رکوردشکنی بی سابقه آمار بستری/دستورات نمکی جهت جلوگیری از فاجعه

ازدحام جمعیت در مراکز خرید در روزهای پایانی سال قبل و افزایش سفرهای نوروزی باعث شد تا باری دیگر کرونا در کشور تاخت‌وتاز کند و موج چهارم کرونا با شیب تند شکل بگیرد و رنگ سبز بهاری قرمز شود.
جمعه، 20 فروردين 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نعیمه اشعری
موارد بیشتر برای شما
رکوردشکنی بی سابقه آمار بستری/دستورات نمکی جهت جلوگیری از فاجعه
به گزارش راسخون: نقشه رنگ‌بندی شهرهای کشور از نرم‌افزار ماسک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که به‌جز مناطق کوچکی در شرق کشور، تقریباً همه کشور و به‌خصوص همه مراکز استان‌ها و کلان‌شهرهای کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرارگرفته‌اند.
 
اخبار و گزارش‌ها از سراسر کشور حکایت از آن دارد که‌موج چهارم کرونا قدرتمندتر از گذشته در حال چرخش است و بنا بر آنچه نرم‌افزار ماسک درج کرده ۲۵۷ شهرستان ازجمله همه مراکز استان‌ها و کلان‌شهرها روز 18 فروردین در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند و ۱۲۹ شهرستان نارنجی، ۵۱ شهرستان زرد و ۱۱ شهرستان آبی هستند.
 
با شدت گرفتن شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور وزارت بهداشت امروز در آخرین اطلاعیه خود اعلام کرد: ضروری است ستاد ملی کرونا بلافاصله دو هفته تعطیلی کامل سراسری (شامل تمامی ادارات دولتی، شرکت‌ها و اصناف غیرضروری)، منع کامل سفر (شامل خودروهای شخصی و وسایل نقلیه عمومی)، بیرون برشدن تمام رستوران‌ها و غذاخوری هتل‌ها، محدودیت جدی تردد شامگاهی و اعمال جرائم سنگین برای هرگونه مراسم یا تجمعات در سراسر کشور وضع کند. در غیر این‌ صورت، باید منتظر فوت حداقل ۲۰ هزار نفر از هم‌میهنان و آمار روزانه فوت بالای ۶۰۰ نفر باشیم.
 
در رنگ‌بندی جدید کرونایی شهرهای کشور، همه مراکز استان‌ها شامل اردبیل، تبریز، ارومیه، سنندج، همدان، کرمانشاه، اهواز، بندرعباس، بوشهر، شهرکرد، یزد، رشت، گرگان، ساری، سمنان، مشهد، زاهدان، کرمان، یاسوج، بیرجند، بجنورد، قزوین و قم که تا دیروز نارنجی یا زرد بودند به جمع شهرهای قرمز اضافه شدند. بسیاری از این شهرها در رنگ‌بندی ایام نوروز آبی بودند.
 
 

متن نامه دکتر نمکی برای مقابله با طوفان کرونا شرح است:

پیرو مکاتبات و مذاکرات قبلی باتوجه به التهاب ناشی از موج چهارم بیماری COVID-۱۹ در کشور، همان گونه که در مکاتبات قبل یادآور شدم پیش بینی از ارتفاع موج جدید سنگین‌تر و حجیم‌تر از امواج قبلی است. آنچه همکارانم در روز‌های اخیر از موارد بستری می‌بینند ناشی از بی توجهی‌های قبل از سفر‌ها بخصوص بازار‌های شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و ... است و افزایش تصاعدی موارد سرپائی حاکی از اثرات سفر‌های نوروزی است که از روز‌های آینده باید منتظر افزایش موارد بستری باشیم؛ لذا جهت کاهش فشار سنگین به بخش‌های بستری و احتمال کمبود تخت بیمارستانی، بخصوص مراقبت‌های ویژه مجدداً توجه به موارد زیر را یادآور می شوم:
 
۱- گام جدید طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیج و سازمان‌های مردم نهاد در قالب محله محور کماکان بعنوان اولین سطح مراقبتی و بیماریابی باید مورد توجه قرار گیرد.

۲- مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته سرپائی باید بشدت گسترش یابد. در این مراکز حتماً نمونه گیری و انجام تست، آموزش مراجعه کنندگان، یافتن نزدیکان در تماس با فرد مبتلا، ایزوله کردن آن‌ها و در صورت نیاز ارجاع به کلینیک‌های تنفسی بسیار حائز اهمیت است.

۳- تجربه مدیریت بیماری در موج جدید با ویروس انگلیسی در استان خوزستان نشان داد درمان سریع ضد ویروس در بیماران علامت دار و پرخطر در اولین روز‌های ابتلاء در کاهش بار ویروس و پیشگیری از شروع فاز مخرب ایمونولوژیک بسیار موثرست؛ لذا در کلیه مراکز سرپائی توسط پزشک متخصص و یا پزشک عمومی مطلع بر مبنای پروتکل‌های ابلاغی، درمان ضد ویروس با داروهائی که در پروتکل‌های ابلاغی معاونین محترم بهداشت و درمان قید شده ضروری است. این دارو‌ها حتماً توسط رئیس محترم سازمان غذا و دارو و معاونین غذا و داروی استان‌ها باید در داروخانه‌های منتخب به مقدار کافی ارائه گردد. خوشبختانه کمبود داروئی نداریم و ضرورت دارد تعداد داروخانه‌های منتخب به حد کافی و لیست آن‌ها در مراکز درمان سرپائی نصب شود تا بیماران جهت تهیه دارو سرگردان نشوند. این دارو‌ها طبق مصوبه، تحت پوشش بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی و بیمه‌های مکمل می‌باشند.

