به گفته رییس انجمن عفونی کودکان، طبق آمار جهانی در یک تا 15 درصد پس از تزریق واکسن ب ث ژ، امکان بروز عوارض وجود داشته که در ایران این آمار به پنج درصد میرسد.
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، دکتر سید محمدرضا بلورساز عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در هشتمین همایش انجمن عفونی کودکان ایران افزود: عوارض واکسن ب ث ژ به دو دسته عفونی و غیرعفونی تقسیم میشود که شایعترین عوارض عفونی آن، تورم غده لنفاوی زیربغل و ناحیه گردن است.
وی ادامه داد: در 90 درصد مواقع، غدد لنفاوی زیر بغل متورم شده و 10 درصد باقی مواقع نیز بسته به اینکه واکسن در کجا تزریق شده باشد، متفاوت است.
به گفته وی، غدد لنفاوی پس از تورم، 60 تا 70 درصد چرکی شده که اگر خود به خود بهبود یابد، نیازی به ادامه درمان نبوده، اما در صورتی که چرکی شود، باید حتما تخلیه شود.
بلورساز ادامه داد: اگر اندازه این غده بیش از حد بزرگ شود، نیاز به عمل جراحی به وجود آمده و باید برداشته شود.
به گفته رییس انجمن عفونی کودکان، تا 95 درصد مواقع واکسن ب ث ژ بدن فرد را در مقابل سلهای خطیر مانند مننژیت سلی یا سل خونی حفاظت کرده و تا 50 درصد نیز در مقابل سل ریوی بدن فرد را مقاوم میکند.
وی با بیان اینکه اگر بچهای دچار مننژیت سلی شود، دچار عقبماندگی ذهنی خواهد شد، افزود: همچنین اگر بچهای به سل خونی ابتلا شود، منجر به فوت او خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در گذشته که واکسن ب ث ژ نبود، درصد ابتلا به مننژیت بسیار بالاتر بود، اما طی 20 سال گذشته، تنها دو مورد سل مننژیتی مشاهده شده است.
بلورساز در پایان اظهار کرد: این واکسن که ویروس ضعیف شده است، 13 سال تمام طول میکشد تا ساخته شود و پس از تزریق به بدن فرد، سطح ایمنی او را بسیار بالا برده و سطح بیماری را کاهش میدهد.
/111/