انواع ریسک و مدیریت آن در بازار ارز دیجیتال

اگر در این بازار بین‌المللی فعالیتی دارید حتما باید بهترین سایت خرید و فروش ارز دیجیتال خارجی را نسبت به نیازهای خود پیدا کنید و تا حد ممکن از اعتبار آن مطمئن شوید
سه‌شنبه، 19 دی 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: مرتضی شعله کار
موارد بیشتر برای شما
انواع ریسک و مدیریت آن در بازار ارز دیجیتال
امکان ندارد که صحبت از بازارهای مالی بخصوص ارز دیجیتال باشد و از ریسک حرفی نزنیم یا چیزی نشنویم. برای موفق شدن در بازار پر نوسان ارز دیجیتال به مهارت‌های متعددی نیاز داریم که هر تریدری در ابتدای راه باید در مورد آن‌ها آموزش ببیند. یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که هر معامله‌گری برای موفقیت به آن نیاز دارد، مدیریت سرمایه و ریسک در زمان انجام معاملات است.

در این مقاله قصد داریم شما را با انواع ریسک و نحوه مدیریت آن آشنا کنیم تا بتوانید از سرمایه‌ای که وارد بازارهای مالی بخصوص بازار ارز دیجیتال می‌کنید محافظت کرده و علاوه بر آن با اطمینان بیشتری معاملات خود را انجام دهید تا به سرمایه شما افزوده شود.
 
 

ریسک معامله گری

این مدل ریسک از جمله ریسک‌هایی است که ارتباط مستقیم با تبادل و سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت در بازار ارز دیجیتال دارد. ترید کردن نمونه بارز این نوع ریسک است. مثلا در معامله اهرم دار در صرافی‌های ارز دیجیتال انجام می‌شود، ممکن است شما در یک معامله تا ده برابر سرمایه خود را سود کنید یا کل سرمایه‌ای که برای آن معامله در نظر گرفته‌اید را ضرر کنید.

برای مدیریت ریسک این نوع معاملات توصیه می‌شود تا در معاملات فیوچرز یا مارجین تا جای ممکن از اهرم‌هایی با ضریب پایین استفاده‌ کنید. البته حتما این نکته را در نظر بگیرید که مدرسین و معامله‌گران حرفه‌ای همیشه توصیه می‌کنند که اگر  شما یک معامله‌گر کم‌تجربه هستید به هیچ عنوان از معاملات اهرمی استفاده نکنید

و معاملات خود را با معاملات بدون اهرم (اسپات) آغاز کنید تا ریسک معاملات خود را به پایین‌ترین حد ممکن برسانید. نکته دیگر بسیار مهم این است که شما باید حداکثر ده درصد از کل سرمایه خود را به معامله کردن اختصاص دهید تا سرمایه‌گذاری امن‌تری داشته باشید.
 

ریسک بازاری

نوعی دیگر از سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که در آن سرمایه‌گذار رمز ارزی را برای کوتاه‌مدت یا میان‌مدت و حتی بلندمدت خریداری می‌کند و آن را در کیف پول دیجیتالی خود نگه می‌دارد و زمانی که به مقدار سود مورد نظر می‌رسد آن را به فروش می‌رساند.

ریسک این نوع سرمایه‌گذاری در این است که قرار است ما مدت زیادی بعد از خریدن یک رمز ارز آن را نگه داریم و ممکن است به دلایل فاندامنتال یا تکنیکال ارزش ارز خریداری شده افت شدید کند و ما مقدار زیادی از سرمایه‌ای که به آن اختصاص دادیم را ضرر کنیم.

مثلاً ممکن است مقداری بیت‌کوین را در قیمت سی هزار دلار خریداری کرده باشیم و بخواهیم در قیمت سی و پنج هزار دلار بفروشیم، اما به دلیل اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای مثل جنگ یا اخبار منفی در مورد ارزهای دیجیتال قیمت بیت‌کوین ناگهان ریزش کند و ما ضرر قابل توجهی را متحمل شویم. برای مدیریت ریسک در این نوع سرمایه‌گذاری مهارت داشتن در بررسی فاندامنتالی رمز ارز مورد نظر ما بسیار حیاتی است.

توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید یک رمز ارز را خریداری کنید و برای بلندمدت روی آن سرمایه‌گذاری کنید حتما از اعتبار پروژه‌ای که برای آن رمز ارز تعریف شده و برنامه‌های آینده آن اطلاعات کامل را کسب کنید. اینکه چطور یک رمز ارز را از نظر بنیادی مورد بررسی قرار دهیم خود یکی از پایه‌های اصلی آموزش‌هایی است که یک معامله‌گر بازار رمز ارزها حتما باید آن را فرا بگیرد.

 
انواع ریسک و مدیریت آن در بازار ارز دیجیتال

 

ریسک روانی

تقریبا تمام اساتید و باتجربه‌های بازارهای مالی بر این موضوع اتفاق نظر دارند که هشتاد درصد موفقیت در بازار پول و سرمایه بستگی به مدیریت احساسات و عواطف معامله‌گر دارد و بیست درصد بقیه به تجربه در مباحث فاندامنتال و تکنیکال برمی‌گردد.

اینکه ما بتوانیم کنترل احساسات خود را در دست بگیریم و در موقع درست تصمیم درست را بگیریم و به آن عمل کنیم به نوعی ریسک در بازار سرمایه محسوب می‌شود. برای مثال فرض کنید معامله‌گر قسمتی از رمز ارزی را به ارزش بیست دلار خریداری کرده و طبق بررسی‌های تکنیکال و بنیادی انتظار دارد تا سی درصد سود از این معامله بگیرد.

بعد از باز کردن معامله تقریبا همه چیز طبق انتظار معامله‌گر پیش می‌رود و مقدار سود به دست آمده نزدیک به سی درصد می‌شود اما در آن لحظه که نمودار و کندل‌ها روند صعودی را نشان می‌دهند معامله‌گر نباید از استراتژی که برای خود تعریف کرده سرپیچی کند و اجازه دهد که طمع جلوی بستن معامله را بگیرد.

در بسیاری از معامله‌گران مبتدی این رفتار دیده می‌شود که گاهی به فرد ضررهای هنگفتی تحمیل می‌کند. معامله‌گران حرفه‌ای همیشه به این صورت عمل می‌کنند که بعد از وارد شدن به یک معامله برای خود حد سود و حد ضرر در نظر می‌گیرند. یعنی نقطه‌ای را مشخص می‌کنند که اگر قیمت از آن پایین‌تر رفت با یک ضرر منطقی خارج شوند و همچنین نقطه‌ای را در نظر می‌گیرند که اگر معامله به سمت سود حرکت کرد و از آن نقطه گذشت به صورت اتوماتیک‌وار از معامله خارج شوند.

آن‌ها با این کار ریسک روانی کار خود را پایین می‌آورند و معمولا جلوی خیلی از ضررهای احتمالی را می‌گیرند.
 

ریسک نقدینگی

یکی دیگر از ریسک‌های مربوط به بازار ارز دیجیتال این است که شما یک رمز ارز یا مقداری از آن را خریداری می‌کنید و زمانی را برای خود معین می‌کنید که طبق تحلیل‌های شما به سوددهی خواهد رسید.

امّا ممکن است به هر دلیلی بخواهید زودتر آن رمز ارز را به فروش برسانید. میزان حجم معاملات رمز ارز مذکور می‌تواند ریسک نقدشوندگی آن را مشخص کند. برخی از رمز ارزها مانند بیت‌کوین، اتریوم و یا کاردانو ممکن است در چند ثانیه نقد شوند به این دلیل که خواهان زیادی دارند اما ممکن است بعضی از رمز ارزها مدتی شما را درگیر فروش خود کنند. برای پایین آوردن این نوع از ریسک شما باید سعی کنید که سرمایه خود را بین چند رمز ارز معتبر و محبوب تقسیم کنید.
 

ریسک مربوط به صرافی ها

در تاریخ نه چندان طولانی بازار رمز ارزها بسیاری از صرافی‌ها بوده‌اند که با ادعای جهانی شدن و محافظت از سرمایه سرمایه‌گذاران پا به این میدان گذاشتند. اما بعد از مدتی به دلایل گاها نامعلومی یک شبه نیست شدند و سرمایه هزاران نفر و بلکه میلیون‌ها نفر از بین رفته و در اغلب مواقع به آن‌ها برنگشته است.

بنابراین اگر در این بازار بین‌المللی فعالیتی دارید حتما باید بهترین سایت خرید و فروش ارز دیجیتال خارجی را نسبت به نیازهای خود پیدا کنید و تا حد ممکن از اعتبار آن مطمئن شوید.

 
انواع ریسک و مدیریت آن در بازار ارز دیجیتال


 
به برخی از مهم‌ترین ریسک‌های مربوط به بازار ارز دیجیتال اشاره کردیم اما همواره بر این موضوع تاکید داریم که آموزش مهم‌ترین قدمی است که شما باید برای وارد شدن به این جهان پرهیاهو و پرفراز و نشیب بردارید.

زمانی که به صورت کامل آموزش ببینید و قبل از وارد شدن به دنیای ارزهای دیجیتال به قدر کافی تمرین کرده باشید و خود را آزموده باشید خود به خود به میزان قابل توجهی ریسک شما کاهش می‌یابد و این به معنی بالا رفتن میزان سود شماست.

در نهایت به این نکته اشاره می‌کنیم که اولویت اول در بازار سرمایه حفظ سرمایه شماست و بعد سود گرفتن از نوسانات بازار. چرا که اگر شما سرمایه خود را از دست دهید دیگر به هیچ عنوان نمی‌توانید از این بازار سودی کسب کنید. پس آهسته پیشرفت کردن و سود گرفتن خیلی بهتر از هرگز سود نگرفتن است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.