۴- طبق دستور رئیس جمهور محترم و همراهی رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه قرار شد معوقات دانشگاه‌ها که از محل منابع طرح تحول و ۱% ارزش افزوده در سال گذشته تأمین نشد سریعاً انجام و مطالبات طرف‌های قرارداد در مراکز سرپائی پرداخت گردد. ضمناً قرار شد جهت راه اندازی تخت‌های بیمارستانی و مراکز بهداشتی درمانی نزدیک به بهره برداری نیز منابع در اسرع وقت تأمین گردد.

هماهنگی روسای دانشگاه‌ها با معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع و معاونین محترم درمان و بهداشت در این راستا بطور مستمر ضروریست.
 
۵- جهت قطع هرچه زودتر زنجیره انتقال ویروس خطرناک جهش یافته نظارت دقیق و مستمر بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی الزامیست. هرگونه قصور در عدم گزارش بموقع پروتکل شکنی‌ها در کلیه سطوح بعهده رئیس محترم دانشگاه استان خواهد بود. قویاً باید بر اجرای پروتکل‌ها نظارت و هرگونه نقص آن‌ها باید به مراجع ذیصلاح منعکس گردد. رونوشت مکاتبات همه روزه به دفتر اینجانب نیز ارسال شود.

۶- باتوجه به احتمال ورود ویروس‌های موتاسیون یافته غیر انگلیسی توسط مسافرین بازگشته از سفرها، بخصوص از کشور‌های همسایه، مرز‌های هوائی و زمینی بشدت کنترل گردد.

کلیه موارد باید نمونه گیری و پس از اطمینان از عدم آلودگی اجازه ورود داده شود. سازمان هلال احمر نیز در این راستا آماده همکاری می‌باشد. ضمناً همانگونه که قبلاً ابلاغ کرده ام، مرتب باید نمونه‌های ادواری جهت NGS ارسال گردد تا از عدم وجود موتاسیون داخلی نیز مطمئن شویم.
 
معاون محترم تحقیقات و فناوری و معاون محترم بهداشت در این راستا کمک خواهند کرد. در این مورد استانهائی همچون هرمزگان، بوشهر و دیگر استان‌های جنوبی که اسکله تخلیه بار توسط کشتی‌های خارجی دارند با توجه به ورود بارهائی از کشور برزیل و هندوستان و شیوع ویروس جهش یافته برزیلی و بشدت موتاسیون یافته هندی شدیداً مراقب باشند تا هرگونه تماس مستقیم و غیر مستقیم، عامل انتقال ویروس نشود ضمن آنکه باید بنحو مقتضی از عدم آلودگی خدمه و بار این کشتی‌ها قبل از رسیدن به اسکله مطمئن شویم. این دقت با سطحی دیگر مشمول بنادر شمالی و گمرکات دیگر کشور نیز می‌شود. همزمانی آلودگی کشور با ویروسی غیر از ویروس جهش یافته انگلیسی کار را غیر قابل کنترل خواهد کرد.

۷- لازمست استفاده از ظرفیت مطبها، کلینیک‌ها و بیمارستان‌های خصوصی و خیریه بنحو احسن مورد توجه قرار گیرد.

توفیق کلیه عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.
 
رکوردشکنی بی سابقه آمار بستری،  دستورات وزیر بهداشت جهت جلوگیری از فاجعه افزایش آمار کرونا بعد از تعطیلات نوروز 1400

جزئیات دقیق تر از رکوردشکنی بی‌سابقه افزایش ناگهانی آمار بستری

نمودار اول: تعداد بستری‌های جدید قطعی یا محتمل کرونا از ابتدای سال ۹۹ تاکنون به صورت هفتگی

نمودار دوم: افزایش (قرمز) یا کاهش (آبی) آمار بستری جدید هر هفته نسبت به هفته قبل هفته اخیر ۲۸ هزار بستری جدید محتمل کرونا اتفاق افتاد که نسبت به هفته قبل حدود ۱۰ هزار مورد افزایش داشته است (میله قرمز سمت راست نمودار دوم) این سرعت افرایش از ابتدای سال ۹۹ بی‌سابقه است.

موج چهارم کرونا را باید سونامی نامید. سرعت افرایش بستری ۳.۷ برابر نسبت به مدت مشابه در موج دوم و سوم است.


منابع: 
  1. تسنیم / نمکی: افزایش بیماران کرونایی به دلیل سفرهای نوروزی و "صف‌های مرغ" است!
  2. شبکه خبر / هفت دستور وزیر برای مقابله با طوفان کرونا
  3. ایلنا / روزهای سخت موج چهارم کرونا در پیش است


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.