باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی!

هیچ چیز جای خوراکی‌های تر و تازه را نمی‌گیرد، اما زندگی مدرن امروزی مدت‌هاست آدم‌های گرفتاری را که همیشه وقت کم می‌آورند مجبور به استفاده از خوراکی‌های منجمد کرده است.
دوشنبه، 30 بهمن 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی!

هیچ چیز جای خوراکی‌های تر و تازه را نمی‌گیرد، اما زندگی مدرن امروزی مدت‌هاست آدم‌های گرفتاری را که همیشه وقت کم می‌آورند مجبور به استفاده از خوراکی‌های منجمد کرده است.

به گزارش راسخون به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ خیلی وقت است که مواد غذایی منجمد که تولید کارخانه‌ها هستند جای خودشان را در سبد خرید مردم باز کرده‌اند، ولی هنوز هم کسانی هستند که ترجیح می‌دهند خودشان خوراکی‌های تازه را بخرند و مطابق میلشان آنها را منجمد کنند، اما این گروه از مردم بهتر است بدانند رسالت مهم آنها برای منجمد کردن مواد غذایی نه فقط حفظ طولانی ‌مدت خوراکی‌ها که تلاش برای مقابله با میکروب‌هایی است که اگر مواد بخوبی منجمد نشوند آنها را خالی از ارزش غذایی می‌کنند.

بهترین وسیله برای قرار دادن مواد خوراکی در فریزر، کیسه‌های نایلونی مخصوص یا ظروف پلاستیکی دردار هستند ؛ البته با این شرط که کیسه‌ها سوراخ یا پاره نباشند و قبل از قرار دادنشان درون فریزر هوای داخل آن خالی شده باشد. اگر قصد دارید سبزی‌های مورد نظرتان را فریزری کنید حتماً آنها را بپزید، اما یادتان باشد اجازه دهید اول آنها سرد شوند و بعد اقدام به انجمادشان کنید؛ چون این کار روند فساد آن را متوقف می‌کند.

بهترین درجه برای منجمد کردن مواد غذایی نیز 15ـ درجه سانتی‌گراد است، به طوری که درجه حرارت فریزر هیچ گاه نباید بیشتر از این عدد (یعنی گرم‌تر) باشد. حالا اگر قصد دارید با مواد فریزری شده غذا بپزید یادتان باشد که در این کار عجله نکنید و گوشت قرمز یا ماهی را هرگز درون آب قرار ندهید چون این کار باعث جذب آب به درون بافت‌ها می‌شود و طعم این مواد خوراکی را عوض می‌کند. پس بهترین کار این است که درباره پخت غذا سریع‌تر تصمیم بگیرید و چند ساعت قبل مواد منجمد را درون یخچال قرار دهید تا یخ آن کم‌کم باز شود.

به این نکته نیز توجه داشته باشید، اگرچه انجماد مواد غذایی می‌تواند از فساد آنها جلوگیری کند، اما نگهداری مواد درون فریزر نیز سقف زمانی مشخصی دارد که از 3 تا 6 ماه بسته به نوع مواد متغیر است. پس اگر دیدید رنگ گوشت قرمز درون فریزر مایل به خاکستری شده است یا سبزی‌ها تیره شده‌اند بدانید که دیگر قابلیت مصرف ندارند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که هر نوع ماده غذایی را نمی‌توان فریزری کرد؛ چون طعم و مزه‌اش را از دست می‌دهد مثل انواع خامه، شیر، ژله، سس مایونز، تخم‌مرغ پخته یا بسیاری از میوه‌ها.

یکی از مشخصات زنان خانه‌دار هنگام استفاده از مواد داخل فریزر به هم ریختگی مواد و نبود نظم درون محفظه فریزر است؛ به طوری که در این شلوغی بسیاری از مواد دور از دسترس می‌مانند و حتی تشخیص این که چه چیزی درون بسته است مشکل می‌شود، اما شما می‌توانید با اتیکت زدن روی هر بسته و مشخص کردن نوع ماده غذایی و تاریخ قرار دادن آن در فریزر از این سردرگمی جلوگیری کنید، اما نکته مهمی که نباید فراموش شود این است که هرگز مواد غذایی تازه را روی مواد غذایی که قبلاً منجمد شده‌اند، قرار ندهید و هرگز بطری‌های شیشه‌ای را داخل فریزر قرار ندهید زیرا پس از انجماد خواهند ترکید.

 اگر فضای داخلی فریزرتان به شما اجازه می‌دهد می‌توانید هر یک از گروه‌های مواد غذایی را نیز داخل کشو یا سبدهایی که معمولاً با قرار گرفتن عکس مواد غذایی مربوطه روی آنها مشخص شده، قرار دهید.
یادتان باشد اگر می‌خواهید کالباس یا سوسیسی که قبلاً برش خورده را منجمد کنید حتماً قسمت برش خورده را با نایلون فریزر بخوبی بپوشانید و سپس درون فریزر قرار دهید. توجه به این نکته نیز برای حفظ کیفیت مواد غذایی موثر است.
 
نکته: هرگز مواد غذایی منجمد را پس از خارج شدن آنها از حالت انجماد، دوباره داخل فریزر قرار ندهید.

/111/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.