آشنایی با مقاومت
مقاومت به معنای ایستادگی در مقابل هرگونه ظلم، سلطه و استعمار جهانخواران غربی بالاخص آمریکا و هر متحدان آن است. مقاومت به معنای مبارزه با وابستگی به هر قدرتی است.حائز اهمیت آنکه ریشه مقاومت، در ایمان ملّتها و باور نهادینه شده آنها است. محور مقاومت یا جبهه مقاومت عنوانی است برای اشاره به یک ائتلاف منطقهای، شامل نیروهای دولتی و غیردولتی عمدتاً شیعه که در کشورهای ایران، سوریه (دوران حافظ و بشار اسد)، عراق، لبنان، یمن و فلسطین فعالیت میکنند.
به بیان دیگر؛ اهداف اصلی این محور مبارزه با اشغالگری اسرائیل و دفاع از آزادی مردم مظلوم فلسطین، مقابله با نفوذ غرب در منطقه، مبارزه با دولتهای استبدادی و جلوگیری از اقدامات گسترده گروههای تکفیری است. در واقع، ایجاد جبهه مقاومت در منطقه را میتوان حاصل از توسعه ارزشهای انقلاب اسلامی ایران و در نتیجه حمایت نظام جمهوری اسلامی ایران از جنبشهای ضداستبدادی و ضد استعماری توصیف کرد که از اهداف و خواستههای اصلی امام راحل (ره) و انقلاب اسلامی است.
آیا ورود تحریرالشام به سوریه، پایان مقاومت است؟!
بیتردید با ورود گروه تحریرالشام (جبهه النصره سابق) به صحنه درگیریهای سوریه و تحولات مربوط به آن، تأثیرات مختلفی بر محور جبهه مقاومت و همچنین سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در این کشور داشته است. در این زمینه، میتوان به نکات زیر اشاره کرد:ورود تحریر الشام به سوریه و افزایش نفوذ این گروه، میتواند به چالشهایی برای جبهه مقاومت منجر شود. این گروه به دلیل رویکردهای افراطی و اختلافات ایدئولوژیک با سایر گروهها، میتواند به تفرقه و درگیریهای داخلی بین گروههای مختلف منجر شود.
جمهوری اسلامی ایران ممکن است برای مقابله با نفوذ تحریر الشام، استراتژیهای جدیدی را در حمایت از جبهه مقاومت اتخاذ کند. این روند شامل تقویت همکاری با گروههای دیگر، ارائه کمکهای نظامی و مالی و ایجاد ائتلافهای جدید در این راستا میشود.
یکی دیگر از احتمالات این است که؛ ورود تحریر الشام به میدان میتواند موازنه قدرت را در سوریه تغییر دهد. در این شرایط، جمهوری اسلامی ایران ممکن است به دنبال تقویت دیگر گروههای مقاومت و ایجاد یک جبهه متحد و مقاومتر در برابر تهدیدات جدید احتمالی باشد.
استمرار مقاومت پس از بشار اسد در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی
علیرغم تحلیلهای برخی تحلیلگران غربی و نیز امیدهای واهی ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر همدستانشان؛ سقوط دولت بشار اسد تأثیر خاصی بر روند فعالیتهای محور مقاومت نخواهد داشت و در این راستا مقام معظم رهبری طی بیانات اخیر خود تأکید کردند که: باید توجه داشته باشیم که با سقوط دولت بشار اسد، گروههای افراطی و مهاجم بسیاری راهی این کشور شدهاند.در این میان باید توجه داشت که گروههای تروریستی مانند جبهه النصره، داعش و دیگر گروههای افراطی؛ همواره تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان قلمداد میشوند و حمایت جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت، بخشی از مبارزه با این تهدید جهانی است.
شاید به همین دلیل است که قدرتهای غربی برای تضعیف جبهه مقاومت و دولت سوریه اشاره کردند تا مرکز مقاومت در منطقه را مورد هدف قرار داده و قدرت آن را به حداقل برسانند.
بی شک گروههای افراطی که وارد سوریه شدهاند، هر کدام یک غرضی دارند؛ "اهدافشان با هم متفاوت است؛ بعضیها از شمال سوریه یا جنوب سوریه دنبال تصرّف سرزمیناند؛ آمریکا به دنبال این است که جاپای خودش را در منطقه محکم کند؛ اهدافشان اینها است؛ و زمان نشان خواهد داد که انشاءالله هیچکدام به این هدفها نخواهند رسید. مناطق تصرّف شده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد ــ شک نکنید این اتّفاق خواهد افتاد ــ جاپای آمریکا هم قرص نخواهد شد و به توفیق الهی، با حول و قوّه الهی آمریکا هم به وسیله جبهه مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد". (21 آذرماه 1403)
مقام معظم رهبری همواره به همکاری با گروههای مختلف مقاومت در منطقه، از جمله حزبالله لبنان و سایر گروههای شیعه و سنی در سوریه، تأکید داشتهاند و این همکاری را بخشی از استراتژی ایران در منطقه برای تقویت فزاینده جبهه مقاومت میدانند.
"از این رو میفرمایند: عوامل استکبار بعد از این حوادث سوریه خوشحالاند، اظهار خوشحالی میکنند به خیال اینکه با سقوط دولت سوریه که طرفدار مقاومت بود، دیگر جبهه مقاومت ضعیف شده؛ خوشحالی میکنند و میگویند جبهه مقاومت ضعیف شده؛ به نظر بنده اینها سخت در اشتباهاند. آن کسانی که خیال میکنند با این چیزها جبهه مقاومت ضعیف شده است، درک درستی از مقاومت و جبهه مقاومت ندارند؛ نمیدانند اصلاً جبهه مقاومت یعنی چه". (21 آذرماه 1403)
حائز اهمیت آنکه جبهه مقاومت یک سختافزار نیست که بتوان آن را منهدم و نابود کرد؛ بلکه مقاومت برخاسته از ایمان و به نوعی مکتب است. مکتبی اعتقادی که ایمان اهل مقاومت بر آن استوار است و همین روند آن را اینچنین پایدار و مستحکم و تأثیرگذار کرده و نگرانی جهانخواران غربی نیز از این حیث است.
"از آنجایی که مقاومت، مکتبی اعتقادی است؛ انگیزه افراد جبهه مقاومت و عناصر جبهه مقاومت با دیدن خباثتها قویتر میشود و دامنه جبهه مقاومت گستردهتر میشود. مقاومت اینجوری است. وقتی جنایات سَبُعانهی دشمن را میبینند، آن کسانی که تردید داشتند که باید مقاومت کرد یا نه از تردید بیرون میآیند و میفهمند که جز با سینه سپر کردن در مقابل ستمگر و ظالم و زورگو، نمیشود انسان راه خودش را ادامه بدهد؛ باید بِایستد، باید مقاومت کند؛ مقاومت یعنی این. شما حزبالله لبنان را نگاه کنید، ببینید، حماس را ببینید، جهاد را ببینید، نیروهای مبارز فلسطینی را ببینید؛ این همه روی اینها فشار آمد. مصیبتی که بر حزبالله وارد شد، شوخی بود؟ حزبالله کسی مثل سید حسن نصرالله را از دست داد؛ این چیز کمی بود؟ حملات حزبالله، قدرت حزبالله، مشت محکم حزبالله بعد از این، بیشتر از قبل شد؛ این را دشمن هم فهمید و قبول کرد." (21 آذرماه 1403)
دشمن همچنین تصور میکند که با سقوط دولت بشار اسد در سوریه و ورود دستپروردههای غربی به خاک این کشور؛ تدریجاً میتواند چنگ به خاک لبنان زده و آنچه بر سر سوریه آورد در لبنان نیز تکرار کند غافل از اینکه لبنان و حزبالله اتحاد بیمثال دارند که برخاسته از ایمانی راسخ است و این مهم بر قدرت آنان افزوده است.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به روند جنگ در غزه و مقاومت بیش از پیش فلسطینیان فرمودند: "غزّه را ببینید! الان یک سال و چند ماه است که غزّه را دارند بمباران میکنند، افراد برجستة غزّه، آدمی مثل "یحیی سنوار" را کشتند، شهید کردند، این ضربهها را وارد کردند؛ در عین حال مردم ایستادهاند. آنها به این خیال بودند که مردم را زیر فشار قرار بدهند تا آنها خودشان علیه حماس بِایستند و قیام کنند؛ عکس شد؛ مردم بیشتر طرفدار حماس شدند."
"جهاد هم همینجور است، بقیة عناصر فلسطینی هم همینجور هستند. مقاومت این است، جبهة مقاومت این است: هر چه فشار بیاورید، محکمتر میشود؛ هر چه جنایت کنید، پُرانگیزهتر میشود؛ هر چه با آنها بجنگید، گستردهتر میشود و من به شما عرض میکنم، به حول و قوة الهی، گسترة مقاومت، بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت. آن تحلیلگر نادانِ بیخبر از معنای مقاومت، خیال میکند که مقاومت که ضعیف شد، ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد! من عرض میکنم که به حول و قوة الهی، بِاذنالله تعالی، ایرانِ قوی، مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد." (21 آذرماه 1403)