انقلاب اسلامی، روح تازه ای در کالبد ورزش ایران دمید

نگاهی آماری به کشورهایی که در آن ها انقلاب به وقوع پیوسته است ،نشان می دهد که ورزش این کشورها سیر صعودی بهتری نسبت نسبت به دوران ماقبل خود داشته است.
يکشنبه، 11 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
انقلاب اسلامی، روح تازه ای در کالبد ورزش ایران دمید
راسخون : انقلاب شکوهمند اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست  و همان گونه که در حوزه های مختلف تحولات شگرفی را داشته است در حوزه ورزش نیز بی نصیب نمانده و به دستاوردهای عظیمی در بخش های گوناگون نائل گردیده است.
معنویت همراه با ورزش
با رای قاطع مردم به حکومت جمهوری اسلامی و حاکم شدن حکومتی اسلامی در کشورمان که بر مبنای احکام شرع مقدس اسلام پایه گذاری شذ، معنویت و توجه به ارزش های انسانی و اخلاقی که در طول دوران پیش از انقلاب، در ورزش جایی نداشت ، در راس هرم فعالیت های ورزشی جای گرفت.
با آغاز جنگ تحمیلی، ورزشکاران نیز مانند سایر اقشار مردم راهی جبهه های حق علیه باطل شدند و تقدیم بیش از صدها شهید ورزشکار در راه دفاع از میهن برگ زرینی برتارک ورزش ایران رسم کرد که بدون تردید در تمام اعصار آینده سند افتخاری برای جوانمردان و آن هایی که به خاطر عشق به مولا علی علیه السلام و  آیین فتوت و جوانمردی، پای به عرصه ورزش می گذارند خواهد بود.
از تاثیرات ورود معنویت به ورزش ذکر این نکته بس که دنیا، ورزش وزنه برداری ایران را با فریاد مدد" یا ابوالفضل" حسین رضازاده می شناسند.
ورزش برای همه
با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی ایران نگاه به ورزش از امری اشرافی که تنها عده ای مخصوص اجازه ورود به آن را داشتند، به امری همگانی نغییر یافت که شاید ازمنظری بتوان آن را مهم ترین دستاورد ورزش ایران بعد از سال 57 دانست.
از همان نخستین سال های بعد از انقلاب طرح همگانی کردن ورزش در دستور کار دولت مردان قرار گرفت .با پایان یافتن  دوران هشت ساله جنگ تحمیلی در سال 67 کشور ایران وارد مرحله ای دیگر شد که همان بعد سازندگی بود. سازندگی در تمام زمینه ها روی داد که ورزش هم را در بر می گرفت و دوران تازه های در تاریخ ورزش ایران رقم خورد .
همگانی کردن ورزش یعنی دخیل کردن عامه مردم در این حوزه  و توجه به بعد سلامتی و نشاط ورزش مورد عنایت خاص مسئولان قرار گرفت تا جایی که فدراسیونی به نام ورزش های همگانی تشکیل شد . برگزاری همایش های خانوادگی و کشاندن تک تک اعضای خانواده به سمت ورزش از جمله اهداف فدراسیون ورزش های همگانی است .
افتخار آفرینی
ورزش ایران بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در عرصه افتخار آفرینی های جهانی نیز کارنامه ای درخشان از خود بر جای گذاشت.
کسب مدال نوزده مدال رنگین از میدان المپیک تنها گوشه ای از افتخار آفرینی ورزش کاران ایرانی در طول سی و یکسال گذشته است.
تیم ملی فوتبال ایران در طول سی و یک سال گذشته دو بار جواز حضور در جام جهانی فوتبال را به دست آورده است که برد غرور آفرین تیم ملی برابر آمریکا در جام جهانی 1998نه تنها یگانه پیروزی ایران در جام جهانی به حساب می آید، بلکه سندی برای توانمندی جوانان غیور ایران زمین است.
تیم ملی بسکتبال ایران برای نخستن بار با قهرمانی در آسیا ، جواز حضور در المپیک پکن که مهم ترین آوردگاه این رشته است را کسب کرد.
تیم ملی والیبال ایران نیز علاوه بر کسب عنوان قهرمانی آسیا، موفق شد سهمیه شرکت در رقابت های جام جهانی والیبال را به دست آورد.
ورزش بانوان
تا قبل از انقلاب شکوهمن اسلامی ایران، ورزش بانوان تنها در حد شعار خلاصه می شد و با توجه به سیاست های منحوس پهلوی حضور ورزشکاران بانون به ابزاری برای تبلیغ تبدیل شده بود.
در المپیک 2008 پکن بود که برای نخستین بار بانویی ایرانی با کسب سهمیه در مسابقات مقدماتی راهی المپیک شدزیرا قبل از آن بانوان ایرانی تنها می توانستند با سهمیه واید کارت که فقط به رشته هایی خاص تعلق می گرفت در المپیک حضور پیداکنند.
مسئولان ورزش ایران در طول سال های گذشته تلاش زیادی انجام دادند و موفق شدند در برخی رشته ها جواز حضور بانوان ایرانی با پوشش اسلامی را دیافت کنند که از آن جمله می توان به رشته های کاراته، تکواندو، فوتبال، ووشو و فوتسال اشاره کرد.
رشد و گسترش ورزش در بخش بانوان تا به اندازه ای بوده است که ورزشگاه هایی ویژه بانوان در سطح کشور احداث شده که توانایی برعهده گرفتن میزبانی رقابت های مختلف بین المللی را نیز دارد.
اسلامی شدن فضای جامعه و به تبع آن، محیط های ورزش باعث شده که خانواده ها رغبت بیشتری نسبت به ورود فرزندانشان به حوزه ورزش داشته باشند ، درست برخلاف قبل از انقلاب که مختلط بودن فضاهای ورزشی سبب شده بود که اکثر خانواده ها دید مثبتی به این موضوع نداشته باشند که خوشبختانه با وقوع انقلاب، زمینه فعالیت بانوان در این حوزه نیز مهیا شد.
دولت نهم، اوج سازندگی
با پایان یافتن جنگ تحمیلی و با ورود کشور به مرحله سازندگی، ورزش نیز از این موهبت بی نصیب نماند اما اوج ساخت و ساز های ورزشی به دولت نهم بر می گردد که با تاکید خاص دکتر احمبه فضای ورزش کشور احمدی نژاد رییس جمهور کشورمان به امر ورزش سرانه ورزشی هر شهروند ایرانی به طور قابل ملاحظه ای بالا رفت.
مسولان دولت نهم با این دیدگاه که توسعه وسيع و همه جانبه فضاهاي ورزش سكوي جهش و پرش ورزش کشور است در طول چهار سال حدود سی میلیون متر مربع به مجمع فضاهای ورزشی کشور اضافه کردند که بی تردید در سال های آینده تاثیر مثبت خود را در شکوفایی ورزش ایران نشان خواهد داد.
 /2759/

منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاري


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.