اما انگار ماجرا جدیتر از این حرفهاست!
محققان حرف های تازه ای می زنند، آنها می گویند ردپای جرم دندان در بیماری های دیگر دیده می شود.
این یعنی چی؟
یعنی مسواک نزدن فقط به دندان ها آسیب نمیزند. مشکلات دیگری را هم به وجود می آورد! رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می تواند شما را با بیماری های مختلفی مثل ناراحتی های قلبی، فراموشی، روماتیسم و ... روبهرو کند. بیماری های لثه می تواند احتمال فراموشی را در سال های پایانی عمر افزایش بدهد. در یک پژوهش هم مشخص شد که بیماری های قلبی و عروقی در افرادی که دچار بیماری های دندان هستند، تقریبا دو برابر بیشتر از افراد دیگر است. تحقیقات دیگری هم هست که نشان می دهد بیماری های لثه احتمال ابتلا به سرطان روده را بالا می برد.
این بیماری ها چه ارتباطی با مسواک نزدن دارند؟
همهچیز زیر سر باکتری هاست. باکتری هایی که در دهان و لثه های شما زندگی می کنند، نه تنها سلامت دهان و دندان ها را تهدید می کنند؛ بلکه می توانند به قسمت های دیگر بدن هم آسیب برسانند. محققان می گویند: این باکتری ها از دهان به سمت رگ های خونی حرکت می کنند و به آن اندام ها آسیب می رسانند.
بیماری های لثه می تواند احتمال فراموشی را در سال های پایانی عمر افزایش بدهد. در یک پژوهش هم مشخص شد که بیماری های قلبی و عروقی در افرادی که دچار بیماری های دندان هستند، تقریبا دو برابر بیشتر از افراد دیگر است. تحقیقات دیگری هم هست که نشان می دهد بیماری های لثه احتمال ابتلا به سرطان روده را بالا می برد.
چه کارهایی عمر دندان هایمان را زیاد می کند؟
اگر روزی دو بار مسواک بزنید، خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید و نخ دندان را از یاد نبرید، عمر دندان هایتان بیشتر می شود.
علاوه بر مسواک کردن، چطور می توانیم از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کنیم؟
شکر مهمترین عامل خرابی دندان های شما است. برای همین روی جعبه ی شیرینی ها می نویسند پس از مصرف، مسواک بزنید. باکتری های موجود در دهان به کمک شکر اسیدهایی تولید می کنند که باعث خراب شدن دندان ها می شوند. توجه داشته باشید پوسیدگی دندان هیچ نشانه ای ندارد. درد دندان زمانی شروع می شود که دندانتان خراب شده و پوسیدگی ها به عصب رسیده اند.
بعضی غذاهای اسیدی مثل لیموترش، آب مرکبات و نوشابه های گازدار هم باعث پوسیدگی دندان می شوند.
نویسنده: سحر رحیمی