آشنایی با آبشار گریت لرستان

آبشار گریت یا آبشار هفت چشمه در فاصله‌ای 50 کیلومتری از شهرستان خرم‌آباد و در کنار روستای گریت قرار گرفته است و به دلیل وجود هفت چشمه زیبا در بالا دست آبشار که از به هم پیوستن آب‌های جاری شده از آنها رودخانه‌ای...
شنبه، 1 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با آبشار گریت لرستان
استان لرستان، یکی از استان‌های کوهستانی است که در غرب کشور قرار دارد. در سراسر استان لرستان جاذبه‌های طبیعی، مناطق بکر و آبشار‌های فراوان دیده می‌شود؛ از جمله می‌توان به بیش از ۳۳ رودخانه دائمی که معمولاً تمام آن‌ها از ارتفاعات سرچشمه گرفته‌اند و در نتیجه آبشار‌های متعددی در استان لرستان مشاهده می‌شود، ۵۰ آبشار کوچک و بزرگ و ۷ آبشار معروف و ثبت شده در آن اشاره کرد. به همین دلیل به استان لرستان، سرزمین آبشار‌ها گفته می‌شود. یکی از زیباترین و مشهورترین آبشار‌های موجود در استان لرستان آبشار گریت یا آبشار هفت چشمه در شهرستان خرم‌آباد است.

آبشار هفت چشمه یا گریت در فاصله‌ی ۵۰ کیلومتری از شهرستان خرم‌آباد و کنار روستای گریت قرار گرفته است و به دلیل وجود هفت چشمه زیبا در بالا دست آبشار که از به هم پیوستن آب‌های جاری شده از آن‌ها رودخانه‌ی ترس گریت جریان پیدا کرده است، در مسیر رودخانه ترس گریت به طرف رودخانه سزار در دامنه کوه و ناهمواری‌های منطقه آبشار گریت ایجاد شده است. از آنجا که سرچشمه این آبشار هفت چشمه است، به آن آبشار هفت چشمه نیز گفته می‌شود که در زبان محلی به نام تاف هفت چشمه شهرت دارد. آب‌های خارج شده از هفت چشمه، ناشی از بارش برف در ارتفاعات منطقه و نفوذ در قلب رشته کوه‌های زاگرس است، بنابراین این آب فوق‌العاده زلال و گوارا و بسیار سرد است که منبع اصلی آب آشامیدنی مردم روستای گریت محسوب می‌شود. علاوه بر آن آب این چشمه مزارع و درختان موجود در جنگل‌های بلوط منطقه را نیز سیراب می‌کند.

آبشار گریت شامل یک آبشار اصلی با ارتفاع ۱۵ متر و عرض ۱۷ متر و چند آبشار پله کانی کوچک است که ارتفاع این آبشار‌های پله کانی نیز به ۱۵ متر می‌رسد. وجود همین آبشار‌های پله کانی، این آبشار را به یکی از زیباترین مناظر کوهستانی کشور تبدیل کرده است. طبیعت بکر و جلوه منحصر به فرد آبشار گریت، باعث شده است این آبشار طبیعی خارق‌العاده به عنوان یکی از آثار طبیعی ایران ثبت شود. خوشبختانه این اتفاق در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته است. به دلیل وجود کوه‌های موجود در این منطقه، زمستانه‌های آبشار گریت (هفت چشمه) بسیار سرد و اغلب برفی است، اما این منطقه در تابستان‌ها دارای آب و هوای فوق‌العاده خنک و دلچسبی است که وجود همین آب و هوا و البته طبیعت بکر و مناظر زیبای آن باعث شده است گردشگران بسیاری از این منطقه دیدن نمایند. اگر شما علاقمند به مسافرت به این منطقه هستید، به دلیل آب بسیار سرد این آبشار به شما پیشنهاد می‌دهیم در ماه‌های گرم سال برای سفر به این مکان برنامه ریزی کنید تا در ساعات گرم روز امکان آبتنی در آب را داشته باشید. هر چند که بسیاری از علاقمندان به کوهنوردی و طبیعت گردی در ماه‌های سرد سال برای دیدن مناظر خارق‌العاده و پوشیده از برف و یخ این آبشار در زمستان‌ها نیز به این مکان سفر می‌کنند.
 
ارتفاع موجود در منطقه، پوشش گیاهی فراوان، آب ‌و هوای کوهستانی و چشم اندازهای زیبا آبشار گریت باعث شده است این مکان بکر هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور باشد. به همین دلیل مکان‌های مناسبی، به عنوان اقامتگاه‌های بومگردی برای اقامت گردشگران در روستای گریت فراهم شده است که خوشبختانه امروزه امکان رزرو آنها نیز بسیار راحت است.

برای رفتن به آبشار هفت چشمه چند مسیر وجود دارد. یکی از این مسیرها، رفتن به روستای گریت و طی کردن مسیر روستا هفت چشمه به شکل پیاده است. این راهپیمایی چیزی حدود یک ساعت طول می‌کشد، خوشبختانه تمام مسیر پوشیده از درختان بلوط، زالزالک و مو و پوشش گیاهی و جنگل‌های انبوه است که چشم اندازهای زیبایی را خلق کرده‌اند؛ بنابراین شما برای رسیدن به آبشار گریت، یک ساعت را در یک مسیر رویایی طی می‌کنید تا تجربه سفر به آبشار گریت را جاودانه کنید. اغلب دوستان طبیعت دوست و کوهنورد برای رسیدن به آبشار گریت و هفت چشمه از این مسیر عبور می‌کنند؛ که عبور از این مسیر بکر برای تمام آنها همواره یک خاطره‌ای به یادماندنی بوده است.

اما مسیر دوم مسیر راحت‌تری است تا جایی که با ماشین می‌توان تا خود آبشار رفت. در این مسیر باید در جاده دورود خرم‌آباد حرکت کنید. در ۵۰ کیلومتری شهر دورود به در مسیر فرعی، به سمت آبشار بیشه تغییر مسیر داده و بعد از ۴۰ کیلومتر باید در یک سه‌راهی مسیر آبشار گریت انتخاب کرده و در مسیر مشخص شده حرکت کنید. خوشبختانه وجود تابلو‌های راهنمایی در مسیر شما را به خوبی راهنمایی می‌کنند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط