چگونه سالم بمانیم

چگونه نه تنها به لحاظ جسمانی بلکه روحی و روانی نیز سالم بمانیم؟ برای رسیدن به آن چه باید کرد؟ آیا این کار با خوردن مواد غذایی سالم، انجام ورزش، یوگا، پیاده روی و دویدن میسر می‌شود؟ ادامه مطلب را بخوانید...
يکشنبه، 3 مرداد 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
چگونه سالم بمانیم
چگونه سالم بمانیم

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون


 

چگونه نه تنها به لحاظ جسمانی بلکه روحی و روانی نیز سالم بمانیم؟ برای رسیدن به آن چه باید کرد؟ آیا این کار با خوردن مواد غذایی سالم، انجام ورزش، یوگا، پیاده روی و دویدن میسر می‌شود؟ ادامه مطلب را بخوانید تا از چگونگی انتخاب اقدامات مناسب جهت حفظ درست سلامت جسمی و روانی مطلع شوید.
تعریف سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی (WHO) ـ سلامت وضعیتی از رفاه اجتماعی، جسمانی و روانی کامل بوده و تنها بیمار نبودن و یا ناتوان نبودن را شامل نمی‌شود.
بنابراین، به جای هدف گذاری بر روی یک رژیم غذایی متعادل و یا تمرین متعادل و یا تکنیک‌هایی جهت متعادل ساختن ذهن و روان؛ لازم است برای داشتن یک زندگی سالم میان تمام این سه عامل تعادل پیدا کنیم. در این بخش چند رهنمود و نکته در خصوص حفظ سلامتی جسمی و روحی را آورده‌ایم که خود شخصاً آنها را امتحان کرده‌ام.

چگونه به لحاظ جسمانی سالم بمانیم؟

رژیم غذایی:

سعی کنید تا آنجا که می‌توانید میوه و سبزیجات مصرف کنید. میوه و سبزیجات آنزیم‌های بدن را تأمین می‌سازند که به جذب مواد مغذی از وعده‌‌ی غذایی شما که غذای اصلی‌تان است کمک می‌کنند. تا آنجا که امکان دارد در طول روز آب بنوشید. نیاز بدن به آب، 1 لیتر در هر 45 پوند (412ر20 کیلوگرم) وزن است. سعی کنید هر چقدر می‌توانید از انواع غلات مصرف کنید. برنامه‌ی رژیمی خود را با آگاهی یافتن از مواد غذایی سالم مختلف بهتر سازید.

ورزش:

تعداد کمی از افراد هستند که جهت حفظ سلامتی خود تمایلی به ورزش کردن از خود نشان می‌دهند. افراد عمدتاً به دلیل کاهش وزن و یا دیگر مشکلات مربوط به سلامت شروع به انجام چند حرکت ورزشی می‌کنند. مهم نیست که چه نوع ورزشی را انتخاب می‌کنید، خواه این ورزش تنها یک پیاده روی باشد یا آهسته دویدن، سعی کنید آن را به طور منظم دنبال کنید. بهترین ورزش از نظر من شنا می‌باشد به این دلیل که تقریباً به دور از آسیب دیدگی است، سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد، و به پرورش عضلات تفکیک شده و بهبود انعطاف‌پذیری کمک می‌کند.

نکات تازه:

چنانچه از بیماری‌هایی هرچند جزئی مانند سرماخوردگی معمولی و یا چیزی جدی مانند آسیب دیدگی ورزشی رنج می‌برید، در این صورت سعی کنید به علت‌های پشت این بیماری پی برده و تلاش نمایید بجای استفاده از قرص‌های مختلف جهت درمان این بیماری، از این علل جلوگیری کنید. به عنوان مثال به منظور جلوگیری از سرماخوردگی از مواد غذایی سرشار از ویتامین C به وفور استفاده کنید (املا (amla) انگور فرنگی هندی، یکی از بهترین منابع ویتامین C است). به منظور جلوگیری از هرگونه درد عضلانی یا آسیب دیدگی، مطمئن شوید که پیش از انجام هر ورزشی به خوبی حرکات گرم‌سازی بدن را انجام دهید و پس از ورزش، حرکات کششی انجام دهید.

چگونه خود را به لحاظ روحی و روانی سالم نگاه دارید؟

تنفس:

تنفس عمیق نه تنها برای ریه‌های‌تان خوب است، بلکه می‌تواند جهت آرامش بخشیدن به ذهن نیز مورد استفاده قرار گیرد. بسیاری از مدیتیشن‌ها تنفس را به عنوان یک تکنیک در خود دارند. در موقعیت‌های استرس‌زا نفس بکشید. منظورم این است که هر زمان که دچار استرس می‌شوید یک نفس عمیق کشیده و آن را به بیرون دهید. آن را حدود 10 مرتبه تکرار کنید.

مدیتیشن:

تکنیک‌های مختلفی از مدیتیشن یا مراقبه وجود دارد. سعی کنید روش‌های مختلف مدیتیشن را تجربه کرده و آنگاه هرکدام را که احساس می‌کنید مناسب شما است، به مدت یک ساعت در روز انجام دهید. تکنیک‌های مختلف مدیتیشن شامل تانترا (tantra)، یوگا، ذِن (Zen)، ویپاسانا (vipassana)، تبتی (Tibetan) و غیره است.

استراحت یا فراغت از کار و تحصیل:

این چیزی است که همه بدان نیاز دارند و بایستی جهت رهایی از استرس بکار برده شود. هر زمان که فکر می‌کنید کار، درس یا مسئولیت زیادی بر دوش‌تان است، به خود استراحت دهید. سفر کوچکی را به تنهایی و یا با یک دوست برنامه‌ریزی کرده و یا به یک باغ رفته و تلفن همراه خود را خاموش کنید. همه چیز را فراموش کرده و از تماشای درختان، پرندگان و مردم و غیره لذت ببرید.
پیروی از این نکات به صورت روزانه و یا به طور منظم همیشه امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین، سعی کنید تا هر اندازه که امکان دارد از مواد غذایی سالم مصرف کرده، حداقل حدود 20 دقیقه ورزش کنید، خواه این ورزش تنها یک پیاده روی ساده و یا بالا رفتن از پله باشد و سعی کنید چند تکنیک مدیتیشن را آموخته و حداقل نیم ساعت در روز آن را انجام دهید.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط