شیوه زندگی حضرت فاطمه(ص) در روایات
مطلب پیش رو به سبک و شیوه زندگی حضرت فاطمه(ص) پرداخته است، همراه ما باشید.
يکشنبه، 18 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حضرت زهرا (ص) حتی بر انبیاء ولایت داشتند / بانوی دو عالم بخشی از هستی پیامبر (ص) بودند
آیت الله وحید خراسانی مرجع علیقدر در وصف این عبارت پیامبر اکرم (ص) بیان کردند: پاره تن از اغلاط است و بضعه در این جا یعنی پارهای از وجود عقل کل و کل عقل. یعنی پارهای از علم او، پارهای از نور و مقام او، پارهای از عصمت و قدسیّت او و بالاخره پارهای از عقل کل و کلّ عقل. در روز قیامت که یوم الحسره و روز افسوس و پشیمانی است، همه آنها که مسیری جز مسیر اهل بیت (ع) را برگزیدند، انگشت ندامت خواهند گزید و آرزو میکنند کهای کاش از مدت عمر خود برای خدمت به آستان ائمه طاهرین به خصوص مادر مظلومه شان بهره میبردند.
در روایات آمده است که پیامبر (ص) فاطمه (س) را برترین زن در دو عالم معرفی کرده و خشم و خشنودی او را خشم و خشنودی خداوند دانسته است. تسبیحات حضرت زهرا (س) ذکری است که پیامبر (ص) به فاطمه آموخت و مصحف فاطمه (س) کتابی است شامل سخنانی که فرشته الهی به فاطمه الهام کرده و امیرالمومنین (ع) آنها را نوشته است. این صحیفه بنابر روایات، در دست امامان بوده و هماکنون در دست امام زمان (عج) است. به این دلیل است که حضرت زهرا در میان چهارده معصوم (ع) است.
علاوه بر این حضرت زهرا (س) در کنار همسر نیز، بهترین و مهربانترین یار بودند. آنطور که علامهی مجلسی در بحار الانوار ذکر کرده اند، حضرت زهرا (س) حتی در حضور پیامبر (ص) به امیر المومنین (ع) محبت میکردند و ایشان را بهترین همسر میخواندند. احترام به همسر نیز یکی از مهمترین خصوصیات حضرت فاطمه (س) است.
نقل شده است حضرت فاطمه (س) در خانه، حضرت علی (ع) را با کلمات محبتآمیز و در میان مردم با کنیه اباالحسن خطاب میکرد. در گزارشهایی آمده است که فاطمه (س) در خانه با عطر و وسایل زینتی خود را میآراست که در مواردی گردنبند و دستبند زینتی خود را انفاق کرد.
دوره نخست زندگی فاطمه (س) و علی (ع) با شرایط دشوار اقتصادی همراه بود تا آنجا که در برخی زمانها غذایی برای سیر کردن حسنین (ع) نمییافتند؛ اما فاطمه (س) به وضع موجود اعتراض نمیکرد و گاه برای کمک به همسر خود در تأمین معاش، پشمریسی میکرد؛ بنابراین بهترین الگوی زندگی مشترک حضرت زهرا (س) و امیر المومنین (ع) بودند.
آنچه که در زندگی حضرت زهرا (س) قابل توجه است و بیش از هر چیزی نظر انسان را به خود جلب میکند، عبارتی است که حضرت رسول (ص) در خصوص دخترشان به کار برده اند. عبارت «بضعه منی» را بسیاری به معنای پارهی تن دانستند، اما آیت الله مکارم شیرازی در اینباره گفته اند که این ترجمه غلط است. مقصود حضرت محمد (ص) از این عبارت این است که فاطمه بخشی از هستی من است.
وی با اشاره به عظمت وجودی حضرت فاطمه (س) و ولایتش به عالم اظهار کرد: حضرت صدیقهی طاهره (س) بر تمام موجودات، ملائکه، جنبندگان و از اینها بالاتر بر انبیاء و اولیاء ولایت داشتند. به عبارت بهتر ولایت حضرت زهرا (س) بر همه واجب بود، به جز شوهرشان حضرت امیر (ع). ایشان فقط به امیر المومنین (ع) ولایت نداشتند. چراکه آن زمان امام علی (ع)، ولی ایشان بود. پس از شهادت رسول اکرم (ص) بانوی دو عالم (س) مطیع محض ولایتِ امام علی (ع) بودند و حتی جان خود را در راه نخستین پیشوای مسلمانان فدا کردند. چه زیبا در زیارتنامهی صدیقهی طاهره (س) آمده است که ما با ولایت شما تطهیر شده ایم.
رابطهی حضرت زهرا (س) با امام علی (ع) از زیباییهای زندگی حضرت فاطمه (س) صحبتهای ایشان و همسر بزرگوارشان است. بی بی دو عالم خطاب به امیر المومنین (ع) در جایی گفتند، در تمامی سختیها و شیرینیها پا به پا کنار شما بودم؛ خدا را شکر که خدا بهترین شخص برای زندگی مشترک را به من عطا کرد. شما بهترین یاور برای من بودید. حضرت علی (ع) نیز خطاب به همسر گفته اند که من هر موقع به صورت فاطمه الزهرا (س) نگاه میکردم، غم از دلم بیرون میرفت. آنقدر محبت میان این زوج زیاد بود که عام و خاص مثالش را میزدند. این دو بزرگوار با صحبت کردن با یکدیگر، آرامش پیدا میکردند.
چقدر زن و شوهرهای امروز مانند حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) هستند؟ چه تعداد زوج مانند این دو، در زمان صحبت کردن، با یکدیگر آرامش پیدا میکنند و خود را در سختی پایبند زندگی کنند. حضرت زهرا (س) در فشارهای شدید اقتصادی کنار همسرشان بودند. چون اساس زندگیشان محبت بود، به این خوبی زندگی کردند. حضرت زهرا (س) در جایی دیگر به امام علی (ع) گفتند، از وقتی من وارد زندگی شما شدم، یک روز دروغ نگفتم و هیچگاه خیانت نکردم. حضرت (س) همیشه از خانه داریشان لذت میبردند و برای این مسئولیتی که امیر المومنین (ع) به ایشان سپرده بود، همیشه سپاسگزار بودند. اینها همگی برای ما الگوی سبک زندگی است.
برخی از بانوان فکر میکنند که خانه داری، به معنای هدر رفتن عمر است. متاسفانه زنهای جامعهی ما از رسالت اصلیشان دور شده اند. خانه بزرگترین وزارتخانه است و خانمها وظایف مهمی در این محل دارند. البته برخی که نیازهای مالی شدید دارند یا تخصصی مانند رشتههای مامایی دارند، توجیهی برای کار کردن دارند، اما مادرهایی که برای کار، بچه هایشان را به مهد کودک میفرستند و به آنها عاطفه یاد نمیدهند، باید بدانند که عاطفهای در آینده از بچه هایشان نمیبینند. محل کار محل برخورد با نامحرم است. حضرت زهرا (س) فرمودند، بهترین چیز برای زن مسلمان این است که نه او نامحرمی را ببیند و نه نامحرمی او را.
حضرت فاطمه (س) همیشه میفرمودند که هیچ چیز به اندازهی خانه داری من را خوشحال نکرد. نسلهایی که از این زوج در تاریخ اسلام مانده اند، همگی تاثیرگذار و مهم بودند؛ عمل به وظایف چنین تاثیر تاریخی داشت. بانوان و حتی آقایان باید از زندگی حضرت زهرا (س) درس بگیرند.
منبع: حوزه نت
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
ایثار و انفاق در سیره حضرت زهرا (سلام الله علیها)
شنبه، 27 دی 1399
نگاهی جامع به فضایل اخلاقی حضرت فاطمه (علیها السلام)
يکشنبه، 21 دی 1399
حضرت فاطمه (علیها السلام) از دیدگاه قرآن کریم
جمعه، 19 دی 1399
حضرت فاطمه (سلام الله علیها) اسوه حیات زیبا
سهشنبه، 16 دی 1399
بر فاطمه (علیها السلام) چه گذشت؟
چهارشنبه، 10 دی 1399
اطاعت در سیره حضرت فاطمه علیها السلام
سهشنبه، 9 دی 1399
قناعت فاطمی، آموزه همیشگی
چهارشنبه، 9 بهمن 1398
بارزترین ویژگی های سبک زندگی حضرت زهرا(سلام اله علیه)
دوشنبه، 30 دی 1398
چرا ایام فاطمیه شامل دو دهه است؟
يکشنبه، 21 مهر 1398
ابعاد زندگی حضرت زهرا(ص)
يکشنبه، 18 فروردين 1398
تازه های مقالات
تمثیلات و مصادیق قرآنی صهیونیسم
5 ابزار ضروری برای زنده ماندن در صعودهای زمستانی
تحصیل در آلمان: فرصتی برای ساختن آیندهای بهتر
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه: راهنمای کامل برای متقاضیان ایرانی
بوستان موشها و تاثیر آن در ترک و درمان اعتیاد
خوشنویسی در جهان اسلام
سامریهای منافق در جامعه امروز
پیوند خوشنویسی در هنرهای مختلف
معرفی خوشنویسان معروف قرآن کریم
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
بیشترین بازدید هفته
دلنوشتههایی به مناسبت هفته بسیج
خلاصه ای از زندگی مولانا
داستان های کوتاه از پیامبر اکرم (ص)
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
نحوه خواندن نماز والدین
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
پیش شماره شهر های استان تهران
موارد بیشتر برای شما
تمثیلات و مصادیق قرآنی صهیونیسم
5 ابزار ضروری برای زنده ماندن در صعودهای زمستانی
کارآفرینی بانوان ملایری با هنر فرشبافی
نماهنگ/ قلههای بسیج
در بازدید سرزده پزشکیان از وزارت ورزش چه گذشت؟
شهرک نشین صهیونیست: چرا نمیتوانیم به خانههای خود در شمال بازگردیم؟
هدف قرار دادن پایگاه هوایی "حتسور" با موشک کروز توسط حزبالله
ایران یا اسرائیل، کدام پیروز نبرد منطقهای خواهد بود؟
تحصیل در آلمان: فرصتی برای ساختن آیندهای بهتر
هدف قرار دادن مقر دشمن در جبالیا توسط حماس
هدف قرار دادن پایگاه "شراغا" توسط حزبالله
ماهی افسرده!
راهپیمایی مردم یمن و آتش زدن پرچم اسرائیل
گلباران کاروان شهدای حزب الله
ایران تنها کشوری است که در مقابل پروژه اسرائیل برای منطقه ایستاد!