توسط مسوولان، این طرح مجددا  به کمیسیون ارجاع شد و رییس مجلس نیز به کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس دستور داد تلاش کند تا ضمن اصلاح این طرح، آیین‌نامه را به نوعی تنظیم و تدوین کند که شفافیت و دغدغه همه نمایندگان دیده شود.

در صدق عمل مجلس یازدهم به نامه نمایندگان برای بازگشت طرح شفافیت به صحن مجلس می‌توان اشاره کرد براساس ماده۱۳۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس اگر طرحی مورد تصویب مجلس قرار نگیرد، این طرح بدون آنکه تغییر اساسی کند، تا ۶ماه دیگر قابل طرح مجدد در مجلس نیست مگر اینکه با تقاضای کتبی ۵۰نفر از نمایندگان در صحن مجلس مطرح بشود و با رأی‌گیری به تصویب برسد. نامه‌ای که به گفته سخنگوی هیات‌رییسه مجلس آماده شده است و در هفته جاری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 

فرهنگی: مجلس به طرح شفافیت رأی قاطع خواهد داد

محمد‌حسین فرهنگی روز گذشته در نشست خبری با بیان اینکه یکی دیگر از محورهایی که در رسانه‌ها به آن پرداخته شد و دقیق نبود، طرح شفافیت آرای نمایندگان بود، تصریح کرد: اکثریت قاطع مجلس به این طرح رأی موافق دادند اما از آنجا که این موضوع اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس بود، بر‌اساس قانون اساسی ـ تنها قانونی که از آن در قانون اساسی نام برده شده و برای آن حد نصاب دو سوم تعیین شده، این قانون است ـ و قانون آیین‌نامه داخلی این مهم به رأی دو سوم نمایندگان نیاز داشت.

وی خاطرنشان کرد: تصویب کلیات طرح شفافیت آراء تنها سه رأی کم داشت؛ بر‌اساس ماده (130) آیین‌نامه داخلی در صورتی که کلیات طرحی در صحن علنی رد شود، تا 6‌ماه قابلیت طرح مجدد در صحن را ندارد مگر آن که 50‌نفر از نمایندگان تقاضای طرح مجدد آن را داشته و در صحن علنی نیز با آن موافقت شود. سخنگوی هیأت رییسه مجلس اظهار داشت: نامه‌ای از سوی نمایندگان در این راستا آماده شده و در هفته جاری در دستور کار قرار می‌گیرد و قطعا  مجلس با آن موافقت می‌کند.وی با بیان اینکه اصلاحات جزئی مد نظر نمایندگان در طرح اعمال می‌شود گفت: مجلس به این طرح رأی قاطع خواهد داد.

البته نمایندگان اعتقاد دارند شفافیت تنها مختص نمایندگان مجلس نیست و باید شفافیت در تمام نهادها تسری یابد. همچنانکه  غلامحسین رضوانی با اشاره به بررسی مجدد طرح شفافیت آرا در صحن علنی مجلس گفت: شفافیت در تمامی ارگان‌ها یک امر بسیار مطلوب و مورد قبول همگان است، متاسفانه دولت در این زمینه اغماض به خرج داده چرا‌که مقرر‌شده بود سامانه حقوق مدیران را راه اندازی کند، اما تاکنون این مهم را انجام نداده است. نماینده مردم تهران افزود: طرح شفافیت آرا به دلیل اینکه دو سوم آرا را برای تصویب شدن نیاز داشت این اتفاق مهم صورت نپذیرفت؛ ضمن اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس با شفافیت مخالف نیستند، بلکه می‌خواهند همه جوانب در این طرح به صورت مبسوط لحاظ شود.
 

حدادی: طرح شفافیت به تصویب خواهد رسید

در همین زمینه «علی حدادی» سخنگوی کمیسیون امور داخلی شوراهای مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به اینکه خواستار مجدد رأی‌گیری طرح شفافیت آراء و تصویب آن در خانه ملت هستیم، عنوان کرد: مردم به نمایندگان خود در بهارستان اعتماد کردند و با رأی آن‌ها بوده است که منتخبان ملت به مجلس آمدند، مردم باید محرم باشند و از شفافیت آرای منتخبان خود اطلاع یابند.

این نماینده مجلس یازدهم، افزود: تلاش ما بر این است تا طرح شفافیت آرای نمایندگان دوباره برای رأی‌گیری مجدد به صحن مجلس بیاید و مورد موافقت همه نمایندگان قرار گیرد. نباید فراموش کرد مردم برای تصمیماتی که این نمایندگان می‌گیرند و فعالیت می‌کنند توجه دارند و به آرا و نظرات منتخبان خودشان  اهمیت می‌دهند. وی ادامه داد: نقش مردم در باورها تأثیر مثبت دارد و دارای اثر‌گذاری خوبی است و موجب دیده شدن کارآمدی مجلس هم می‌شود. امیدوارم به‌زودی شاهد مطرح شدن این طرح در مجلس باشیم و همه نمایندگان بدون استثناء به آن رأی مثبت دهند. همانطور که قبلا  تاکید کردم، مجلس انقلابی شفافیت آراء را تصویب خواهد کرد و حتی یک رأی کمتر هم قابل قبول نیست.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما