دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا/ آموزش به صورت حضوری یا مجازی؟

مهرماه پیش‌رو و دوگانه‌ی بازگشایی حضوری مدارس یا ادامه آموزش به شیوه غیرحضوری، همچنان مسئله روز جامعه است؛ مسئله‌ای که مسئولان را بر سر دوراهی و قریب به ۲۰ میلیون دانش‌آموز و خانواده هایشان را بلاتکلیف و درگیر خود کرده است.
يکشنبه، 21 شهريور 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ناهید اسدی
موارد بیشتر برای شما
دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا/ آموزش به صورت حضوری یا مجازی؟
به گزارش راسخون؛ مهرماه در راه است و مدارس در تکاپوی فعالیت دوباره خود. در این نزدیک به دو سالی که کرونا میهمان ناخوانده دنیا شده است، مدارس و دیگر مراکز آموزشی نیز از گزند این ویروس منحوس در امان نمانده‌اند و با وقفه‌ای طولانی در آموزش به شیوه حضوری، آسیبی جدی به روند آموزش و تربیت دانش آموزان وارد آمده است.

هرچند که با تلاش زیاد معلمان و کادر آموزشی مدارس و همراهی قریب به اتفاق خانواده‌ها و علی‌رغم آماده نبودن بسترهای لازم و نبودن امکانات و آشنایی خانواده‌ها و بعضا برخی معلمان با نحوه آموزش غیرحضوری، آموزش و تربیت دانش‌آموزان در این یک سال و نیم اخیر، نه تنها متوقف نشد بلکه حتی آموزش غیرحضوری توانست نمره قابل قبولی را بگیرد، هرچند با ضعف های زیادی نیز همراه بود.

بازگشایی مدارس تا همین چند وقت پیش با اما و اگر روبه‌رو بود. حالا ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده که سال تحصیلی جدید حضوری می‌شود.

علیرضا رئیسی،سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره بازگشایی مدارس گفت: «مصوب شد تا اهتمام بر بازگشایی مدارس به صورت حضوری باشد و واکسیناسیون معلمان و والدین و سرویس مدارس و کادر مدارس انجام شود.»

آنطور که رئیسی می‌گوید اگر قرار باشد دانش‌آموزان واکسینه شوند، فقط به آنهایی تعلق می‌گیرد که بیماری زمینه‌ای داشته باشند.

اما این گفته او موجب نگرانی برخی از خانواده‌ها شده است. آنهم در شرایط کرونایی اکنون که روزانه بیش از ۵۰۰ نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست می‌دهند. از سوی دیگر هنوز واکسیناسیون سنی روی متولدین ۱۳۵۰ و قبل از آن مانده. به عبارتی یعنی خیلی‌ها در صف انتظار واکسن مانده‌اند.

اگرچه وزیر بهداشت جدید قول داده دهه فجر واکسیناسیون پایان می‌یابد اما خبر بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید موجب نگرانی بسیاری از خانواده‌ها و دانش‌آموزان شده است.
 

دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا


دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا/ آموزش به صورت حضوری یا مجازی؟

مهرماه پیش‌رو و دوگانه‌ی بازگشایی حضوری مدارس یا ادامه آموزش به شیوه غیرحضوری، همچنان مسئله روز جامعه است؛ مسئله ای که قریب به ۲۰ میلیون دانش آموز و خانواده‌هایشان را درگیر خود کرده است.

«محمد جواد عابدی اردکانی» مدیر یک آموزشگاه دولتی در اردکان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: اپیدمی کرونا همچنان پابرجاست و واکسینه نشدن دو سوم جمعیت نیز مزید بر علت شده تا در مهر ۱۴۰۰ نیز همانند مهر سال گذشته بازگشایی مدارس با اما و اگرهای زیادی روبرو باشد.

وی تاکید می‌کند: اگر چه حضور 100 درصدی دانش‌آموزان در این شرایط همه‌گیری کرونا در مدارس ممکن است با خطر همراه باشد اما طولانی شدن زمان دور بودن دانش‌آموزان از محیط مدرسه نیز آسیب‌های جدی به دنبال خواهد داشت که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.‌

عابدی تصریح می‌کند: اگر همچنان آموزش حضوری تعطیل باشد و به آموزش‌های نصفه و نیمه غیرحضوری دلخوش کنیم، نه تنها کیفیت آموزشی را از دست خواهیم داد بلکه آسیب‌های جدی در حوزه روانی، اخلاقی و رشد اجتماعی دانش‌آموزان، آنها را تهدید خواهد کرد.


هشدار بهداشت جهانی در مورد تداوم آموزش‌های غیرحضوری

این فعال اجتماعی معتقد است که مهم بودن سلامت روان و رشد مطلوب دانش‌آموزان در همه ابعاد آموزشی و پرورشی و تربیتی تا آن اندازه اهمیت دارد که سازمان بهداشت جهانی نیز بر ادامه روند آموزش‍های غیرحضوری و مجازی در مدارس هشدار داده و خواستار بازگشایی هرچه سریعتر مدارس شده است. 

وی با رد این موضوع که تنها کارکرد مدرسه، آموزش مبانی علمی است که بتوان از طریق آموزش‌های آنلاین و غیرحضوری آن را پوشش داد، اضافه می‌کند: مدرسه، جایی است برای رشد شخصیت دانش‌آموزان و محلی است برای آموزش‌های مفاهیم اخلاقی و تربیتی که ایجاد مهارت‌هایی نظیر مهارت در برقراری ارتباط سالم و سازنده، رشد مهارت‌های اجتماعی دانش آموزان، جلوگیری از بروز افسردگی‌های دوره نوجوانی، یادگیری اصول زندگی اجتماعی و در حوزه سلامت جسم نیز جلوگیری از چاقی و تنبلی‌های مفرط و نظم‌دهی به ساعات خواب و فعالیت دانش‌آموزان از جمله کارکردهای مدارس در حوزه پرورشی و تربیتی است.
 

دانش آموزان خانواده‌های شاغل در معرض خطرات بیشتر

عابدی با اشاره به این که آموزش‌های مجازی و غیرحضوری ممکن است باعث تنها ماندن دانش‌آموزان نوجوان در خانه‌ای شود که والدین شاغل دارد و همین مسئله خود منشأ بسیاری از آسیب‌های اخلاقی برای حال و آینده دانش‌آموزان خواهد شد، تاکید می‌کند: با آنچه گفته شد ضرورت بازگشایی مدارس حتی در شرایط خاص کرونایی حاکم بر جامعه ما بیش از همیشه احساس می‌شود.

وی در این باره تاکید می‌کند: از سویی هم والدین عزیز باید خود مهارت زندگی در شرایط حاد کرونایی دارا باشند و هم به فرزندانشان آن را آموزش دهند تا شرایط حضور دانش‌آموزان در مدارس علی‌رغم همه‌گیری کرونا تحت پروتکل‌های بهداشتی فراهم شود. 

این مدیر مدرسه ادامه می‌دهد: از طرف دیگر مسئولان بهداشت و درمان و آموزش و پرورش نیز باید هرچه زودتر وهر چه بهتر تمهیدات لازم برای بازگشایی مدارس در شرایط ویژه کرونایی را فراهم کنند تا بیش از این دانش‌آموزان از مدارس دور نمانند چرا که که نه به صلاح دانش آموزان و نه به صلاح جامعه است.
 

بازگشایی مدارس کار اشتباهی است


دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا/ آموزش به صورت حضوری یا مجازی؟

البته نظرات در این خصوص متفاوت است به طوری که «حسن فتاحی» مدیر مدرسه دولتی و تاریخی فردوسی اردکان در این‌ رابطه در گفت‌وگو با ایسنا نظر دیگری دارد و اظهار می‌کند: تا زمانی که واکسیناسیون دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزان با بیماری خاص و والدین آنها صورت نگیرد و زمینه برای حضور معلمان و دانش‌آموزان با اطمینان خاطر انجام نپذیرد، بازگشایی مدارس کار اشتباهی است.

وی بازگشایی مدارس را منوط به پایان واکسیناسیون عمومی اعلام و اضافه می‌کند: البته از هفته گذشته برخی از مدارس شروع به کار کرده‌اند که مطمئناً عواقبی خواهد داشت اما هنوز هیچ بخشنامه یا دستورالعمل رسمی برای بازگشایی به ما ابلاغ نشده و ما همچنان بلاتکلیفیم.

فتاحی مبنای شروع سال تحصیلی را غیر حضوری عنوان می‌کند و می‌گوید: در قالب طرح جهادی نیز معلمان جهادی به کمک مدارس دولتی در مناطق محروم آمده‌اند و برخی از این مدارس با تشکیل ۳۰ درصد ظرفیت از هفته گذشته شروع به فعالیت کرده‌اند اما در حال حاضر غیرحضوری بودن آموزش بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع بیش از پیش، این بیماری افسارگریخته است.
 

زود واکسینه کنید، بعد مدارس را بازکنید

با تمام این اوصاف، دغدغه‌ی خانواده‌ها به لحاظ حفظ سلامت فرزندانشان همراه با بازنماندن از تحصیل مطلوب همچنان برقرار و ادارمه این روند برای آنها نگرانی‌هایی را به وجود آورده است، به عنوان نمونه «زهراشرف‌الدینی» مادر یک دانش‌آموزان اردکانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن اشاره به اهمیت تشکیل کلاس‌های حضوری برای دانش‌آموزان، می‌گوید: طی دو سال گذشته، مادران و معلمان سختی‌های بیشماری را برای آموزش دانش‌آموزان متحمل شده‌اند و خودم نیز با وجود داشتن یک نوزاد، در کنار پسر ۹ ساله‌ام شرایط سختی را در سال تحصیلی گذشته جهت آموزش و ادامه تحصیل فرزندم تجربه کردم.

وی عنوان می‌کند: طی دو هفته گذشته از سوی مدرسه فرزندم کلاس‌های دوره دروس سال گذشته شروع شده که واقعاً برای من این اتفاق هم کمک بزرگی بود و در همین مدت شاهد ارتقاء آموزش پسرم نسبت به سال گذشته که به تنهایی باید آموزش‌ او را مدیریت می‌کردم، هستم.

مادر این دانش‌آموز اردکانی خاطرنشان می‌کند: مسلماً دغدغه بی‌شماری برای حفظ سلامت فرزندان‌مان در زمان تحصیل دوران کرونایی وجود دارد اما ابتدا باید مسئولان به فکر سرعت گرفتن واکسیناسیون عمومی و در کنار آن فراهم کردن شرایط تحصیل حضوری با اتخاذ راهکاری کارآمد نه سوری باشند، تا خانوداه ها که دغدغه تحصیل فرزندان‌شان‌، این روزهای سخت کرونایی را برایشان دوچندان سخت کرده با خیالی آسوده‌تر به برنامه‌ریزی تحصیلی آنان بپردازند.
 

ابتلای یک معلم و تمام دانش‌آموزانش به کرونا

«فاطمه فتوحی» مادر دانش‌آموزان دیگری که معلم یک آموزشگاه دولتی نیز هست، با ابراز گلایه از بی‌برنامگی کشور برای آغاز به‌ کار مدارس می‌گوید: واقعا متاسفم که یک عزم جدی برای مدیریت بخش آموزش کشور در شرایط سخت کرونایی‌ وجود ندارد.

وی تصریح می‌کند: چرا که این روزها همه‌ی خانه‌هایی که بچه مدرسه‌ای در آن حضور دارد، پر استرس است و حتی دیروز از همشهریان شنیدم طی هفته گذشته که برخی مدارس شروع به کار کرده‌اند، معلم یک مدرسه کرونا داشته و حتی مطلع از بیماری خود نبوده و باعث انتقال به تمامی دانش آموزان کلاسش شده است.

به نظر می‌رسد دغدغه‌ی خانواده‌ها در مورد تحصیل فرزندانشان که با شیوع کرونا نیز چند برابر شده، در بلاتکلیفی مسئولان و متولیان نظام آموزشی و بهداشت کشور از پیش‌بینی آینده این بیماری منحوس که هر روز چهره‌ی جدیدی از خود نمایان می‌کند، همچنان برقرار خواهد بود و باید منتظر روزهای آتی باشیم تا ببنیم که تصمیم‌گیران کلان کشور برای این حوزه چه سیاستی را لحاظ خواهند کرد.
 

خانواده‌ها استرس فرزندان برای بازگشایی مدارس را با مشاوره کاهش دهند


دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا/ آموزش به صورت حضوری یا مجازی؟

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: خانواده ها در کاهش استرس فرزندان و آماده سازی آنان برای ورود به مدرسه کمک کنند و متناسب با ترس‌ها و نگرانی‌هایشان به آنها مشاوره دهند.

مهتا سنگستانی بیان کرد: با توجه به بازگشایی مدارس در آینده نزدیک و احتمال بروز استرس در فرزندان در زمینه احتمال ابتلا به کرونا، خانواده ها باید در مورد نگرانی‌های فرزندان با آنها به طور صریح و صمیمانه گفت و گو کنند.

وی اظهار داشت: بهتر است والدین به فرزندان بگویند احساس اضطراب برای بازگشایی مدارس امری طبیعی است و آنها هم در شرایط عادی بارها این وضعیت را تجربه کرده اند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: توضیح اینکه در صورت بازگشایی مدارس، رعایت پروتکل‌های بهداشتی شامل حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، شستشو و ضدعفونی مرتب دست ها، سبب حفظ سلامتی آنان در مدارس می‌شود و در کاهش استرس دانش آموزان موثر است.

سنگستانی ادامه داد: به طور حتم فراهم بودن شرایط حضور در مدرسه و جمع همسالان بهترین راه برای تامین سلامت روانی دانش آموزان است.

وی تاکید کرد: والدین باید از فرزندان خود بخواهند در صورت بروز هر مشکل در فضا و محیط مدرسه آن را با معلمان و مربیان مدرسه در میان بگذارند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: واکسیناسیون همگانی یکی از مهمترین اقداماتی است که راه را برای بازگشایی مدارس هموار می‌کند بنابراین مشارکت در این امر گام موثری برای پایان محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا است.

سنگستانی ادامه داد: بنابراین سازگاری با شرایط کنونی و تغییر سبک زندگی در راستای حفظ سلامت جسمی و روانی، یکی از ضروریات است و باید به گونه‌ای برنامه ریزی کرد که خانواده‌ها به ویژه کودکان کمترین آسیب را ببینند. 

وی راهکارهای کاهش آسیب ناشی از تعطیلی مدارس را شامل اجرای برنامه های پرورشی، فرهنگی و ورزشی در فضای مجازی مدارس با هدف اقناع و تامین سلامت روان دانش‌آموزان دانست و گفت: انجام فعالیت بدنی توسط اعضای خانواده با یکدیگر و در محیط خانه، علاوه بر سلامت جسمی در تامین سلامت روانی افراد نیز موثر است. 

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: استفاده از فیلم‌های ورزشی آنلاین و بازی‌های کامپیوتری که به حرکت بدنی نیاز دارند انجام فعالیت‌های مفرح در خانواده از قبیل تماشای فیلم با یکدیگر، کتابخوانی، مشاعره، بازی‌های فکری در غنی سازی اوقات فراغت مفید است.
 

جزئیات دستورالعمل مراقبت و کنترل کرونا در مدارس


دوگانه بازگشایی مدارس در شرایط کرونا/ آموزش به صورت حضوری یا مجازی؟

«دستورالعمل مراقبت و کنترل بیماری کرونا ویروس در مدارس، نسخه ۰۶: در شرایط فاصله گذاری اجتماعی در سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰» که به صورت مشترک توسط دو وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت تهیه شده است به استان ها ابلاغ شد.

در این دستورالعمل آمده است که در بازگشایی مدارس به عنوان یکی از اماکن تجمعی، فراهم کردن شرایط لازم برای حفظ سلامت فرهنگیان، دانش آموزان و سایر کارکنان (که بالغ بر ۱۵ میلیون نفر جمعیت کشور را تشکیل می دهند و به منظور کاهش مواجهه، قطع زنجیره تماس بیماری کووید ۱۹ از اهمیت بالایی برخورداراست.

در این راستا ضرورت دارد علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، مقررات ویژه ای از طریق فاصله گذاری اجتماعی، برای کاهش مواجهات، متناسب با سطح اضطرار و درجه اهمیت فعالیت آموزشی و مهارتی در نظر گرفته شود.

توجه به پیشگیری از تجمع، رعایت فاصله گذاری در ترددها و تهویه مناسب از موارد قابل توجه در بازگشایی مدارس است و کماکان اولویت شامل شستن دستها، فاصله فیزیکی مناسب و استفاده از ماسک برای همه افراد (شفا) در مدرسه مورد تأکید این دستورالعمل است.
 
فاصله گذاری اجتماعی چگونه باشد؟
در این دستورالعمل در زمینه فاصله گذاری اجتماعی بر موارد زیر تاکید شده است:

- بازگشایی مدارس با ارزیابی های بهداشتی و حداکثر آمادگی و به صورت تدریجی صورت گیرد.

فعالیت مدارس روستایی و عشایری با رعایت پروتکل های بهداشتی، مجاز است.

فعالیت های کارگاهی و مهارتی مدارس فنی و حرفه ای و متوسطه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی مجاز است.

- تعداد افراد در کلاس ها با احتساب ۱٫۵ متر فاصله و ۲٫۲۵ متر مساحت برای هر نفر در نظر گرفته شود.

- با توجه به ضرورت کنترل و نظارت دانش آموزان پیش دبستانی، پایه اول ابتدایی و استثنایی، نسبت دانش آموز به معلم کاهش یابد.

- قرار دادن صندلی، نیمکت، کامپیوتر و ... دانش آموز و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن، حداقل با فاصله ۱٫۵ متری در تمامی جهات صورت پذیرد.

- جهت حذف و یا کاهش مواجهه مستقیم کارکنان بخش های پر مراجعه مثل کتابخانه، پذیرش، اتاق سرپرستی، کارگاه ها و غیره، استفاده از موانع فیزیکی پلاستیکی لازم است.

- از هرگونه تجمع در محل های عمومی اجتناب شود.

- مواجهه چهره به چهره کارکنان کاهش یابد و سعی شود از تماس تلفنی و استفاده از شبکه های اجتماعی، ویدئو کنفرانس و تلفن برای برگزاری جلسات، حتی برای کارکنانی که در داخل یک ساختمان هستند، استفاده شود.

- در صورتی که مواجهه چهره به چهره کادر اداری، دانش آموز، هنر آموز، والدین و ... با یکدیگر ناگزیر باشد، در حداقل زمان ممکن و با رعایت فاصله ایمن حداقل ۱٫۵ متر و با استفاده کامل از ماسک و وجود تهویه هوایی مناسب، برگزار شود.

- استراحت بین کلاس های دانش آموزان در حداقل زمان و در زمان های مختلف بین کلاسها انجام شود.

- ساعت شروع و پایان مدرسه به گونه ای تعیین شود که از هم زمانی رفت و آمد دانش آموزان و ازدحام جلوگیری شود.

- در واحد نگهبانی و ورودی مدرسه، حتی المقدور از ورود و تردد افراد و اشخاص و مراجعات متفرقه به محیط مدرسه جلوگیری به عمل آید و شیوه های پاسخگویی از ورودی مدرسه به نحوی باشد که فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.

- به منظور حفظ فاصله گذاری به ازای ۲٫۲۵ متر فضا برای هر دانش آموز، شرایط ایمنی فضا و تجهیزات و بهداشت محیط بر اساس دستورالعمل های موجود و نظر کارشناسان ذیربط رعایت شود.

- ساعات حضور دانش آموز در این گونه مدارس، به دروس نیازمند تعامل بیشتر معلم با دانش آموز از قبیل ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، دروس مهارتی و... اختصاص یابد و برای آموزش سایر دروس از بستر فضای مجازی استفاده شود.

- در مناطقی که از نظر آب و هوایی مساعد هستند، بهره برداری از فضای حیاط با رعایت استانداردهای بهداشت محیط، می تواند یکی از راهکارها باشد.

- در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان و کارکنان، از نصف ظرفیت سرنشین خودرو برای جابجایی استفاده شود. افزایش تعداد سرویس های ایاب و ذهاب برای رعایت فاصله گذاری ایمن در جابجایی صورت پذیرد.

- رعایت فاصله ایمن حداقل ۱٫۵ متر در قسمت های عمومی از جمله نماز خانه، سلف سرویس، کارگاهها و مسیر ورود و خروج الزامی است

- فعالیت های ورزشی و فرهنگی به صورت انفرادی و یا گروه های حداکثر ۱۵ نفره، با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در محیط های باز بلامانع است.

- ارائه خدمات آموزشی در مدارس استثنایی، پیش دبستانی و اول ابتدایی به دلیل قرار گرفتن این دانش آموزان در شرایط گروه های آسیب پذیر، ترجیحا به صورت غیر حضوری انجام شود. فعالیت های توانبخشی مدارس استثنایی با رعایت پروتکل بهداشتی مراکز خدماتی و درمانی بلامانع است.

شرایط و نحوه غربالگری، مراقبت و بازتوانی
 در راستای غربالگری دانش آموزان و کارکنان مدارس در همه گیری کروید - ۱۹ لازم است پیش از بازگشایی مدارس، فعالیت های زیر انجام پذیرد:

- آموزش لازم به والدین برای متعهد بودن آنها در مورد نفرستادن دانش آموز مبتلا یا مشکوک به بیماری واگیر به مدرسه انجام شود.

- مراقب سلامت مدرسه / رابط بهداشت لازم است در صورت مشاهده علائم بیماری در بین دانش آموزان و کارکنان، اقدامات بهداشتی لازم را انجام دهند.

- لازم است مدرسه برای کنترل ورود احتمالی کارکنان بیمار یا مشکوک به بیماری و جدا کردن آنها از افراد سالم، برنامه مشخصی داشته باشد و همچنین شیوه ای برای اطلاع رسانی به والدین یا سرپرست دانش آموزان فوق تعیین کند.

- در بدو ورود به مدرسه و روزانه و همه دانش آموزان، معلمان و سایر کارکنان، از نظر وجود علائم بیماری (ترجیحا به روش مراقبت سندرومیک) غربالگری شوند.

- مدرسه در سامانه های مراقبت از کرونا، نسبت به ثبت و گزارش مبتلایان اقدام کند و در صورت نیاز به تصمیم گیری با کارشناسان ناظر بهداشت، مشورت کند.
 
نحوه مراقبت از گروه های آسیب پذیر
سه گروه زیر با گواهی پزشک معتمد، به عنوان افرادی که در معرض ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ عارضه دار قرار دارند، در نظر گرفته شده است:

گروه الف - بیماران با بیماری زمینه ای: بیماری قلبی- عروقی، بیماری های کبدی، بیماری های کلیوی، فشار خون بالا، دیابت وابسته به انسولین، بیماریهای تنفسی زمینه ای، آسم مقاوم به درمان - ۴۰< bmi(شاخص="" توده="">

گروه ب- بیماران با نقص ایمنی تحت درمان با کورتیکواستروئید به میزان بیش از ۱۲٫۵ میلی گرم پردنیزولون در روز بیش از دو هفته - شیمی درمانی - بدخیمی ها - پیوند اعضاء

گروه ج - مادران باردار - دانش آموزان مبتلا به فلج مغزی با ناتوانی حرکتی در دست ها، محدودیت بینایی شدید، کودکان ذهنی و اوتیسم و چند معلولیتی که توانایی خود مراقبتی مستقل مثل شستن دست ها و نگهداری ماسک ندارند.

فعالیت دانش آموزان و کارکنان فوق ترجیحأ به صورت غیر حضوری و مجازی برنامه ریزی شود. (در خصوص کارکنان آموزش و پرورش با نظر کمسیون پزشکی فرهنگیان است.)
 
شرایط بازگشت به مدرسه بعد از بهبودی مبتلایان
برای بازتوانی در شاغلین با سابقه کووید - ۱۹ به موارد زیر توجه شود:

- دانش آموزان و کارکنان مدارس مبتلا به بیماری کووید- ۱۹، پس از طی دوران درمان و نقاهت، برای بازگشت به مدرسه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد ادارات مناطق شهرستان با مراکز جامع سلامت قرار گیرند.

- ورود و یا حضور دانش آموزان / معلمان و سایر کارکنان دارای علائم بیماری (با تأکید بر علائم بیماری کرونا) تحت هر شرایطی به مدرسه ممنوع است.

- شرایط و میزان استفاده از استعلاجی کرونا برای کارکنان و معلمان مدرسه با تأیید پزشک معتمد آموزش و پرورش است.

برای رعایت بهداشت موادغذایی چه اقداماتی لازم است؟
- هر گونه فعالیت بوفه ها و پایگاه تغذیه سالم مدارس تعطیل است.

- سرو غذای گرم برای معلمان، دانش آموزان و کارکنان مدرسه در مدرسه مجاز نیست.

- تردد افراد متفرقه به آبدارخانه مدرسه مجاز نیست.

- از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ های خانگی و یا تهیه شده در مدرسه توسط دانش آموزان و یا فروشنده، جدا خودداری شود.

- به دانش آموزان استفاده از مایعات بیشتر توصیه شود. ترجیحا از آبهای آشامیدنی که قبل از مصرف بطری آن شسته شده است، استفاده کنند. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان کمک به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن می کند.

- در صورت مصرف میوه، باید به طور کامل و بر اساس اصول بهداشتی شستشو شده و پوست آن گرفته شود.

- از خرید مواد غذایی فله ای و باز خودداری شود.

- از مصرف و یا توزیع هرگونه فراورده های کنسروی یا فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و غیره در مدارس ممانعت شود.
 
تهویه کلاس های درس چگونه باشد؟
- تهویه: حداقل ۲۰ درصد از مساحت سطح کلاس، پنجره باز شونده به میزان ۴۵ درجه باشد.

- بیشترین تهویه طبیعی در زمانی که پنجره ها در دو طرف کلاس باز باشند، فراهم می شود.

- هوای تمیز باید به طریق مؤثر وارد هرکلاس شده و آلاینده های تولید شده در هر اتاق به نحو مؤثری خارج شود، به گونه ای که مانع از انتشار عفونت های منتقله از هوا بین افراد حاضر در فضای داخلی شود.

- شرایط به گونه ای فراهم شود که امکان حداقل شش بار تعویض هوا در ساعت در کلاس فراهم شود.

- تعداد فن های مکشی باید متناسب با مساحت سطح کلاس باشد.

- در صورت استفاده از کولر آبی و گازی، پنجره ها و دربها به میزان ۲۵ درصد جهت خروج هوا باز باشند.

- به منظور افزایش حرکت هوا در داخل کلاس می توان از پنکه یا پنکه سقفی استفاده شود.

- در صورت استفاده از سیستم تهویه مطبوع، سیستم به گونه ای تنظیم شود که حداکثر جریان ورودی از هوای آزاد تأمین شود.

- در صورت نیاز به وسایل گرمایشی، هر یک ساعت یکبار هوای کلاس ها تهویه شود و پنجره ها به مدت ۱۰ دقیقه باز باشد.

- دانش آموزان حتی المقدور با پوشش کافی در کلاس حضور داشته باشند.

- استفاده از هواکش و باز گذاشتن درها و پنجره های سالن ها به منظور تهویه مناسب و مستمر تهویه مناسب محل های اقامت و سرویس های بهداشتی انجام شود. اتاقک آسانسورها دارای تهویه فعال و مناسب باشد.


منبع:
1. ایسنا/جزئیات دستورالعمل مراقبت و کنترل کرونا در مدارس
2. ایسنا/دوگانه‌ی بازگشایی مدارس؛ حضوری یا تداوم غیرحضوری؟ مدرسه‌ها را باز "ن"کنید!
3. تجارت نیوز/ تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد: مدارس امسال حضوری می‌شود؟ / «جان مهم‌تر از درس است»
4. ایرنا/ خانواده‌ها استرس فرزندان برای بازگشایی مدارس را با مشاوره کاهش دهند


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
گزارش تصویری از بازگشایی مدارس جهت رفع اشکال دانش آموزان
گزارش تصویری از بازگشایی مدارس جهت رفع اشکال دانش آموزان
شنبه، 27 ارديبهشت 1399
حکیم ‌زاه: نحوه برگزاری امتحانات به شورای مدارس واگذار شد
حکیم ‌زاه: نحوه برگزاری امتحانات به شورای مدارس واگذار شد
جمعه، 26 ارديبهشت 1399
جزئیات ساعت کاری معلمان در طول فعالیت یکماهه مدارس
جزئیات ساعت کاری معلمان در طول فعالیت یکماهه مدارس
چهارشنبه، 24 ارديبهشت 1399
شرایط و الزامات بهداشتی بازگشایی مدارس از هفته آتی
شرایط و الزامات بهداشتی بازگشایی مدارس از هفته آتی
دوشنبه، 22 ارديبهشت 1399
حاجی میرزایی: مدارس هفته آینده به صورت محدود بازگشایی خواهد شد
حاجی میرزایی: مدارس هفته آینده به صورت محدود بازگشایی خواهد شد
يکشنبه، 21 ارديبهشت 1399
احتمال درگیری با «کرونا» تا پاییز /کاهش مرگ‌و‌میر کرونا در اغلب استان ها /ثبت نام ۳۷۱۵۰۰ تن از مالکان مشاغل در سامانه
احتمال درگیری با «کرونا» تا پاییز /کاهش مرگ‌و‌میر کرونا در اغلب استان ها /ثبت نام ۳۷۱۵۰۰ تن از مالکان مشاغل در سامانه
شنبه، 23 فروردين 1399
وزارت آموزش و پرورش: آماده‌ایم سال تحصیلی را اتمام و از ۱۵ شهریور مدارس را باز کنیم
وزارت آموزش و پرورش: آماده‌ایم سال تحصیلی را اتمام و از ۱۵ شهریور مدارس را باز کنیم
جمعه، 22 فروردين 1399
سناریوهای مرکز پژوهش‌های مجلس درباره کنکور ۹۹ و بازگشایی مدارس
سناریوهای مرکز پژوهش‌های مجلس درباره کنکور ۹۹ و بازگشایی مدارس
شنبه، 9 فروردين 1399
۴ سناریو برای بازگشایی مدارس/جبران تعطیلات با استفاده از روزهای ۵شنبه
۴ سناریو برای بازگشایی مدارس/جبران تعطیلات با استفاده از روزهای ۵شنبه
شنبه، 2 فروردين 1399
دانش‌آموزان و معلمان اینترنت رایگان می‌گیرند / احتمال بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه و جمعه بعد تعطیلات کرونا
دانش‌آموزان و معلمان اینترنت رایگان می‌گیرند / احتمال بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه و جمعه بعد تعطیلات کرونا
سه‌شنبه، 27 اسفند 1398