مشکلات تنفسی در نوزادان

مشکلات تنفسی در نوزادان می‌تواند موجب بی‌خوابی شبانه هم نوزاد و هم والدین شود. ادامه‌ی مطلب را بخوانید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
چهارشنبه، 20 مرداد 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
مشکلات تنفسی در نوزادان
  مشکلات تنفسی در نوزادان

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون



 

مشکلات تنفسی در نوزادان می‌تواند موجب بی‌خوابی شبانه هم نوزاد و هم والدین شود. ادامه‌ی مطلب را بخوانید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مشکلات تنفسی در نوزادان در چند هفته اول پس از زایمان شایع می‌باشد. دلایل متعددی برای این بیماری وجود دارد و همه آنها ممکن است پیامدهای جدی به همراه نداشته باشند. اگر چه اغلب مشکلات تنفسی با عملکرد ریه همراه بوده، دلایل بسیار دیگری وجود دارند که می‌توانند اوقات سختی را به هنگام تنفس برای کودکان بوجود آورند. اکثر مشکلات تنفسی در نوزادان با رسیدن کودک به سن سه سالگی فروکش می‌نمایند.

مشکلات تنفسی

مشکلات تنفسی در نوزادان در نتیجه اختلال در عملکرد برخی اندام‌ها مانند مغز، قلب، ریه‌ها و غیره می‌باشد. این امر یا به دلیل تحت تکامل بودن آن اندام است و یا ممکن است در نتیجه‌ی چندین تروما باشد.

آسم

آسم یک بیماری مزمن تنفسی است، که در آمریکا حدوداً از هر 10 کودک، یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اختلال در کشورهای توسعه یافته، شایع‌تر می‌باشد. با این حال، درمان آسم در نوزادان کار مشکلی است به این دلیل که علائم حقیقی آسم تنها پس از سه سالگی خود را نشان می‌دهند. اگرچه، خس خس نشانه‌ی مهم آسم به شمار می‌رود، اما کودک شما ممکن لزوماً بخاطر داشتن خس خس، آسم نداشته باشد. بسیاری از مشکلات تنفسی در نوزادان علائمی مشابه با آسم دارند، از اینرو تشخیص و درمان زود هنگام آسم بسیار دشوار است.

آپنه نوزادان نارس

این وضعیت عمدتاً در نوزادانی مشاهده می‌گردد که پیش از هفته 37 حاملگی متولد می‌شوند. این اختلال در نوزادان کم وزن بیشتر شایع است. حدود 82% از نوزادان نارس با وزن حدود 2 پوند (تقریباً 907 گرم) به احتمال زیاد از این اختلال رنج می‌برند، بر خلاف 25% نوزادانی که با وزن بالای 5 پوند (268ر2 کیلوگرم) به دنیا می‌آیند. آپنه (ایست موقتی تنفس) نوزادان نارس در نتیجه‌ی سیستم عصبی تحت تکامل نوزاد می‌باشد. سیستم عصبی به طور کامل عمل نکرده و قادر به کنترل الگوی تنفس در نوزاد نیست. آپنه نوزادان نارس با رسیدن کودک به هفته‌ی 42 به خودی خود فروکش می‌نماید.

آپنه خواب

درست همانند بزرگسالان، نوزادان نیز با مشکل آپنه خواب روبرو هستند. این امر عمدتاً به دلیل وجود انسداد یا گرفتگی در مجاری هوایی رخ می‌دهد. ناتوانی مغز در کنترل الگوی تنفس دلیل دیگری برای آپنه خواب است. گاهی اوقات، هر دو این دلایل می‌توانند با هم وجود داشته باشند و می‌توانند موجب ایجاد مشکلات تنفسی برای فرزندتان شوند. اگرچه، داشتن یک الگوی تنفسی نامنظم در نوزادان امری است طبیعی، اما نوزادانی که دچار آپنه‌ی خواب هستند، هر 20 ثانیه تنفسشان متوقف می‌شود. به این دلیل که مغز آنها در فرستان پیام به بدن جهت تنفس ناتوان است.

سایر بیماری‌ها

گرفتگی بینی در چند هفته اول پس از تولد برای نوزادان امری عادی است. این وضعیت اغلب به تراکم سینه یا مسدود ساختن راه هوایی با خلط منجر می‌شود. و قطعاً می‌تواند به مشکلات تنفسی در نوزادان بیانجامد. راه‌های هوایی در نوزادان کوچک بوده و چنانچه این راه‌های هوایی با مخاط مسدود شوند، آنگاه کودک قطعاً دچار اشکال در حین تنفس خواهد شد. سرماخوردگی و آنفولانزا دیگر دلایل مسئول در مشکلات تنفسی هستند.
مشکلات تنفسی در نوزادان توجه و مراقبت شدید والدین را می‌طلبد. ضرورت دارد که نظارت دقیقی بر الگوی تنفسی نوزاد خود داشته و همچنین مراقب کوچکترین تغییرات رفتاری نوزاد خود باشید. آبی، کبود یا خاکستری شدن پوست بایستی بلافاصله به پزشک اطفال گزارش شود. به طور مشابه، مراقب بروز خفگی به هنگام گریه و یا تغذیه‌ی نوزاد خود باشید. در صورت بروز هرکدام از این موارد، بدون درنگ با پزشک خود مشورت کرده تا علت زمینه‌ای هرگونه مشکل تنفسی تشخیص داده شود.

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.