راسخون : به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله ناصر مکارم شیرازی چند روز پیش در آغاز درس خارج فقه خود با اشاره به حدیث چهار از احادیث بابالرضا اظهار کرد: انسان گاهی در زندگی نهایت تلاش و کوشش را میکند که به چیزی که مدنظر است برسد ولی اسباب و شرایط اجازه رسیدن او به مقصد را نمیدهد.
وی ادامه داد: مردم در چنین مواردی دو حالت پیدا میکنند؛ برخی مایوس شده و بد و بیراه گفته و ناشکری میکنند، گرفتار افسردگی شده و عمری در این بیماری سر میکنند غافل از اینکه، با این عکسالعمل مشکلی حل نمیشود ولی عدهای اهل ایمان و راضی به رضای حق هستند اینها دسته دوم را تشکیل میدهند که روحی آرام دارند و نشاط زندگیشان محفوظ و در پیشگاه خدا ماجور هستند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ساختار مردم با یکدیگر متفاوت است، افزود: خداوند مصلحت افراد را با توجه به ساختار و پیکره شخصیتی آنها تعیین میکند و بنابر این خداوند طبیبی رحمان و رحیم است که دوای درد همه دست اوست.
وی تصریح کرد: راضی به رضای حق باشید و البته از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نکنید اما اگر مشکلاتی پیش آمد راضی باشید و ناسپاسی نکنید چون آن طبیب واقعی میداند با شما چگونه رفتار کند.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: وقتی راضی باشید آرامش روحی داشته و دست به خودکشی نمیزنید اما وقتی مقام رضا نباشد همه این عوارض ممکن است پیش آید.
وی تعالیم اسلام را نجات بخش زندگی دنیا و آخرت دانست و گفت: اگر به فلسفه کارها و حکمتهای الهی پی ببرید دیگر اینقدر جزع و فزع نمیکنید و میدانید حساب و کتابی در کار است.
استاد درس خارج فقه حوزه در بخش دیگری از سخنان خود از تعطیلی دروس حوزه در ایام نوروز انتقاد کرد و افزود: این تعطیلات به این صورت که دروس تا 13 فروردین تعطیل باشد، سزاوار حوزه نیست.
وی افزود: شنیدهام که برخی اساتید گفتند که ما بعد از فاطمیه درس را شروع میکنیم و حتی برخی مدارس تا آخر 13 فروردین تعطیل است، آقایانی که این کار را کردهاند بدانند بدعتهایی را در حوزه میگذارند که سابق بر این نبوده است.
آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه، امانتهای الهی هستند که بزرگان به دست ما سپردهاند بنابراین باید سنتها را حفظ کنیم تا جوابی برای روز قیامت و پیشگاه امام عصر(عج) داشته باشیم.
وی عنوان کرد: به سهم خود میگویم که در این مسائل باید مقاومت کرد و ما به وظیفه خود در حفظ این حوزه عمل کرده و انچه باید گفت را گفتیم.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخن یکی از مسئولان با این مضمون که «فردوسی، مکتب پیامبر را نجات داد» آن را جمله عجیب دانست و گفت: این جمله از سوی کسانی است که درباره مکتب ایرانی داد سخن میدهند.
وی ادامه داد: این چقدر ظلم است بر علمایی که از صدر اسلام برای حفظ مکتب اسلام و تشیع زحمت کشیدند؛ شیخ طوسیها، شهید اول و شهید ثانی، مجلسیها که برای حفظ این مکتب زندانها رفته و زیر شکنجهها جان دادند.
استاد حوزه در پاسخ به این گفته مسئولان به شعر فردوسی اشاره کرد و گفت: فردوسی شاعر بزرگی است و خود در شعر مشهورش این گفته را تکذیب میکند و میگوید سی سال رنج کشیدم و زبان فارسی را زنده کردم.
وی به نظرات مختلف در مورد اهداف این افراد از بیان چنین سخنانی اشاره کرد و گفت: برخی میگویند هدف این است که با روحانیت مبارزه کنند و نقش روحانیت را کمرنگ کنند.
آیتالله مکارم شیرازی ادامه داد: برخی میگویند هدف این است که مکتب ایرانی را مقابل نظام اسلامی قرار دهند و نظام جمهوری اسلامی را کمرنگ و ما را از سایر مسلمین جدا کنند، در حالیکه با وقوع این بیداری اسلامی ارتباطمان بهتر و رو به راهتر میشود.
وی در پایان خطاب به مسئولان گفت: خوب است مراقب سخنان خود باشند و بدانند این جملات چه آثار شرم و نامطلوبی دارد.
شما می توانید آخرین اخبارایران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رسانی راسخون"مشاهده نمایید.
998