حضرت آیتالله سبحانی دنیای اسلام و مجامع علمی دنیا را تشنه دانستن فلسفه اسلامی دانست و گفت: تقاضا در این زمینه بسیار بوده و لازم است برای پاسخگویی به این درخواستها خود را آماده کنیم.
به گزارش راسخون به نقل از فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا فیاضی پنجشنبه شب در دیدار جمعی از دست اندرکاران همایش حکیم ذوالنوزی با آیتالله سبحانی با اشاره به همکاری 17 مرکز در زمینه برگزاری همایش حکیم ذوالنوزی اظهار کرد: سه کمیته در همین خصوص تشکیل شدهاند که شامل کمیتههای اجرایی، علمی و احیای آثار هستند.
وی افزود: مقالات این همایش هم در چند محور نوشته خواهند شد شخصیتشناسی حکیم مانند جایگاه علمی ایشان در مقایسه با حکمای معاصر و آثار علمی او، روششناسی فکری و فلسفی حکیم و جایگاه او در حکمت متعالیه، معرفی حوزه حکمی تهران شامل زمینههای فکری و سیاسی و فرهنگی شکلگیری آن و بررسی شیوه استفاده از آیات و روایات توسط حکیم ذوالنوزی از جمله این محورها هستند.
فیاضی با بیان اینکه استفاده از رهنمودهای علما و مراجع تقلید در زمینه برگزاری اینگونه همایشها راهگشا خواهد بود گفت: همایش اصلی طی دو روز در قم و تهران برگزار خواهد شد.
در ادامه این دیدار آیتالله جعفر سبحانی با بیان اینکه این دانشمند مسلمان دارای جایگاه علمی و خانوادگی بالایی است اظهار کرد: پدر او نیز مورخی بزرگ بود.
وی افزود: منطقهای که حکیم ذوالنوزی در آن به دنیا آمد دارای ارتباطات گستردهای با روسیه تزاری بود به همین دلیل برخی روشنفکران منحرف و غربزده در میان مردم آن سامان وجود داشتند و بهائیان نیز در آن منطقه زندگی میکردند بنابراین تربیت چنین حکیمی با پشتوانه قوی دینی کاری بس بزرگ بوده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه تاکنون برخی از کتابهای حکیم ذوالنوزی چاپ شدهاند خاطرنشان کرد: این کتابها همواره منبع و مرجع دانشمندان پس از حکیم بودهاند اما لازم است سایر آثار او نیز در قالب مجموعهای کامل به زیور طبع آراسته شوند.
وی اضافه کرد: برگزاری همایش و تکریم و تجلیل به تنهایی اثر چندانی در معرفی کامل و دقیق علمای شیعه و مسلمان به دنیای علم نخواهد داشت و برای تحقق این هدف باید آثارشان را احیا کرد.
آیتالله سبحانی دنیای اسلام و مجامع علمی دنیا را تشنه دانستن فلسفه اسلامی دانست و گفت: تقاضا در این زمینه بسیار بوده و لازم است برای این پاسخگویی به این درخواستها خود را آماده کنیم.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به وجود کتابهای ارزندهای چون توحید صدوق در میان شیعیان گفت: این آثار در غربت به سر میبرند و لازم است تمهیدات ویژهای برای تبدیل آنها به دروس حوزوی در نظر گرفته شوند.
/7432/