داستان دنباله دار حمله های تروریستی به کشتی های ایران چیست؟

رژیم صهیونیستی ادعا کرده بود عامل حمله به کشتی هلیوس ری در آب‌های دریای عمان ایران بوده است. با وجود اینکه ایران این اتهام را قاطعانه رد کرده است اما اسرائیل درپی تنش افزایی در منطقه است و به کشتی ایرانی به نام شهرکرد در مدیترانه شلیک کرده است.
جمعه، 22 اسفند 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نعیمه اشعری
موارد بیشتر برای شما
داستان دنباله دار حمله های تروریستی به کشتی های ایران چیست؟

به گزارش راسخون: وال استریت جورنال پنجشنبه ۲۱ اسفند در گزارشی نوشته است، رژیم صهیونیستی از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون دست‌کم ۱۲ کشتی را که بیشتر آن‌ها حامل نفت ایران به سوریه بودند٬ هدف قرار داده است.

وال استریت جورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشته است که این حملات از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شده است و کشتی‌های ایرانی و همچنین کشتی‌های دیگری که حامل محموله‌های نفت و سلاح ایران بودند، مورد حمله قرار گرفتند.

طبق این گزارش، این حملات در دریای سرخ و در نقاط دیگر روی داده‌اند.

وال استریت جورنال به نقل از این مقام‌های آمریکایی که هویت آنها را مشخص نکرده، می‌گوید، حملات به این تانکرهای حامل نفت ایران باعث غرق شدن این کشتی‌ها نشده و در دو مورد، نفتکش‌ها مجبور شدند به ایران بازگرداندند.

این گزارش می‌افزاید، رژیم صهیونیستی در تلاش است تجارت نفت ایران را متوقف کند، چرا که معتقد است که ایران با درآمدهای حاصل از فروش نفت٬ بودجه گروه‌های مقاومت در منطقه را تأمین می‌کند.

طبق این گزارش٬ ایران که یکی از حامیان اصلی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است، طی سا‌ل‌های اخیر با نادیده گرفتن تحریم‌های بین المللی به سوریه سلاح و نفت صادر کرده است.

وال استریت جورنال می‌گوید، مقامات رژیم صهیونیستیی حاضر نشده‌اند در خصوص این گزارش ابراز نظر کنند.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز به پرسش وال‌استریت جورنال در این زمینه پاسخ نداده است.

مقام‌های ایران در مهرماه سال ۱۳۹۸ از حمله به نفتکش سابیتی در دریای سرخ «توسط یک یا چند دولت» خبر دادند.

مقامات جمهوری اسلامی تلویحا عربستان سعودی را به نقش داشتن در این حمله متهم کردند، اما مقامات این کشور این ادعا را رد کردند.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، نیز گفته بود که این حمله با اصابت حداقل دو راکت انجام شده است. نفتکش ما دارای دوربین بوده و مشخص است که راکت‌ها از کدام سمت می‌آیند و چگونه اصابت می‌کنند. قطعات راکت‌ها هم جمع‌آوری شده است.
 

ادعای یک مقام رژیم صهیونیستی به ترور زیست محیطی و آلوده کردن سواحل این رژیم توسط ایران.

او گفت: کشتی‌های ایرانی برای فرار از ردیابی و نظارت‌های بین المللی مقصدهای خود را به نادرست اعلام می‌کنند، یا محموله‌های نفتی را در دریا از یک نفتکش به یک نفتکش دیگر منتقل می‌کنند، و یا محموله خود را با نفتکش‌های قدیمی جابه‌جا می‌کنند که قابل تشخیص نباشند.

در حالی این خبر منتشر شده است، گیلا گاملی‌اِل، وزیر محیط زیست رژیم صهیونیستی، هفته گذشته گفت ایران عامل «ترور زیست محیطی» از طریق ایجاد آلودگی نفتی اخیر در سواحل رژیم صهیونیستی بوده است.

این وزیر رژیم صهیونیستیی ادعا کرده بود کشورش پی برده است نفتکشی که باعث نشت عظیم نفت در آب‌های دریای مدیترانه در نزدیکی سواحل رژیم صهیونیستی شد، از ایران حرکت کرده بود.

گیلا گاملی‌اِل همچنین گفت که این نفتکش نفت خود را از ایران بار کرد، از خلیج فارس به حرکت درآمد و در شب ۱۳ بهمن پس از عبور از تنگه سوئز با نزدیک شدن به سواحل رژیم صهیونیستی رادار خود را «خاموش» کرد و پس از ریختن نفت، با رسیدن به نزدیکی سواحل سوریه رادار خود را دوباره روشن کرد.

از سوی دیگر٬ رژیم صهیونیستی همچنین ایران را متهم کرد که عامل حمله با مین یا راکت به یک کشتی رژیم صهیونیستیی ویژه حمل خودرو در آب‌های دریای عمان بوده است. ایران این اتهام را قاطعانه رد کرده است.

درپی همین اقدامات و ادعاها حمله تروریستی به کشتی تجاری «ایران شهرکرد» در دریای مدیترانه انجام داد.
 

سخنگوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از حمله تروریستی به یک کشتی کانتینربر ایرانی در آب‌های بین‌المللی دریای مدیترانه خبر داد.

کشتی تجاری شهر کرد دومین کانتینر بر اقیانوس‌پیمای ساخته شده در مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران در بندرعباس است. ۱۸۷ متر طول، ۳۰ متر عرض، پنج متر ارتفاع، و قابلیت حمل ۲۲۰۰ کانتینر را دارد.

سوم مرداد ۱۳۹۸ این کشتی به علت آتش سوزی در عرشه دچار سانحه شد. این کشتی پنج روز قبل از این سانحه بندرعباس را ترک کرده بود و بنا بود روز ۵ مرداد آن سال از کانال سوئز عبور کند. پس از بروز این سانحه برای شهرکرد، خدمه کشتی تصمیم به بازگشت به بندرعباس برای تعمیر آن گرفتند. حدود یک هفته پس از این سانحه این کشتی به بندرعباس رسید.

تصاویر به دست آمده از سانحه بامداد پنجشنبه برای این کشتی حکایت از آن دارد که برخلاف اتفاقی که برای آن در مرداد سال گذشته رخ داد، آسیب وارده به آن ناشی از انفجار یک کانتینر به علت برخورد یک پرتابه از آسمان است، پرتابه‌ای که ممکن است یک موشک هوا به سطح کوچک چون نمرود شلیک شده از پهپاد‌های تهاجمی هرمس-۹۰۰ نیروی هوایی رژیم صهیونیستی و یا یک راکت توپخانه‌ای فاقد کلاهک جنگی باشد.

علی غیاثیان سخنگوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه اعلام کرد که  بدنبال اصابت شئ انفجاری به کشتی کانتیربر «ایران شهرکرد» که چهارشنبه 20 اسفندماه در آب‌های بین‌المللی دریای مدیترانه رخ داد، بخشی از بدنه کشتی دچار آسیب شد.

سخنگوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این خصوص اضافه کرد: این شناور که متعلق به شرکت حمل‌ونقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی است از ایران به مقصد اروپا‌ در حرکت بوده است. پس از اصابت شئ انفجاری به بدنه کشتی، آتش‌سوزی مختصری در محل انفجار رخ داده که با تلاش به‌موقع فرمانده و خدمه کشتی آتش بلافاصله مهار شد و به هیچ‌یک از خدمه آسیبی وارد نشده است.

وی در ادامه اظهار داشت: کشتی ایران شهرکرد پس از بررسی میزان آسیب دیدگی و ترمیم خسارتهای وارد شده به مسیر خود ادامه خواهد داد.

علی غیاثیان که با نورنیوز گفتگو می‌کرد، اینگونه اقدامات تروریستی را مصداق بارز راهزنی دریایی خواند و تأکید کرد که این اقدام بر خلاف قوانین بین المللی در خصوص امنیت کشتیرانی تجاری بوده و پیگیری های حقوقی برای شناسایی عاملین آن از طریق نهادهای ذیربط بین المللی انجام خواهد شد.

منبع:
حمله تروریستی به کشتی تجاری «ایران شهرکرد» در دریای مدیترانه / تسنیم
جزئیات حمله تروریستی به کشتی تجاری ایران در دریای مدیترانه/ باشگاه خبرنگاران جوان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.