چهار گام برای تقویت عادت پس انداز پول

چکیده برای بیشتر افراد، پس انداز کردن پول کاری دشوار است، در حالی که خرج کردن پول به صورتی برنامه ریزی نشده و بدون انضباط مالی، می‌تواند بسیار لذتبخش و فرح انگیز باشد. بسیاری از افراد، اهداف بلند پروازانه‌ای...
پنجشنبه، 26 مهر 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: وحید کرمی
موارد بیشتر برای شما
چهار گام برای تقویت عادت پس انداز پول
پژوهشی در باب هدف گذاری، پس انداز هر روزه­‌ی پول، و آشکار سازی پس اندازهای ذخیره شده
 
چکیده
برای بیشتر افراد، پس انداز کردن پول کاری دشوار است، در حالی که خرج کردن پول به صورتی برنامه ریزی نشده و بدون انضباط مالی، می‌تواند بسیار لذت‌بخش و فرح انگیز باشد. بسیاری از افراد، اهداف بلند پروازانه‌ای برای پس انداز پول قرار می‌دهند و می‌گویند که این پس انداز برای تدارکات مراسم ازدواج است و یا اینکه برای بازپرداخت وام مسکن در نظر گرفته شده است، اما در دستیابی به اهدافشان ناموفق هستند و در نتیجه، احساس بیهودگی و سرخوردگی به آنان دست می‌دهد و از پس انداز کردن، دست می‌کشند. اگر میخواهید مطمئن شوید که برای آینده‌ی خود پول کافی دارید و بتوانید به صورت مستمر، عادت پس انداز کردن را در خود پرورش دهید، باید بدانید که شما نیاز دارید تا پس انداز کردن را بخشی از زندگی خود قرار دهید، تا بتواند در بلند مدت اثربخش و کارآمد باشد.

تعداد کلمات : 1692  / تخمین زمان مطالعه : 8 دقیقه
 
دو
 
نویسنده / نویسندگان:Utpal Dholakia Ph.D  ; Mar 19, 2018  
مترجم: محمدصادق جمشیدی اردشیری
 
پس انداز ؛ چشم پوشی از منافع امروز به نفع منافع آینده
 
هرچند که نرخ بیکاری پایین آمده است و نرخ دستمزدها فزونی یافته است، داده­ه‌ا و سنجش­‌های آماری در ایالات متحده، که رفتار پس انداز پولی آمریکاییان را رصد می­کنند نشان میدهد که علیرغم کاهش بیکاری و افزایش سطح عمومی دستمزدها، میزان پس انداز آمریکایی­ها تغییر چندانی نداشته است. تحقیقی که در سال 2018 توسط موسسه بنکریت (Bankrate) انجام شده، نشان می­دهد که 19 درصد افراد ایالات متحده گزارش داده اند که هیچ پس انداز پولی ندارند، و از سوی دیگر تنها 21 درصد از آمریکایی­ها کمتر از 5 درصد درآمدشان را پس انداز می­کنند.

این آمار و ارقام، تا حدودی نگران کننده است و زنگ خطر را برای سیاست گذاران و اقتصاد دانان ارشد ایالات متحده به صدا در آورده است، زیرا طبق توصیه­‌های طرح ریزان مالی و اقتصادی اگر شما میخواهید که به آسودگی به بازنشستگی برسید، می­بایست حداقل 15 درصد از درآمد خود را، به طور مستمر و برای چند دهه پس انداز کنید ( البته این بستگی به این دارد که شغل فعلی شما چیست، چشم انداز شغلی شما در آینده چگونه خواهد بود و مهم­تر اینکه انتظار دارید چند سال عمر کنید). در پژوهش بنکریت، تنها 16 درصد افراد مشارکت کننده در پژوهش اعلام کردند که بیش از 15درصد از درامدشان را پس انداز می­کنند.

درست است که این اخبار واقعا ناامید کننده و نگران کننده است اما از سویی دیگر باید گفت که به هیچ عنوان تعجب برانگیز نیست. این نتایج فقط مربوط به سال­های پایانی دهه‌ی پیش روی ماست و امریکایی­ها در گذشته نسبت به تحقیق انجام شده در سال 2018، وضعیت به مراتب بدتری از نظر میزان پس انداز و به نوعی ضعف در آینده نگری داشته­اند. همانگونه که پیشتر از این توضیح دادم، برای بیشتر افراد، پس انداز کردن پول کاری دشوار است، در حالی که خرج کردن پول به صورتی برنامه ریزی نشده و بدون انضباط مالی، می­تواند بسیار لذتبخش و فرح انگیز باشد.

بسیاری از افراد، اهداف بلند پروازانه­‌ای برای پس انداز پول قرار می­دهند، و می­گویند که این پس انداز برای تدارکات مراسم ازدواج است و یا اینکه برای بازپرداخت وام مسکن در نظر گرفته شده است، اما در دستیابی به اهدافشان ناموفق هستند و در نتیجه، احساس بیهودگی و سرخوردگی به آنان دست می­دهد و از پس انداز کردن، دست می­کشند. اگر میخواهید مطمئن شوید که برای آینده­ی خود پول کافی دارید و بتوانید به صورت مستمر، عادت پس انداز کردن را در خود پرورش دهید باید بدانید که شما نیاز دارید تا پس انداز کردن را بخشی از سبک زندگی خود قرار دهید، تا بتواند در بلند مدت اثربخش و کارامد باشد.

