چرا احمدي ن‍ژاد؟

نظام جمهوري اسلامي به بركت تلاش و مقاومت مردم و مسؤولين با تكيه بر سيره معمار بزرگ انقلاب حضرت امام (ره) و رهنمودهاي رهبري، در مقابل نظام استكباري، با افتخار ايستاده است، ملت‌هاي مسلمان و آزاديخواه سراسر جهان به ايران به عنوان يك الگوي برتر چشم دوخته‌اند و علي‌رغم ايجاد توطئه‌ها و چالش‌هاي فراوان در روند رشد و پيشرفت و استقرار عدالت توسط دشمنان، در داخل كشور قدم‌هاي فراوان و مثبتي برداشته شده است.
پنجشنبه، 24 ارديبهشت 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چرا احمدي ن‍ژاد؟
چرا احمدي ن‍ژاد؟
چرا احمدي ن‍ژاد؟





الف/ مقدمه:

نظام جمهوري اسلامي به بركت تلاش و مقاومت مردم و مسؤولين با تكيه بر سيره معمار بزرگ انقلاب حضرت امام (ره) و رهنمودهاي رهبري، در مقابل نظام استكباري، با افتخار ايستاده است، ملت‌هاي مسلمان و آزاديخواه سراسر جهان به ايران به عنوان يك الگوي برتر چشم دوخته‌اند و علي‌رغم ايجاد توطئه‌ها و چالش‌هاي فراوان در روند رشد و پيشرفت و استقرار عدالت توسط دشمنان، در داخل كشور قدم‌هاي فراوان و مثبتي برداشته شده است.
بدون ترديد دوست و دشمن بر جايگاه بي‌نظير ايران در سطح جهاني و منطقه، ثبات و امنيت و اعتماد مردم به مسؤولين در سال‌هاي اخير اقرار دارند.
امروز بيش از هر زمان ديگر مردم به دنبال استقرار ارزشهاي اسلامي و ديدگاه‌هاي حضرت امام‌(ره) و حاكميت عدالت هستند. امروز گفتمان اصول‌گرايي به عنوان يك اصل در انتخاب‌هاي مردم ارجحيت يافته است.
نظام جمهوري اسلامي با داشتن سند چشم‌انداز 20ساله، چارچوب سياست‌هاي كلي نظام، به ويژه سياست‌هاي ابلاغي اصل 44و سياست‌هاي برنامه پنجساله چهارم، با ارائه يك مدل اقتصادي و با تعريف نقش هدايت، سياست‌گذاري و نظارت بر دولت، فصل جديدي از اصلاح و حركت را شروع كرده است. در اين شرايط چه گفتماني مي‌تواند تضمين‌كننده اين راه باشد؟ براستي چه كسي مي‌تواند در بين كانديداهاي رياست‌ جمهوري اين گفتمان را دنبال كند؟
براي پاسخ به اين سؤال ابتدا شاخص گفتمان اصول‌گرايي و انقلاب اسلامي را دنبال كرده، سپس نوع عملكرد جريان دوم ‌خرداد و جريان‌اصولگرا را با آن ارزيابي مي‌كنيم و نهايتاً مشخص خواهيم كرد چه كسي مي‌تواند گفتمان اصلي انقلاب اسلامي را پيگيري كند.
در آستانه دهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري، يكبار ديگر ملت‌ بزرگ و مسلمان و انقلابي ايران در معرض آزمايش الهي قرار گرفته‌اند. ملت بزرگ ايران تاكنون نشان داده كه حفظ و توسعه گفتمان اصول‌گرايي و پاسداري از خط امام و رهبري و ارزشهاي اسلامي و ديني از دغدغه‌هاي اصلي آنهابه شمار مي‌روند.
بر همين اساس از سال 82، جهت‌گيري انتخاب مردم به سمت و سوي اصول‌گرايان سوق پيدا كرده، موفقيت پي‌درپي اصول‌گرايان در دومين دوره انتخابات شوراها، هفتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي و هشتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي، بيانگر اين ادعاست.
امروز گفتمان انقلاب اسلامي نه تنها در فضاي ايران، بلكه در اكثر كشورهاي اسلامي گفتمان مسلط و غالب شده است و در جهان خريداران بسياري پيدا كرده است. حفظ و بسط اين گفتمان از ضرورت‌ها و واجباتي است كه آحاد مردم و نيروهاي متدين و انقلابي بايد در راستاي آن تلاش و كوشش كنند، بيان و تبيين شاخص‌هاي گفتمان انقلاب اسلامي و اصول‌گرايي و رصد آن در رفتار و عملكرد مديران كشور از جايگاه مهمي برخوردار است.
قوه مجريه به عنوان يكي از مهمترين قواي كشور، عمده بار اداره‌ي مديريت كشور را برعهده دارد و نقش تعيين‌كننده و بي‌نظيري در رشد توسعه و عدالت و حفظ و گسترش اين گفتمان ايفا مي‌كند.
شخص رئيس‌جمهور به عنوان رئيس قوه مجريه با اختيارات و وظايفي كه بر اساس قانون اساسي بر عهده دارد، سكان‌دار اصلي اين حركت است و لذا اعتقاد و باور او به گفتمان انقلاب‌اسلامي و ديدگاه و نظرات امام و مقام معظم رهبري بسيار تعيين‌كننده است. بنابراين در انتخاب رئيس‌جمهور معيار اصول‌گرايي و اعتقاد به گفتمان انقلاب اسلامي و تلاش براي توسعه و رشد آن مهم است و يقيناً مردم نيز بر اين مبنا حركت و انتخاب خواهند كرد.

ب ـ مشاركت گسترده مردم

در يك دسته‌بندي كلي دلايل و الزامات مشاركت گسترده مردم در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري را بايد در موارد زير برشمرد:
1 ـ تأكيدات مقام معظم رهبري: حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در اولين روزسال جديد در اجتماع عظيم زائران حرم رضوي و مردم مشهد دربيانات بسيار مهمي در مورد مشاركت مردم در انتخابات فرمودند: اولاً انتخابات در كشور ما يك حركت نمايشى نيست. پايه‏ى نظام ما همين انتخابات است. يكى از پايه‏ها، انتخابات است. مردم‏سالارى دينى با حرف نميشود؛ مردم‏سالارى دينى با شركت مردم، حضور مردم، اراده‏ى مردم، ارتباط فكرى و عقلانى و عاطفى مردم با تحولات كشور صورت ميگيرد؛ اين هم جز با يك انتخابات صحيح و همگانى و مشاركت وسيع مردم ممكن نيست. اين مردم‏سالارى، عامل پايدارى ملت ايران است. اينكه شما توانسته‏ايد در طول اين سى سال از نهيب ابرقدرتها نترسيد، اينكه ابرقدرتها هم غير از نهيب نتوانستند ضربه‏ى اساسى به شما بزنند، اينكه جوانان كشور در ورود به ميدانهاى گوناگون اين شجاعت و اخلاص را نشان ميدهند، ناشى از مردم‏سالارى دينى است؛ اين را بايد خيلى قدر بدانيم. انتخابات سرمايه‏گذارى عظيم ملت ايران است؛ مثل اينكه شما سرمايه‏ى سنگين و عظيمى را در بانك ميگذاريد، بانك با آن كار ميكند و شما از سودش استفاده ميكنيد؛ انتخابات يك چنين چيزى است. ملت ايران سرمايه‏گذارى عظيمى را ميكند، سپرده‏گذارى بزرگى را انجام ميدهد و سود آن را ميبرد. آراء يكايك شما مردم سهمى است از همان سرمايه‏گذارى و سپرده‏گذارى. هر رأيى كه شما در صندوق مى‏اندازيد، مثل اين است كه يك بخشى از پول آن سپرده را داريد تأمين ميكنيد. يك رأى هم اهميت دارد. هرچه انتخابات پرشورتر باشد، عظمت ملت ايران بيشتر در چشم مخالفان و دشمنانش ديده خواهد شد؛ براى ملت ايران حرمت بيشترى خواهند گذاشت؛ دوستان شما هم در دنيا خوشحال ميشوند. عظمت ملت ايران را حضور مردم در انتخابات نشان ميدهد؛ انتخابات اين است. بنده همواره در درجه‏ى اول در انتخابات سعيم بر اين است كه به مردم عرض كنم حضور شما در اين انتخابات مهم است. اين، تصديق و تأييد و مستحكم كردن نظام جمهورى اسلامى است. مسئله فقط يك مسئله‏ى سياسى و فردى و اخلاقىِ محض نيست؛ يك مسئله‏ى همه‏جانبه است. انتخابات با سرنوشت مردم سر و كار دارد؛ بخصوص انتخابات رياست جمهورى كه سپردن قوه‏ى اجرائيه‏ى كشور به دست يك نفر و يك مجموعه است كه كشور را براى مدت چند سال اداره كنند؛ اينقدر انتخابات اهميت دارد.
از طرف ديگر قانون اساسي جمهوري اسلامي به عنوان سند ميثاق ملي كشور اداره كشور را با اتكاء به آراء عمومي و از طريق همه‌پرسي و انتخابات برشمرده‌ است. از سوي ديگر مردم اصلي‌ترين پايه اقتدار ملي يك جامعه محسوب مي‌شوند و هر ميزان كه حضور مردم در انتخابات بيشتر باشد همانا توان بازدارندگي و تهديدزدايي و كارآمدي كشور ارتقاء مي‌يابد. نمايش حضور مردم از اين جهت اهميت بس حياتي دارد و با توجه به آمار رسمي كه 48 ميليون نفر از مردم كشور واجد شرايط رأي دادن هستند به هر ميزان اين حضور گسترده‌تر باشد براي امنيت ملي كشور يك امتياز بزرگ محسوب مي گردد.
2 ـ چالش‌هاي ايران در عرصه بين‌الملل: هم اكنون ايران در عرصه بين الملل با چالش‌هاي متعددي روبروست؛ پرونده هسته ايران روي كار آمدن باراك اوباما، متهم كردن ايران به نقض حقوق بشر و و... فهرستي از چالش‌هاي فراروي ايران در عرصه بين‌الملل است كه حل آن نياز به تدبير و برنامه‌ريزي دارد. اما حضور شكوهمند مردم در انتخابات مي‌تواند براي ساليان زيادي تهديدات موجود را كاهش و قدرت چانه زني كشور را در نظام بين‌الملل افزايش دهد. چانه‌زني كه بر اساس حكمت، مصلحت و عزت و از موضع اقتدار و دفاع از تماميت ارضي و حقوق حقه ملت باشد.
3 ـ مسائل و مشكلات داخلي: به رغم خدمات و كارنامه درخشان نظام جمهوري اسلامي در آباداني، پيشرفت، محروميت‌زدايي، دستيابي به خودكفايي در پاره‌اي از محصولات استراتژيك، رشد و پيشرفت قابل ستايش در حوزه علوم، فنون و فنّاوري، كاهش واردات و افزايش صادرات غيرنفتي، توجه به زيرساخت‌ها و... اما نمي‌توان مشكلات و نارسايي‌هاي موجود در كشور را ناديده گرفت؛ نظام اداري كه به شدت نياز به دگرگوني دارد و بالاخره پيامدهاي منفي برخي سياست‌ها و اقدامات ناشي از سياست‌هاي دو دولت گذشته (سازندگي و اصلاحات) ك را بايد سياهه‌اي از اين مشكلات بر جاي مانده مورد اشاره قرار داد.بنابراين با توجه به چالش‌ها، بحران‌ها و مشكلات پيشگفته و از سوي ديگر نياز جامعه و مردم كه خواهان تحول‌خواهي، كارآمدي، حل مشكلات كشور، تأمين رفاه و امنيت، گسترش و نهادينه شدن گفتمان خدمت صادقانه و پيشرفت همه جانبه ايران اسلامي، صداقت در گفتار و سلامت در عمل مسؤولان، حفظ اعتدال و ميانه‌روي و پرهيز از غوغاسالاري و تنش‌زدايي و بالاخره گسترش روابط صلح‌آميز با جهان هستند نيازمند برگزاري يك انتخابات با شكوه با مشاركت حداكثري مردم در 22 خرداد 88 مي‌باشيم.

ج- امتيازهاي دولت نهم

1- رويكردهاي دولت نهم
دولت نهم احيا كننده شعارهاي اصلي انقلاب شد. اين دولت با تلاش و پركاري و رويكردهاي اساسي چون عدالتخواهي، ولايت‌مداري، استكبارستيزي، مردم‌گرايي، مستضعف‌نوازي كارآمدي، گرايش به طبقات محروم و پرهيز از اسراف و زندگي اشرافي، مشاركت عموم مردم در تصميم‌گيري‌ها، توجه به ارزش‌ها و اصول روحيه خدمت‌گزاري و … را به متن تصميم‌ گيري تصميم‌سازان آورد.
رويكرد كلان سياسي و اجتماعي و فرهنگي،‌دولت نهم با استراتژي و راهبرد انجام سفر‌هاي مستمر دولت به استانها و تمامي شهرستان‌هاي كشور، به منظور برقراري رابطه دولت با مردم و از بين بردن شكاف بين دولت و مردم،‌آشنايي با مشكلات و دغدغه‌هاي مردم،‌پيگيري و تسريع در حل مشكلات مردم و اجراي طرح‌ها و پروژه‌ها و... تجلي پيدا كرده است.
برخي از رويكرد‌ها به اين شرح است:
1- گفتمان خدمت و فرهنگ خدمت رساني:
از رويكرد‌هاي مورد تاكيد و پيگير مجموعه دولت، برنامه ريزي جهت افزايش كيفي و كمي فرهنگ خدمات رساني به مردم بوده است. در اين دوره تلاش گرديده در اين راستا با دوري از منازعات بدون حاصل سياسي و حزبي، جهت پايدار نمودن آرامش سياسي در جامعه زمينه تسلط فضاي كار و خدمت را فراهم نمايد. افزايش قابل توجه ساعات فعاليت بدنه مديريتي دولت،‌برنامه ريزي جهت دخيل شدن بدنه كارشناسي استاني و ملي دستگاه‌ها در فرآيند تصميم گيري‌ها، انجام منظم سفر‌هاي منطقه‌اي وزراء و معاونين رئيس جمهور و ديگر همكاران آنها بعلاوه سفر‌هاي منظم پايان هفته هيات وزيران هر دو هفته يكبار موجب شد فضاي عمومي جامعه و همچنين ساختار دولت به جاي فضاي ملتهب و غير كاري فضاي آكنده زا روحيه كار و تلاش و فرهنگ خدمت باشد.
2- مردم محوري:
دولت نهم اين افتخار را براي خود محفوظ مي‌داند كه در برنامه‌ريزي‌هاي خود هرگز به دنبال ترجيح منافع گروه‌ها،‌ دسته‌ها و اقشار خاص و ويژه به منافع عامه مردم نبوده و «مردم محوري» را به عنوان آموزه‌اي ديني و اعتقادي سرلوحه خدمات خود قرار داده است. دولت در اين راه با نامهرباني‌هاي متعددي نيز روبرو گشته است. اما بر اين اعتقاد راسخ باور دارد كه آثار مبارك اين رويكرد در تصحيح برخي جهت گيري‌هاي پيشين اجرايي و نزديك تر كردن رابطه «دولت ملت» در تداوم عزت مندي نظام ظهور و بروز مناسبي را پيدا خواهد نمود.
مبناي «مردم محوري» موجب شده است مجموعه دولت با غنيمت شمردن فرصت كوتاه تصدي اجرايي خود نسبت به برنامه ريزي جهت بردن دولت به اقصي نقاط كشور با اولويت مناطق محروم و كمتر برخوردار اقدام نمايد. دولت نهم در اين سفرها كه از آغازين ماه‌هاي استقرار دولت آبان ماه 1384 آغاز شده است، موفق شده‌اند در تمامي سفر‌هاي دوره‌اي استاني خود تشكيل جلسات هماهنگي متعدد و هزاران ساعت كار كارشناسي و تصميم سازي با حضور مسئولين و كارشناسان استاني و دستگاههاي اجرايي و سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور جلساتي نيز با حضور نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي از استانهاي مورد سفر با مردم شريف شهرستان‌هاي مختلف كشور با همراهي جدي و فعال نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي ديدار نموده و از نزديك با مشكلات آنان آشنا شوند.
3- عدالت محوري:
عدالت محوري در همه عرصه‌هاي حوزه فعاليت دولت از جمله هدايت منابع بانكي به مناطق محروم در جهت ايجاد عدالت اجتماعي و اقتصادي، كاهش نرخ سود بانك‌هاي دولتي و خصوصي، افزايش حقوق كاركنان دولت، ‌معلمان و بازنشستگان، كاهش نرخ تورم،‌ واگذاري سهام عدالت،‌حمايت از بخش خصوصي، سرمايه گذاري توليد و كارآفريني، ‌اجراي اصل 44 با رويكرد واگذاري‌ها با اقشار مردم و نه صاحبان نفوذ،‌توزيع عادلانه منابع و ثروت در بين همه اقشار جامعه و مناطق، برخورد با رانت خواران اقتصادي و نظارت به منظور پيشگيري از سوء استفاده‌هاي احتمالي و...
4- عرصه سياست خارجي:
سياست خارجي نيز ابتكار عمل و ديپلماسي قوي و موثر رياست محترم جمهور باعث همگرايي بسيار از كشور‌ها در مقابل زورگويي‌هاي استكبار جهاني و عقب نشيني تدريجي آنان در عرصه روابط بين‌المللي شده و موج گسترد‌ه‌اي از اسلام خواهي و عدالت طلبي را در سطح جهان بويژه كشور‌هاي اسلامي در پي داشته است.
مقاومت و ايستادگي دولت نهم در حراست از حقوق مسلم مردم ايران براي استفاده صلح آميز از فن‌آوري هسته‌اي هم در داخل و هم در خارج از كشور با استقبال و واكنش بسيار مثبت ملت‌ها همراه بوده است.
در ماجراي هسته‌اي، ‌دولت با كمك ديگر مجموعه‌هاي نظام بالاخص مجلس شوراي اسلامي موفق گرديد مجموعه اقداماتي كه آخرين روز‌هاي دولت گذشته براي راه‌اندازي مراكز هسته‌اي به تعويق افتاده بود را گسترش داده و در كنار فعال نمودن تعاملات ديپلماتيك و افزايش رايزني‌ها در سطوح منطقه‌اي و جهاني، با قدرت به استيفاي حقوق هسته‌اي ملت، ‌بازگشايي مراكز هسته‌اي تعطيل شده در كشور،‌تكميل و تثبيت چرخه سوخت هسته‌اي و راه‌اندازي بخش‌هاي جديد در اين حوزه بپردازند. اتخاذ رويكرد‌هاي فعال در عرصه ديپلماسي با باور به ضرورت «تامين عزت ملي» از ديگر گزينه‌هاي انتخاب شده در سال ابتدايي دولت نهم بود. مكاتبه با روساي جمهور كشور‌هاي بزرگ جهان، ‌طراحي و بيان ايده‌هايي چون «گفت‌وگوهاي حقوق بشري با غرب»، «خدشه‌ به باور‌هاي بي پايه مجموعه استكباري جهان چون لوكوهاست»، فعال تر نمودن سطح مناسبات با كشور‌هاي آفريقايي و آمريكاي لاتين و بسياري از كشور‌هاي عضو جنبش عدم تعهد و تشكيل ستاد كشور‌هاي توسعه‌اي جهت هماهنگي دستگاه‌ها به همين منظور،‌از ديگر تلاش‌هاي صورت گرفته در اين راستا مي‌باشد.
از جمله اثرات موفقيت آميز اين رويكرد «پررنگ نمودن الگو محوري جمهوري اسلامي در جهان اسلام» بود. رويكرد عزتمند دولت نهم در عرصه خارجي موجب گرديد مجدداً آموزه‌هاي حضرت امام راحل (ره) به عنوان آموزه‌هاي قابل تحقق در خارج نمودن ملل مسلمان از زير يوغ استكبار مطرح گردد. اين رويكرد نه تنها زمينه حفظ آرمانها را فراهم نمود بلكه موجب افزايش سطح تعاملات ديپلماتيك رئيس جمهور و دستگاه‌ها و افزايش سرمايه گذاري و صادرات گرديد.
2- امتیازات و بایسته‌های دولت نهم از دیدگاه مقام معظم رهبری
از زمان روی کارآمدن دولت نهم، نقدونظرهای فراوان و پر التهابی در مورد تصمیم‌گیری‌ها و عملکرد آن بوجود آمده است که سیاسی بودن مشخصه‌ اصلی بیشتر آنهاست. بنابراین شاید نتوان قضاوت صحیحی در مورد میزان موفقیت‌ها و ناکامی‌های دولت نهم داشت. در این میان توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد دولت احمدی‌نژاد، امتیازات و بایسته‌های این دولت ملاک داوری مطمئنی محسوب می‌شود.

2-1- رمز حمایت خاص مقام معظم رهبری از دولت نهم

براساس آنچه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند، ایشان نسبت به همه دولت‌ها رویکرد حمایت‌گونه داشته‌اند؛ اما همانگونه که معظم‌له در فروردین ۱۳۸۶ در حرم شریف رضوی فرمودند ایشان از دولت احمدی‌نژاد به طور خاص حمایت می‌کنند. رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با اعضای هیات دولت بار دیگر حمایت خاص خود را از دولت نهم ابراز داشته و تصریح فرمودند: «قدردانی از دولت به علت برخورداری از خصوصیات ممتازی است که در منطق اسلامی، معیار واقعی تشخّص و شرافت محسوب می شود».تبیین بیانات مقام معظم رهبری علت این نوع حمایت را روشن می‌کند:
۱- مهم‌ترین علت اینکه دولت احمدی‌نژاد‌« هم در قول و شعار و هم در عمل، نشان می دهد که به اصول انقلاب و ارزش‌های انقلاب پایبند است» (۴/۶/۸۶) رهبر معظم انقلاب این نوع پایبندی دولت را پدیده‌ای معجزه‌آسا و بی‌نظیر برای انقلاب تعریف می‌کنند؛ چرا که دولت احمدی‌نژاد همان اصول و مبانی را برنامه عمل خود قرار داده که در اول انقلاب اعلام شده بود.(۴/۶/۸۶) اهمیت این مسأله از آنجاست که وقتی سران قوای سه‌گانه در قول و فعل پایبندی به اصول انقلاب را نشان دهند سبب زنده ماندن این اصول در سطح جامع می‌شود. معظم له در دیدار اخیر خود ، بار دیگر بر همین معیار تاکید نموده، فرمودند: « زنده کردن و بازسازی برخی خصوصیات جوهری انقلاب و منطق امام ـ و مقابله با کسانی که می خواستند این ارزشها و مفاهیم اساسی را منسوخ کنند از خصوصیات بسیار برجسته این دولت است.» (۲/۶/۸۷)
۲- دولت احمدی‌نژاد سعی دارد برنامه‌های خود را براساس مهم‌ترین اصل اسلامی یعنی عدالت تنظیم کند. فارغ از میزان موفقیت دولت در این راه، «نفس رویکرد دولت به عدالت بسیار با ارزش است.» مقام معظم رهبری ضمن بیان این مطلب خطاب به هیأت دولت می‌فرمایند.« وقتی عدالت رو آمد و به عنوان یک معیار و شاخص اصلی مورد توجه قرار گرفت، به طور قهری در برنامه‌ها هم خواهد آمد.»(۴/۶/۸۶) معظم له در دیدار اخیر نیز از رویکرد عدالت خواهی دولت تجلیل نموده فرمودند:« عدالتخواهی حقیقی و استکبار ستیزی از جمله شعارهای انقلابی دولت است و هر کس که پیشرفت کشور را با هدایت انقلاب متصور می داند، قدردان این ویژگی است.» (۲/۶/۸۷)
۳- تلاش و جدیت فراوان اعضای هیأت دولت و پرکاری آنها موضوع دیگری است که رهبر معظم انقلاب از آن حمایت زیادی دارند و در بیانات مختلف از آن به عنوان یک ویژگی با ارزش دولت نهم یاد نموده‌اند. معظم له در سخنرانی اخیر نیز کابینه نهم را دولت کار و اقدام خوانده، فرمودند:« انرژی، تحرک، نشاط کار و جدیت در خدمت به مردم، ویژگی بسیار با ارزش و مستمر دولت است که پس از سه سال همچنان برجسته است و سفرهای استانی یکی از نمودهای آن بشمار می رود.» (۲/۶/۸۷)
۴- مردمی بودن دولت نهم، ویژگی دیگر آن از منظر رهبر معظم انقلاب بوده، در این باره فرمودند:« شرافت شما در همسطح بودن با ملت ـ ساده زیستی و تماس و انس مستمر با مردم است و تجلی عملی این خصوصیات در رفتار رئیس جمهور و هیأت دولت باعث جلب اعتماد بیشتر مردم و ریشه کن شدن بلای اسراف و اشرافی گری می شود.» (۲/۶/۸۷)
معظم له در همان سخنرانی فوق (فروردین ۸۶)دلیل حمایت خاص خویش را از دولت نهم اینگونه بیان می‌کنند.« جهت‌گیری‌های دینی و این ارزش‌گیری انقلابی و اسلامی خیلی ارزش دارد. سختکوشی، تلاش فراوان، ارتباط با مردم، سفرهای استانی، جهت‌گیری عدالت ورزی مردمی؛ اینها خیلی قیمت دارد و من قدر این کارها را می‌دانم. من به خاطر این چیزها از دولت حمایت می‌کنم.»(فروردین ۸۶)
محورهای فوق طی بیانات مختلف رهبر معظم انقلاب درباره دولت نهم مطرح شده که گویای رمز حمایت خاص معظم‌له از این دولت است. علاوه براین رهبر معظم انقلاب به مناسبت‌های مختلف نقاط قوت دولت نهم را برشمرده‌اند که محورهای آن به صورت خلاصه در ذیل ارائه می‌شود:

2-2- نقاط قوت دولت نهم

همانگونه که گذشت رهبر معظم انقلاب بیانات، رهنمودها و توصیه‌های زیادی را خطاب به دولتمردان کنونی داشته‌اند. ایشان طی سخنرانی‌های مختلفی به ذکر ویژگی‌های مثبتی از دولت نهم می‌پردازند که وجه عملی به خود گرفته و به عنوان شاخصه‌‌ی واقعی دولت قابل ذکر است. این موارد عبارتند از:
۱- رهبر معظم انقلاب بعد از گذشت یک سال از دوران خدمت دولت نهم در دیدار با اعضای هیأت دولت(۶/۶/۸۵) به ذکر شاخصه‌های اصول‌گرایی می‌پردازند که در ضمن آن برخی از این شاخصه‌ها را به عنوان شاخصه‌ی تحقق یافته در عملکرد دولتمردان کابینه نهم ذکر می‌کنند و می‌توان از آنها به عنوان نقاط مثبت دولت نهم یاد کرد:
۱/۱- ساده زیستی و مردم‌گرایی؛
۲/۱- اجتناب از اسراف و ریخت و پاش؛
۳/۱- تلاش بی‌وقفه برای خدمت رسانی؛
۲- مقام معظم رهبری یک سال بعد در دیدار با اعضای هیأت دولت(۴/۶/۸۶) نیز نوعی رفتارشناسی از دولت نهم ارائه می‌دهند و موارد ذیل را به عنوان تلقی خود از رفتار دولت نهم طی دو سال اولیه آغاز کار دولت بیان می‌کنند:
۱/۲- «اولاً مسأله پایبندی به ارزش‌هاست که خیلی شاخص مهمی است. دولت، هم در قول و شعار و هم در عمل، نشان می‌دهد که به اصول انقلاب و ارزش‌های انقلاب پایبند است.»
۲/۲- « دوم همین پایبندی به عدالت است. ممکن است شماها نتوانسته باشید - یا تا آخر هم نتوانید- همه‌ی آنچه را که در مورد عدالت می‌باید انجام داد، انجام بدهید؛ لکن نفس رویکرد شما به عدالت، چیز بسیار باارزشی است و هرمقداری که می‌توانید بایستی حرکت کنید.»
۳/۲- «پایبندی به خدمت هم یکی از شاخصه‌های این دولت است که قابل ارج‌گذاری و ذکر است.»
۴/۲- «پرکاری این دولت هم انصافاً چیز برجسته‌ای است؛ حتی بعضی‌هایی که مخالف هم هستند، این را نمی‌توانند انکار کنند.»
۵/۲- « خصوصیت دیگر، شجاعت این دولت وقاطعیت اوست.» رهبر معظم انقلاب در ادامه این مطلب سهمیه‌بندی بنزین را نشانه‌ی شجاعت دولت می‌دانند.
۶/۲- روحیه تحول‌گرایی و نوآوری دیگر ویژگی مورد اشاره رهبرمعظم انقلاب است.
۷/۲- « یک خصوصیت دیگر این است که این دولت در برابر زیاده‌خواهی‌های استکبار، دچار انفعال نشد. این ایستادگی در مقابل زیاده‌خواهی استکبار و احساس عزتی که در این میدان می‌شود، به نظر من یکی از خصوصیات این دولت است.»
۸/۲- « رساندن خدمت به افراد محروم جامعه و عدالت این مسئله‌ی سفرهای استانی خیلی مهم است.»
۳- رهبر معظم انقلاب در بیانات دیگر تصمیم قاطع دولت نهم بر خدمت خستگی‌ناپذیر به مردم، به میدان آوردن همه توان خود و پررنگ کردن هدف‌های بلند انقلاب را از شاخصه‌های قابل مشاهده دولت احمدی‌نژاد ذکر می‌کنند.(۵/۱/۸۵)
۴- یکی دیگر از شاخصه‌های دولت احمدی‌نژاد امید دادن به مردم است که رهبر معظم انقلاب بیان می‌کنند.(۴/۶/۸۶)
۵- مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با اعضای هیأت دولت بار دیگر بر خصوصیات ممتاز دولت نهم تأکید کردند. ایشان در این دیدار(۲/۶/۸۷) مسائلی همچون کار و تلاش و جدیت در خدمت‌رسانی، انطباق شعارها و گفتمان دولت با شعارها و گفتمان امام(ره) و انقلاب اسلامی، عدالت خواهی، اعاده عزت ملی و استقلال حقیقی و مردمی بودن را از ویژگی‌های مثبت دولت نهم دانستند.

2-3- وظایف و بایسته‌های دولت نهم

روشن است که حمایت خاص مقام معظم رهبری از دولت احمدی‌نژاد به دنبال خود تکالیف و وظایف مهمی را برعهده احمدی‌نژاد و کابینه‌ی وی می‌گذارد. از همین رو رهبر معظم انقلاب هم در بیانات مختلفی این وظایف و بایسته‌ها را گوشزد نموده‌اند. به طور کلی می‌توان مهم‌ترین انتظارات معظم‌له از دولت نهم را به صورت ذیل ارائه نمود.

۱- استمداد دائمی از خدا:

کمک خواستن از خداوند، انس با او و با قرآن، امید به خدا و توکل نمودن بر او از جمله توصیه‌های دائمی مقام معظم رهبری به دولتمردان نهم است که در قالب بایسته‌های این دولت مطرح می‌شود. دلیل این امر هم اینکه از نظر معظم‌له اولاً غفلت از خداوند سبب می‌شود تا خدمت‌های دولت با هوی و هوس آمیخته شود(۶/۶/۸۵) و ثانیاً خستگی روحی حاصل شود. و این خستگی روحی انسان را از رسیدن به اهداف باز می‌دارد. بنابر این برای رفع این خستگی باید از خداوند کمک خواست(۱۷/۷/۸۴) ثالثاً این تاکید بر خدامحوری از آن جهت است که دولت اصول‌گرای نهم گرفتار دام‌هایی که برخی از دولتمردان قبلی شده بودند نشود چرا که اصول‌گرایی آمیخته با ارزش‌های اسلامی است و لذا باید خدامحوری رکن اولیه آن باشد.

