ویژگیهای جذاب مازیچال
اگر میخواهید ابرها را از بالا ببینید، تنها راه آن سوار شدن در هواپیما نیست. در همین زمین نیز مکانهایی وجود دارد که شما را به بالای ابرها میبرد و چشماندازی شگفتانگیز را پیش روی شما قرار میدهد. یکی از بهترین مکانها برای دیدن چنین پدیدهای، دهکده مازیچال است. اینجا شما در ارتفاع ۲۶۰۰ متری خواهید ایستاد و دره روبهروی شما منطقهای پر از درختان انبوه بلوط خواهد بود. نام مازیچال نیز به همین دلیل انتخاب شده است. مازی به معنای بلوط و چال نیز به معنی گودال است که ترکیب آنها به زبان محلی کلمه مازیچال را پدید آورده است. هرچند که روایتهای دیگری نیز از این نام در کتابهای تاریخی بیان شده است.از ابتدا که وارد جاده خاکی مازیچال میشوید ممکن است مه شروع شده باشد. شما میتوانید پیاده یا با ماشین مناسب به بالای منطقه بروید. هرچه در این مسیر پیشروی کنید بیشتر ارتفاع میگیرید و بعد از دقایقی خود را در بالای ابرها خواهید دید. گویی اینجا خود آسمان است. مازیچال را میتوان یکی از منحصر به فردترین و بکرترین مناطق طبیعی ایران دانست. در اینجا فقط حدود ۶۰ ال ۷۰ خانواده در کلبههای چوبی زیبایی زندگی میکنند، البته آنها فقط تا اواخر پاییز در منطقه میمانند و زمستان مازیچال را ترک میکنند. حس آرامش و سبکی که در مازیچال به شما دست میدهد وصف نشدنی است.
اینجا نه خبری از آلودگی هواست نه صدای سرسام آورم اتومبیلها! اینجا فقط صدای خوش طبیعت به گوش میرسد. صدای گله گوسفندان و پرندگانی که به شما خوش آمد میگویند. در نزدیکی کلبه افراد محلی، بوی نانی که در حال پخته شدن است حتماً به مشامتان خواهد رسید. خوشتر از این بو را دیگر نخواهید شنید. مردم محلی مازیچال بسیار صمیمی و خونگرم هستند. میتوانید از آنها لبنیات خوشمزه که محصول دست رنج خودشان است را تهیه کنید.
چه زمانی به مازیچال سفر کنیم؟
زمان سفره به این منطقه زیبا بستگی به علاقههای روحی خودتان دارد. در فصل بهار و تابستان هوا بسیار دلانگیز است. اینجا برخلاف نقاط معمول شمال کشور، خبری از هوای گرم و شرجی نیست. در ارتفاعات مازیچال همیشه نسیمی خنک در حال وزش است. در پاییز نیز طبیعت منطقه هزار رنگ میشود و شاید برای گرفتن عکسهای هنری بسیار مناسب باشد. اما زمستان در مازیچال سخت و سرد است. اگر شما بتوانید سرما و مشکلات را تحمل کنید، دیدن اینجا در حالی که کاملاً پوشیده از برف است خالی از لطف نیست. در زمستان تقریبا تمام مردم محلی از اینجا کوچ میکنند.
پوشش گیاهی و جانوری منطقه
پوشش گیاهی که منطقه مازیچال را در برگرفته از نوع جنگلهای هیرکانی است. در اینجا انواع مختلف درختهای زیبا مانند بلوط، تمشک، توت، آلو جنگلی، سیب، نراد، فندق، سپیدار، افرا، گلابی و ... وجود دارد. گفته میشود قدمت جنگلهای این منطقه به عصر دوم زمین شناسی برمیگردد و حداقل ۱۵۰ گونه گیاهی در اینجا وجود دارد. همین جنگلها، خانه حیوانات مختلف و فراوانی است که از جمله آنها میتوان به دارکوب، قوچ، کبک، خوک، شغال، جوجه تیغی، بز، سنجاب، پلنگ، خرس، خرگوش، مار، لاکپشت، کبوتر و دهها گونه دیگری از پستانداران، خزندگان و پرندگان وحشی اشاره کرد.
نکاتی که باید در سفر به مازیچال رعایت کنیم
مازیچال یک منطقه خاص جغرافیایی است و سفر به آن با سفر به مناطق شهری کاملاً متفاوت است. شما باید قبل از رفتن به منطقه از وضعیت آب و هوای آن کاملاً مطلع باشید. در این دهکده نه فروشگاهی وجود دارد و نه مکانی برای اقامت! پیادهروی برای رسیدن به مازیچال نیازمند داشتن لباس و کفش مناسب است. اگر هم قصد چادر زدن در آنجا را دارید باید اصول حرفهای چادر زدن و خوابیدن در شب را رعایت کنید. در اینجا هیچ وسیله برقی وجود ندارد. همچنین شما نمیتوانید به هیچ وجه در مازیچال آتش روشن کنید. شما میتوانید صبح به مازیچال بروید و قبل از تاریک شدن هوا به کلاردشت برگردید تا بتوانید در یک هتل یا ویلا اقامت کنید.
سایر دیدنیهای منطقه
وقتی به شمال برای دیدن مازیچال سفر میکنید. نمیتوانید از دیدنیهای فوق العادهای که در نزدیکی همین منطقه هست بگذرید. در همین کلاردشت میتوانید جاذبههای گردشگری فوقالعادهای را مشاهده کنید. مثلاً جاده کلاردشت به عباسآباد یکی از زیباترین جادههای ایران است که البته دارای استراحتگاههای فراوانی برای گردشگران نیز هست. همچنین در کلاردشت میتوانید به دیدن دریاچه فوقالعاده جذاب ولشت بروید. اگر اهل کوهنوردی باشید باید بدانید که مسیر رفتن به علم کوه در فاصله ۲۰ کیلومتری کلاردشت واقع شده است. از دیگر دیدنیهای منطقه میتوان به سنگ سماور، مجتمع تفریحی باغ چمن، روستای هریجان، تپه باستانی کلارد و روستای سردآبرود اشاره کرد.
چطور به مازیچال برویم؟
اگر میخواهید به این دهکده زیبا برسید با فرض بر اینکه از تهران حرکت میکنید، ابتدا باید از جاده چالوس به سمت مرزن آباد حرکت کنید. سپس به کلاردشت رفته و از کلاردشت نیز مسیر عباس آباد را در پیش بگیرید. پس از ۷ کیلومتر رانندگی به ابتدای ارتفاعات مازیچال خواهید رسید. از اینجا به بعد جاده آسفالت نیست.منبع: سایت ستاره