داروهای خانگی جهت بهبود تبخال

تبخال بسیار دردناک و رنج‌آور می‌باشد. این مقاله چند داروی خانگی را که ممکن است جهت کاهش این وضعیت و متوقف ساختن سرایت آن مفید باشند را فراهم ساخته است.
پنجشنبه، 22 بهمن 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
داروهای خانگی جهت بهبود تبخال
داروهای خانگی جهت بهبود تبخال

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

تبخال بسیار دردناک و رنج‌آور می‌باشد. این مقاله چند داروی خانگی را که ممکن است جهت کاهش این وضعیت و متوقف ساختن سرایت آن مفید باشند را فراهم ساخته است.
تبخال و یا تاول لب، تاول‌های پر از مایعی هستند که بسیار دردناک بوده، و معمولاً خارج از دهان، بینی، چانه و گونه‌ها ظاهر می‌شوند. همچنین ممکن است در داخل بر روی لثه یا سقف دهان دیده شوند. ویروس هرپس سیمپلکس (HSV-1) اغلب موجب پدیدار شدن این تاول‌ها می‌شود. به محض آنکه فردی تحت تأثیر این عارضه قرار گیرد، این ویروس تا آخر عمر فرد در بدنش باقی می‌ماند. این ویروس واگیر‌دار معمولاً در بدن به حالت خفته یا غیر فعال باقی مانده، و زمانی فعال می‌شود که سیستم ایمنی بدن ضعیف شود. از سوی دیگر، علل دیگری علاوه بر سیستم ایمنی ضعیف وجود دارند که موجب فعال شدن این ویروس می‌شوند. در این قسمت به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:
علل

• معالجات دندانپزشکی
• بارداری
• جراحی زیبایی
• زخم یا صدمه به دهان و یا لب
• خستگی شدید
• استرس عاطفی
• بیش از حد به خود فشار آوردن
• قرار گرفتن مداوم در معرض نور خورشید
• عدم تعادل هورمونی
• کمبود مواد غذایی

گرچه علل بسیاری در به وجود آوردن این وضعیت دخیلند، اما می‌توان از آن با رعایت اقدامات پیشگیرانه‌ی ساده همچون اجتناب از استفاده‌ی مشترک از یک لیوان، حوله، بشقاب، ریش تراش و نظایر آن و نیز استفاده از کرم ضد آفتاب خوب، عوض کردن مسواک خود پس از ظاهر شدن اولین تبخال و غیره، ممانعت به عمل آورد.
درمانهای خانگی
این وضعیت درمانی ندارد و بسته به هر فردی، احتمال دارد که به طور پی در پی دوباره عود کند. با این حال، در این بخش، چند درمانی که ممکن است به کاهش و تسکین این ناراحتی، سریعتر کردن روند بهبودی و متوقف ساختن آن از پخش شدن کمک کنند، آورده شده است. همچنین، بایستی آگاه باشید که تبخال با آفت دهان (canker sore) فرق دارد. آفت دهان، زخم‌های دهانی بوده که در داخل دهان ایجاد می‌شوند بطوریکه مسری نبوده و عامل بوجود آوردنده‌ی آن ویروس نمی‌باشد. در حالی که تبخال بسیار مسری است و می‌تواند در داخل دهان ایجاد شود اما بسیار کوچکتر از آفت دهان می‌باشد. درمان‌هایی که در ادامه آورده شده‌اند ممکن است مفید فایده واقع شوند:

• کیسه‌ی یخ: اعتقاد بر این است که یکی از بهترین داروهای خانگی برای این بیماری استفاده از کیسه‌ی یخ می‌باشد. در واقع تنها به یک تکه یخ برای درمان این عارضه نیاز است. یک تکه یخ را در هر ساعت، به مدت حدوداً ده دقیقه، روی هریک از تاولها بمالید. این کار نه تنها به کاهش این وضعیت کمک می‌کند، بلکه، از پخش شدن و گسترش این ویروس نیز جلوگیری می‌نماید.
• نمک معمولی: کمی نمک معمولی را در یک ظرف ریخته، دستان خود را کاملاً بشویید. انگشت سبابه را روی نمک پودر شده فشار داده، سپس آن را به مدت یک دقیقه یا بیشتر روی تبخال به آرامی اما محکم فشار دهید. این درمان را دو مرتبه در روز و به مدت حداقل دو تا سه روز تکرار کنید.
• عسل: قرن‌هاست که از عسل جهت درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. در مورد این عارضه، یک قطره عسل را به طور مستقیم به تمام تاول‌های تبخال بزنید، با این کار روند بهبودی به دلیل خواص ضد ویروسی و ضد قارچی عسل شروع خواهد شد.
• گیاه هماملیس یا عنبر سائل (Witch Hazel): این گیاه همچنین درمانی مؤثر برای این عارضه محسوب می‌شود. همانند عسل، آن را به طور مستقیم به مدت چند روز بر روی تبخال زده، تاول‌ها به تدریج بهبود خواهند یافت.
• چای مریم گلی (Sage Tea): با نوشیدن چای مریم گلی می‌توان این عارضه را پیشگیری و درمان نمود. جهت تهیه‌ی چای مریم گلی، 1 فنجان آب را جوشانده، برگ‌های مریم گلی و یک تکه‌ی کوچک از ریشه‌ی زنجبیل و یا پودر زنجبیل را به آن بیافزایید اجازه دهید دم بکشد و خنک گردد. دو تا سه فنجان چای مریم گلی گرم را هر روز بنوشید.
• سرکه سفید: مقداری پنبه را در سرکه‌ی سفید فرو برده، به روی تبخال زده و اجازه دهید به مدت 10-5 ثانیه باقی بماند، سپس آن را بردارید. سرکه‌ی سفید به کاهش تورم ناشی از تاول‌ها کمک می‌کند.
• محلول ضد عفونی کننده خانگی: این محلول را با ترکیب 100 میلی لیتر روغن نارگیل، 2 میلی لیتر محلول ضد عفونی کننده و آنتی باکتریال دتول (Dettol)، 3 میلی لیتر اسید کربونیک تهیه نمایید. این محلول را درون یک بطری شیشه‌ای ریخته و دو مرتبه آن را بر روی تبخال بزنید، تا در عرض تنها چند روز از شر این تبخال‌ها خلاص شوید.
• آرد ذرت: کمی آرد ذرت را در یک کاسه ریخته، و دو تا سه قطره آب را به آن اضافه کنید، تنها به این جهت که یک خمیر سفت شکل گیرد. این خمیر را روی نواحی که تبخال وجود دارد یک بار در روز بزنید.
• آلوئه ورا: آلوئه نیز به عنوان یک درمان بسیار موثر و تسکین دهنده برای این منظور در نظر گرفته می‌شود. هر زمان که احساس سوزن سوزن یا سوزش دارید، آب آلوئه ورا را بر روی تبخال بزنید. همچنین می‌توانید بجای آب آلوئه‌ورا از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید.
• کافور: کافور را روی تبخال زده تا به سرعت بهبود یابد.

می‌توانید درمان‌های فوق‌الذکر را امتحان کنید، به طوریکه ممکن است جهت کاهش این عارضه و جلوگیری از سرایت آن مفید باشد. با این حال، چنانچه طی چند روز هیچ پیشرفتی مشاهده نشد، بایستی با پزشک مربوطه مشورت نمایید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.