مترجم : بهروزی
منبع:راسخون
منبع:راسخون
مادی گرایی، مردم را وادار کرده است تا در مورد نیازهای مادی خود حتی بیشتر از خدا فکر بکنند. در این مقاله ما سعی کردهایم جنبههای مختلف مادی گرایی در جامعه را بررسی کنیم.
اثر مادی گرایی بر جامعه یک موضوع پیچیده است. مادی گرایی میتواند به صورت حس غالب نیاز به دنبال کردن ثروت و چیزهای قابل لمس دیگر که میتوانند آسایش و راحتی فیزیکی را فراهم کنند ولی اهمیت ارزشهای معنوی را نادیده بگیرند، تعریف شود. مشخصهی چنین افراد مادی گرایی، داشتن حرص و طمع برای پول و تمایل برای سریع پولدار شدن است حتی اگر ریسک بسیار زیادی داشته باشد. آن هم چنین نیاز به زندگی در خانههای مجلل و باشکوه، پوشیدن لباسها و جواهرات بسیار گران قیمت و فاخر و سوار شدن بر ماشینهای آخرین سیستم و لوکس است. به طور خلاصه، نیاز به داشتن زندگی بسیار افراطی است.
اثرات مادی گرایی بر جامعه :
رضایت شخصی و حرص و طمع، مهمترین جنبههای زندگی جامعهای هستند که توسط مادی گرایی هدایت میشود. بسیاری از افراد این احساس را انعکاس میدهند که دلیل اصلی مشکلات اقتصادی که بر دنیا وارد آمده است، حرص و طمعی است که توسط مادی گرایی ایجاد شده است. مشکل واقعی ممکن است خیلی ساده نباشد اما این میتواند یکی از دلایلش باشد. در اینجا حرص و طمع تنها به کسب پول محدود نمیشود بلکه به کسب قدرت نیز مربوط است. هرجا قدرت باشد، فساد نیز رخ میدهد.
مادی گرایی بسیاری از احساسات منفی دیگر از جمله شهوت و هوس، خود خواهی و خود پسندی، حسادت، احساس ناامیدی و بیچارگی و غیره را ترویج میدهد. مردم در حال فراموش کردن ارزشهای اخلاقی خود هستند و اغلب از درک تمایز بین انتخابهای درست و انتخابهای غلط، ناتوان هستند. تنها چیزی که اهمیت دارد، کیفیت زندگی خوب و راحتی و آسایش کاذب و قلابی است. آنها فکر میکنند که هر چیزی در اطراف آنها، با نیاز انسانها امر میشود و توسط محیط فراهم میشود. تمام باورهای آنها تنها بر اساس استنتاجهای علمی، استوار شده است. بدتر از همه این است که آنها ایمان به خدا را از دست دادهاند چون باور به هر چیزی را که نمیبینیم، نمیشنویم و یا لمس نمیکنیم، انکار و رد میکنند. در نتیجه آنها بعد از ارتکاب گناه و معصیت، توبه نکرده باقی میمانند. بنابراین مادی گرایی، به طور زیان آور بر چارچوب کلی جامعهی ما تأثیر گذاشته است.
پیشنهادهایی برای باز سازمانی جامعه خود :
ما هنوز هم میتوانیم مسیر خود را درست کنیم و به سمت دنیای زیبا حرکت کنیم. برای این کار، ما باید به دنبال هدف در زندگی خود بگردیم. هر فردی باید تغییراتی در دیدگاه خود بدهد. ما باید خودمان را از دنیای مادی جدا کنیم. این کار ما را هم با چیزهای مادی که میخواهیم و آرزویش را داریم و هم بدون آنها، شاد و خوشحال خواهد ساخت. این کار باعث خواهد شد که احساس کنیم "اگر آن چیز را به دست آورم خوب است ولی اگر آن را به دست نیاورم برای من عالی است." رسیدن به چنین تنظیمات ذهنی برای ما خیلی آسان نیست اما غیر ممکن هم نیست. مرحلهی سخت اقتصادی برخی درسهای باارزش را به ما داده است و آن این است که تمام آن چیزهای قابل لمس دنیا که به دست میآوریم روزی خواهند رفت اما ما هنوز این قدرت را درون خود داریم تا در شرایط سخت زندگی بکنیم. ما خوشحال هستیم از این که خود را گم نکردهایم و حمایت خانوادهی خود را از دست ندادهایم. این چیزها بیشتر از هر چیز مادی زندگی اهمیت دارند. ما باید بالاترین اولویت را به سخت کوشی بدهیم و نه به هر مسیر میان بر دیگر برای رسیدن به موفقیت. یک حس صداقت و راستی در ارتباط با سخت کوشی وجود دارد که میتواند رضایت بیاندازهای به ما بدهد. ما باید آگاهی خود را از واقعیتی که غیر فیزیکی است، افزایش دهیم. کمبود آگاهی از جنبههای غیر فیزیکی زندگی خود، دلیل مهم و اصلی انحطاط نه تنها فرد بلکه کلاً جامعه است. معنویت به ما کمک میکند تا هویت واقعی خود را بشناسیم. اگر ما ثروت خود را از دست بدهیم، میتواند جایگزین شود اما اگر خویشتن را از دست بدهیم دیگر نمیتوانیم آن را جایگزین کنیم.
راه حل واقعی مشکلات چه اقتصادی باشند و چه غیره، میتوانند از طریق درون گرایی و باطن بینی به دست آیند. ما میتوانیم تشخیص دهیم که چه چیزی موجب شده است ما با این نوع مشکلی که امروزه در آن هستیم، مواجه بشویم. خود را از دنیای مادی، آزاد و رها کنید و خود واقعی خویش را که در حالت راکد درون شما نهفته است شناسایی کنید. با این روش شما میتوانید از تأثیر مادی گرایی بر انسداد رشد درونی خود جلوگیری بکنید.