در سال 1309 ش . در شهر مقدس و مذهبى قم در خانه پاك و بى آلايش دانشمند و مجتهدى بزرگ از فضلاى حوزه علميه ، فرزندى چشم به جهان گشود كه بعدها منشاء تحولات عظيمى در تاريخ ايران شد.
سید مصطفی در آذر 1309 شمسی، در قم متولد شد. و تحصیلات ابتدایی رادر مدرسه های «باقریه» و «سنایی» به پایان رساند. سپس، به تحصیل علوم اسلامی پرداخت و در سال 1330، سطح را به پایان رسانید
استاد شهيد مصطفى خمينى دانشى فراگير و انديشه اى ژرف و همه سونگر داشت. او بسيارى از چشم اندازهاى انديشه دينى را بجدّ و كمال كاويد و براى رشد و تكامل آن درنگ و دقت بسيار كرد.
علامه شهيد حاج آقا سيد مصطفي خميني (رحمت اللّه عليه) از نوابغ و برجستگان حوزههاي علميه بود كه در راه علم و عمل به مدارج عالي نائل شد.
اصول ايمانى در اسلام هر دين و مكتبى اصول و مبانى فِكرى دارد كه نشان دهنده هدفها و راهبردهاى كلى آن است. مكتب اسلام خطوط كلى و راهنماييهاى اساسى براى طرز انديشه و عمل دارد
براى شناختِ جهانى بودنِ ديانت اسلام راههاى گوناگونى درون دينى و بيرون دينى وجود دارد. ايشان به چند راهِ درون دينى اشاره مى كند:
زمانى برپايى قيامت و روز جزا به بيان روشن آيات قرآن تنها براى خداوند دانسته است و به جز او هيچ كس نمى داند روز رستاخيز (قيامت كبرى) كه در آن تمامى انسانها آورده مى شوند و به نيك و بد آنان رسيدگى مى شود
قانون هاى اسلام بر پايه قرآن بنيان نهاده شده و سرچشمه و منبع اصلى دستورهاى شرع را قرآن تشكيل مى دهد. حديثى كه ناسازگار با قرآن باشد اعتبار ندارد و درخور استناد نيست.
زمانى كه گفته شود: نماز را اقامه مى كند چه بسا كه از آن اين نكته استفاده شود كه ويژ گيهاى آن را بر طرف ساخته و به خوبى انجام داده آن گونه كه از لغت استفاده مى شود.
زينت زينت طبيعى و مصنوعى را در بر مى گيرد. از اين روى در بين صاحب نظران و مفسران درباره استثناى آيه شريفه: (ولايبدين زينتهن الاّ ماظهر منها.) بحثى درگرفته و در زينت آشكار مورد استثناى آيه چهار ديدگاه نقل شده است