۲- پرهیز از غرور وخودشیفتگی:

زمانیکه یک دولت، عزم، تحرک و شوق زیادی جهت خدمت‌رسانی به‌مردم داشته باشد ممکن است تمامی خدمات صورت گرفته را در نتیجه عملکردخود بداند؛ بنابر این مقام معظم رهبری یکی از وظایف دولت را پرهیز از غرور خود شیفتگی می‌دانند. ایشاندر سخنرانی(۴/۶/۸۶) خطاب به هیأت دولت می‌فرمایید: «هرکاری که شما کردید به توفیق الهی بود، با قوتی بود که خدا به شما داده بود. با شوقی بود که خدا در دلتان گذاشته بود، با فرصتی بود که خدا برای خدمتگزاری به شما داده بود. بنابراین در چاله‌ی غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلی دشوار است» همین توصیه مؤکد را که در شکل یک وظیفه برای دولت نهم مطرح است در بیانات (۱۷/۷/۱۳۸۴) و (۶/۶/۸۵) به شکل بارزی مطرح شده است.
۳- همراه‌سازی عدالت با معنویت و عقلانیت: رویکرد دولت نهم به گسترش عدالت سبب برانگیخته شدن حمایت خاص مقام معظم رهبری از این دولت شده است؛ لکن معظم‌له در مورد چگونگی برقراری عدالت تکالیف مهمی را به دولتیان می‌فرمایند: «اگر بخواهیم عدالت به معنای حقیقی خودش در جامعه تحقق پیدا کند، با دو مفهوم دیگر بشدت در هم تنیده است؛ یکی مفهوم عقلانیت است؛ دیگر معنویت. اگر عدالت از عقلانیت و معنویت جدا شد، دیگر عدالتی که شما دنبالش هستید نخواهد بود؛ اصلا عدالت نخواهد بود.»(۸/۶/۸۴) رهبر معظم انقلاب در ادامه می‌فرمایید: «عقلانیت به خاطر این است که اگر عقل و خرد در تشخیص مصادیق عدالت به کار گرفته نشود، انسان به گمراهی و اشتباه دچار می‌شود. خیال می‌کند چیزهایی عدالت است، در حالی که نیست» همچنین از نظر ایشان «عدالتی که همراه با معنویت و توجه به آفاق معنوی عالم وجود و کائنات نباشد به ریا کاری و دروغ و انحراف و ظاهر سازی و تصنع تبدیل خواهد شد.» (۸/۶/۸۴) رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر خود با هیأت دولت نیز معنویت و عقلانیت را لازمه برقراری عدالت می‌دانند.(۲/۶/۸۷)
۴- همراه سازی پیشرفت و عدالت: دیگر وظیفه دولت در برقراری عدالت نظر به پیشرفت و توسعه است به این معنا که در برنامه‌های توسعه باید عدالت را در نظر گرفته و همسان با یکدیگر آنها را برقرار سازد. مقام معظم رهبری اولین بار این موضوع را در دیدار با نمایندگان مجلس هشتم مطرح فرموده و تصریح نمودند: «عنصرپیشرفت باید نگاه ما را به‌استعدادهای بیشمار پراکنده در میان‌ملت، معطوف سازد و ظرفیت‌های تولید و خلاقیت و درخشش توانائیهای گوناگون در همه‌ی زمینه‌ها را در نگاه ما برجسته کند و عنصر عدالت باید نابرخورداران از فرصت‌ها و توانائیهای‌کشور را، از این مواهب‌الهی‌و عمومی برخوردار سازد.»(۷و۲۱/۳/۸۷) معظم‌له بار دیگر در دیدار اخیر خود با اعضای هیأت دولت نیز بر لزوم این مساله تاکید نمودند: «اگر بخواهیم ایران عزیز ما الگوی دیگران شود بایدپیشرفت و عدالت را بموازات هم مورد توجه کامل قرار دهیم» (۲/۶/۱۳۸۷)
۵- استفاده از کارشناسان و نخبگان: دیگر وظیفه دولت از دیدگاه رهبری تعامل‌‌مثبت‌وسازنده باکارشناسان‌ونخبگان است.دولت‌باید درتمامی تصمیم‌‌گیریهای خود دیدگاه کارشناسان را لحاظ نماید چراکه مشورت بدون در نظرگرفتن دیدگاه آنان معنای سازنده و مثبت نخواهد داشت. رهبر معظم انقلاب خطاب به رئیس جمهور می‌فرمایند: «نکته‌ی بعدی تعامل با نخبگان همفکر و با اخلاص است. باید با اینها تعامل داشته‌باشید.ما الان در طول این سالهای متمادی، بالاخره افراد زیادی داشتــه‌ایم که در این چرخه‌ی مدیریتی‌کشــور ورزخورده‌اند این ورزخوردن نیروها و ورزیده شدن آنها خیلی چیز با ارزشی است. این ظرفیتی است و از این ظرفیت مدیریتی حتما استفاده کنید. اینها به تدریج جمع شده‌اند و نباید آسان از دست داد.» (۶/۶/۸۵) رهبر معظم انقلاب همچنین در مورد لزوم کارشناسی بودن طرح‌ها می‌فرمایند:«کارکارشناسی را حقیقتاً جدی بگیرید به‌خصوص در کارهای مبنایی ‌و بنیانی، مثل مساله‌ی برنامه‌ریزی و بودجه‌نویسی، یا مسأله‌ی شوراها و امثال اینها. اگر کارکارشناسی‌عمیق،دقیق، همه جانبه‌ی متبحرانه‌ای انجام گرفت، این‌کار ماندگار خواهد شد؛ والاّ اگر چنانچه گوشه‌ی کارشناسی‌اش سائیده بود، زحمات‌‌ شما به‌هـدر خواهـد رفت.» (۴/۶/۸۶) معظم‌له در سخنــان‌ اخـیر خود هم‌ می‌فرمایند: «باید از دیدگاههای اصلاحی نخبگان و ظرفیت همه نیروها استفاده کرد.« (۲/۶/۸۷)
۶- نظارت بر عملکرد زیرمجموعه و ارزیابی افراد: مقام معظم رهبری در بیانات خود خطاب به هیات دولت(۶/۶/۸۵) مساله نظارت بر عملکرد زیر مجموعه را جزء شاخصه‌های اصولگرایی می‌داننـدکه دولت نهم باید مد نظر داشتـه باشد. ایشــان در (۱۷/۷/۱۳۸۴) نیز با تاکیــد بیشتــر می‌فرماینــد: «الان هم به آقای دکتر احمدی‌نژاد و به شماها می‌گویم؛ دائم مأموران و منتخبان خودتان را زیر نظر داشته‌باشید؛ دائم نگاه‌کنید و از اینها غافل‌نشوید.»ایشان بایادآوری نامه امام‌علی(ع) به مالک اشتر معتقدند که اگر ثابت شود و گزارش‌های متواتر و مسلمی برسد که فردی خیانت کرده باید مجازات شود.(۱۷/۷/۸۴). در کنار این مساله رهبر معظم انقلاب دولت را مکلف می‌دانند که از افراد شایسته و توانمند تجلیل به عمل آورد و شایسته سالاری را مد نظر قرار دهد: « همین شایسته سالاری به معنای واقعی کلمه باید مورد توجه باشد» معظم‌له با یادآوری فراز دیگری از نامه امام علی(ع) به مالک اشتر در معنای سخن امام علی(ع) می‌فرمایند: «نه از روی دوستی و رفاقت کسی را انتخـاب‌ کن، که ملاک‌ها را در او رعایت نکنی، نه از روی استبـداد و خودکامگی؛ انسان بگوید می‌خواهم این فرد باشد؛ بدون این که ملاک و معیاری را رعایت کند یا با اهل فکر و نظر مشورت کند.»(۱۷/۷/۸۴)
۷- مقابله با فساد: در این موضوع هم رهبر معظم انقلاب تاکیدات فراوانی دارند به گونه‌ای که معظم‌له خود می‌فرمایند: «مبارزه با فساد، یکی دیگر از وظایف بسیار مهم است. من درباره مبارزه‌ی با فساد این قدر در صحبت‌های عمومی و خصـوصی حرف زده‌ام که فکـرمی‌کنـم تکراری است.»(۸/۶/۸۴) ایشـان در بیـان شاخصه‌های اصول‌گرایی که دولت باید آنها را مورد توجه قرار دهد، فساد ستیزی و سلامت‌اعتقادی و اخلاقی مسئولان‌کشور بخصوص مسئولان عالی‌رتبه در سطوح دولت و معاونین را مورد تاکید قرار می‌دهند.(۶/۶/۸۵)
۸- اعتزار به اسلام:رهبر معظم انقلاب در توضیح این مسأله می‌فرمایند: اعتزار به اسلام یعنی اینکه دولت باید با شجاعت و صراحت مواضع اسلام را بیان کند و در مجامع بین‌المللی باکی از این مساله نداشته باشد. (۶/۶/۸۵)
۹- تامین عزت ملی: این مقوله هم یکی دیگر از وظایف اساسی هر دولتی و از جمله دولت نهم است. رهبر معظم انقلاب در این باره می‌فرمایند: «یک ملت اگر احساس عزت کرد پیشرفت خواهد کرد و خواهد بالید؛ اما اگر توسری خورد، استعدادها در او خفه خواهد شد. آنچه مایه‌ی عزت یک ملت است. مثل تراث عظیم فکری و فرهنگی وعلمی در مقابل چشم آنها قرار می‌گیرد.»(۸/۶/۸۴) البته از دیدگاه رهبر معظم انقلاب دولت نهم در این زمینه تلاش تحسین برانگیزی داشته است و به‌نوعی به اعاده عزت ملی و استقلال حقیقی کشور پرداخته است(۲/۶/۸۷).
۱۰- مشخص‌نمودن اولویت‌های کاری: مقام‌معظم‌رهبری همواره در بیانات خود خطاب به ‌هیـأت دولت مساله کمبـود وقت و گذشت سـریع‌ زمان را متـذکر شده‌اند و از این‌رو بر اولویت بندی کارها تاکیـد زیادی دارند: «اولویت‌های کاری را مشخص کنیـد؛ معنـایش این نیست که به‌کارهای غیر اولی نپردازیـد؛ نه، چند نقطه‌ی برجسته را که می‌تواند در بخش‌های دیگر اثر بگذارد و حالت سرفصل و چهار راه به خود می‌گیرد، اینها را مشخص کنید چه در زمینه‌های اقتصادی، چه در زمینه‌های فرهنگی و چه در بقیه‌ی زمینه‌هایی که موجود است - و به طور مداوم روی آنها تکیه‌ کنیـد؛ اگر امـر دائر شـد بین آنها و غیر آنها، آنها را مقـدم بدارید.» (۶/۶/۸۵)
۱۱- سرعت همراه با دقت: پرهیز از شتابزدگی و پرهیز از افراط و تفریط دو مقوله اساسی دیگر است که دولت نهم باید مورد توجه قرار دهد. همانگونه که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: سرعت بدون دقت مساوی است با شتابزدگی و این شتابزدگی خود سبب عقب افتادن کارها می‌شود.(۶/۶/۸۵) این توصیه آمرانه را رهبری در مراسم تنفید حکم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد (۱۲/۵/۸۴) هم مورد تاکید قرار دادند و فرمودند: «آرمانها باجدیت تعقیب شود، اما هیچ‌گونه شتابزدگی به‌وجود نیاید» همچنین معظم‌له در دیدار با هیات دولت (۱۷/۷/۸۴) با بیان فرازی از نامه‌ امام علی(ع) به مالک اشتر بر پرهیز دولت از افراط و تفریط تاکید دارند.
۱۲- اهتمام به علم و پیشرفت علمی: از دیدگاه مقام‌معظم رهبری علم سبب بوجود آمدن قدرت و اقتدار ملی می‌شود. از نظر ایشان «عقب ماندگی علمی، حتما عقب‌ماندگی سیاسی،اقتصادی و فرهنگی را به‌دنبال خود دارد.»(۴/۶/۸۶) بنابراین معظم‌له در توصیه‌های مؤکدی یکی از وظایف اساسی دولت نهم را جدی گرفتن نهضت علمی می‌دانند. از نظر ایشان اهتمام به علم و پیشرفت علمی یکی دیگر از شاخصه‌های مهم اصولگرایی است و دولت نهم به عنوان یک دولت اصول‌گرا باید از طریق آن به کسب آرمانها بپردازد.(۶/۶/۸۵)
۱۳- اطلاع رسانی هنرمندانه: رهبر معظم انقلاب آگاهی دادن به‌ مردم در مورد میزان عملکرد دولت و تفهیم اقدامات دولت به آنان جهت امیدوار ساختن، جلب حمایت و روشنگری در مقابل انتقادات را به عنوان یک وظیفه مهم مکرراً به اعضای هیأت دولت فرموده‌اند. ایشان حتی در مورد نحوه صحیح اطلاع‌ رسانی می‌فرمایند: «البته کار اطلاع رسانی، کار ظریفی است؛ این طور نیست که یک نفر مقابل دوربین بنشیند و خطاب به مردم بگوید که ما این کار را کردیم، آن کار را کردیم؛ مردم هم وقتی شنیدند، کاملاً قبول کنند. اطلاع‌رسانی یک‌کار هنرمندانه است.خوراک و مایه‌ی اصلی‌اش را به رسانه‌ی‌ملی بدهید. رسانه‌ملی هم کارکند؛ به‌طور هنرمندانه اطلاع‌رسانی کنید تا مردم تاعمق جانشان قبول کنند.»(۴/۶/۸۶) معظم‌له در دیدار اخیر خود با اعضای هیات دولت بار دیگر بر مساله اطلاع رسانی هنرمندانه تاکید نمودند(۲/۶/۸۷)
۱۴- خدمت رسانی محسوس: منظور رهبر معظم انقلاب از این مساله یعنی این که خدمات دولت باید تأثیر و نمود واقعی در زندگی مردم داشته باشد. «واقعاً گاهی اوقات دولت‌ها سرمایه گذاری‌هایی کردند که خیلی هم کلان نبوده؛ اما اثرش را مردم در مقابل چشمشان دیدند. گاهی هم چند برابر آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم یا از صندوق ذخیره‌ی ارز فلان مبلغ برداشت شد؛ اما هیچ اثری در زندگی مردم مشاهده نمی‌شود. سعی کنید خدمت رسانی شما مابازا داشته باشد.» (۸/۶/۸۴)
۱۵-پاسخگویی و مسئولیت‌پذیـری: این موضـوع را مقـام ‌معظم ‌رهبـری از شاخصه‌های اصول‌گرایی می‌دانند که دولت‌نهم باید مورد توجه قراردهد.(۶/۶/۸۵) در جایی دیگر معظم‌له خطاب به دولتیان می‌فرمایند: « نظام پاسخگویی را برای خودتان متحّتم بدانید. واقعا وزیر در حوزه‌ی کار خودش، مدیران وزارتی در حوزه کار خودشان، معاونان هر کدام در حوزه‌ی کار خودشان پاسخگو باشند. یعنی هم در برابر خطایی که انجام می‌گیرد، هم در برابر کار لازمی که باید انجام می‌گرفته و انجام نمی‌گیرد.»(۸/۶/۸۴)
۱۶- کار جمعی و متوازن: انتظار رهبرمعظم‌انقلاب در این‌زمینه این‌که تمامی بخش های دولت در جهت تکمیل یکدیگر حرکت نموده و با هم هماهنگ باشند. مثلاً اگر وزارت‌خارجه با یک‌کشور روابط مطلوبی ندارد نباید بخش های اقتصادی قرار دادهای کلان با کشور مذکور منعقد کنند.(۸/۶/۸۴)
۱۷- محق دانستن مردم: در این باره مقام معظم رهبری با استفاده از نامه امام علی(ع) به مالک اشتر معتقدند که نگاه عمومی دولت باید این باشد که همیشه در قضاوت‌های خود مردم را حاکم، طلبکار و محق بداند و خود را بدهکار. از نظر معظم‌له نه تنها رئیس دولت باید خود را در برابر مردم پاسخگو بداند؛ بلکه اگر در بین مردم قشرخاصی را مورد حمایت قرار می‌دهد،آنها را هم در قبال‌مردم پاسخگو دانسته و مردم را نسبت به آنها طلبکار.(۱۲/۵/۸۴)
۱۸- توجه به عامه‌مردم و عدم حمایت از گروهی خاص: در این زمینه نیز رهبر معظم انقلاب با توجه به نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر معتقدند که نگاه دولت باید به توده مردم و عامه مردم باشد. نه اینکه گروه خاصی را مورد توجه قرار دهد؛ چرا که از نظر معظم‌له گروه‌های خاص هیچ کاره‌اند و در مواقع خطر هیچ‌کاری از آنها برنمی‌آید. ایشان در ذیل فرازی از نامه امام علی(ع) می‌فرمایند: «ملاک و مناط و معیار و میزان کار، رضایت و عدم رضایت عامه‌ی مردم است. چرا؟ چون اگر عامه‌ی مردم نارضایی داشته باشند رضایت و خشنودی گروههای خاص از تو بکلی پامال می‌شود.»(۱۷/۷/۸۴) بر همین اساس رهبر معظم انقلاب دیدگاه افرادی که دولت نهم را با عنوان پوپولیسم معرفی می‌کنند به شدت زیر سوال برده و می‌فرمایند: «پایه‌ی دین توده‌ی مردمند این جلمه را امیرالمؤمنین دارد می‌گوید. این اگر پوپولیسم هم هست، پوپولیسم علوی است.»(۱۷/۷/۸۴)
۱۹- استقبال از انتقاد هر چند غیر خیرخواهانه: از دیگر وظایف دولت از نظر رهبر معظم انقلاب توجه به انتقادات، عصبانی‌نشدن و پذیرش آنهاست. معظم‌له دارا بودن سعه صدر در مقابل مخالفین و تحمل نمودن آنها را جزء شاخصه‌های اصولگرایی می‌دانندکه دولت نهم باید مد نظر داشته باشد.(۶/۶/۸۵) ایشان در جایی دیگر خطاب به اعضای هیأت دولت می فرمایند: «از انتقاد هم اصلاً عصبانی نشوید. بعضی از انتقادکن‌های از دولت، هدفشان این است که شما را عصبانی کنند. بعد هم شما از انتقاد - ولو غیرخیرخواهانه باشد- استقبال کنید؛ چون گاهی در انتقادهای خصمانه هم حقایقی وجود دارد که انتقاد کننده از روی خیرخواهی نمی‌گوید اما انتقادش واقعی است.»(۴/۶/۸۶) معظم‌له در دیدار اخیر خود هم فرمودند که دولت باید انتقادات منصفانه و کارشناسانه را با گوش جان بشنود و با بررسی و توجه کافی و کامل، به این انتقادهای صحیح عمل کند.(۲/۶/۸۷)
۲۰- رعایت قانون: قانون‌گرایی یکی از شاخصه‌های اصول‌گرایی است که رهبر معظم انقلاب آن را در مورد دولت ضروری می‌دانند. درباره لزوم رعایت قانون مقام معظم رهبری تذکرات جدی را به دولت نهم داشته‌اند و در دیدار اخیر خود با آنان نیز می‌فرمایند: « وقتی قانونی با سازوکار قانون اساسی در مجلس و شورای نگهبان تصویب شد، باید تا مادامی که تغییر نکرده حتما به آن عمل شود.» (۲/۶/۸۷)
۲۱- حرکت در جهت سند چشم‌انداز: یکی از تاکیدات راهبردی و مکرر رهبر معظم انقلاب خطاب به اعضای دولت نهم تنظیم برنامه‌های خود بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله است. چرا که سند مذکور حاصل کارشناسی‌ها و مطالعات عمیقی است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد. معظم‌له در دیدار با هیأت دولت می‌فرمایند:«نکته‌ی بعدی توجه دائم به‌سند چشم‌انداز است. این سند چشم‌انداز، مسئله‌ی مهمی است نباید هم تصور شودکه این سند یا سیاستهای کلی را کسانی نشسته‌اند و دارند تنظیم می‌کنند؛ نه. درست است که اینها یک فرایندی دارد و از یک جاهایی شروع می‌شود؛ لیکن آن کسی که در این زمینه کار و فکر می‌کند و تصمیم می گیرد، خود رهبری است؛ این سیاست‌ها، سیاستهای رهبری است. اینها باید در برنامه‌ها رعایت شود و نباید تخلف شود.»(۶/۶/۸۵) بر اساس اهمیت سند چشم‌انداز رهبر معظم انقلاب در اغلب دیدارهای خود با هیات دولت تنظیم جهت‌گیری برنامه‌های دولت در راستای سند چشم‌انداز را گوشزد نموده‌اند. ایشان در دیدار(۴/۶/۸۶) از اینکه در گزارش رئیس جمهور مقدار کمی به سند چشم‌انداز پرداخته شده انتقاد می‌کنند و تذکر می‌دهند که باید در همه برنامه‌ریزیها و اجرای برنامه‌ها سند چشم‌انداز مورد ملاحظه قرار گیرد. این در حالی است که معظم‌له در دیدار(۹/۷/۸۵) نیز تاکید نموده بودند که برنامه‌های دولت باید در راستای سند چشم‌انداز ۲۰ ساله باشد.
همچنین مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با هیأت‌دولت سند چشم‌انداز را «نقشه راه حقیقی پیشرفت» کشور دانستند و نظارت بر برنامه‌ها و جهت‌گیری‌های سازمانها و دستگاهها را برای تشخیص انطباق آنها با سند چشم‌انداز و رصد میزان تحقق اهداف این سند، کاملا ضروری دانستند.(۲/۶/۸۷)
۲۲- توجه به سیاست‌های کلی اصل۴۴ : از زمانی که رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ را به دولتمردان نهم اعلام نموده‌اند تاکیدات فراوانی بر لزوم توجه به این سیاست‌ها و اجرای صحیح آنها داشته‌اند. بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری، دولت موظف است سیاست‌های اصل ۴۴ را بر اساس شکوفایی اقتصادی همراه با عدالت به پیش ببرد. یعنی همان سخن مقام معظم رهبری در مورد لزوم همراه سازی پیشرفت وعدالت. هدف معظم‌له این است که نیروهای مردمی در اقتصادکشور دخیل شوند که هم مساله سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صورت گیرد و هم برقراری عدالت و یکسان سازی فرصت‌ها و امکانات برای عامه مردم. بنابراین آنچه دولت نهم باید مورد توجه قرار دهد این مساله است. مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود نیز اجرای صحیح و کامل سیاستهای اصل ۴۴ را زمینه‌ساز تحولی همه جانبه برشمردند و پیگیری جدی این سیاست‌ها را خواستار شدند.(۲۶/۸۷)
۲۳- حل معضل گرانی: از دیگر تاکیدات راهبردی رهبر معظم انقلاب به دولت‌نهم، حل معضل گرانی و جلوگیری از تورم است. معظم‌له در دیدار(۴/۶/۸۶) ضمن اعلام اینکه مساله‌ی گرانی‌ها باید به صورت ریشه‌ای حل شود معتقدند: «منتها کارهای ضربتی هم باید انجام داد. بالاخره نمی‌توان نشست تا این کارهای بنیانی، یک روزی به نتیجه برسد؛ نه. واقعا یک فکری بکنید؛ کاری بکنید.» ایشان در همین دیدار نسبت به گفتن برخی از حرف‌های نسنجیده که سبب تورم می‌شود به صورت جدی اخطار می‌دهند که باید از این حرف ها جلوگیری نمود. در دیدار (۹/۷/۸۵) نیز رهبر معظم انقلاب از گرانی‌های لجام گسیخته انتقاد نمودند و تلاش دولت را جهت حل این مساله خواستار شدند.
۲۴- رفع‌مظلومیت از فرهنگ: انتظار مقام‌معظم‌رهبری از دولت اصول‌گرای نهم در باب توجه به فرهنگ بسیار جدی است. ایشان در دیدار با اعضای هیأت دولت در (۴/۶/۸۶) فرمودند: «واقعاً مسأله‌ی فرهنگ را دست کم نگیرید. خیلی از مشکلات جامعه‌ی ما با فرهنگ سازی حل می‌شود.» ایشان در همین دیدار به مساله فرهنگ‌عمومی اشاره نموده و می‌فرمایند:«از جمله کارهایی‌که مسئوولین فرهنگی دولت خیلی باید به آن بپردازند و واقعاً یک دقیقه را در آن فروگذار نکنند، این است که به فرهنگ عمومی جامعه وابزارها و وسائل فرهنگی، جهت ارزش بدهند. چون تلاش زیادی شده تا جریانهای فرهنگی و عاملهای فرهنگی- هنر و ادبیات و شعر و سینما و بقیه- در جهت غیرارزشی حرکت کنند و راه بیفتند.» رهبر معظم انقلاب طی بیانات دیگری هم بر مساله رفع مظلومیت از فرهنگ، مهندسی فرهنگی و سنجیدن تمامی طرح‌ها، برنامه‌ها، قوانین و… بر مبنای فرهنگ اسلامی تاکید نموده‌اند.

3- عملكرد 4 ساله

دفاع از عملکرد احمدی نژاد فقط بخاطر رویکردها و جهت گیری های آن نیست که البته این نیز خود بسیار مهم است.دولت احمدی نژاد در عرصه های انسانی، علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی،هسته ای، دفاعی،موشک و ماهواره و بهداشت و درمان نیز گام های بزرگی برداشته است. ارتقای ایران اسلامی با 15 رده صعود به رتبه 84 توسعه انسانی در جهان در دولت نهم، افزایش صادرات غیر نفتی به سالانه 25 میلیارد دلار، کاهش نرخ سود بانکی برای حمایت از مردم و تولید از این جمله است.
دستاوردهاي عظيم نظام اسلامي و بویژه دولت نهم در به دست آوردن چرخه کامل سوخت هسته‏اي، ورود به عرصه نانوتکنولوژي، توليد گوسفند و موش‏هاي شبيه سازي شده، درمان بيماران نخاعي، قلبي، کبدي، عروقي و چشمي با استفاده از سلول‏هاي بنيادي، داروي کنترل ايدز و سرطان، داروي زخم ديابت، داروي‏سرطان پوست، آزمايش نهايي بيش از 30 داروي درمان کننده بيماري‏هاي صعب العلاج، ساخت ماهواره، ساخت موشک ماهواره‏بر، ساخت موشک‏هاي دوربرد، زيردريايي، موشک‏هاي کروز، جنگنده‏هاي پيشرفته و صدها دستاورد ديگر، جز در سايه تدابير و اهتمام مستمر رهبر معظم انقلاب اسلامی و پایبندی دولت نهم به پیشرفت و عدالت به دست نیآمده است.
مسيري که پس از انقلاب اسلامي آغاز شد و با آمد و رفت دولت‏ها، خللي‏در زاويه حرکت علمي کشور به وجود نيامد. در طي اين ميسر بود که پله‏هاي پيشرفت و تعالي را يکي پس از ديگري پشت سر گذاشتيم و هم اينک به کشور اول منطقه در نرخ توليد علم، رتبه 12رياضي‏جهاني، 13کامپيوتر، 17مکانيک، 18شيمي، 26نانو دنيا دست يافته‏ايم. در 7 شاخه علمي رتبه اول منطقه را داريم و در هر سه سال، ميزان توليد علم در کشور دو برابرشود. فقط براي تقريب به ذهن، در رشته نانوتکنولوژي که سرعت پيشرفت متخصصان ايراني اعجاب کارشناسان خارجي را برانگيخته است، بايد متذکر شويم که قطر اتم‏هاي نانو مورد استفاده در آزمايشگاه‏ها و محصولات توليد شده از نانو، يک هشت هزارم قطر موي انسان است .
محققان ايراني در دولت نهم با ارائه 17 هزار و 88 مستند علمي، از لحاظ «تعداد كل توليدات علمي نمايه شده»، با شش پله صعود نسبت به سال 2007 در جايگاه «بيست و چهارم» جهان و از لحاظ «تعداد مقالات علمي نمايه شده» در جايگاه «بيست و سوم» جهان قرار گرفته اند. قبل از انقلاب اسلامي از سال 42 تا 57 تنها 841 مورد اختراع ثبت شده بود كه در فاصله زماني 57 تا 83 تعداد اختراعات ثبت شده به 4640 مورد رسيده است و از سال 84 تاكنون نيز حدود 200000 اختراع ثبت شده است.
در آستانة جشن عظيم ملت ايران به مناسبت سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، ماهوارة ملي اميد با فرمان دکتر احمدی نژاد رياست محترم جمهوري با موفقيت به فضا پرتاب شد ودر مدار قرارگرفت.
ماهوارة ملي اميد به وسيله ماهواره بر سفير 2 که به صورت کاملاً بومي در کشور طراحي و ساخته شده است، درمدار زمين قرار گرفت. اين ماهواره از نوع ماهواره سبک بود و با هدف برقراري ارتباطات متقابل ماهواره و ايستگاه زميني، تعيين مشخصات مداري و تلة متري مشخصات زيرسامانه‌ها در مدار زمين قرار داده شده است، ماهوارة اميد هر 24 ساعت 15 بار به دور زمين مي‌چرخید و در هر دور، دو بار به وسيلة ايستگاه‌هاي زميني دورسنجي و بردسنجي کنترل و هدايت مي‌شد.
افتتاح بزرگ‏ترين مجتمع توليد فرآورده‏هاي دارويي نوترکيب در کشوراز دیگر اتفاقات محقق شده در دولت نهم می باشد. در اين‏مجتمع، واکسن هپاتيت بي، داروي بيماران‌ام. اس، داروي بيماران مبتلا به کم‏خوني و داروهاي‏بازکننده لخته‏هاي خون و رفع انسداد قلبي توليد مي‏شود. در دنياي پزشکي از اين داروها به عنوان «محصولات استراتژيک» نام مي‏برند و در حال حاضردر منطقه خاورميانه، ايران تنها کشوري است که به اين فناوري استراتژيک دست‏يافته است.
دستيابي به دانش توليد داروهاي گرانقيمت و حياتي نيز از سياستهاي مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در راستاي خودكفايي، جلوگيري از كمبودهاي مقطعي، ممانعت از صرف يارانه بسيار و خروج ارز از كشور مي‌باشد . دستيابي ايران به روش نوين‏درمان سلولي بيماران نخاعي در دولت نهم از دیگر پیشرفت ها است.در اين روش بيماران ضايعات نخاعي با تزريق سلول‏هاي‏عصبي که در محيط آزمايشگاه کشت شده‏اند، توان برخاستن و حرکت را به دست مي‏آورند. در حال حاضر ايران به همراه سه کشور ديگر، از اين فناوري و دانش پزشکي برخوردارشده اند.
در سال 56 از نظر شاخص‌هاي بهداشتي، درماني جزء 30 كشور آخر دنيا بوديم اما امروز با وجود بيش از 190 كشور در دنيا جزء 30 كشور برتر دنيا از نظر شاخص‌هاي بهداشتي درماني هستيم و رتبه ما بين20 تا 30 كشور برتر است.
طي 3 سال گذشته شاهد رشد چشمگير خدمات و شاخص‌هاي بهداشتي ودرماني در كشور هستيم، تعداد آزمايشگاه‌هاي كشور در سال 83 حدود 4100 مركز بود كه امروز به 4600 مركز افزايش يافته است، مراكز توانبخشي نيز از 2100 مركز در سال 83 امروز به 2700 مركز در كشور افزايش يافته است.
طي 41 ماه منتهي به بهمن هشتاد و هفت 71 بيمارستان جديد در كشور به بهره‌برداري رسيد، تعداد پايگاه‌هاي اورژانس كشور از 600 پايگاه به 1700پايگاه افزايش يافت،1800آمبولانس جديد به ناوگان اورژانس كشور اضافه شد و تا چند ماه آينده 800 آمبولانس جديد ديگر نيز به مجموعه وزارت بهداشت اضافه مي‌شود.
يكي ديگر از دستاوردهاي وزارت بهداشت طي 3 سال گذشته، ايجاد مراكز درماني در مناطق محروم است، به اين ترتيب كه مصوب شده است براي شهرهاي زير 50 هزار نفر كه فاقد مركز درماني هستند، يك مركز درماني 10 تخته مجهز به سيستم ويدئو كنفرانس قوي ايجاد شود كه براي اين كار 42 شهر شناسايي و تعريف شد و پروژه ساخت اين مراكز آغاز شده كه به تدريج به بهره برداري مي‌رسند.
اخيراً سازمان جهاني بهداشت، گزارش خود را از وضعيت بهداشت، سلامت و متوسط عمر در 193 كشور جهان، از جمله ايران منتشر كرد. در ايران، متوسط عمر مردها 68 سال و متوسط عمر زن‌ها 73 سال است.
فراتر رفتن توليد محصولات کشاورزي از صدميليون و 200 هزار تن، توليد 15 ميليون تن گندم، توليد 9/15 ميليون تن محصولات باغي و توليد ده ‏ميليون و 700 هزار تن محصولات دامي از ديگرعملکردهاي دولت نهم است که باهمت و تلاش کشاورزان زحمتکش به وقوع پيوسته‏است.
مبارزه قاطع با بيماري آنفلوانزاي فوق حادپرندگان از ديگر توفيقات بوده است که‏عملکرد آن در مقايسه با کشورهاي همسايه وکشورهاي آسياي شرقي مورد تحسين سازمان‏بهداشت جهاني نيز قرار گرفت.
ضريب خودکفايي محصولات کشاورزي در ابتداي برنامه چهارم توسعه کشور ۸۲ درصد بود. اين ميزان هم اکنون به بيش از ‪۹۵ درصد افزايش يافته است.
میزان ظرفیت تولید فولاد از 9 میلیون تن در سال 83 به 15 میلیون تن در سال 1387 رسیده که این رقم مبین رشد 66 درصدی ظرفیت تولید فولاد در دولت نهم است
ظرفیت تولید سیمان که طى 30 سال گذشته 8 برابر شده و از 8 میلیون تن در سال 1357 به 64 میلیون تن افزایش یافته است کشور را از واردات این کالاى اساسى بی‌نیاز کرده و اکنون ایران نیز با غرور به جمع کشورهاى خودکفا در صنعت سیمان رسیده است.
در سال‌هاى 1386-1384 با اجراى پروژه‌هاى بهبود وتوسعه پالايشگاهي، مجموع توليد پنج فرآورده اصلى به ترتيب معادل 2/226 ، 7/230 و 3/229 ميليون ليتر در روز بوده كه نسبت به ارقام برنامه سند بخشى به ترتيب به ميزان 48/98 ، 8/97 و 3/101 درصد تحقق يافته است.
پيش از انقلاب تنها 5 شهر با جمعيتي حدود 500 هزار نفر گازدار بوده‌اند كه در حال حاضر 10.5 ميليون انشعاب با 14 ميليون خانوار تحت پوشش از اين نعمت برخوردارند. به عبارت ديگر 660 شهر و 6هزار و 500 روستا در حال حاضر گازدار هستند.
از سال 1374 تاكنون همواره در زمستان با قطعي گاز در كشور و قطع صادرات به تركيه مواجه بوديم كه در سال 87 اين دو مورد به طور كامل منتفي شدند. بر اين اساس در سال مذکور ده ميليارد متر مكعب گاز بيش از سال ماقبل آن به شبكه سراسري تزريق شد. در حال حاضر نيز ذخيره سوخت نيروگاه‌ها 1.6 ميليون ليتر نسبت به سال گذشته افزايش داشته است.
به منظور پاسخگويي به تقاضاى روزافزون مصرف گاز طبيعي غني، توليد اين حامل مهم انرژي، در دوره سه ساله اول برنامه چهارم توسعه، از روند صعودى برخوردار بوده و در سال 1386 نسبت به سال قبل از آن حدود 8/41 ميليون مترمكعب در روز افزايش داشته است.
با وجود همه فشارها و تحريم‌ها، 5 فاز پارس جنوبي در سال 1387 به بهره بردارى كامل رسيد. در حالي كه تا سال 1383، تعداد 5 فاز پارس جنوبي به بهره‌برداري رسيده بود، در طول سال 87 و بر خلاف تشديد تحريم‌ها عليه صنعت نفت كشورمان، 5 فاز ديگر اين حوزه به بهره‌برداري كامل رسید.
فازهاي 6، 7 و 8 پارس جنوبي پاييزسال 87 به بهره‌برداري رسيد و 2 فاز 9 و 10 نيز دهه فجر افتتاح ‌شد.
بهره‌برداري از 5 فاز پارس جنوبي در سال جاري،‌ بر خلاف پيش‌بيني نهادهاي غربي و با وجود تشديد فشارها و تحريم‌ها عليه صنعت نفت كشورمان در سال‌هاي اخير حاصل شده است.
انقلاب اسلامی در صنعت پتروشيمي توليدات 5/4 ميليون تن را كه در گذشته بود به 35 ميليون تن رسانده و در بخش تصفيه فرآورده‌ها 800 هزار بشكه را به 1 ميليون و 700 هزار بشكه افزايش داده‌است. با اتمام طرح‌‌هاي نيمه‌تمام، ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي به 47 ميليون تن رسيد که از ابتداي سال 87 تا کنون، توليد 19 ميليون تن از اين ظرفيت محقق شده است.
ارزش محصولات توليد شده پتروشيمي تا کنون 3/8 ميليارد دلار برآورد شده و از اين ميزان توليدات 7 ميليون و 400 هزار تن آن به ارزش 5 ميليارد و 890 ميليون دلار، صادرات شده است.
پيش‌بيني مي‌شود با بهره‌برداري از چند طرح در دست اجراي صنعت پتروشيمي، توليد اين محصولات تا پايان سال به 25 ميليون تن برسد.
ظرفيت نصب شده توليد محصولات پتروشيمي در سال‌ گذشته 32 ميليون تن، توليد بيش از 23‬ ميليون تن و محصول قابل فروش 15 ‬ميليون تن بوده است.
صادرات محصولات پتروشيمي و فروش بين‌مجتمعي نيز به ترتيب بيش از ‪ ۹‬ميليون تن و 6‬ ميليون تن برآورد شده است.
طبق اهداف کمي صنعت پتروشيمي در افق برنامه پنجم توسعه پيش‌بيني شده است که ميزان توليد محصولات پتروشيمي به ۲۰ ميليارد دلار در سال برسد، در حالي که هم‌اکنون ايران 25 ‬ درصد محصولات پتروشيمي منطقه خاورميانه و 93/1 ‬ درصد محصولات پتروشيمي جهان را توليد مي‌کند. دولت نهم توانسته است ظرف مدت 6 ماه صدور و توزيع 10ميليون کارت هوشمند سوخت رااجرايي کند که اين اقدام، پيش نياز اساسي براي سهميه‏بندي بنزين و کاهش مصرف انرژي در کشور بود.
در دولت‏هاي آقاي خاتمي و‌ هاشمي رفسنجاني، همواره يکي ازچالش‏هاي اساسي اقتصاد ايران، افزايش بي‏رويه مصرف انرژي و خصوصاً بنزين بود اما گام‏اساسي در اجراي برنامه‏هاي 5 ساله و بودجه‏هاي سنواتي براي کاهش مصرف برداشته نشد وهر سال شاهد افزايش 10 درصدي در مصرف بنزين بوديم. کارت هوشمند اين امکان را فراهم‏ کرد که از سال گذشته براي اولين بار شاهد کاهش مصرف بنزين باشيم؛ افتخاري که دولتهاي‏گذشته از آن برخوردار نبودند.
قبل از انقلاب 224 كيلومتر آزاد‌راه در كشور وجود داشت كه اكنون به 7 هزار و 556 كيلومتر رسيده است كه 40 درصد در دولت نهم انجام شد و راه‌هاي روستايي آسفالته قبل از پيروزي انقلاب 200 كيلومتر بود و در دوران بعد از انقلاب تا قبل از دولت نهم 49 هزار كيلومتر راه‌ آسفالته روستايي احداث شد و در دولت نهم 72 هزار و 200 كيلومتر راه روستايي به بهر‌برداري رسيد. دولت نهم در طول دوران خدمت خود در بخش راههاي روستايي بيش از ‪۱۵‬سال گذشته کار کرده است.
در حال حاضر 6100 کيلومتر شبکه اصلي و با بيش از 2000 کيلومتر شبکه فرعي راه‌آهن در کشور وجود دارد و اين در حالي است که با تلاش خدمت‌گذاران نظام جمهوري اسلامي، کار تکميل 9 هزار کيلومتر ديگر نيز در شبکه ريلي در دست انجام مي‌باشد. میزان احداث خطوط راه آهن در کشور طی چهار سال فعالیت دولت نهم نسبت به مدت مشابه دولت هشتم بیش از 80درصد افزایش یافت.
تعداد كل ناوگان هوايي مسافري، از 24 فروند در سال 57، با 100 مورد افزايش، به يكصد و 24 فروند در سال 87 رسيده است و تعداد كل ناوگان هوايي باري، از يك فروند در سال 57، با 4 مورد افزايش، به 5 فروند در سال 87 رسيده است و تعداد كل صندلي ناوگان هوايي، از 4 هزار و 169 صندلي در سال 57، با 18 هزار و 964 مورد افزايش، به 23 هزار و 133صندلي در سال 87 رسيده است.
توليد مسکن در دولت نهم به 5/1 ميليون واحد در سال رسيده است. در گذشته سالانه 500 هزار واحد مسکوني در کشور ساخته مي‌شد .
در دو سال اول فعاليت دولت احمدي‌نژاد 20 ميليون تلفن واگذار شده است. در ابتداي انقلاب 850 هزار تلفن در کشور وجود داشت. اين رقم تا دولت نهم به 25 ميليون تلفن ثابت و همراه رسيد و امروز اين عدد به 45 ميليون و نيم رسيد که بيش از 20 ميليون واگذاري تلفن در 2 سال گذشته انجام شده است.
متوسط زمان انتظار براي دريافت تلفن در سه سال آخر دولت قبل، 12 ماه بود. در دولت نهم اين زمان به کمتر از دو هفته رسيده و ظرفيت ارسال پيامک از 2 ميليون در ابتداي دولت نهم هم اکنون به 40 ميليون رسيده است.
قدرت اسمي نيروگاه‏هاي کشور در سال 1357 بالغ بر 7 هزار و 24 مگاوات بود که اين قدرت در سال 67 به 13 هزار و 681 مگاوات، در سال 73 به 20 هزار و 413 مگاوات، در سال 78 به 25 هزار و 205 مگاوات در سال 83 به 37 هزار و 300 مگاوات و در سال 85 به 45 هزار و 111 مگاوات رسيد.
تعداد مشترکين برق نيز از 3 ميليون و 399 هزار مشترک برق در سال 57 با 7/6 برابر رشد در سال 85 به 20 ميليون و 560 هزار مشترک رسيد.
متوسط مصرف مشترکين برق در سال 57 مورد 4 هزار و 162 کيلووات ساعت بود که با 9/1 برابر رشد در سال 85 به 7 هزار و 33 کيلووات ساعت رسيد.
تعداد روستاهاي برق‏دار کشور در سال 57 حدود 4 هزار و 367 روستا بود که اين تعداد در سال 85 با 48 هزار و 692 روستا افزايش به 53 هزار و 59 روستا رسيد.
در صنعت آب و برق به مرز خودکفايي کامل رسيده‌ايم. در طراحي، احداث و بهره برداري، ديگر از شرکت‌هاي خارجي استفاده نمي‌کنيم و همه اين بخش‌ها به دست کارشناسان داخلي انجام مي‌شود. اکنون در مرزي هستيم که صنعت سد سازي و تکنولوژي آن را به خارج از کشور صادر مي‌کنيم.
جمعيت تحت پوشش شبکه توزيع آب شهري از 2.46 ميليون نفر (پوشش جمعيتي 2.98 درصد) در تير 84 به 4.47 ميليون نفر (پوشش جمعيت 4.98 درصد) در تير 86 رسيد. تعداد شهرهاي تحت پوشش از 865 شهر به 891 شهر و تعداد انشعابات آب از 7.9 ميليون رشته 84 به 12.10 ميليون رشته در تيرماه 86 رسيده است.
در مدت 41 ماهه برنامه چهارم توسعه (سالهاي 1384 تا پنج ماهه نخست 1387)، 9/46 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي انجام شده که 141 درصد از برنامة هدف گذاري را تشکيل مي دهد. اين در حالي است که در برنامه‌هاي اول و دوم و سوم، هيچ‌گاه عملکرد واقعي از اهداف تعيين شده فراتر نرفته است.
درسال 1386 ايران به 166 كشور حدود 3511 قلم کالا برحسب تعرفه صادر کرده است که سهم اصلي متعلق به کالاهاي صنعتي مي‌باشد.
در حال حاضر حدود 7400 صادر کننده در بانک اطلاعات صادرکنندگان ثبت گرديده اند. صادرات خدمات به حدود 2/9 ميليارد دلار در سال 1386 رسيده است که صادرات خدمات فني و مهندسي از جمله اجزای مهم آن و از دستاوردهاي قابل توجه در زمينه صادرات غير نفتي مي‌باشد.
در سال 1381 حدود 44 درصد واردات کشورمان کالاهاي واسطه اي، 4/43 درصد سرمايه‌اي و حدود 13 درصد مصرفي بوده است. در سال 1385 حدود 9/67 درصد واردات کشورمان واسطه اي، 7/17 درصد سرمايه اي و 5/14 درصد مصرفي بوده که نسبت به سال1381 بهبود يافته است .
دولت نهم در سال84 معادل 2 ميليون و 557 هزار شغل‏جديد و در سال 85 برابر با 2 ميليون و 754 هزار شغل ايجاد کرده است. نرخ پيش‏بيني‏شده‏بيکاري در برنامه چهارم در سال 84 معادل 8/11 درصد و در سال 85 برابر 11 درصد بوده است‏که در عمل به ترتيب 5/11 و 6/11 درصد تحقق يافته است.
کاهش بحران‏ها و شکايت‏هاي‏کارگري و کارفرمايي، توجه ويژه به بنگاه‏هاي زودبازده، تعديل نرخ بيکاري بين استانها، تهيه واجراي طرح اشتغال مجدد مقرري بگيران بيمه بيکاري، طرح اصلاح قراردادهاي موقت کار، متمرکز نمودن سياست‏هاي اشتغال در وزارت کار که قبلاً در سازمان مديريت متمرکز بود، افزايش تعامل با کشورها و نهادهاي بين‏المللي براي استفاده از فرصت‏هاي اشتغال آن کشورهاو بالاخره، بهبود فضاي کسب و کار، برخي از اقدامات دولت بوده است. اين اقدامات باعث گرديده‏رشد نرخ بيکاري متوقف شود.
در فاصله سالهاي 84 تا 86 با صرف اعتبار 5 هزار و 310 ميليارد ريال حدود 3 هزار و 301 پروژه به بهره‌برداري رسيده و بيش از 2 هزار و 80روستا با جمعيتي بالغ بر يک ميليون و 487 هزار و 450 نفر از مزاياي پروژه‌هاي اجرايي بهره‌مند شده‌اند.
در طول فعاليت دولت نهم يک هزار و 185 پروژه آبرساني روستايي براي بهر‌ه‌مندي 690 هزار نفر از اهالي يک هزار و 244 روستا به اجرا درآمده و با اجراي يک هزار و 197 پروژه راهسازي شامل 2 هزار و 655 کيلومتر راه شوسه جديد و آسفالت 3 هزار و 850 کيلومتر راه مشکل تردد و راه مواصلاتي 760 هزار نفر از جمعيت روستايي کشور رفع گرديده است.
در دوره دولت نهم با ساخت 527 ساختمان آموزشي به ويژه مدارس شبانه روزي (در سطوح مختلف شامل يک هزار و 644 کلاس آموزش روزانه، 12 واحد آموزش شبانه روزي) گامهاي مهمي براي افزايش سطح سواد و آگاهي جمعيت روستايي برداشته شده است.
392 پروژه بهسازي و ساماندهي محيط روستا، براي سهولت زندگي ساکنين روستاها و به وجود آوردن محيطي سالم براي آنها اجرا شده است.
در 3سال فعاليت دولت نهم تمامي شاخص‌هاي توسعه مناطق عشايري ارتقای چشمگيري پيدا کردند. تاکنون براي 91 درصد از جمعيت 218 هزار نفري عشاير کشور راه‌هاي مواصلاتي و دسترسي‌هاي محلي احداث شده که 26 درصد آن در طول فعاليت دولت نهم رخ داده است. همچنين براي 47 درصد از عشاير راه با رويه شني احداث شده که 27 درصد آن در 3سال اخير بوده و 19 درصد عشاير هم از نعمت راه با رويه آسفالت برخوردار شده‌اند که تقريبا اکثر آن در 3سال اخير احداث شده است.
پس از تشكيل صندوق مهر رضا (ع) در سال 84 تعداد 6792 فقره تسهيلات به مبلغ 654/249 ميليون ريال و در سال 85 تعداد 32579 فقره تسهيلات به مبلغ 1،491،485ميليون ريال و در سال 86 تعداد 46835 فقره تسهيلات به مبلغ 2،543،941ميليون ريال جهت ايجاد اشتغال جوانان پرداخت شده است.
پس از طرح تعاوني مسكن مهر تا آذر ماه سال 86 تعداد 3350000 نفر جهت استفاده از تسهيلات در اين تعاوني ثبت نام كرده اند كه تا شهريور ماه 87، 1050000در قالب 4789 تعاوني پس از عقد تفاهم نامه زمين دريافت كرده اند و قرارداد 59464 واحد مسكوني امضا شده است.
ورزش كشور از ابتداي شكل‌گيري تا شهريور سال 1384، در مجموع داراي تعداد 3762 مكان ورزشي در كشور بوده و از سال 1357 تا 1384 نيز 1755 مكان ورزشي با متوسط سالانه 65 مكان به اتمام رسيده است، اين درحالي است كه طي دو سال و هشت ماه اول دولت نهم، بالغ بر 2634 پروژه با ميانگين سالانة 990 مكان ورزشي به مرحلة بهره برداري رسيده كه رشد 15 برابري را نسبت به گذشته نشان مي‌دهد.
تخت‌هاي گردشگری ايجاد شده در طول سه ساله دولت نهم بيش از تخت‌هاي ايجاد شده تا سال 1356 است.
تا سال 1356، 83 هزار و 259 تخت در مراکز اقامتي کشور موجود بوده‌است که اين تعداد از سال 1357 تا سال 1356 به 138 هزار و 479 تخت رسيده‌است. اما در طول سه ساله دولت نهم 99 هزار و 795 تخت به ظرفيت مراکز اقامتي کشور افزوده شده است. تعداد اتاق‌هاي مراکز اقامتي کشور نيز تا سال 1356، 34 هزار و 831 هزار بوده‌است که اين رقم تا سال 1386 به 57 هزار و 932 اتاق رسيده است. تعداد اتاق‌هاي ايجاد شده در مراکز اقامتي کشور در طول فعاليت سه ساله دولت نهم نيز 31 هزار و 316 مورد بوده است.
تعداد اتاق‌هاي مراکز اقامتي کشور در حال حاضر 66 هزار و 477 اتاق و تعداد تخت‌هاي مراکز اقامتي کشور 159 هزار و 316 تخت است.
رشد توليد ناخالص داخلي جمهوري اسلامي در سال 1386 با احتساب نفت 9/6 درصد و بدون نفت 6/7 درصد بوده است. ميزان توليد ناخالص داخلي به قيمت جاري در سال 1386 برابر 2623177 ميليارد ريال، تشكيل سرمايه ثابت ناخالص 683850 ميليارد ريال، هزينه‌هاي مصرفي بخش خصوصي 1195294 ميليارد ريال و هزينه‌هاي مصرفي بخش دولتي 296794 ميليارد ريال بوده است.
نرخ تورم بر اساس عملكرد 12 ماهه منتهي به خردادماه 1387 معادل 7/20 درصد بوده است. طي اين سال درآمدهاي دولت 70024 ميليارد ريال، پرداخت‌هاي هزينه‌هاي (جاري) 5/108087 ميليارد ريال و واگذاري دارايي‌هاي سرمايه‌اي 9/54669 ميليارد ريال و تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي (عمراني) بالغ بر 21782 ميليارد ريال و كسري كه از عملياتي و سرمايه‌اي 11112 ميليارد ريال بوده است.
تراز حساب جاري كشور 695/12 ميليارد ريال، تراز بازرگاني 5/14 ميليارد ريال، صادرات كالا 7/29 ميليارد ريال، واردات كالا (فوب) 2/15 ميليارد دلار و كل بدهي‌هاي خارجي ايران 2/26 ميليارد دلار بوده است. شاخص ميزان صادرات نفت و گاز ايران كه در سال 83 برابر 3/36 ميليارد دلار بود در سال‌هاي 84، 85 و 86 به ترتيب به 8/53 ميليارد دلار، 62 ميليارد دلار و 7/81 ميليارد دلار افزايش يافت.
ارزش صادرات غيرنفتي كشور نيز از 5/7 ميليارد دلار در سال 83 به 5/10 ميليارد دلار در سال 84 و 14 ميليارد دلار در سال 85 و 6/15 ميليارد دلار در سال 86 افزايش يافت و سال 87از مرز 20 ميليارد دلار فراتر رفته است.
واردات كالاي كشور طي سال‌هاي 83، 84 85 و 86 به ترتيب 8/43، 3/64، 76 و 4/97 ميليارد دلار بوده است.
ميزان تسهيلات اعطايي بر اساس طرح‌هاي مصوب طي سال‌هاي 83، 84، 85 و 86 به ترتيب 2/2، 4/2، 2/2، 5/3 ميليارد دلار بوده است.
حجم نقدينگي كشور طي سال‌هاي 83، 84، 85، 86 به ترتيب از رشدي برابر 2/30، 3/34، 4/39 و 7/27 درصد برخوردار بود. اين رشد در سه ماهه اول 87 در ماه‌هاي فروردين، ارديبهشت و خرداد به ترتيب به 25، 8/22، 21 درصد تقليل يافته است. حجم نقدينگي كشور در پايان سال 1386 معادل 1640293 ميليارد ريال و در خردادماه 1387، 1622933 ميليارد ريال بوده است.
منابع ورودي حساب ذخيره ارزي كه از سال 1379 تشكيل شد از حدود 6 ميليارد دلار در سال‌هاي 81 و 82 به 5/10 ميليارد دلار در سال 83 و 2/13 ميليارد دلار در سال 84 افزايش يافت. منابع ورودي در سال 85 به 22 ميليارد دلار افزايش يافت.
ميزان رشد توليد ناخالص داخلي طي دوره 1375 - 1368 معادل 4 درصد و طي دوره 1383 -1376 معادل 4 درصد بوده است. و سالهاي‏84 و 85 به ترتيب 4/5 و 3/5 درصد بوده است‏.
ميزان رشد سرمايه‏گذاري طي دوره 75-68 معادل 5/5 درصد و طي دوره 83-76 به 7 درصدافزايش يافت. رشد سرمايه‏گذاري در دولت دکتر احمدي‏نژاد افزايش بيشتري پيدا کرد و طي‏سالهاي 83 و 84 به ترتيب به 8/5 و 1/8 درصد رسيد.
ميزان صادرات نفت و گاز طي دوره 75-68 معادل سالانه 8/15 ميليارد دلار و طي دوره‏83-76 به متوسط سالانه 7/21 ميليارد دلار رسيد. اين رقم به 9/61 ميليارد دلار افزايش يافت.
تولید ناخالص داخلی از 398 هزار و 234 میلیارد ریال در سال 1383 به 477 هزار و 683 میلیارد ریال در سال 1386 رسید که این رقم مبین رشد 20 درصدی تولید ناخالص داخلی طی سه سال اول فعالیت دولت نهم نسبت به عملکرد دولت هشتم است.
نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از شش درصد در سال 1386 به 3/7 درصد در سال 1386 رسید. همچنین نسبت مالیات به هزینه‌های جاری در سال 1386نسبت به سال 1383 به بیش از 9 درصد افزایش یافت. نسبت درآمدهای مالیاتی به کل درآمدهای دولت نیز با پنج درصد رشد از 26 درصد در سال 1383 به 31 درصد در سال 1386 افزایش یافت.
افزایش طرح‌های عمرانی، به ویژه در مناطق محروم از ویژگی‌های لوایح بودجه دولت نهم بوده است به طوری که سهم اعتبارات عمرانی در بودجه عمومی دولت با سه درصد رشد از 29 درصد در سال 1383 به 32 درصد در سال 1386 رسید.
رشد سرمایه‌گذاری خارجی در هر کشور بر اثر بهبود شاخص‌هایی همچون امنیت سرمایه‌گذاری، ثبات در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی و ریسک اقتصادی به وجود می‌آید. سرمایه‌گذاری خارجی در سال 1386 نسبت به آخرین سال دولت هشتم یعنی سال 1383 رشد 5/4 برابری داشته و از دو هزار و 702 میلیون دلار به 12 هزار و 89 میلیون دلار رسیده که نشان‌دهنده بهبود شاخص‌های یاد شده است.
سرمایه‌گذاری خارجی وارد شده به کشور نیز در سال 1383 در حدود 308 میلیون دلار بوده که این رقم با دو برابر افزایش به 684 میلیون دلار در سال 1386رسیده است.
از سال 1370 تا 1383 تعداد 272 شرکت واگذار شد در حالي که دولت نهم فقط طي سال‌هاي 1384 تا هفت ماهه اول سال 1387 توانسته است 325 شرکت را واگذار کند.
کل ميزان واگذاري‌هاي انجام شده طي سالهاي 1370 تا 1383 فقط 2700 ميليارد تومان بوده در حالي که در فاصله 1384 تا هفت ماهه اول 1387 ميزان واگذاري‌ها 37 هزار ميليارد تومان بوده است. از 37 هزار ميليارد تومان سهام واگذار شده طي سالهاي 1383 تا هفت ماهه اول سال جاري 8 هزار و 300 ميليارد تومان به بخش خصوصي واگذار شده است. حجم سهام واگذار شده به بخش سهام عدالت نيز 21 هزار و 600 ميليارد تومان بوده است که با احتساب ارقام واگذار شده کل واگذاريهاي سه سال و نيم اخير به 37 هزار ميليارد تومان مي‌رسد.
واگذاري‌ها از زمان ابلاغ سياستهاي کلي اصل 44 شتاب بيشتري گرفت به نحوي که در سال 1384 حجم واگذاري‌ها به بخش خصوصي 764 ميليارد ريال بود، اين در حالي است که اين رقم در سال 85 به 3 هزار و 655 ميليارد ريال و در سال 86 به 45 هزار و123 ميليارد ريال و در هفت ماهه اول سال 87 به بيش از 34 هزار ميليارد ريال افزايش يافته است که نشانگر ميزان اثرگذاري ابلاغيه سياستهاي کلي اصل 44 است.
جمهوري اسلامي با تکيه بر نيروهاي‏مؤمن و جوان خود، سياست مقاومت در برابر تحريم‏ها را در پيش گرفت و کوشش کرد تا با تکيه‏بر توانايي‏هاي داخلي، از به زانو در آمدن کشور در برابر تحريم‏ها جلوگيري کند. اين مقاومت‏دليرانه باعث شد در هر زمينه‏اي که دشمن به سياست تحريم روي آورد، ايران اسلامي با تحمل‏برخي سختي‏ها و مشکلات رفته - رفته به خودکفايي و خوداتکايي دست يابد.
بنابراين در ارزيابي کارنامه دولت نهم، نمي‌توان از حوزه عملکردهاي آن به سادگي گذشت. اين دولت زماني مي‌تواند به يک دولت اسلامي و الگو تبديل شود که ضمن حفظ رويکردها و ارزش‌هاي اسلامي اش، در حوزه عملکردها هم کارنامه درخشاني از خود برجاي گذارد.

د ـ ويژگي‌هاي شخصيتي دكتر احمدي‌نژاد:

جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي بر پايه شناخت، آگاهي و اطمينان از روحيات شخصي، زندگي، سوابق، خدمات، تجارب مديريتي، دانش و تخصص و صلاحيت‌هاي عمومي دكتر محمود احمدي‌نژاد را بهترين گزينه براي رياست جمهوري مي‌دانيم كه براي اطلاع و آگاهي بيشتر به پاره‌اي از اين خصوصيات اشاره مي‌كنيم؛
- اگر نگوييم بي نظير شايسته است بگوييم دكتر احمدي‌نژاد از كم نظيرترين مديران در عرصه تلاش و خدمت به مردم است و در اين راه از هيچ مجاهدتي دريغ نمي كند.
ـ وي از بخشداري و فرمانداري در مناطق غرب كشور در اوايل انقلاب آغاز كرده است، 2 سال استاندار نمونه كشور بوده است و تجربه شهرداري تهران را دارد و اكنون 4 سال تجربه اجرايي در عرصه رياست جمهوري را دارد.
ـ وي اولين رئيس ستاد ائتلاف آبادگران ايران اسلامي در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در اسفند 81 بود كه به خوبي آن را مديريت نمود.
ـ اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران يك ليست 65 نفره را بررسي كردند و به دكتر احمدي نژاد رسيدند و با رأي بسيار قاطعي به ايشان براي تصدي مسؤوليت اداره شهر تهران رأي دادند. ايشان در مراسم معارفه خود گفت: «من يك معلم بسيجي هستم و به آن افتخار مي‌كنم.»
ـ ايشان از روز اول خدمت در شهرداري تهران و سپس رياست جمهوري هيچگونه حقوقي دريافت نكرده است و گذراندن زندگي خود را از طريق استادي دانشگاه و عضو هيأت علمي مي‌گذراند.
ـ 27 سال بود كه در محله قديمي نارمك واقع در خيابان تهران‌نو سكونت داشت. منزلي كه شهردار قبلي در آن زندگي مي‌كرد متعلق به شهرداري بود و در بهترين منطقه تهران قرار داشت و الان براي فروش آن بيش از 16.5 ميليارد تومان قيمت گذاري شده است. 7 خودروي شهرداري در اختيار شهردار قبلي و خانواده‌اش بوده است. دكتر احمدي‌نژاد در طول خدمت در شهرداري در همان منزل ساكن بود و اكنون در نهاد رياست جمهوري در منزلي ساكن است كه محقر و مربوط به استراحت محافظان بود.
ـ دكتر احمدي‌نژاد در طول سه سال و نيم خدمت در عرصه اجرايي 54 سفر استانی با فاصله زمانی متوسط 19 روز در طی 42 ماه 1310 جلسه هماهنگی برای تهیه پیش نویس مصوبات(50 هزار نفر ساعت) وجلسات هیئت دولت 57 جلسه(تهران 4 جلسه 28 هزار نفر ساعت) داشته است كه همين رويه را در گذشته در شهرداري داشت. وي يكسال و نيم خدمت در شهرداري 3 بار به مناطق 22 گانه شهر تهران براي ملاقات با مردم حضور رسمي و يك روزه داشته است. اين ملاقاتها از ساعت 6:30 لغايت 22 ادامه داشت. در طول اين مدت تنها براي يك بار كه به شدت بيمار و بستري بوده است اين ملاقات برگزار نشده است و شما اين را مقايسه كنيد با كار شهردار سابق كه براي يك بار سركشي از شهرداري شهرري با هلي‌كوپتر به آنجا رفته است كه بالغ بر 10 ميليون تومان هزينه بر بيت‌المال تحميل نموده است.
ـ ايشان هر روز قبل از اذان صبح در سر كار حضور پيدا مي كند و تا پاسي بعد از نيمه شبوظايفش را پيگيري مي‌كند. وي بارها به دليل تلاش بالا دچار ضعف بدني شدند.
ـ يكي از بزرگان نظام كه نگران سلامتي ايشان بودند، به ايشان در مورد مراقبت از سلامتي خود توجه دادند، اين مسئله مرا ياد نامه‌اي كه پيرزني به شهيد رجايي نوشته بود انداخت كه وي نوشته بود: «آقاي رجايي! قربان آن شكل ماهت بروم كه اينقدر خسته‌اي! پسرم چرا اينقدر كار مي‌كني؟»
ـ مردم از ساده زيستي و روحيه حزب اللهي رييس جمهور لذت مي‌برند و دكتر احمدي نژاد و اين در شرايطي بود كه تجمل گرايي در ميان مديران به عنوان كلاس كار شيوع پيدا كرده بود.
ـ يكي از تصميات جريان افراطي دوم خرداد اين بوده است كه كارهاي مثبت دولت را منعكس نكنند و برعكس كارهايي كه خدشه و اشكال به آن امكان‌پذير است، برجسته نمايند و جمع هاي بسياري را هم مأمور تخريب احمدي‌نژاد كرده‌اند.
ـ دكتر احمدي‌نژاد از مديران برخاسته از متن مردم است كه با مشكلات آنها عجين است. ايشان براي گذران زندگي و رفع برخي مراحل مانند ازدواج فرزندان از وام استفاده مي كند كه چندي پيش يك وام 2 ميليونن توماني گرفته بود كه قسط آن عقب افتاده و نتوانسته بود سروقت بپردازد.
ـ در گذشته وزيران، رييس ... و حتي پايين ترين رده هاي مديريتي جهت دريافت حق ماموريتهاي كلان براي سفرهاي خارجي دست و پا مي زدند و هنوز از پرواز نيامده بودند پائين، دلار مأموريتش را مي‌گرفتند. و متاسفانه عايدي هم براي كشور نداشت ليكن اكنون نه تنها وي تاكنون ريالي از اين جهت دريافت نكرده بلكه عزت و سربلندي را هم براي اين مرز و بوم به ارمغان آورده است.
ـ كارهاي بزرگي كه در اين سه سال ايشان در توجه به مسايل ديني انجام داده، بسيار زياد است. مساجد و حسينيه‌ها، هيأت و تكاياي مذهبي، حوزه‌هاي علميه‌، تشكلهاي مردمي واقعاً در اثر توجه رييس جمهور، حزب الله و بسيجي احياء شدند. ـ تحول خواهي و كارآمدي نظام يك هدف اساسي است و براي تحقق آن، نيروهاي انقلاب كه در اين سالها در حاكميت نبوده‌اند، بايد وارد صحنه شوند. اگر مي‌خواهيم به معناي واقعي ايران براي ايرانيان باشد و طعم شيرين حكومت ديني و دولت اسلامي به مردم چشانده شود، بدون ترديد با رياست جمهوري دكتر احمدي‌نژاد، اين هدف مقدور و ميسور است.
ـ كسي كه مي‌خواهد رئيس جمهور شود بايد درك درستي از رياست جمهوري داشته باشد. رئيس جمهور مسئول اجراي قانون اساسي، دومين مقام رسمي و عالي‌ترين مقام اجرايي كشور است و در واقع بايد فردي كارآمد و با ويژگيهاي لازم باشد تا بتواند اين مسؤوليت را بر عهده بگيرد، بنابراين اگر درك درستي از وظايف رياست جمهوري نباشد ما واقعاً دچار مشكل خواهيم شد.
ـ به فرموده مقام معظم رهبري، رئيس جمهور بايد با نشاط و دنبال انجام كار مردم باشد، بطور واقعي جلوي فقر و فساد را بگيرد و عدالتخواه باشد و ما مي‌گوئيم آقاي احمدي‌نژاد كسي است كه در اين راه گامهاي بزرگي برداشته و مي‌تواند اين آرزو را محقق كند.
ـ دكتر احمدي‌نژاد از عزم و اراده قاطعي براي مبارزه با مفاسد برخوردار است.
ـ برخي از مسؤولان آن قدر از موضع تبختر و فخرفروشي با مردم برخورد كرده‌اند كه وقتي يك مدير در خدمت مردم قرار مي گيرد، فكر مي‌كنيم كار مهمي انجام داده است.
ـ رياست جمهوري جايي بوده كه برخي از رجال مملكت براي خودشان سهمي داشته‌اند اما دكتر احمدي‌نژاد در تبعيت از مولاي متقيان علي (علیه السلام) اعلام كرد كه اينجا غنيمت نيست كه هر كس خود را در آن ذي‌سهم بداند. رياست جمهوري متعلق به مردم است و ما هم امانت‌دار مردم هستيم. احمدي‌نژاد نماد اصولگرايي، تابلوي برجسته‌اي از خدمت بي منت به جامعه، براي مردم و با مردم بودن و اعتلاي نظام جمهوري اسلامي است.
- برخلاف حتي برخي مدعيان اصولگرايي، احمدي‌نژاد هيچ خجالتي در دفاع از ارزشها و آرمانهاي امام()، رهبر معظم انقلاب، شهدا و مردم ندارد.
- وي فردي شجاع باجسارت و پر از اطمينان قلب به انقلاب و رهبري است و از اطمينان نفس بالايي در عرصه اجرايي و برخورد با دشمنان خارجي برخوردار است.

ه- چرا بايد از بازگشت مجدد دوم خرداد نگران باشيم؟

به نظر مي‌رسد طرح ضرورت و چرايي نقد جبهه دوم خرداد، جريان اصولگرا را بيش از پيش ترغيب به اين مهم خواهد كرد. در ذيل به برخي از اين ضرورتها و چرايي‌ها اشاره مي‌شود:
1ـ مانع از بازگشت روزهاي تلخ
در بخش ديگري از اين تحليل به صورت اجمالي به علل خطر جبهه دوم خرداد پرداخته‌ايم؛ ليكن در اين قسمت به همين بسنده مي‌كنيم كه دوستان اصولگرا بهتر است نيم نگاهي به روزهاي تلخ گوشه‌نشيني و تماشاگري داشته باشند. روزهايي كه هر ثانيه آن به سنگيني سالها سپري شد. روزهايي كه دوستان انقلاب با چشماني اندوهبار نظاره‌گر تاخت‌و‌تاز كساني بودند كه عملكردشان باعث قهقهه مستانه ‌دشمنان مي‌شد و چاره‌اي جز تحمل و انتظار نبود. اكنون به نظر مي‌رسد تكرار و يادآوري مستمر عملكرد ضعيف دوم‌خردادي‌ها، موقعيت آنها را نزد افكار عمومي بيش از پيش تضعيف نموده و مانع از بازگشت آنان به قدرت مي‌شود.
2 ـ همگرايي در جريان اصولگرا:
بعد از حضور اصولگرايان در مسند خدمت، در مجلس و دولت، اقتضائات حضور در قدرت، اختلافهايي را موجب شد و همين اختلافات موجب شد برخي نقد رقيب را به فراموشي بسپارند و اين در حالي است كه با وجود همه اختلافها، اكثريت غالب جريان اصولگرا بر خطر دوم خرداد اذعان دارند و لذا همين نقطه موجب خواهد شد كه اصولگرايان در اين نقطه در كنار هم قرار گيرند و بر انسجام و همگرايي اين جريان اصيل افزوده شود.
3 ـ شفاف و روشن شدن عملكرد اصولگرايان
بر اساس يك نظريه روانشناسي سياسي، حافظه كوتاه مدت ما ايرانيان كوتاه است و گذشته را زود فراموش مي‌كنيم؛ بر همين اساس برخي تلخي‌ها، انحرافات و عملكرد دولتهاي خاتمي و هاشمي را فراموش كرده و چشم‌هاي خود را بر دستاوردهاي بزرگ و «پُر عزت» جريان اصولگرا بسته‌ايم. شفافيت و يادآوري آن روزهاي پر تنش و پر آشوب، اين دستاوردهاي عزت بخش را برجسته مي‌سازد.
4 ـ دوم خرداد از حاشيه امن خارج مي‌شود:
دوم‌خرداد اكنون توانسته با تخريب پرشدت دولت نهم و مجلس هفتم و هشتم اصولگرايان، افكار عمومي و نخبگان را از نقد گذشته بر اين نقطه متمركز نمايد و عملا خود را در حاشيه امن قرار دهد.
5 ـ مانع‌ريزي، همگرايي و ائتلاف اصولگرايان با اين جريان
نقد دوم خرداد موجب خواهد شد تا عملكرد ناكارآمد، پرتنش، ساختارشكن، باندي و ... جبهه دوم خرداد بر همگان عيان شود و مانع از آن مي‌شود كه برخي كدورت‌ها و اختلافات موجب ريزش عناصري از جريان اصولگرا و پيوستن به جبهه دوم خرداد شود. اكنون برخي از شاخصين اصولگرا (3 نفر) به روشني دم از پروژه‌هايي چون دولت وحدت ملي ( يا ائتلاف برخي اصولگرايان با جبهه دوم خرداد) مي‌زنند.
6 ـجامعه و افكار عمومي براي پذيرش نقد‌ علمي و مستدل آمادگي دارد:
به دليل رشد نهادهاي آكادميك و علمي كشور، اكنون زمينه نقد هر تفكر و انديشه‌اي به صورت علمي و مستدل فراهم شده است.
7 ـ عدم نقد دوم خرداد به معناي تأئيد آن
به نظر مي‌رسد آنهايي كه از نقد دوم خرداد ابا دارند، عملا خواسته يا ناخواسته در ميدان رقيب بازي مي‌كنند و تأئيد عملكرد گذشته دوم خرداد را در اذهان حداقل نخبگان متبادر مي‌سازند.
ملاحظه: با توجه به در اختيار گرفتن نهادها و قواي مختلف مانند دولت، مجلس، شوراها و ... توسط اصولگرايان، زمينه نقد دوم‌خرداد‌ي‌ها توسط اصولگرايان نسبت به گذشته تضعيف شده و ميزان تأثيرگذاري آن در افكار عمومي كاهش يافته باشد؛ لذا بايد در ابزار نقد به ظرافت‌هاي افكار عمومي توجه نماييم.
د) علل خطر بازگشت دوم خرداد
چرا بايد از بازگشت مجدد دوم خرداد به قدرت همه نگران باشيم؛ واقعيت آن است كه مقوله دوم خرداد صرفاً مسأله جابه‌جايي قدرت نيست كه بگوييم طبق قاعده بازي قدرت‌ها، فراز و فرود دارند و بايد به رأي مردم تمكين كرد. دوم خرداد اگر برگردد با همه لوازم و هزينه‌هايي كه براي نظام دارد، اين بار با تصحيح روش‌هاي گذشته با همان «رويكردهاي انحرافي تأثيرگذاري» و «كاربرد بيشتر» دوباره باز مي‌گردد؛ به راستي جريان دوم خرداد چيست و چرا خطرناك است؟
جريان دوم خرداد جرياني است كه اصالت ندارد و مجموعه‌اي از عقايد شامل ملي، مذهبي، سرمايه‌داري، ناسيوناليستي، التقاطي و .. را در بر مي‌گيرد.
مجموعه‌اي از اشخاص چون بهزاد نبوي، سيدمحمدخاتمي، ابراهيم يزدي، عباس عبدي، اكبر گنجي، كرباسچي، هاشمي‌رسنجاني، سعيد حجاريان، مهدي كروبي، محسن آرمين، شمس الواعظين، علي افشاري، سازگار و ... را در بر مي‌گيرد.
از حزب مشاركت كه گرايش سكولار دارد تا سازمان مجاهدين انقلاب كه جامعه محترم مدرسين حوزه علميه قم آن را نامشروع مي‌داند تا حزب اعتماد ملي كه خود را حزب دموكرات سوسياليستي مي‌داند تا حزب كارگزاران كه نمايندگي سرمايه‌داري منحرف را بر عهده دارد تا مجمع روحانيون كه بعضاً طرفداري خط امام (ره) را شامل مي‌‌‌گردد.
چرا جريان دوم‌خراد خطرناك است (چند شاهد مثال)
1/ جبهه دوم‌خرداد، حادثه تير 78 كوي دانشگاه را براي براندازي نظام به سبك و شيوه انقلاب مخملي توسط مصطفي تاج‌زاده معاون سياسي وزير كشور هدايت كرد و قصد داشتند كه به بيت‌رهبري حمله كنند و مراكز حساس را به كنترل خود در آورند. آنان با آتش زدن جايگاه نماز جمعه تهران، نقطه تمركز حملات خود را كانون تجمع و وحدت مردم نشان دادند. با آتش زدن بانك‌ها و غارت بيت‌المال، نمايشي از اوباش‌گري و لاابالي‌گري را با همراهي شبكه‌هاي ماهواره‌اي ضد انقلاب به نمايش گذاشتند، اين اقدام همزمان موجب بمباران چند روستاي مرزي توسط هواپيماهاي دولت وقت تركيه شد و گمان كردند كه جمهوري اسلامي آخرين ساعات عمر خود را سپري مي‌كند.
2/ 800 نفر از استانداران، وزيران، معاون آنها، معاونان رئيس‌جمهور و برخي ديگر از مقامات دولتي در منزل 1000متري مصادره‌اي در بهترين نقطه شمال تهران در منزل حجت‌الاسلام سيد محمد‌موسوي‌خوئيني‌ها كه جريان افراطي دوم‌خرداد چون سعيد حجاريان او را ولي‌فقيه زمان مي‌داند، گرد هم آمدند تا با تحصن و اجتماع خود، رسماً اعلام كنند كشور سقوط كرده است. آيا جمع زيادي از مقامات دولتي كه مسؤولان وقت كشور هستند خود صريحاً مي‌توانند به وضع موجود اعتراض كنند (وضعيتي كه خود آنان اداره‌كننده آن هستند)؟ آيا مردم به دوم‌خرداد رأي دادند كه مقامات دولتي، اين‌گونه خود طرح براندازي جمهوري اسلامي (كه ثمره خون بيش از سيصد هزار شهيد است ) را اجرا نمايد.
3/ نمايندگان مجلس ششم كه به خانه ملت راه يافته بودند هر روز نمايشي از خود به راه انداختند: استعفاي نمايشي تعدادي از نمايندگان در اعتراض به وضع موجود (آرمين، بهزاد نبوي، فاطمه حقيقت‌جو و ...) از اين جمله بود؛ در تظاهراتي كه در حمايت از فلسطين توسط نمايندگان، صورت گرفت به دستور بهزاد نبوي، نمايندگان از شعار «مرگ بر آمريكا» منع گرديدند. 120 نفر از نمايندگان در بيانيه‌اي سرگشاده به رهبر معظم انقلاب اسلامي كه خوراك رسانه‌‌هاي بيگانه شد، رسماً ساختارشكني و هنجار‌شكني را به نام دفاع از حقوق شهروندان و ايفاي وظيفه نمايندگي به نمايش گذاشتند. اين بيانيه مدتها دستمايه رسانه‌اي ضد انقلاب و شبكه‌هاي ماهواره‌اي بود. رئيس مجلس ششم در اعتراض به بازداشت نماينده وقت همدان (لقمانيان) تهديد به استعفا كرد و براي چند روز كشور را تا آستانه بحران پيش برد كه با مساعي رهبر انقلاب اسلامي اين معضل از پيش‌روي نظام برداشته شد.
مجلس ششم با ارائه طرح‌هايي چون حريم خصوصي، جرم سياسي، آزادي مطبوعات كه به ظاهر، پوشش براي نيات شوم آنها بود تلاش كرد دفاع از ضد انقلاب، اوباش‌گري(به نام دانشجويان و به كام ...) را قانوني جلوه دهد و دفاع از آقاي منتظري ـ روحاني معزول توسط حضرت امام(ره) ـ را در قالبي قانوني عملي سازد.
مجلس ششم، مجلس تنش‌آفرين، اعصاب‌خردكن و دشمن شادكن بود. نطق احمد‌شيرزاد نماينده مشاركتي اصفهان در تخطئه حق هسته‌اي ايران را، افكار عمومي فراموش نكرده است؛ حافظه مردم هنوز به ياد دارد اسرائيل ماه‌ها از اين نطق شيرزاد رئيس كميسيون آموزش مجلس ششم چگونه بهره‌برداري مي‌كرد.
مجلس ششم محل تسويه‌حساب با نهادهاي انقلابي، شوراي نگهبان، قوه قضائيه، سپاه پاسداران، بسيج و ... در ايام تخصيص بودجه و اعتبارات بود. فراموش نكرده‌ايم كه چگونه از اعتبارات اين نهادها به خصوص سپاه پاسداران، نيروي مقاومت بسيج و رسانه ملي برداشتند و لطمات شديد به امنيت ملي كشور، وارد كردند.
مجلس ششم پاتوق ضد انقلاب، ملي مذهبي‌ها، و ... شده بود و همه اين اقدامات در قالب به ظاهر پهنه «دفاع از حقوق شهروندان» صورت مي‌گرفت. حريم مرجعيت و روحانيت بارها و بارها در مجلس ششم شكسته شد و به ياد داريم كه چگونه پيام‌هاي مستمر مراجع عظام تقليد به روحانيون مجلس ششم به خصوص رييس روحاني مجلس (كروبي) منتقل مي‌شد كه اگر اين ساختارشكني‌ها و هنجارشكني‌ها ادامه يابد مراجع به وظيفه ديني خود عمل خواهند كرد.
مجلس ششم به دنبال رفراندوم و همه‌پرسي بود. بارها و بارها اين نكته را اعضاي افراطي مجلس ششم بر زبان جاري كردند.
ملاحظه: نقد و بررسي عملكرد مجلس ششم را بايد در مجال و فرصتي جدا به تحليل نشست.
4/ بهزاد نبوي عضو ارشد دوم خرداد و نايب رييس مجلس ششم، بارها و بارها گفت كه رييس‌جمهور خاتمي فاقد اختيارات لازم است. او (خاتمي) اختيار ارتش، نيروهاي مسلح، شوراي نگهبان و .. را در اختيار ندارد؛ اين تفكر طرفداري از يكه‌سالاري، استبداد، ديكتاتوري و حاكميت مطلق‌ العناي رييس قوه مجريه و قبول نداشتن قانون اساسي است؛ آيا بازهم بايد منتظر تكرار دوم خردادي ديگر باشيم.
5/ فضاحت اخلاقي ولنگاري و بي‌عفتي در دوم خرداد به اوج خود رسيد. فرياد دلسوزان نظام، روحانيون و خانواده معظم شهيدان و ايثارگران هم به جايي نمي‌رسيد. اين افتضاح در سينماهاي كشور، بازار نشر و مطبوعات خودنمايي بيشتري داشت.
آيا قضاياي آقاي ابطحي رييس دفتر و بعد از آن معاون رييس‌جمهور را فراموش كرده‌ايم؟ عطاء‌الله مهاجراني از سردمداران كارگزاران (حلقه پيرامون آقاي هاشمي) و دوم خردادي‌ها كه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشور را يدك مي‌كشيد، خود در حالي كه همسر دائمي با چند فرزند داشت چندين زن ديگر را صيغه خود كرد و براي فرار از اين افتضاح، چند سالي است در انگلستان زندگي مي‌كند و براي رسانه‌هاي استكبار قلم مي‌زند به قول خودش زبان شيرين عبري را ياد مي‌گيرد (زبان عبري زبان اسرائيلي است) آيا فراموش كرده‌ايم كه برخي از كارگردانان بزرگ و نامي كشور رسما اعلام نمودند كه تا وقتي وضعيت سينماي ايران اين‌گونه باشد فيلم نخواهند ساخت و اجازه نخواهند داد خانواده آنها به تماشاي سينما بروند.
6/ روزنامه‌هاي دوم‌خردادي نوشتند كه ‌«اگر نبود جنگ‌هاي صدر اسلام و جنگ احد و بدر، امام‌حسين در كربلا كشته نمي‌شد.» اين مطلب در روزنامه‌ صبح امروز با مدير مسؤول سعيد حجاريان مشاور ارشد رئيس جمهوري و عضو شوراي اسلامي شهر تهران چاپ شد و اين رفتارها به قدري تكراري شد كه مجتهد عالي‌قدر حضرت آيت‌ا... ‌شيخ‌مجتبي‌تهراني در سخنراني شب عاشورا، واكنش تندي به اين مطلب نشان داد و آنان را مورد نكوهش قرار داد.
كار در دوم‌خرداد به جايي رسيده بود كه مقدساتي از اين دست از هجو و تهديد مطبوعات زنجيره‌اي مصون نماند. آيا باز هم مي‌خواهيم دوم‌خرداد تكرار شود و اين جفاها كه برخي حتي در زمان رژيم شاه هم جرأت چنين جسارتي نداشتند بر مقدسات اين مرز و بوم وارد شود.
7/ دفاع دوم‌خرداد از طرح‌ها و لوايح ضد اسلامي چون كنوانسيون حقوق زنان را افكار عمومي فراموش نخواهد كرد. لايحه كنوانسين حقوق زنان كه به نام دفاع از حقوق زنان مطرح شد بيش از 90 ايراد شرعي و اسلامي بر آن وارد بود. اما رئيس روحاني مجلس ششم (كروبي) آن را تأييد كرد و رئيس روحاني دولت (خاتمي) آن را براي اجرا ابلاغ كرد. كم نبود از اين دست طرح‌ها و لوايح كه گويي مجلس ششم بنا داشت گوي سبقت را از همه بربايد.
8/ خروج از حاكميت هم تزي شد براي جريان دوم‌خرداد؛ در حالي كه تا جلسه حاكميت در اختيار دوم‌خرداد بود به بهانه «نداشتن اختيارات لازم توسط رئيس جمهور» خروج از حاكميت را مطرح كردند. جالب آن است كه در آن مقطع، آقاي هاشمي‌رفسنجاني كه اكنون هدايت جبهه دوم‌خرداد را به عهده گرفته است، و پيش از آن رئيس‌‌جمهور بود بارها اعلام كرد كه اختيارات رئيس‌جمهور، بسيار زياد و كافي است و با اين اختيارات قانوني خيلي كارها مي‌توان انجام داد.» اما لوايح موسوم به «دوقلو» توسط دولت ارائه شد تا از رئيس‌جمهور خاتمي سلطاني بسازد كه خلاف اصل تفكيك قوا بتواند در كار قوه قضائيه نيز دخالت كند و از تشكيل دادگاه‌ها جلوگيري كند.
9/ تخريب نهادهاي انقلابي به خصوص سپاه پاسداران و بسيج دستور كار دائمي اين جبهه سياسي بود. جريان دوم‌خرداد آن‌قدر گستاخ شده بود كه حتي ترور نافرجام حجاريان عضو شوراي شهر تهران را منتصب به سپاه كرد و جفاي بزرگي را بر بسيج و پاسداران روا داشت و هر روز در مطبوعات زنجيره‌اي خود عليه اين پاسداران مرزهاي اسلامي انقلاب، مقاله و مطلب مي‌نوشتند.
10/ شوراهاي اسلامي شهر و روستا كه دوم‌خرداد آن را بزرگترين اقدام عمر خود بر مي‌شمارد به قدري اختلافات و كشمكش‌ها و قدرت‌طلبي‌ها در آن بالا گرفت كه در طول مدت 4 سال از عمر خود تعدادي از شورا استعفا دادند (عبدالله نوري) تا راهي مجلس شوراي اسلامي شوند. به طور متوسط هر 7 ماه يك نفر رئيس شورا شد. به دليل اختلافات و سهم‌خواهي، اصلاً ثبات نداشت. افشاگري‌هايي كه عليه همديگر در زد و بندهاي پشت صحنه صورت گرفت اصولاً كار را به فراموشي سپرده بودند. اين افتضاح، تا آنجا بالا رفت كه كروبي رئيس مجلس ششم گفت: شوراي شهر تهران آبروي اصلاح‌طلبان را برده است.»
11/ دوم‌خرداد همراه با خود، نفاق، بدي، دروغ‌گويي و ... را گسترش داد. اين جريان براي تخريب رقيب سياسي خود بارها به تحركاتي غيراخلاقي متوسل شد. بهزاد نبوي اعلام كرد كه دشمن اصلي دوم‌خرداد آمريكا نيست بلكه «جريان راست» است. جريان دوم خرداد در تلاشي شبانه‌روز جاي دوست و دشمن را عوض كرد. در حالي كه از رابطه و مذاكره با آمريكا سخن مي‌گفت هرگونه مذاكره و گفت و گو با جريان رقيب سياسي را تحريم كرده بود. همانا كه تا آبدارچي ادارات را نيز به دليل عدم دريافت پيام دوم خرداد از كار بركنار كردند، امروز پشت صحنه، همراه با آقاي هاشمي، پروژه دولت وحدت ملي را مديريت مي‌كنند.
12/ محاكمات غلامحسين‌كرباسچي شهردار تهران و غارت بيت‌المال، محاكمه عبدا...‌نوري وزير كشور دوم‌خرداد در دفاع از اسرائيل، تعطيلي مطبوعات زنجيره‌اي كه در حرمت‌شكني، درج اخبار دروغ، اقدام عليه امنيت ملي و ... تلاش كرده بودند، نيز از دستاوردهاي جريان دوم‌خرداد محسوب مي‌گردد.
13/ ماجراي دانشگاه‌ها هاوايي و دريافت مدارك جعلي برخي وزيران (همچون حاجي، صوفي و...) برخي معاونين و مديران كل
14/ بركناري بيش از 5000 تن از مديران ارشد و برجسته كشور به بهانه واهي عدم درك پيام دوم‌خرداد (‌ حربه‌اي در جهت قلع و قمع مخالفان دولت از دولت) تلقي مي‌شد.
15/ از جمله پديده مشكل‌زا در دولت آقاي خاتمي، مديران پروازي بودند؛ به گونه‌اي كه بيش از 12 استاندار كشور پروازي بوده‌اند. دولت به رغم تذكرات و انتقادهاي برخي نمايندگان مجلس ششم و مطبوعات و فعالان سياسي براي اين معضل اقدامي را به عمل نياورد.

