ارزش غذايي شير طعم‌دار

محصولات لبني و به‌ويژه شير منبع خوبي از پروتئين با كيفيت بالا، چربي و كربوهيدرات، كلسيم، ريبوفلاوين، فسفر، ويتامين A ، B12، B5 است. مصرف سرانه شير و فرآورده‌هاي آن در ايران 75 كيلوگرم برآورد شده در حالي كه در اروپاي غربي 500 تا 350 كيلوگرم و در آمريكا بيش از 300 كيلوگرم است. در عين حال، تحقيقات نشان مي‌دهد که شيرهاي طعم‌دار، نوشيدني سالمي براي بچه‌ها و بزرگسالان هستند و افراد به ويژه کودکاني که شير دوست ندارند، مي‌توانند از اين
پنجشنبه، 5 شهريور 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ارزش غذايي شير طعم‌دار
ارزش غذايي شير طعم‌دار
ارزش غذايي شير طعم‌دار

نويسنده:دکتر سعيد حسيني




محصولات لبني و به‌ويژه شير منبع خوبي از پروتئين با كيفيت بالا، چربي و كربوهيدرات، كلسيم، ريبوفلاوين، فسفر، ويتامين A ، B12، B5 است. مصرف سرانه شير و فرآورده‌هاي آن در ايران 75 كيلوگرم برآورد شده در حالي كه در اروپاي غربي 500 تا 350 كيلوگرم و در آمريكا بيش از 300 كيلوگرم است.
در عين حال، تحقيقات نشان مي‌دهد که شيرهاي طعم‌دار، نوشيدني سالمي براي بچه‌ها و بزرگسالان هستند و افراد به ويژه کودکاني که شير دوست ندارند، مي‌توانند از اين نوع شيرها استفاده کنند.
در حال حاضر انواع متنوعي از شيرهاي طعم‌دار با طعم كاكائو، توت فرنگي، وانيل، موز، تمشك، قهوه و... در بازار مصرف وجود دارند كه محبوب‌ترين آنها شير كاكائو است. شير طعم‌دار به صورت كامل(پرچرب) يا بدون چربي توليد مي‌شود اما طي دهه گذشته رشد توليد شير طعم‌دار در دنيا غالبا در بين انواع كم‌چرب و بدون چربي بوده است. در عين حال، شير طعم‌دار مي‌تواند با انواع ويتامين‌ها و مواد معدني غني‌سازي شود، به طوري که غني سازي با ويتامين‌هاي محلول در چربيA و D در شير طعم‌دار كم‌چربي يا بدون چربي بسيار رايج است.
شيرطعم‌دار غني‌شده با ويتامين D مانند شير طبيعي منبع مهم ويتامين D به حساب مي‌آيد. اين ويتامين جذب كلسيم بدن را افزايش مي‌دهد و از نرمي استخوان در اثر كمبود ويتامين D پيشگيري مي‌كند. به همين دليل عرضه شير طعم‌دار به ‌عنوان بخشي از برنامه غذايي مدارس اروپايي در وعده غذايي ناهار و صبحانه قرار گرفته است اما سوال اينجا است که آيا شير طعم‌دار، به اندازه شير معمولي مغذي است؟
در جواب بايد گفت بله. شير طعم دار نيز مانند شير معمولي، داراي 9 ماده مغذي ضروري است که شامل کلسيم، پروتئين، ويتامين‌هاي D، A، B12، B2، B3 و پتاسيم و فسفر است اما در مقايسه با شيرهاي ساده، مقدار قند و كالري بيشتري دارد ولي مطالعات نشان داده‌اند كه كودكاني كه از شيرهاي طعم‌دار استفاده مي‌كنند، به ميزان كمتري از ساير شيريني‌هاي قندي و پرانرژي استفاده مي‌کنند و در نتيجه اين نوشيدني جايگزين مناسبي به شمار مي‌آيد.
البته شيرهاي طعم‌دار نيز انواع مختلفي دارند. به عنوان مثال يک ليوان شير طعم دار کم‌چرب فقط 5/2 گرم چربي دارد که برابر همان مقدار چربي شير معمولي است و مي‌تواند در سبد غذايي روزانه مردم قرار گيرد اما مي‌توان با مخلوط کردن موز، توت فرنگي، طالبي و... يک شير طعم‌دار خانگي تهيه کرد که بهترين کار هم همين بوده و ما نيز به شما عادت دادن فرزندتان‌ را حداقل به مصرف شيرهاي طعم‌دار پيشنهاد مي‌کنيم.
منبع: http://salamatiran.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.