شناسنامه کتاب:
عنوان: حضرت حجة بن الحسن(عج)
موضوع: سیره امام زمان (عج)
زبان: فارسی
تیراژ: 3000
نویسنده: فضل الله کمپانی
ناشر: انتشارات مفید
سال چاپ: 1370
نوبت چاپ: اول
تعداد صفحات: 295 صفحه
معرفی کتاب:
نویسنده در این اثر با اشاره به همگانی بودن موضوع اعتقاد به ظهور مصلح غیبی در همه ادیان و مذاهب و ردّ ادعای مهدویت از سوی اشخاص و نحلهها و... مینویسد: مهدی، موعودی که در ادیان پیشین به وجود وی اشاره شده و اخبار و روایات زیاده از حدّ تواتر درباره وجود و غیبت و ظهور وی از رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) و دیگران رسیده است، فقط یک مصداق حقیقی و واقعی و خارجی دارد و آن امام دوازدهم، امام زمان(ع) است...آنگاه هدف از نگارش این کتاب را این گونه بیان میکند... غرض از نگارش این کتاب، اثبات همین مطلب است (که مهدی موعود(عج) در سال 255 در سامرا ولادت یافت و پس از شهادت پدر بزرگوارشان در مسند امامت قرار گرفت و از انظار مردم مخفی شد. پس از 69 سال و در آن غیبت صغرا در سال 329 غیبت کبرا نموده است و تا روزی که خدا بخواهد در پس پرده غیب خواهند بود).مسلّم است شبهه ها و اشکالاتی نیز مانند اینکه چه دلیلی بر وجود امام غایب است، به فرض وجود داشتن، چه نیازی به وجود اوست، مردم که دسترسی به او ندارند، چه فایدهای از وجود او میبرند... و مگر کسی بیش از هزار سال میتواند عمر کند...امید است در این کتاب به این اشکالات، پاسخ مقتضی داده شود و هرگونه ابهامی در این مورد، با دلیل و منطق برطرف گردد...
بر این اساس، نویسنده مطالبی را در دویست و نود و پنج صفحه و شش بخش به شرح زیر ارائه کرده است:
بخش اول: ولادت و غیبت: در این بخش، مباحثی درباره ولادت و مشخصات حضرت مهدی(ع)، غیبت صغرا، نواب اربعه و همین طور غیبت کبرا و علل آن ارائه شده است.
بخش دوم: بحث درباره وجود مهدی(ع): در این بخش مطالبی چون:سخنان منکرین حضرت، کسانی که آن حضرت را زیارت کردهاند ومهدی در تاریخ، در قرآن، در نهجالبلاغه، در اخبار و در دیوان شاعران به چشم میخورد.
بخش سوم: نصوص درباره مهدی(ع): بخشی از آیات درباره فرهنگ مهدویت به همراه احادیثی از پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و...
بخش چهارم: مهدی(عج) از نظر اهل سنت: معرفی کتابهایی که از سوی دانشمندان اهل سنت در زمینه امام زمان(ع) نوشته شده است. همچنین بخشی از اخبار منقول از اهل سنت و فتاوای علمای اهل تسنن در این بخش آورده شده است.
بخش پنجم: بحث کلامی و استدلالی: در این بخش، بحثهایی در زمینه امامت، لزوم وجود امام به طور مستمر، زنده بودن مهدی(عج) و حکایت معمّرین، تعریف اعجاز و خرق عادات، مسئله عمر امام(ع)، ظهور امام زمان(ع)، برنامه و روشهای حکومتی ایشان و... مطرح شده است.
بخش ششم: موضوعات متفرقه: معجزهها و اخبار غیبی، انتظار فرج، دعاهای آن حضرت، توقیعات و... مجموعه مطالب بخش پایانی این اثر است. در ادامه، منابع مباحث کتاب به همراه فهرست مطالب ارائه شده است.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir