نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Cucurbita pepo var.pepo L. و نام انگلیسی آن Field pumpkin میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، کدو تخم و کدو تخم کاغذی نامیده شده است.تیره گیاه:
کدو Cucurbitaceaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی، یک ساله، بوتهای و رونده، برگهای آن پهن، پنج لوبی کرکدار با دمبرگی دراز، گلهای آن پنج لوبی و زرد رنگ، میوهاش درشت، گوشتدار، کروی شکل در بعضی موارد کم و بیش کشیده و رنگ آن زرد گاهی هم سبز میباشد که در آن تعداد زیادی تخم وجود دارد.بیشتر بخوانید: معرفی تخم کدو و خواص درمانی آن
طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت کدو و مغز تخم آن سرد و تر است.رویش جغرافیایی:
در نواحی معتدل اغلب کشورها و ایران کاشته میشود.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در دانه (تخم):
روغن یا اسیدهای چرب لینولئیک، آب، پروتئین، مواد قندی، هیدراتهای کربنی، خاکستر، کلسیم، فسفر، آهن، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، ویتامین A و غیره در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
تخم کدونحوه مصرف:
تخم کدو به صورت خام یا بو داده مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی:
خارج کننده اخلاط، چاق کننده، دفع کننده انگلهای رودهای همچون کرمک در کودکان و کرم کدو در بزرگسالان میباشد. در ضمن برای سوزش مجاری ادراری، تبهای شدید، زخم معده، زخم روده، ورم پروستات، درد مفاصل، دیابت، سرفههای مقاوم و خشونت سینه نیز مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.