جنگل الیمستان
این جنگل زیبا در فاصله سی کیلومتری شهر آمل قرار دارد و از طریق جاده هراز امکان دسترسی به آن ممکن است. در مسیر جنگل الیمستان، ابتدا به یک امام زاده به نام لهاش یا امام زاده قاسم میرسید و سپس با ورود به یک جاده فرعی، به روستای لهاش. این روستا خود به تنهایی فرهنگ و زیبایی دیدنی دارد که خوب است دمی در آن استراحت کنید و از هوای مه آلود لذت ببرید.دومرتبه که حرکت کنید، روستایی دیگر به نام الیمستان بر سر راهتان قرار خواهد گرفت که نشانهی نزدیک شدن شما به جنگل سبز و مه آلود الیمستان است. در صورتی که بتوانید وارد روستا شوید (چرا که به علت آلودگی ناشی از گردشگران روستاییان پذیرای میهمانان نیستند) میتوانید از بافت سنتی و زیبای آن علاوه بر تولیدات محلی آنها لذت ببرید. مسیر مستقیم را که ادامه دهید و از این روستا بگذرید به نگین سبز شمال ایران، جنگل الیمستان میرسید.
به جنگل که رسیدید دمی تازه کنید و سپس به سمت قلهی الیمستان حرکت کنید. دقت داشته باشید که به علت مه فراوان در این منطقه احتمال گم کردن مسیر همواره وجود دارد؛ بنابراین حتما به همراه یک راهنما یا تجهیزات مسیر یاب اقدام کنید. قلهی الیمستان با ارتفاع ۲۵۱۰ متر، منظرهای وصف ناشدنی با دید به قلهی دماوند دارد.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، دو گودال در نزدیکی قله این کوه قرار دارد، که بر اساس افسانه گفته میشود جای پای سهراب است که قصد نوشیدن آب از خزر را داشته است. اما حقیقت این است که این گودالهای بزرگ به علت نشست زمین ایجاد شدهاند.
پوشش گیاهی عمده این جنگل گیاه الیما است که نام جنگل نیز از آن برگرفته شده است. الیمستان را علیمستان یا الیمستون نیز میخوانند. گیاه الیما گیاهی است که در بهار میروید. برخی از محلیان نیز اعتقاد داشتند که الیمستان همان الی مستان است که یعنی به سوی مستی! البته که حق هم دارند... قطعا آب و هوا و زیبایی این جنگل شما را مدهوش خود خواهد کرد.
زیباییها و تفریحات جنگل الیمستان
زیبایی جنگل از ابتدای مسیر حرکت به سوی آن خودنمایی میکند. شما برای رسیدن به این جنگل از جادهی شگفت انگیز هراز عبور خواهید کرد که خود هیجان و زیبایی اول مسیر است. در مسیرتان به دو روستا خواهید رسید و همچنین میتوانید در کنار سیاحت از زیارت امام زادهی در مسیر نیز روحتان را صیقل دهید.پس از آن، با پیاده روی در جنگل، گاهی نیز کوه پیمایی از میان درختان انبوه، استنشاق هوای پاک و تازه لذت خواهید برد. از جذابیتهای این پیاده روی امکان استفاده از میوههای وحشی مثل زرشک است و بهتر از آن... اسبهای زیبای جنگل. هرچند که تا همینجا این سفر بسیار جذاب است و دلیل کافی برای رفتن به الیمستان به شما ارائه شده است. اما این جنگل هنوز هم جذابیتهای بیشتری دارد...
در پیاده روی در این جنگل، به دشتهای سرسبز پوشیده از چمن میرسید که میتوانید دمی بیاسایید و با خود خلوت کنید. همچنین یکی از اهداف سفر به الیمستان عکاسی طبیعت است که اگر اهل آن باشید حتما ارضا کننده خواهد بود.
مسیر رسیدن به جنگل الیمستان
برای رفتن به جنگل الیمستان، باید در جاده هراز بیست کیلومتر برانید، و با رسیدن به تابلو امام زاده قاسم وارد جاده فرعی سمت راستتان شوید. این جاده آسفالت – خاکی است. ۷ کیلومتر که برانید به لهاش میرسید و با ادامهی مسیر به روستا و جنگل الیمستان.
بهترین فصل بازدید از جنگل الیمستان
جنگل الیمستان طبیعتی چهارفصل دارد به این معنا که در هر فصلی برایتان تازگی و زیبایی خواهد داشت. در بهار، گیاهان و برگهای تازه، اردیبهشت دشتهای پر از چمن، پاییز رنگارنگ، و زمستانی سفیدپوش از برف خواهد بود! اگر به اسکی یا کوهنوردی در برف علاقهمند باشید، حتما باید در زمستان سری به جنگل الیمستان بزنید.
اقامت در جنگل الیمستان
برای اقامت در جنگل میتوانید بااستفاده از تجهیزات مناسب کمپ کنید یا در غیر اینصورت امکان اجاره خانههای محلی در اطراف جنگل وجود دارد.منبع: سایت ستاره