فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی

بر روی نوک انگشتان پایتان در خانه قدم بزنید. این تمرین ساده شما را از حرکات بدنتان آگاه می سازد و منجر به ارتقای هوش جنبش بدنی در شما می گردد.
دوشنبه، 30 فروردين 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی

فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی
 

 

مترجم: غزل معتمدی
منبع:راسخون




 

در این مقاله برآنیم تا لیستی از فعالیت ها و تمرین ها برای ارتقای هوش جنبش بدنی کودکان ارائه دهیم.

تمرین کنید

بر روی نوک انگشتان پایتان در خانه قدم بزنید. این تمرین ساده شما را از حرکات بدنتان آگاه می سازد و منجر به ارتقای هوش جنبش بدنی در شما می گردد.
هوش جنبش بدنی، نوعی احساس شدید خودآگاهی از حرکات بدن و توانایی استفاده از این حرکات برای ابراز وجودی فرد می باشد. افراد دارای این نوع از هوش از تعادل، ظرافت و سرعت برخوردار بوده و از این توانایی هوشی برای درک و بیان ایده ها و احساسات متنوع بهره می گیرند. هوش جنبش بدنی همچنین شامل مهارت استفاده از دست برای خلق و ایجاد کردن تلقی می شود.
چندین ویژگی برای این نوع از هوش بخصوص مطرح شده است، همین ویژگی ها هستند که این نوع از هوش را از سایر هوش-های چندگانه که توسط هاوارد گاردنر در مقاله چارچوب ذهن مطرح کرده، مجزا می سازند ( تئوری هوش های چندگانه، گاردنر، 1983).
در این مقاله به بیان فعالیت ها و تمرین هایی برای ارتقای سطح هوش جنبش بدنی می پردازیم.

چگونه هوش جنبش بدنی را ارتقا بخشیم

مهم ترین روش ارتقای این نوع از هوش از طریق فعالیت های معتدل می باشد. این فعالیت ها بویژه برای کودکان بسیار موثر می-باشند، و باید در سنین پایین تر مورد استفاده قرار گیرند، البته گفته می شود که این فعالیت ها فقط مختص کودکان نیست بلکه بزرگسالان نیز می توانند از آنها بهره ببرند. در زیر به تشریح پاره ای فعالیت های کلاسی برای تقویت این نوع از هوش می-پردازیم:

بازی هایی که با گرفتن توپ سر و کار دارند

شرکت در بازی با توپ، نه تنها شامل استفاده از حرکات بدن است، بلکه به توسعه هماهنگی و یادگیری برای قضاوت گرفتن بر اساس سرعت و فاصله توپ کمک می کند. علاوه بر آن این فعالیت تا حد بسیار زیادی منجر به افزایش هماهنگی میان چشم و دست خواهد شد. مثال دیگری از این نوع بازی ها بسکتبال یا پرتاب حلقه می باشد.
فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی

یادگیری هنرهای نمایشی فیزیکی

هر گونه هنر نمایشی مانند حرکات موزون، ژیمناستیک، بازیگری و غیره با استفاده بهینه از اندام بدن برای بیان احساسات سر و کار دارند. و لذا مشوق یادگیری مفاهیم گوناگون و بیان احساسات و ایده های مختلف در جریان فعالیت های متنوع خواهد بود. انجام این فعالیت ها به بدن یاد می دهد که چگونه مسائل مختلف را به شکل فیزیکی احساس و درک نماید.
فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی

انجام بازی های فیزیکی

هر بازی یا فعالیتی که با تحرکات بدنی و فعالیت های جسمانی همرا باشد، راه مناسبی برای ارتقای هوش جنبش بدنی به شمار می رود. بالا رفتن از درختان، بازی باکلمات، لی لی و بازی های ورزشی از جمله فعالیت هایی برای کمک به آموزش ذهن در درک و بیان از طریق جنبش بدنی هستند.
فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی

ساختن اشکال

یکی از فعالیت های بسیار سرگرم کننده که می توان در کلاس آن را اجرا کرد این است که معلم از دانش آموزان بخواهد اشکال حروف الفبا را بسازند. این فعالیت به ظاهر ساده، کودکان را تشویق می کند که در درجه اول درک کنند چه چیزی از آنها خواسته شده و سپس استعداد و توانایی خود را در کج کردن اندام خود و حرکت دادن ماهیچه های بدن برای تقلید شکل حروف الفبا نشان دهند. این بازی می تواند به این شکل باشد که معلم شکل یک حرف را نشان دهد و از کودکان بخواهد خود را همانند این حرف در بیاورند و یا اینکه خودش حالت آن حرف را به بدنش بدهد و از کودکان بخواهد همان حالت را تکرار کنند، این فعالیت از لحاظ تقویت مهارت های گوش دادن و معنی کردن نیز به کودکان کمک می کند.

نمایش یک داستان صامت

یکی دیگر از تمرین های فوق العاده در ارتقای هوش جنبش بدنی این است که از گروهی از کودکان بخواهیم با حرکات بدن و بدون سخن گفتن به اجرای یک نمایش و روایت یک داستان بپردازند. یک نکته جالب توجه این تمرین را می توان به توانایی استفاده از عروسک ها در نمایش دانست. این یکی دیگر از فعالیت هایی است که در آن عوامل محدود کننده منجر به افزایش هوش جنبش بدنی خواهد شد.

چرخاندن حلقه دور کمر

این بازی فقط برای تفریح و سرگرمی نیست بلکه روش بسیار مناسبی برای ارتقای سطح هوش جنبش بدنی در کودکان است. این فعالیت و بازی های مشابه به کودک در افزایش هماهنگی چشم و بدن کمک کرده و او یاد می گیرد که چگونه از اعضای بدن خود در یک فضای محدود استفاده کرده به نحوی که به خواسته ی خود برسد.
فعالیت هایی برای ارتقای هوش جنبش بدنی

ساختن

تشویق کودک به ساختن چیزی، یا بر طبق یک الگوی خاص یا بر اساس تخیلات خود یکی دیگر از این تمرین هاست. از جمله وسایلی که می توان برای این بازی بکار برد می توان به لگوهای آماده،خمیرهای بازی، خاک رس یا شن و ماسه، گل و لای و یا حتی آرد پخت و پز با مقداری آب اشاره کرد. این فعالیت ها به آموزش ذهن برای ساختن کمک می کند. برای بزرگسالان و یا کودکان بزرگتر، مجسمه سازی و سفالگری هم می تواندگزینه ی مناسبی برای تمرین ساختن باشد.
انجام هر یک از این فعالیت ها یا ترکیبی از آنها به طور روزانه، منجر به افزایش هوش جنبش بدنی در کودکان می گردد، در عین اینکه این بازی ها اوقات بسیار مفرح و لذتبخشی را نیز برای کودکان فراهم می کنند.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط