دعا برای آشتی
معصومین (ع) دعاهای زیادی برای آشتی کردن ذکر کردهاند. چند مورد از آنها که به صورت پراکنده در منابع مختلف ذکر شدهاند را در ادامه میخوانیم:
۱. دعای طلب دوستی
«اللَّهُمَّ حَبِّبْنِی إِلَی جَمِیعِ خَلْقِک حَتَّی لَا یکونَ لِی فِی قَلْبِ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِک غِلْظَةٌ وَ لَا یعَارِضُونِی وَ اجْعَلْهُمْ یسْتَقْبِلُونِّی بِوُجُوهٍ بَسِیطَةٍ وَ یقْضُونَ حَوَائِجِی وَ یطْلُبُونَ مَرْضَاتِی وَ یخْشَوْنَ سَخَطِی بِاسْمِک الْقُدُّوسِ الْعَظِیمِ الْأَعْظَم. اللهم حببنی الی خلقک و افض علی من سعة رزقک و وفقنی للقیام باداء حقک برحمتک و رضوانک و منک و احسانک یا کریم.اللهم حَبِّبنی إلَیک وَ إلی مَلائکتِک وَ إلی رُسُلِک وَ إلی عِبادِک الصاّلِحینَ»
خوب است اگر قصد ما از خواندن این دعا برای آشتی کردن است نیتمان را پاک و خالص کنیم و از صمیم قلب از خداوند بخواهیم قلبمان را با خلق خود به مقام صلح برساند.
۲. دعایی برای محبوب شدن
دعای زیبای زیر را برای مدتی طولانی هر روز بعد از اینکه نماز صبح را خواندید بخوانید و از خداوند بخواهید تا در میان مردم شخصیتی دوست داشتنی داشته باشید و محبوب دیگران باشید.«اللَّهُمَّ حَبِّبْنِی إِلَی جَمِیعِ خَلْقِک حَتَّی لَا یکونَ لِی فِی قَلْبِ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِک غِلْظَةٌ وَ لَا یعَارِضُونِی وَ اجْعَلْهُمْ یسْتَقْبِلُونِّی بِوُجُوهٍ بَسِیطَةٍ وَ یقْضُونَ حَوَائِجِی وَ یطْلُبُونَ مَرْضَاتِی وَ یخْشَوْنَ سَخَطِی بِاسْمِک الْقُدُّوسِ الْعَظِیمِ الْأَعْظَم» «اللهم حببنی الی خلقک و افض علی من سعة رزقک و وفقنی للقیام باداء حقک برحمتک و رضوانک و منک و احسانک یا کریم» «اللهم حَبِّبنی إلَیک وَ إلی مَلائکتِک وَ إلی رُسُلِک وَ إلی عِبادِک الصاّلِحینَ»
۳. دعای آشتی با همسر
اگر میخواهید توجه معشوقتان را به خود جلب کنید طبق توصیه برزگان این آیه قرآن را هفت مرتبه به یک خوراکیای بخوانید که شیرین است و سپس آن را به معشوقتان بدهید تا میل کند. خواندن این ادعیه اگر با نیت پاک و صادقانه باشد حتماً تاثیرات خود را به جای میگذارد.«ولَقَدْ فَتَنَّا سُلَیْمَانَ وَأَلْقَیْنَا عَلَی کُرْسِیِّهِ جَسَدًا ثُمَّ أَنَابَ» سوره ص. آیه ۳۴
ترجمه:
«و قطعاً سلیمان را آزمودیم و بر تخت او جسدی بیفکندیم پس به توبه باز آمد.»
۴. دعای به دست آوردن دل معشوق
یکی از ادعیهای که در توصیههای بزرگان دین آمده است دعایی است که در ادامه میخوانید. دعا برای آشتی کردن همیشه باید با مقاصد و اهداف سالم همراه باشد. همواره در این تلاش باشید در کنار خواندن دعا برای آشتی به اصلاح روابط و رفتارهای خود با دیگران بپردازید.«بسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم اِلهی به حقّ مُحَمَّدٍ وَ اَنتَ المَحمُودُ وَ به حقّ عَلیٍّ وَ اَنتَ العالی وَ به حقّ فاطِمَهَ وَ اَنتَ فاطِرُ السَّمواتِ و الأرضِ وَ به حقّ الحَسَنِ وَ اَنتَ المُحسِنُ وَ به حقّ الحُسَینِ وَ اَنتَ قَدیمُ الأِحسانِ اِلهی بِاخُصِّ صِفاتِک وَ بِعِزِّ جَلالِک وَ بِأعظَمِ اَسمائِک وَ بِعِصمَهِ اَنبیائِک وَ به نور اَولیائِک وَ بِدَمِ شُهَدائِک وَ به مناجات فُقَرائِک وَ به دعاء صُلَحائِک اَسئَلُکَ زِیادَهً فِی العِلمِ وَ صِحَّهً فِی الجِسمِ وَ بَرَکَهً فِی الرِزقِ وَ طولآ فِی العُمرِ وَ تَوبَهً قَبلَ المَوتِ وَ راحَهً عِندَ المَوتِ وَ مَغفِرَهً بَعدَ المَوتِ وَ نَجاهً مِنَ النّارِ وَ دُخُولآ فِی الجَنَّهِ وَ عافیَهً فِی الدُّنیا وُ الاخِرَهِ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ.
بعد از گفتن چند مرتبه:
اَمَّن یُجیبُ المُضطَرَّ اِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوء
بگو:
یا مُجیبَ المُضطَرّ (۳ مرتبه) اَجِبِ المُضطَرّ به حقّ المُضطَرّ وَ نَحنُ المُضطَرّونَ وَ صَلَّی اللهُ عَلی سَیِّدَنا مُحَمَّدٍ وَ الِه الطّاهِرینَ.»
۵.توصیه علامه طباطبایی (ره)
در نقلی منسوب به علامه طباطبایی (ره) سفارش شده است که اگر قصد اصلاح امور بین خود و دیگران دارید و میخواهید رابطه بهتری با فردی داشته باشید این آیه شریف از قرآن کریم را سه مرتبه بخوانید و به فرد مورد نظر بدمید.«وتَمَّتْ کَلِمَهُ رَبِّکَ صِدْقاً وَ عَدْلاً لا مُبَّدِلَ لِکَلِماتِهِ وَ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ» انعام-۱۱۵
ترجمه:
«و پیام پروردگارت (دعوت به آیین اسلام) با رسالت تو و نزول قرآن به درستی و بی هیچ کاستی تحقق یافت و کامل گشت. هیچ دگرگون کنندهای نیست که سخنان او را تغییر دهد، و اوست که شنونده سخن بندگان و دانا به کارهای آنان است.»
آیاتی که در ادامه میخوانیم نیز در این توصیه ذکر شدهاند و از آنها به عنوان دعا برای آشتی یاد شده است.
«إِنَّ رَبَّکُمُ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِی سِتَّهِ أَیَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَیٰ عَلَی الْعَرْشِ یُغْشِی اللَّیْلَ النَّهَارَ یَطْلُبُهُ حَثِیثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ ۗ. أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ. تَبَارَکَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِینَ (۵۴) ادْعُوا رَبَّکُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْیَهً ۚ. إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ (۵۵) وَلَا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا ۚ. إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِیبٌ مِّنَ الْمُحْسِنِینَ (۵۶)»اعراف
ترجمه:
«به یقین، پروردگار شما که امورتان را تدبیر میکند خداست، همان که آسمانها و زمین را در شش دوره و مرحله بیافرید، وانگهی بر تخت فرمانروایی عالم استیلا یافت. روز را به وسیله شب که شتابان آن را میطلبد، میپوشاند؛ و اوست که خورشید و ماه و ستارگان را ـ که همه به فرمان او رام گشتهاند ـ پدید آورده است. آگاه باشید که آفرینش موجودات و تدبیر امور آنها کار اوست. پرخیر و برکت است خدا که پروردگار همه جهانهاست. پروردگارتان را با فروتنی و در نهان بخوانید، اگر جز این کنید تجاوزکارید و او تجاوزکاران را دوست نمیدارد و در زمین پس از آن که سامان یافته است تباهی نکنید، و خدا را از روی بیم و امید بخوانید که در آن صورت از نیکوکاران خواهید بود، و رحمت خدا به نیکوکاران نزدیک است.»
نکته تحلیلی
دعا برای آشتی در فرهنگ اسلامی وجود دارد، اما مهمتر از دعا کردن همیشه عمل کردن بوده است. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که بدانیم روابط عاشقانه و دوستانه ما همگی تأثیر پذیر از رفتار روزانه ما هستند. همیشه میتوان با دقت به رفتارها و اهمیت دادن به نحوه سخن گفتن روابطمان را بهبود ببخشیم و در کنار هم از زندگی لذت ببریم. امیدوارم خداوند نیز مانند همیشه پشتیبان ما در روابط عاطفی و دوستانهمان باشد.منبع: سایت ستاره