حسین بن علی(ع) حماسه تاریخ

این کتاب، انحراف مسیر جامعه اسلامی در استفاده از جریان عاشورا و تحریف کلی بهره‌هایی که یک امت زنده و فهمیده باید از چنین سرگذشت آموزنده‌ای برگیرد را مورد بررسی قرار داده است.
چهارشنبه، 1 آذر 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
حسین بن علی(ع) حماسه تاریخ
  حسین بن علی(ع) حماسه تاریخ



 

شناسنامه کتاب:
عنوان: حسین بن علی(ع) حماسه تاریخ
موضوع: سیره امام حسین(ع) / قیام عاشورا
زبان: فارسی
تیراژ: 3000
نویسنده: محمد جواد حجتی کرمانی
ناشر: سازمان تبلیغات اسلامی
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1377
نوبت چاپ: اوّل
تعداد صفحات: 259 صفحه

معرفی کتاب:

این کتاب، انحراف مسیر جامعه اسلامی در استفاده از جریان عاشورا و تحریف کلی بهره‌هایی که یک امت زنده و فهمیده باید از چنین سرگذشت آموزنده‌ای برگیرد را مورد بررسی قرار داده است.
به طور کلی هدف و روح کلی کتاب، شناخت رسالت تاریخی حسین بن علی(ع) است. برای این شناسایی لازم است، اول شناخت شخصیت امام(ع)، دوم دریافت زمان او و سوم وقوف به متن سرگذشت عاشورا بررسی شود.
ماهیت، عوامل، موجبات، آثار و نتایج قیام در سه بخش تقسیم شده است. در بخش اول - از تکوین شخصیت و ارگانیزم روحی، افکار، زندگی خصوصی و موقعیت اجتماعی امام(ع) سخن گفته شده است. در بخش دوم - سیمای نیم قرن پس از رسول اکرم(ص) و عوامل انحراف جامعه اسلامی را طی چند دوره، از رحلت پیغمبر(ص) تا زمام‌داری علی(ع) و از شهادت علی(ع) تا مرگ معاویه بررسی می‌شود و در بخش سوم به اتکای مواد دو بخش گذشته، استراتژی انقلاب امام، اسرار و انگیزه‌های درونی متخاصمین، امواج سهمگین و بی‌پایان انقلاب حسینی و درس‌هایی که از مکتب انقلابی حسین بن علی(ع) باید گرفت، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
این کتاب از سه بخش و چهارده فصل تهیه شده که همراه مقدمه‌ای از نویسنده آمده و مبحث های کلی آن بدین شرح است:
بخش اول - سایه‌های شخصیت (تکوین شخصیت، ارگانیزم روحی، اندیشه‌های الهی، آرمان های اجتماعی، زندگی شخصی و موقعیت اجتماعی)
بخش دوم - سیمای نیم قرن (مقیاس های کهنه و نو، آریستو کراسی، جمهوریت و مشکلات نوسازی، ارکان هدایت فرو می‌ریزد، روحیه امت و مبارزات پراکنده، امام در صحنه‌های سیاسی)
بخش سوم - استراتژی انقلاب (رویاروی اجتناب ناپذیر، روحیه‌ها، انگیزه‌ها و ایده‌ها، آثار و نتایج، بهره ما از انقلاب امام حسین(ع)).
در پایان کتاب، فهرست منابع که در این کتاب مورد استفاده قرار گرفته، عنوان شده است. این کتاب دارای چهارده منبع بوده و فهرست اعلام ندارد.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط