اگر بگوییم، افشین قطبی سرمربی تیم ملی سخت ترین روزهای دوران مربیگریش در ایران را سپری می کند، پر بیراه نگفته ایم.
قطبی قبلا دو بار شرایط سخت مربیگری در ایران را تجربه کرده است. یک بار زمانی که در اولین فصل حضور قطبی در پرسپولیس، دادگاه CAS شش امتیاز از این تیم کم کرد و از طرفی حاشیه سازی های چند بازیکن هم مزید برعلت شده بود تا اوضاع چندان بر وفق مراد قطبی نباشد و او لب به گلایه بگشاید.
دومین بار به زمانی بر می گردد که قطبی با وعده و عید های رنگارنگ همه فوتبال دوستان ایرانی را امیدوار کرده بود که بردن کره جنوبی و کره شمالی در تخصص اوست و بی شک تا سالها علاقه مندان به فوتبال جمله معروف او را که گفته بود: "اگر قرار باشد کسی کره جنوبی را شکست دهد، آن یک نفر من هستم" را فراموش نمی کنند اما برخلاف این وعده های شیرین تیم ملی نه توانست از پس کره شمالی بربیایید و نه توانست در خانه کره جنوبی، با گرفتن یک برد حیاتی از این تیم، بلیط جام جهانی 2010را OKکند.
اما نتایج ضعیف تیم ملی در ماه های اخیر که اوج آن به چهارم شدن در تورنمنت بین المللی قطر بر می گردد ، انتقادات منفی نسبت به قطبی را شدت داده است اما سرمربی تیم ملی دوست ندارد این انتقادها را به دلیل نتایج تیمش بداند و تمایل خاصی دارد تا این موضوع را به علاقه مربیان ایرانی به نیمکت خودش بداند، موضوعی که به صراحت در برنامه ورزش و مردم بدان اشاره کرد تا یک بار دیگر صدای مربیان ایرانی بلند شود.
وخامت اوضاع وقتی بیشتر خود نمایی می کند که محمود یاوری سرمربی شاهین بوشهر که ذاتا جر مربیان کم حاشیه یا درستر بگوییم بدون حاشیه لیگ برتری، خواستار عذرخواهی رسمی قطبی شود و در اعتراض به رفتار قطبی از عضویت در کمیته فنی استعفا داد.
اما افشین قطبی معتقد است بیشر صحبت هایی که از جانب وی در رسانه ها نتشر می شود، صحت نداشته و زاییده خیال پردازی خبرنگاران است. سرمربی تیم ملی که ترجیح داده است برای مدتی هم که شده از انتقاد ها در امان بماند، بهترین بهانه برای رسیدن به این منظور را سفر به هلند دانست.قطبی ساعاتی قبل از پرواز به هلند در گفتگو با یکی از خبرنگارن صحبت هایی را مطرح کردکه البته دوست نداشت رسانه ای شود. وی در طول گفتگو با همکارمان سعی زیادی داشت تا همه چیز را تکذیب کند.
او برای اثبات حرف هایش قسم میخورد که خیلی از حرفهایی که به او نسبت داده میشوند اصلاً واقعیت ندارند: «من اصلاً در قطر نگفتم که بازیکنانی را میخواهم از تیم ملی خط بزنم. واقعاً نمیدانم چه وقت گفتم که بازیکنان از من حرف شنوی ندارند. حتی خبرگزاری منتشرکننده خبر هم نوشته بود این مطالب را بر اساس شنیدهها نقل میکند. حرفهایی که من هیچ وقت آنها را نزده بودم.» این گفته البته بازتابهای بسیاری را در نشریات داخلی داشت و اگرچه کمی بعد از سوی قطبی تکذیب شد اما دیگر از سوی کسی باور نشد؛ «من میآیم و میگویم این حرف را نزدم ولی تکذیبم را دیگر کسی نمینویسد.» حرفهايي كه به زبان نياوردم البته قطبی حتی خود را خیلی بدشانستر از این میداند و میگوید: «شما مدام از مصاحبههایی برایم نقل میکنید که من باید انجامشان داده باشم اما هیچ کدامشان را به زبان نیاوردهام. مثلاً در همه روزهایی که خارج از ایران بودم فقط دو بار با دو خبرگزاری مصاحبه کردم و هر دوبارش هم اینطور بود که آقای تاج موبایلش را دست من داد و من به چند سؤال پاسخ دادم. یک مورد هم بود که رسانههای سنگاپوری حرفهای مرا تحریف کرده بودند که دربارهاش توضیح دادم، فقط همین. من دیگر با کسی مصاحبه نکردم.» او که علاقهای نداشت توضیحات بیشتری دهد در بخشی از گفتههایش درباره تغییر نسل فوتبال ملی که تلاش دارد تا انجامش دهد گفت: «من آنجا گفتم بازیکنانم نتوانستند آنچه از آنها خواسته بودم را در زمین اجرا کنند. بعد میگویند قطبی گفته ملیپوشان از او حرف شنوی ندارند. این دو حرف کجایشان به هم شباهت دارد؟ ما در قطر اگر خوش شانس بودیم و توپهایمان گل میشدند، اگر اشتباهات فردیمان کمتر بود و البته اگر کسی میگفت که داوریها علیهمان بود، که آن دو باخت را برابر میزبان و مالی بدست نمیآوردیم.»
قطبی درباره نصرتی و کعبی هم که به نقل از او نوشتهاند دیگر به تیم ملی دعوت نمیشوند گفت: «من هیچ وقت این را نگفتهام. اگر کسی این حرف را میزند حتماً سندی هم برایش دارد. ما میخواهیم نسلی جدید برای فوتبالمان بسازیم و این بچهها برای اینکه تجربهشان بالاتر برود باید در کنار بازیکنانی با تجربه بازی کنند.» اما شاید مهمترین قسمت حرفهای همراه با شکایت قطبی آنجاست که میگوید: «به موبایلم که زنگ میزنید دو راه دارم، یکی اینکه خاموش کنم و جواب ندهم یا اینکه جواب دهم و بگویم مصاحبه نمیکنم. اگر تلفنم خاموش باشد سریع خبر میسازید که تیم ملی را ول کرده و رفته خارج از کشور. اگر هم تلفنم را جواب دهم و بگویم ببخشید مصاحبه نمیکنم، مینویسید برایمان کلاس میگذارد، افشین خودش را گرفته است و. . . اگر هم این را نگویید بر میدارید همان سلام و علیک را به مصاحبهای تبدیل میکنید و بعد برایش به دنبال کسانی میروید که برای حرفهای نزده من پاسخ بگیرید. حالا خودتان بگویید من چه کار باید بکنم؟» او ادامه می دهد: «مدام خط تلفن همراهم را عوض میکنم اما در کمتر از سه روز همه باز شمارهام را دارید. واقعاً نمیدانم چطور این قدر سریع شمارهام را پیدا میکنید. این گوشی گاهی اینقدر زنگ میخورد که شروع میکند به حرکت کردن.
وقتی بحث به کمیته فنی می رسد، قطبی اصرار دارد در این باره حرفی نرند و می گوید:" حرفهایم را در برنامه ورزش و مردم زده ام" اما اصرار ها نتیجه می دهد و او می افزاید«من میگویم این صندلی ملی اگر پایههایش شل شود برای همیشه سست میماند. همه ما مربیان باید پشت سر هم باشیم. میتوانیم خارج از مطبوعات در کمیتههای فنی از هم انتقاد کنیم اما هیچ جای دنیا مربیها علیه هم حرف نمیزنند و اگر هم حرف بزنند اتحادیههای مربیگری با آنها برخورد میکند. من همیشه به همه احترام میگذارم و اجازه نمیدهم علیه کسی حرف بزنم. از قول من حرفی مینویسید و بعد مرا روبهروی دیگران قرار میدهید. این کار مرا آزار میدهد.»
1029/
/1001/
جذب خبرنگار افتخاری