مترجم: غزل معتمدی
منبع:راسخون
منبع:راسخون
چنانچه شما هیچ آگاهی در مورد پیشبینی فروش ندارید این مقاله برای شما بسیار آموزنده خواهد بود، در اینجا سعی میکنیم که ببینیم پیشبینی فروش چیست و به چه کاری میآید.
میزان فروش شرکت مهمترین مسئلهای است که همواره ذهن مدیران شرکت را به خود مشغول میکند، این فروش است که میزان سرمایه در گردش را تعیین میکند، چیزی که مدیران عالی بدنبال آن هستند تنها کیفیت محصولا نیست، بلکه بازاریابی، فروش و استراتژیهای آن است که از دغدغههای اصلی آنها به شمار میرود. چیزی که میتواند در بازارهای به شدت رقابتی امروزی برای یک سازمان مزیت رقابتی کسب کند؛ پیشبینی فروش مناسب است.
پیشبینی فروش چیست و چکونه کار میکند؟
یک سازمان برای اینکه بتواند به خوبی کار کند و فروش خوبی داشته باشد همچون ماشین به روغنکاری نیاز دارد، اما قبل از اینکه بخواهید سازمان را برای تحقق تقاضاهای فروش سازماندهی و کوک کنید، باید بتوانید پیشبینی کنید که چه کارهایی را باید در آینده انجام دهید. برای تحقق اهداف فروش باید از نبض بازار وکیفیت کالاهای مورد تقاضای مشتری آگاه باشید.همه اینها یعنی پیشبینی تقاضای بازار محصولات، با تجزیهتحلیل آمار فروش شرکت در گذشته و بازار کنونی محصول.
شرکتی که اهداف فروش خود را برپایه تجزیهتحلیل ها و مقیاسهای فروش محصولات با پیشبینی درستی از بازار تقاضای آتی، تعیین کند، کمتر با شکست در تحقق آنها مواجه خواهد شد.
پیشبینی دقیق بازار تقاضا از چه طریقی امکانپذیر است؟ طبیعتاّ دادههای دقیق از بازار تقاضا و تجزیهتحلیلهای مناسب در این امر بسیار موثر خواهد بود. یکی از کارهای اولیه مدیر فروش سازماندهی یک پروژهی تحقیقات بازار مناسب و تعیین میزان تقاضای آتی برای محصولات است. آنها باید مشتریان دائم و تقاضای آنها را به خوبی رصد نمایند.
روشهای پیشبینی متفاوتی وجود دارند که مقیاس های زمانی مختلف و روش های مختلف تجزیه و تحلیل داده های بازار را بکار میگیرند. این روشها باید بر اساس ماهیت کسب و کار، سنجیده شوند و مورد استفاده قرار گیرند تا بهترین پیشبینی را بتوان انجام داد. برخی سازمانها از نرمافزارهای آماری خاصی برای پیشبینی فروش آتی با در نظر گرفتن آمار و ارقام فروشهای گذشته سازمان بهره میبرند.
صرف نظر از روش پیشبینی، مقدمه همه آنها به تحقیقات بازار برمیگردد. این عملیات به دستیابی به جداول فروش سالهای قبل شرکت و همچنین پیمایش میزان فروش رقبای شرکت مربوط میشود. این مرحله میتواند انجام یک تحقیق پرسشنامهای یا برگزاری یک فروش آزمایشی را در برگیرد. اما مهمترین مرحله؛ تعیین اهداف کوتاهمدت و بلندمدت با توجه به آمارهای بدست آمده است.
چرا این مرحله مهم است؟
میزان اهمیتی که برای این مرحله قائل هستیم به هیچ عنوان اغراقآمیز نیست، اولاّ؛ این مرحله به مدیریت کمک میکند تا موجودی محصولات را حفظ کند، سرمایههای لازم را پیشبینی کند و استراتژی سازمان را مورد ارزیابی قرار دهد و اینگونه مانع از شکست در تحقق اهداف مقادیر فروش پیشبینی شدهی سازمان گردد.دوماّ؛ از این طریق میتوانند تقاضای بازار برای محصولات آتی را پیشبینی نمایند، سازمان میتواند از تغییرات و بهبودهای مورد انتظار مشتری در محصولات و استراتژیهای فروش آگاهی یابد.
دقت این پیشبینیها به هوش تیم بازاریابی هم بستگی دارد، یک مدیر فروش با ذکاوت و دانشی که دارد، میتواند از ابتکارات خود برای پیشبینی فروش محصولات در آینده استفاده کرده و تیم خود را برای مقابله اثربخش با چالشهای آتی بازار آماده کند و بدین طریق موجبات افزایش کارایی و بهرهوری در سازمان را فراهم آمرد.
موفقیت یک سازمان به ارائه یک محصول با کیفیت به مشتری درست با یک استراتژی تهاجمی مناسب محقق خواهد شد. اگر میخواهید شاهد افزایش فروش محصولات خود در آینده باشید در نظر داشته باشید که انتخاب و پیادهسازی روشهای پیشبینی فروش محصولات موضوعی حیاتی برای دستیابی به این هدف خواهد بود.
/ج