ه) روش‌ها و ظرافت‌هاي نقد:

1/ استفاده مناسب از ظرفيت رسانه‌ها، خبرگزاري‌ها و روزنامه‌هاي اصولگرا در نقد عمومي و برگزاري جلسات همگرايي
2/ فعال كردن تشكل‌هاي دانشگاهي و دانشجويي در اين زمينه
3/ استفاده از اين سايت‌هاي اينترنتي موجود و راه‌اندازي سايت‌هاي جديد
4/ بهره‌برداري از نهضت سخنراني با استفاده از چهره‌هاي دانشگاهي
5/ تهيه و انتشار بيانيه‌ها و اطلاعيه‌هاي تحليلي و نقادانه (نسبت به عملكرد دوم‌خرداد) با امضاء دانشگاهيان، احزاب، چهره‌‌‌‌ هاي شاخص و ...
6/ هيچگاه از لفظ مثبت «اصلاحات»، «اصلاح‌ط‌لبان» در خصوص اين جبهه استفاده نشود.
7/ نقد جبهه دوم‌خرداد را محدود به گروه‌هاي افراطي اين جبهه مانند جبهه مشاركت و سازمان مجاهدين ننماييم بلكه دامنه نقد را شامل همه آنها بدانيم؛ ليكن تمركز بيشتر روي لايه‌هاي افراطي و حلقه هدايت‌كننده آن(حلقه پيرامون آقاي هاشمي) قرار دهيم.
8/ نقد آقاي كروبي و همراهان وي با ظرافت بالايي بايد انجام شود.
9/ نقدها علمي، كارشناسي و مستند باشد.
10/ ساده‌انگاري است كه تصور كنيم كه مي‌توان در پروژه‌هايي انحرافي چون دولت وحدت ملي مي‌ت‌وان بالايه آرام دوم‌خرداد كار كرد و افراطيون را كنار گذاشت. تجربه نشان داد هرگاه لايه آرام اين جبهه قدرت را به دست گرفته، عملاً از سوي افراطيون مديريت شده‌اند مديريت خاتمي و كروبي بهترين مثال بر اين مدعا هستند.

و- چه كسي مي‌تواند گفتمان انقلاب اسلامي را تقويت كند؟

بر اساس مباحث گفته شده در يك مقايسه اجمالي از عملكرد دو جريان اصولگرا و دوم خرداد روشن شد كه حاكميت تفكر اصول‌گرايي، زمينه تقويت و توسعه گفتمان انقلاب اسلامي را فراهم و كشور را از موضع انفعال خارج كرده و كار و تلاش و حل مشكلات اصلي مردم با رويكرد پيشرفت و عدالت، مهمترين دغدغه مسئولين در دولت، مجلس و ساير نهادها شده است.
با اين اوصاف استمرار حاكميت اصول‌گرايان در اركان نظام و بويژه قوه مجريه، يك ضرورت است كه مردم اين ضرورت را در انتخابهاي گذشته نشان داده‌اند. بي‌شك انتخاب مردم در انتخاب دهمين دوره رياست جمهوري، تفكر اصولگرايي است؛ حال سوالي كه مطرح مي‌شود، اين است كه گزينه مناسب در بين اصولگرايان چه كسي است؟
ضمن احترام به همه گزينه‌هاي مطرح در جريان اصولگرا در حال حاضر گزينه برتر، آقاي دكتر احمدي نژاد است كه به دلايل زير، جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي ايشان را مناسبترين گزينه براي دهمين دوره رياست جمهوري مي‌داند:
1_ اعتقاد به ارزشهاي انقلاب اسلامي، ديدگاه امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري و دفاع از اصول اساسي قانون اساسي وتلاش براي بيان و تبيين آن در داخل و خارج، به هر حال گفتمان اصلي اين دولت منطبق بر شعار وگفتمان امام (ره) وانقلاب است.
2 _ توجه به عدالت، دولت نهم هم در شعار عدالت خواهي وهم در زمينه استقرار عدالت در كشور با سفرهاي استاني، توجه به طبقات محروم مردم و به قراري تناسب در توزيع اعتبارات و تسهيلات كشور، توزيع سهام عدالت، توجه به اقشار محروم تحت پوشش كميته امداد، اصلاح حقوق بازنشستگان، اجراي طرح بيمه‌هاي روستايي، ارائه خدمات به مستمربگيران وبازنشستگان، تلاش انكارناپذيري داشته است.
3 - ساده زيستي و پرهيزاز اشرافي‌گري؛ اين مهم در دولت احمدي نژاد و بويژه شخص رئيس جمهور مشهود است ارتباط صميمي با مردم، پيگيري مشكلات مردم به طوريكه مردم احساس مي كنند احمدي نژاد ازجنس مردم است، ابراز احساسات مردم در سفرهاي استاني و اميد ونشاط به توانايي احمدي نژاد براي حل مشكلات از مصاديق اين مطلب است.
4 _ حركت و پويايي؛ اقدام و نشاط كار در اين دولت يك امر برجسته است كه به طور مكرر مورد تحسين رهبري معظم انقلاب قرار گرفته است. جديت در خدمت به مردم و پيگيري مصوبات استاني بيانگر روحيه كار و تلاش است.
5 _ روحيه استكبارستيزي وپايداري و مقاومت بر حق مسلم هسته‌اي ايران در دولت احمدي‌نژاد و شخص ايشان ملموس وبرجسته است.
از نظر اين دولت، استكبار، آفت بشريت است و ستيز، با اين روحيه و دفاع از حقوق مردم مظلوم از ارزشهاي اساسي نظام اسلامي است كه پس از سياست منفعل دولت دوم خرداد، در دولت احمدي‌نژاد علي‌رغم هزينه‌هاي سنگيني كه دولت تحمل كرد، در دستور كار قرار گرفت. تكميل چرخه سوخت هسته‌اي، انفعال آمريكا، تقويت نهضت‌هاي ضداستكباري در لبنان وغزه، تقويت آرمان فلسطين، تقويت مبارزات مردم عراق و افغانستان وارتقاء جايگاه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در منطقه و جهان و محبوبيت احمدي نژاد در بين ملل اسلامي، به چالش كشاندن حسن نيت قدرت هاي بزرگ در حوزه خلع سلاح هسته‌اي فراگير، افزايش عزت و استقلال ملي، ايجاد فضاي اتحاد وانسجام ملي از دستاوردهاي اين موضع بود.
6 _ تقويت امنيت و اقتدار ملي در سايه حمايت جدي از سيستم ارتقاء توان دفاعي _ موشكي، سبب ايجاد اميد ونشاط در نيروهاي متدين، حضور نيروهاي متعهد به انقلاب اسلامي در بدنه دولت و نهادهاي فرهنگي، توسعه وگسترش مديريت مردم و تقويت بسيج مردم حافظ اصلي انقلاب اسلامي شد.
اين امر محبوبيت احمدي نژاد را افزايش داد و دشمني و تخريب عليه احمدي نژاد توسط نظام استكبار را تشديد كرد. جنگ رواني و رسانه‌اي و تخريب عليه احمدي‌نژاد در تاريخ انقلاب اسلامي بي‌سابقه بوده است. اين موضوع حكايت از دشمني نظام استكبار با مشي و روحيه احمدي نژاد دارد.
7 _ جلوگيري ازنفوذ غرب‌گرايي در بدنه مديران و مجموعه انقلاب، شكستن انحصار مديريتي، نقد نظريه‌هاي ليبرالي، گردش نخبگان، هر چند از بعد شايسته سالاري دولت در ابعادي قابل نقد است، اما فضاي كلي در راستاي حاكميت ارزشهاي اسلامي در بدنه مديريتي كشور است.
8 _ روحيه شجاعت و جرأت احمدي‌نژاد براي حل مشكلات و شكستن ساختارها و موانع بوروكراسي هر چند ممكن است در مواردي هم اشتباه باشد اما في‌نفسه كار با ارزشي است. جرات در مقابله با فساد، فضاي سلامت اداري را در نظام اداري حاكم كرده است.
/الف




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط