نخستین باردر کشور با تلاش پژوهشگر اصفهانی محیط کشت بافت گیاهی با استفاده از فناوری نانو بهینه سازی شد.
به گزارش راسخون به نقل از واحد مرکزی خبر، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان گفت: در این طرح با استفاده از نانو ذرات از آلودگهای قارچی و باکتریایی محیط بافت کشت جلوگیری شد.
مهندس صفوی کاهش آلودگی ،تولید گیاهان سالم و کاهش اثر مخرب زیست محیطی را از مزایای این طرح دانست و افزود :در این طرح با اضافه کردن نانو ذرات نقره و تیتانیوم به محیط کشت بافت گیاهی آلودگی این محیط ژله ای سرشار از مواد غذایی رفع شد .
وی تخریب غشای سلول میکرو ارگانیسم ،تولید اکسیژن فعال ،و جلوگیری از اختلال در متابولیسم سلول گیاه را از خواص ضد میکروبی نقره در محیط کشت بیان کرد وافزود:تخریب دیواره سلولی و تجزیه دیوار غشایی نیز از مزایایی نانو ذرات تیتانیم است که نخستین بار در دنیا به این نتیجه رسیدیم .
آقای صفوی هزینه اجرای بهینه سازی محیط کشت بافت گیاهی را40 میلیون ریال بر شمرد و گفت:این طرح که از سال 89 آغاز شد امسال به شماره 67603 در اداره کل ثبت اخترعات به ثبت رسیده است.
این طرح مدال طلای دومین المپیاد اختراعات دانشگاه آزاد اسلامی و تایید علمی شورای و آوری دانشگاه آزاد اسلامی و طرح برتر جشنواره علم تا عمل امسال استان اصفهان را در کارنامه خود دارد.
/7432/