 

بیشتر بخوانید : رشد فرهنگی در شرایط بحرانی


این موضوع بسیار آسان­تر از آنچه که گفته می­شود یا شما شنیده­‌اید، به انجام می­رسد. اگر شما در حال حاضر، دارای یک سبک زندگی با گرایش به پس انداز مستمر هستید، بسیار عالی است. اما برای بخش زیادی از افراد که چنین عادات پس اندازی ندارند، چه راهی وجود دارد که بتوانند عادت خوب پس انداز کردن را در خود پرورش دهند؟

1. در ابتدا با هدف‌گذاری پس انداز پول برای شرایط بحرانی و اضطراری آغاز کنید.
افراد با تجربه در زمینه مدیریت امور مالی در زندگی شخصی که مورد اقبال عمومی بسیار قرار گرفته اند، مانند سوز اورمان (Suze Orman) ، کلارک هاوارد (Clark Howard) ، و دیو رمزی (Dave Ramsey) و دیگر افراد مشهور و مشاوران عالی مالی، همه و همه توصیه­‌های مشابهی برای شروع پس انداز دارند. یک هدف قابل حصول برای پس انداز بخشی از درآمدهایتان به منظور مواجهه با شرایط اضطراری قرار دهید، و سپس خود را متعهد نمایید که به طور مستمر، به تعهدات خود عمل نمایید. به عنوان مثال یکی از این مشاوران و خبرگان توصیه می­کند که برای اولین مرحله، هدف 1000 دلاری برای خود تعیین کنید و سعی کنید به آن پایبند باشید، در حالی که مشاور دیگر، مقدار بالاتری برای آن پیشنهاد می­دهد، یعنی اولین هدف خود را پس انداز مقداری از پول قرار دهید که بتواند مخارج 8 ماه زندگی شما را تامین نماید.
 
در حالی که این توصیه­‌ها به نوعی ضد ابتکار عمل محسوب می­شود، با این حال آیا هدفگذاری قطعی، متفاوت از ایجاد عادات خوب نیست؟ در دنیای واقعی، شکل دادن و نائل شدن به اهداف خاص، یک گام اولیه حیاتی برای شکل گیری عادات مناسب است. افراد تنها زمانی می­توانند یک عادت جدید را در خود بپرورانند که قادر بااشند الگوهای رفتاری خاصی را در خود ایجاد کنند. برای شروع، باید یک سری انگیزه­های نهانی برای این کار وجود داشته باشد تا بتواند منجر به بروز رفتار انسانی گرد. به خاطر بیاورید که شما چگونه آموختید تا یک خودرو را برانید. در ابتدا، شما یک هدف متمرکز برای گذراندن آزمون گواهینامه داشتید که انگیزه‌­ی شما برای آموختن رانندگی بود.عادات انسانی از طریق مکانیزم­هایی که مرتبط کننده و پاداش دهنده برای یادگیری باشند، و به آسانی، و با در نظر گرفتن ماهیت تدریجی شکل گیری عادت­ها، تقویت می­گردند. با هر تکرار رفتار، تغییرات کوچکی در مکانیزم­های شناختی و عصبی رخ می­دهد که باعث شکل گیری تدریجی عادت در بخش­های مرتبط با حافظه فرایندی انسان­ها می­شود. از طریق یادگیری عادتی رفتارهای تکراری، بخش‌های مرتبط شناختی میان زمینه سرنخ­های رفتاری (سرنخ­های رفتاری موقعیت­هایی هستند که باعث ایجاد واکنش می­شوند و فرد در آن زمینه، رفتارهای خاصی از خود بروز می­دهد) و پاسخ­ها به تدریج تقویت می­شوند، بنابراین افراد در شرایط مشابه، با سرنخ­های رفتاری یکسان، به تدریج عملکرد بهتری از خود نشان می­دهند.
 
2. هر روز چیزی پس انداز کنید، حتی اگر آن چیز از نظر شما بسیار ناچیز باشد.
برای شکل گرفتن یک عادت محکم، رفتار مورد نظر باید به طور منظم تکرار گردد، تا بتوان زمینه شکل گیری آن را تثبیت کرد. پس انداز کردن هر روزه­ی پول، حتی اگر مقدار آن بسیار ناچیز باشد، برای شکل گیری عادت پس انداز کردن حیاتی است.





همانگونه که روانشناسان اجتماعی، وندی وود (Wendy Wood) و دنیس رانگر (Dennis Rünger) در یک بخش عالی از کتابشان در مورد تحقیقات روان شناختی درباره عادات انسانی، توضیح می­دهند که: "عادات انسانی از طریق مکانیزم­هایی که مرتبط کننده و پاداش دهنده برای یادگیری باشند، و به آسانی، و با در نظر گرفتن ماهیت تدریجی شکل گیری عادت­ها، تقویت می­گردند. با هر تکرار رفتار، تغییرات کوچکی در مکانیزم­‌های شناختی و عصبی رخ می­دهد که باعث شکل گیری تدریجی عادت در بخش­های مرتبط با حافظه فرایندی انسان­ها می­شود. از طریق یادگیری عادتی رفتارهای تکراری، بخش­های مرتبط شناختی میان زمینه سرنخ­های رفتاری (سرنخ­های رفتاری موثعیت­هایی هستند که باعث ایجاد واکنش می­شوند و فرد در آن زمینه، رفتارهای خاصی از خود بروز می­دهد) و پاسخ­ها به تدریج تقویت می­شوند، بنابراین افراد در شرایط مشابه، با سرنخ­های رفتاری یکسان، به تدریج عملکرد بهتری از خود نشان می­دهند."

این نکته، دقیقا خلاف آن چیزی است که بسیاری از خبرگان پیشنهاد میدهند که باید پس اندار کردن به صورت خودکار اتفاق بیفتد، اما حقیقت این است که اگر شما می­خواهید عادت خوب پس انداز کردن را در خود پرورش دهید، می­بایست تصمیمات مالی را به صورت درونی و از جانب خودتان اتخاذ نمایید، نه به واسطه وجود اجبار خارجی.

3.پس انداز­های خود را آشکار کنید.
در حالی که دو نکته قبلی درباره­‌ی شکل گیری عادت پس انداز کردن بوده است، دو نکته‌­ای که در ادامه بیان می­شود درباره حمایت از عادت تازه شکل گرفته است.
تحقیقات نشان می­دهد که کلید داشتن یک عادت رفتاری پایدار، این است که هم رفتارهای عادت شده و هم نتایج حاصل از آن را، برای خودتان آشکار و ملموس بسازید. زمانی که یک نوجوان در حال تعلیم رانندگی است، استقلال شخصی، انعطاف پذیری، و بهبود در سبک زندگی، چیزهایی هستند که در راس تفکرات او قرار دارند و موجب می­شوند او در امر یادگیری عادت جدید، ثابت قدم باشد. به همین ترتیب، پس انداز کردن به شیوه­ای مشهود و مشاهده مبالغ جمع آوری شده در طی زمان، خواه در یک ظرف شیشه­‌ای باشد و یا اینکه در یک حساب بانکی آنلاین باشد، از فرایند شکل گیری عادت پس انداز کردن حمایت می­کند. علائم قابل مشاهده پیشرفت، بازخورد مثبتی را فراهم می­آورد که فرد را به ادامه مسیر تشویق می­کند.

4. فارغ از میزان درآمد خود، به صورت مستمر هزینه­‌های خود را پایین­‌تر از درآمدهایتان تنظیم کنید.
نکته­‌ی آخر بسیار واضح به نظر می­‌رسد اما در واقع، دشوارترین نکته در میان چهار نکته‌­ای است که تاکنون عنوان شده است. دلیل عمده­‌ی اینکه افراد نمی­‌توانند پول خود را پس انداز کنند این است که آنها نمیتوانند مخارج و هزینه­های خود را مدیریت و کنترل کنند. اگر شما می­‌خواهید که یک عادت پس­‌انداز را در خود شکل دهید، باید بتوانید به صورت مستمر، هزینه­‌های خود را در سطحی پایین­‌تر از درآمدهای خود قرار دهید. اینکه چگونه می­توانید این کار را انجام دهید، موردی چالش برانگیز است که در خور بحثی جداگانه است، اما نیاز به اینکه شما به هزینه­‌های خود توجه کافی داشته باشید، و بتوانید آنها را به گونه‌ای مدیریت کنید که در سطحی پایین تر از درآمدهایتان قرار بگیرد، نکته­‌ای بسیار حیاتی است. پژوهش­ها نشان داده است که افراد با عادت پس اندازی بالا، ولخرجی کمتری دارند و اقتصادی­‌تر فکر می­‌کنند، و از نظر آنان، خرج کردن پول امری دردناک است. پرورش و توسعه‌­ی عادت و بنیان فکری پس انداز کننده، مستلزم رهایی از طرز فکر ولخرجی است.

نتیجه‌‌گیری
به عنوان نتیجه گیری باید گفت که شما تاکنون با اهمیت پس انداز کردن و اهمیت توسعه‌­ی این عادت، در خود پی برده­‌اید. اینها چهار موردی است که ما در این مقاله بررسی کرده­ا‌یم و به عنوان راههایی برای تقویت عادت پس انداز کردن به شما معرفی کردیم: برای خود هدف پس انداز اضطراری تعیین کنید، هر روز مبلغی را پس انداز کنید، پس انداز را آشکار و ملموس سازید، و مخارج خود را پایش کنید تا بتوانید آن را کمتر از درآمد خود قرار دهید.

 

برگرفته از سایت:  www.psychologytoday.com



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
play_arrow
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
play_arrow
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
play_arrow
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
play_arrow
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
play_arrow
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
play_arrow
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
play_arrow
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
play_arrow
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
play_arrow
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
play_arrow
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
play_arrow
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار