با Cloud Computing آشنا شويد

cloud computing كه من آن را به پردازش در ابر ترجمه مي كنم اصطلاحي است كه اين روزها ممكن است در بين خبرهاي اي تي بخوانيد. با گسترش روز افزون وسايل كامپيوتري و همچنين وابستگي بيشتر ما به دنياي ديجيتال، شركتهاي دنيا همواره به دنبال راهي براي سرعت بخشيدن و ارتقاي خدمات خود به مشتري هستند. طبيعتا هر شركتي كه سريع تر عمل كند و خدمات بهتري را در اختيار كاربرانش قرار دهد برنده اين ميدان خواهد بود. در اين ميان پردازش در ابرها موضوعي است كه
جمعه، 30 اسفند 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
با Cloud Computing آشنا شويد
با Cloud Computing آشنا شويد
با Cloud Computing آشنا شويد






cloud computing كه من آن را به پردازش در ابر ترجمه مي كنم اصطلاحي است كه اين روزها ممكن است در بين خبرهاي اي تي بخوانيد. با گسترش روز افزون وسايل كامپيوتري و همچنين وابستگي بيشتر ما به دنياي ديجيتال، شركتهاي دنيا همواره به دنبال راهي براي سرعت بخشيدن و ارتقاي خدمات خود به مشتري هستند.
طبيعتا هر شركتي كه سريع تر عمل كند و خدمات بهتري را در اختيار كاربرانش قرار دهد برنده اين ميدان خواهد بود. در اين ميان پردازش در ابرها موضوعي است كه توسط شركتهاي بزرگ و كوچك دنيا به شدت دنبال مي شود و سرمايه گزاري عظيمي را روي آن آغاز كرده اند ما به راستي اين اصطلاح چه معنايي دارد.
همه ما مي دانيم كه همواره جنگي بين سيستم هاي عامل در جريان بوده است. بنيانگذاران و مديران اجرايي مايكروسافت هميشه به خود غره بوده اند كه ۹۰ درصد كامپيوترهاي كاربران دنيا(چه تجاري و خانگي) داراي سيستم عامل ويندوز هستند و از سويي شركت اپل با عقد قرارداد با شركت اينتل و توليد لپ تاپهاي خود بر پايه پلتفرم سي پي يوهاي اينتل، جنگ خود را با مايكروسافت آغاز كرد و نتيجه اش اين شد كه در آمريكا دانشجويان بيشتر از لپ تاپهاي مك استفاده مي كنند تا لپتهايي كه بر روي آنها ويندوز نصب است. از سويي لينوكس اوبونتو در همين مدت سعي داشته است كه غول ترسناك لينوكس را براي كاربر معمولي خانگي به داستانها بفرستد و با كاربر پسند كردن محيط كاري لينوكس آن را از انحصار گيكها دربياورد و به خانه ها بكشاند. اما همگي اين سيستم عاملها مشكلات و خصوصيات مشتركي دارند. چندبار شده است كه سيستم عامل شما خراب شود و نياز به نصب دوباره آن باشيد و يا در همين گير و دار اطلاعات شما از بين برود. بسياري از كاربران هارد ديسكشان خراب مي شود و ميليونها بايت اطلاعات آنها در يك چشم بهم زدن از بين مي رود. از سويي شركتها داراي فايلهايي هستند كه كاركنان آنها نياز به تعامل با يكديگر براي پردازش اين فايلها هستند. مثلا يك فايل متني گزارشي رو در نظر بگيريد كه قرار است توسط ۵ نفر ويرايش شود. به اشتراك گذاري فايلها هم مساله اي است كه اين روزها بيش از پيش كاربران به آن نيازمند. همگي ما دوست داريم كه عكسها و خاطرات و فيلمهاي خانوادگي را با دوستان و افراد خانواده به اشتراك بگذاريم اما اين كار چگونه ممكن است وقتي كه همه اين فايلها روي هارد ديسك شماست؟ در اين ميان ارتقاي سيستم عامل به نسخه بالاتر را هم در نظر بگيريد. حالا بياييد قضيه را از ديدگاه ديگري ببينيم. شما اگر بخواهيد يك فايل را ويرايش كنيد مثلا يك فايل تصويري و يا يك فايل متني، حتما نيازمند يك نرم افزار هستند(فرض كنيد براي عكس فتوشاپ)خب اين نرم افزار را بايد به مبلغي خريداري كنيد و سپس بر روي كامپيوتر خود نصب كنيد. حال چه اتفاقي مي افتد اگر شما بخواهيد مسافرت برويد؟ طبيعتا نمي توانيد كامپيوتر خانگي خود را روي دوشتان بيندازيد و به مسافرت برويد در نتيجه شما هرگز از آن نرم افزار نصب شده نمي توانيد در روي هيچ كامپيوتر ديگري استفاده كنيد. اگر من بخواهم اين كار را انجام دهم چه؟ پس بايد بازهم پول بدهيد تا ليسانس نصب مثلا بر روي ۵ كامپيوتر را بخريد و سپس روي تك تك كامپيوترها نصب كنيد. (البته در ايران زياد جدي نيست) اولا اين كار نيازمند پول بيشتراست و دوما شما مي باست مرحله نصب نرم افزار را ۵ بار انجام دهيد و و سوما اگر هر كدام از كامپوترها خراب شوند شما مي بايست وقت جداگانه بگذاريد تا مشكل نرم افزاري آن را حل كنيد. اينها همه به كنار بايد مطمئن شويد كه تمام كامپيوترهاي شما قدرت سخت افزاري مورد نياز براي نصب آن نرم افزار را دارند. مثلا اگر من يك كامپيوتر قديمي داشته باشم بسيار عذاب آور خواهد بود كه بخواهم يك نرم افزار قوي مانند فتوشاپ را بر روي آن نصب كنم. همه موارد بالا كه شامل هزينه زماني و مالي و محدوديتهاي كاربري باعث شده كه شركتهاي بزرگ روي به ارائه خدمات روي ابر بدهند. در اينجا منظور از ابر همان «سرورهاي مركزي» هستند. بدين معنا كه تصور كنيد شركت ادوبي صاحب نرم افزار فتوشاپ بيايد و بر روي سرورهاي خود اين نرم افزار را نصب نمايد و سپس شما از طريق مرورگر اينترنتي خود مثل فايرفاكس بتوانيد عكس خود را آپلود كنيد و سپس در همان مرورگر ويرايش كنيد.
همان طور كه مي بينيد ديگر نيازي نيست كه من حتما سيستم عامل خاصي داشته باشم و يا نرم افزار را نصب كرده باشم و يا نگران آپديتهاي نرم افزار نصب شده باشم. همه اين كارها توسط سرورهاي ادوبي و متخصصان آنها انجام مي شود و من كاربر ديگر فارغ از تمام مشكلات پشت پرده فقط به هدف خودم كه ويرايش عكس هست فكر مي كنم. گوگل از مدتها پيش با ارائه خدمات google docs خود گام مهمي را در قرار دادن سرويس ها در ابر قرار داد. شما مي توانيد فايلهاي متني خود و يا اكسل را آپلود و يا حتي آنلاين ايجاد كنيد و ويرايش كنيد. مي توانيد ديگران را دعوت كنيد تا اين فايلها را ببينند و همزمان باهم ويرايش آن را انجام دهيد. ديگر شما باكي نداريد كه اگر كامپيوتر شما خراب شود چرا كه مطمئن هستيد فايلها بر روي سرورهاي گوگل وجود دارند. مانند هر پديده ديگر قرار دادن فايلها و اطلاعات بر روي يك سرور مركزي نيز با مشكلات و مخالفتهايي روبه رو بوده است. طبيعتا براي بعضي از خدمات سنگين مثلا ويرايش عكس نيازمند به اينترنت پرسرعت هستيم كه همگان در دسترس ندارند. مرورگرها مي بايست بهينه شوند و آمادگي بيشتري براي سهولت چنين خدماتي را داشته باشند. از سويي عده اي امنيت سرورها و متمركز كردن كليه اطلاعات بر روي يك سرور را خوشايند نمي دانند كه از ديدگاه من هر سه اين موارد قابل حل است و قبلا هم شركتهاي متعددي گام در حل اين مسائل بر داشته اند و ما فقط در قفس زمان مانده ايم. آينده از آن مرورگرهاست و ديري نخواهد پاييد كه يك كاربراكثريت كارهاي خود را از طريق مرورگر خود و با استفاده از سرويسهايي كه روي سرورها ارائه مي شوند انجام خواهد داد و بدرودي هميشگي خواهد گفت به نصب نرم افزارها و مشكلات آنها.
منبع: updateblog.net




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط