شير مادر با مواد مغذي اضافه

ين روزها از هر ماده خوراكي براي رساندن مواد مغذي مورد نياز استفاده مي‌شود و با وجود آنكه شير مادر را از كامل‌ترين غذاها براي نوزاد تازه‌متولدشده مي‌دانند اما تلاش‌ها براي غني‌تر كردن اين موهبت غذايي الهي نيز متوقف نمانده است.
شنبه، 31 فروردين 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شير مادر با مواد مغذي اضافه
در تازه‌ترين تلاش‌ها، اين بار، محققان سعي كرده‌اند مواد غذايي مورد نياز نوزادان نارس را به شير مادر اضافه كنند تا آنها نيز از استفاده از اين موهبت، ‌محروم نمانند.
نيازهاي ويژه نوزادان نارس، يكي از مهم‌ترين چالش‌ها در مراقبت از اين نوزادان به شمار مي‌رود؛ چنان كه هم‌اكنون معمول است، اكثر اين نوزادان در بخش‌هاي بستري، از شير مادر محروم مي‌شوند تا به جاي آن مواد مغذي‌تر مصرف كرده  و به اين ترتيب عقب‌ماندگي رشد خود را جبران كنند.
اما خبرگزاري رويترز گزارش داد، محققان بيمارستان اطفال شهر تورنتو، نوعي مكمل غذايي، شامل مهم‌ترين نيازهاي تغذيه‌اي نوزادان نارس تهيه كرده‌اند و با اضافه كردن آن به شير مادر و پيگيري اين نوزادان، متوجه شده‌اند كه اين تركيب، مي‌تواند غذاي مؤثري براي جبران اين عقب‌ماندگي محسوب شود.
براساس اين گزارش، مادران بايد نصف شير خود را با استفاده از پمپ‌هاي خاصي كه ويژه اين كار است، در شيشه ريخته و پودر مكمل را با آن مخلوط كنند و به نوزادشان بدهند. نيم ديگر شير مادر، مستقيما از سينه مكيده شد.
بررسي شاخص‌هاي رشد در نوزادان مورد مطالعه، بعد از ۱۲ هفته، نشان داد كه اين نوزادان از جهت افزايش قد و نيز دور سر، توانسته‌ا‌ند رشد قابل‌ملاحظه‌اي داشته باشند. (البته هنوز تركيبات اين مكمل، فاش نشده كه احتمالا به دلايل تجاري بوده است)
بررسي‌ها نشان داد كه اين ميزان استفاده از بطري براي تغذيه نوزاد، تاثيري در كاهش توان او براي مكيدن شير مادر نداشته و ميزان مكيدن اين نوزادان با سايرين تفاوت معني‌داري ندارد.
گفتني است استفاده از شيشه و پستانك در نوزادان و شيرخواران كم‌سن، به‌دليل شكل خاصي كه سرشيشه‌ها دارند، معمولا باعث كم شدن توان آنها در مكيدن شير مادر مي‌شود و به همين دليل معمولا توصيه مي‌شود از اين وسايل استفاده نشود.
در اين مطالعه به اين موضوع هم توجه شده واستفاده از نيمي از سهميه شير نوزاد از طريق سينه، درست به‌دليل پيشگيري از همين كاهش توانايي بوده است.
با اين حال، اين محققان خطر نكرده‌اند و يك مشاور شيردهي هم در تمام طول مدت مطالعه، همراه ساير اعضاي تيم درماني، آموزش و مشاوره لازم را به مادران مي‌داده است تا درصورت بروز هر گونه مشكلي در شيردهي، فورا براي حل آن اقدام شود.
محققان تاكيد دارند كه چنين برنامه‌اي بدون حضور مشاوران زبده در امر شيردهي، ابتر بوده و ممكن است به نتايج مورد انتظارش دست پيدا نكند.
اين محققان مي‌گويند:  به‌نظر مي‌رسد بتوان از اين مكمل براي روزهاي بعد از ترخيص نوزاد از بيمارستان هم استفاده شود. اما از آنجا كه شير بايد در محيط دومي تهيه و به نوزاد داده شود، مسئله مهم آموزش مادران براي ضدعفوني صحيح وسايل شيردهي و تهيه شير به روش سالم و بهداشتي است كه نقص در آن مي‌تواند نتايج را تغيير دهد.
به همين دليل آنها ترجيح مي‌دهند ادامه استفاده از اين مكمل را در خانه، موكول به انجام پژوهش‌هاي بيشتر در اين زمينه كرده  و برنامه دقيقي براي اجراي آن، تدوين كنند. نتايج اين بررسي‌ها در آخرين شماره نشريه علمي «پدياتريكس» منتشر شده است.
اين تلاش‌ها، همگي براي رسيدن به اين هدف مهم بوده كه حتي نوزادان نارس هم بتوانند لذت تغذيه با شير مادر را تجربه كنند.
اما اينكه چرا برخي از مادران نوزاد سالم و سر موعدشان را از اين موهبت محروم مي‌كنند، جاي تعجب دارد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.