ورود به ورزشگاهها مهم ترین مشکل زنان ایران است!

در سالهای اخیر موضوع ورود بانوان به استادیوم ها از جمله مباحث جنجالی حوزه ورزش بوده است که حتی رئیس جمهور را هم وارد میدان نمود اما در نهایت به نتیجه ای نرسید.
چهارشنبه، 6 مرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ورود به ورزشگاهها مهم ترین مشکل زنان ایران است!

راسخون:  برخی از زنان فعال در عرصه های حقوق زن در این زمینه هم به ابراز عقیده پرداختند و کمپینی جهت استیفای این حق بزرگ و حیاتی از دست رفته زنان جامعه ایران به راه انداختند و هو و جنجال آن را به آن سوی مرزها هم برده اند.

بنابر اين گزارش به نقل جهان، این مسئله که زنان حق دارند وارد ورزشگاهها بشوند یا نه و این که اساسا این موضوع مشکل شرعی دارد یا نه و مباحثی از این دست هر از گاهی موضوعی برای موج سواری رسانه ها میشود و پس از کش و قوس بسیار به هیچ جا نمی رسد.

پس از صدور دستور احمدی نژاد برای زمینه سازی سازمان تربیت بدنی جهت حضور زنان در ورزشگاهها برخی علما عکس العمل فوری نشان دادند صریحترین موضعگیری در این زمینه را آیت الله فاضل لنکرانی از مراجع تقلید مهم قم انجام داد که با صدور فتوایی، حضور بانوان را در مکانهای عمومی ورزشی که همراه با اختلاط است به هیچ وجه جایز ندانست.

نا مه رئیس جمهوری به معاونش اینگونه بود :

"همان گونه که مطلعید مسابقات فوتبال جاذبه هاى فراوانى دارد و به ویژه در موارد حساس ملى و برجسته باشگاهى میلیون ها نفر به تماشا مى نشینند و ده ها هزار نفر از جمله خانواده هاى فراوانى هستند که علاقه مند و مشتاقند به اتفاق و از نزدیک و در محل ورزشگاه این مسابقات را مشاهده کنند. از این رو ضرورت دارد با همکارى وزارت کشور و با برنامه ریزى صحیح و مقتضى شئون بانوان محترم، بخشى از مرغوب ترین مکان هاى تماشاگران در مسابقات فوتبال ملى و مهم به طور ویژه به بانوان و خانواده ها اختصاص یابد.

این براى اولین بار بود که یک رئیس جمهور در نامه اى رسمى به زیردستانش دستور داد تا این امکان را براى خانم ها فراهم کنند .

عکس العمل علما پس از نامه رئیس جمهور بسیار  سریع و صریح است .
در پایگاه اطلاع رسانی رسا، متن کامل فتوای آیت الله فاضل لنکرانی  بدین شرح آورده شده است:
بسمه تعالی
به دنبال سوالات و استفتائات فراوانی که از طریق تلفن و یا به صورت کتبی و یا حضوری از اینجانب در رابطه با حضور بانوان محترم در ورزشگاهها شده است اشعار می دارد که اولا از نظر فقهی روشن است که نظر زن به بدن مرد حتی بدون لذت و ریبه جایز نیست و ثانیا از مسائلی که اسلام روی آن تکیه فراوان دارد عدم اختلاط زن و مرد است و ملاحظه شده است که اختلاط در جوامع غربی و متاسفانه در برخی نهادهای داخلی چه مفاسد فراوانی به دنبال داشته است.

بنابر این شرکت بانوان در مکانهای عمومی ورزشی که همراه با اختلاط است به هیچ وجه جایز نیست و در این امکنه ولو مکانهای خاصی برای زنان اختصاص یابد اما مفاسد اختلاط بر آن مترتب است . و لازم است دولت محترم جمهوری اسلامی مکانهای مستقلی را با رعایت همه ضوابط شرعی برای بانوان جهت امور ورزشی اختصاص دهد و از این جهت تبعیضی بین آنان قائل نشود. انتظار آن است که حرکت مسئولین محترم در مسیر احیای ارزشهای اسلامی باشد و از اموری که موجب خدشه دار نمودن این امر است اجتناب نماید. خداوند به همه توفیق عمل به احکام اسلامی را عنایت فرماید.
محمد فاضل
5/2/1385

همچنین حضرت آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی  با صدور پیامی درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها اعلام کرد: انتظار از مسؤولان محترم جمهوری اسلامی این است که با اعلام لغو این عنوان، نگرانی‌ها را رفع کنند.
متن پیام این مرجع تقلید بدین شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
اگر چه اینجانب مکرر خطر اختلاط زن و مردم بیگانه و برنامه‌های مضره‌ای را که مخالف عفاف و حجاب بانوان و موجب تغییر شخصیت‌ اسلامی جامعه است، تذکر داده و به همگان در مورد آثار و عواقب سوء گرایش به آداب غیر اسلامی غربی هشدار داده‌ام، اکنون که مؤمنین در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌های کشور، سؤال و ابراز نگرانی می‌نمایند، حسب الوظیفه حرمت نظر زن و مردم اجنبی را به بدن یکدیگر از نظر جمیع فقهای عظام اعلام می‌نمایم.
علی هذا حضور بانوان در این گونه برنامه‌ها خلاف شرع و تنازل ظاهر از مواضع اسلامی است.
انتظار از مسؤولان محترم جمهوری اسلامی این است که با اعلام لغو این عنوان، نگرانی‌ها را رفع و موجبات خشنودی قلب مقدس حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه را فراهم نمایند.

آیت الله میرزا جواد تبریزی : به هیچ وجه جایز نیست

آیت الله میرزا جواد تبریزى هم در این باره گفته است که حضور بانوان در ورزشگاه ها به هیچ وجه جایز نیست. اما ایشان نگرانى خود را نیز مطرح کرده است:

در مملکت امام زمان(عج) امید مى رفت که امور خلاف شرع ولو تدریجاً از میان برداشته شود، اما متاسفانه جریان امور به گونه اى است که امید از بین مى رود و خلاف آن در ذهن علما و مومنان تجلى مى کند. اجتماع زنان و مردان در اماکن مزبور که معمولاً همراه با امور فسادانگیز و ارتکاب حرام است بر مردان و زنان جایز نیست.

آیت الله مکارم شیرازی : رئیس جمهور در مسائل دینی به مراجع و علما مراجعه کنند

در میان آیات عظام، آیت الله مکارم شیرازى به سخنرانى درباره حکم جدید احمدى نژاد پرداخته و گفته اند: در همه جاى جهان ورزشگاه هاى فوتبال به عنوان مکان هاى ناامنى شناخته مى شوند که درگیرى، زد و خورد و حتى گاه کشته هایى در پى دارد. ایشان که در آغاز درس خارج فقه و در مسجد اعظم قم سخن مى گفت از اقدامات احمدى نژاد تقدیر کرد اما در ادامه از رئیس جمهور خواست تا پیش از صدور چنین احکامى با علما مشورت کند. این مرجع تقلید مى گوید: «ایشان (رئیس جمهور) باید دقت داشته باشند، مسائل کشور را یک شبه با یک تصمیم نمى توان حل کرد.» آیت الله مکارم شیرازى ادامه مى دهد: در هر مسئله اى باید به مشاوران آگاه به آن زمینه مراجعه کرد. در مسائل دینى به مراجع و علما، در مسائل اقتصادى به اقتصاددانان، در مسائل سیاست خارجى به آشنایان به سیاست خارجى. آقاى رئیس جمهورى نباید تنها به مشاوران خودشان در این زمینه قناعت کنند. آیت الله العظمى مکارم شیرازى، همچنین از ارسال پیامى براى آقاى احمدى نژاد خبر داد و افزود: من فعلاً منتظر پاسخ رئیس جمهور هستم و پس از آن به تفصیل در این باره صحبت مى کنم.

عکس العمل شدید علما موجب عقب نشینی دولت گردید و این موضوع مسکوت ماند .

اما مسئله حضور زنان در ورزشگاهها یک موضوع صرفا ورزشی نیست بلکه دامنه اخلاقی اجتماعی امنیتی بالایی دارد که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته است.

قابل انکار نیست که فضای ورزشگاهها فضایی نیست که ممکن است در اثر هیجانات نتایج تیم ها ملتهب شود . عکس العمل هواداران همیشه منطقی و سنجیده نیست. گفتگوهایی که در چنین فضاهایی بیان می شود همیشه اینگونه نیست که مبتنی بر آداب اخلاقی و اجتماعی باشد و موارد متعدد دیگری در این زمینه وجود دارد که قبل از هر اقدامی لازم است به آن توجه شود.

در حالیکه در پایان برخی مسابقات حتی توان تامین امنیت اتوبوسهای شرکت واحد و جلوگیری از اقدامات غیر اخلاقی تماشاگر نماها وجود ندارد ورود زنان به ورزشگاهها با چه تضمین امنیتی قابل قبول است.

و صرف نظر از همه این باریک بینی ها در حوزه اهمیت حفظ شان اخلاقی بانوان حقیقتا چند درصد از زنان کشور مایل به حضور در چنین محیط هایی هستند و آیا می توان به این موضوع به عنوان یک مطالبه مهم و حیاتی توجه داشت  ؟

متاسفانه در برهه ای از زمان برخی مطالبات محدود و غیر واقعی به عنوان مطالبات اصلی زنان مورد توجه قرار گرفته و با ابزار رسانه به آان دامن زده شده است .


اما همچنان جای این سوال باقی است که آیا مهم ترین مطالبه زنان که منتظر حکم رئیس جمهور است حضور در ورزشگاهها ست؟

موضوعی که در سالهای اخیر با اجازه ورود بانوان به برخی بازی ها مثل والیبال و بسکتبال و تنیس و رالی آن هم بدون زمنیه سازی مناسب موجب بروز آسیب ها و نگرانی هایی شده است.

البته محیط های سالم ورزشی باید در اختیار بانوان قرار گیرد اما در شرایطی که زنان ما از مشکلات بزرگتری رنج می برند طرح موضوع حضور زنان در ورزشگاهها و اقدامات آرام و آهسته ای که برای این حضور صورت می گیرد آن هم بدون رعایت حدود شرعی و اخلاقی  قابل تامل و سوال بر انگیز است.

 

1002
منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما